Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
_Jagoda_ wrote:Wysłałam Ci zaproszenie na priv - wlew sumie tutaj napisze, bo może jeszcze ktoś skorzysta- tylko zaznaczam, ze to nie jest żadna reklama ani nic.
„chlorofil w butelce z firm do wyboru - Alter Medica, Natures Sunshine lub Duo Life”
Jeszcze'reklam' tu będą setki jak się zacznie czas kompletowania wyprawki;)
-
Pytanie z innej beczki. Otóż póki co jesteśmy z mężem zdania, że nie chcemy znać płci. Co prawda nie wiem czy nam się to nie odmieni, ale... Czy na USG rodzice są w stanie to sami wypatrzeć (niechcący) nawet jeśli lekarz nie mówi co tam widzi? Czy to jest oczywiste?
Mówię o takich standardowych przypadkach, bo wiadomo, że czasem nawet lekarzowi zdarza się to źle określić, albo nie móc określić. -
ziuta.w wrote:Pytanie z innej beczki. Otóż póki co jesteśmy z mężem zdania, że nie chcemy znać płci. Co prawda nie wiem czy nam się to nie odmieni, ale... Czy na USG rodzice są w stanie to sami wypatrzeć (niechcący) nawet jeśli lekarz nie mówi co tam widzi? Czy to jest oczywiste?
Mówię o takich standardowych przypadkach, bo wiadomo, że czasem nawet lekarzowi zdarza się to źle określić, albo nie móc określić.
Sama miewam pomysł, żeby tym razem tak zrobić ale pewnie nie wytrzymam.
W każdym razie, ja bym na pewno nie poznała gdyby mi lekarz nie zrobił zbliżenia warg sromowych córki, kiedy przyjęła pozycję 'na nocniku'. No ale jak będziecie oglądać zdjęcia pod każdym kątem , to zapewne zgadniecie:-)ziuta.w lubi tę wiadomość
-
TaPaT wrote:Dziewczyny kiedy zmieniacie witaminy? Dokładnie jak suwaczek pokaże odpowiedni dzień?
Ja biorę prenatal uno i on jest do 12. tygodnia...
Tu jest porównanie witamin http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
_Jagoda_ wrote:Cześć Dziewczyny! ja ostatnio kilka dni offline - korzystałam z ciepełka i pięknej pogody. I tego, że trochę lepiej się poczułam.
Rozumiem każda z Was - z tym brakiem objawów i schizami. Mnie zupełnie przestały bolec piersi, mdłości raz są - raz ich nie ma. Zmęczenie też z grubsza odpuściło... dziś na 16 mam wizytę i mam lekkiego stresa. Ostatnią wizytę miałam w 6 tyg. Dziś wybija 9 tydz. Mam nadzieję, że Bejbik wciąż tam jest, rośnie i rozwija się zdrowo. Proszę o kciuki dziś i też trzymam za Was mocno!
Jeszcze dziś obejrzałam instastories mamaginekolog... znów ma jakiś problem z ciążą nie powiedziała konkretnie co, ale że to coś poważnego i lekarze na razie nie maja pomysłu - trzeba czekać. Kolejne usg a z ac 2 tyg. Dotarło do mnie, że dzisiejsza wizyta tylko na chwile mnie uspokoi, bo ciąża to taki czas, że na prawdę na każdym etapie łącznie z porodem może pójść coś nie tak. I na nie wiele rzeczy mamy wpływ. Po prostu musimy mocno wierzyć, ze będzie dobrze i trzymać się tej myśli z całych sił.
Kciuki za wizytę i brawo za postawę, takie podejscie jest chyba dla Nas najzdrowsze psychicznie
I za rady dzięki, o śledziach słyszałam i niestety odmawiam cały czas, ale o reszcie nie
-
TaPaT wrote:Dziewczyny kiedy zmieniacie witaminy? Dokładnie jak suwaczek pokaże odpowiedni dzień?
Ja biorę prenatal uno i on jest do 12. tygodnia...Marzenqa92 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny moze jest tu jakas mądra głowa. chcialabym isc na l4 w jednej pracy bo juz nie wytrzymuje psychicznie"(telemarketer-umowa o prace) ale drugą chciałabym zosatwic do konca czerwca (nauczyciel gry na fortepianie-zlecenie) teraz mam pytanie, bo rozumiem ze nie moge np miec caly miesiac l4 i pracowac na zlecenie ale gdybym miala l4 np od 14czerwca i na zleceniu napisane bym miala ze decyduje sie wykonac zlecenie np od 1.06-30.06 to by bylo ok ? moglabym powiedziec wtedy ze po prostu wykonalam zlecenie w ciagu tych 14 dni ? czy musze miec na zleceniu ze decyduje sie wykonac od 1 .06 do 14.06 zeby w papierach bylo wporządku ?
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Witajcie
Tak piszecie o tych obawach i powiem Wam, ze ja też bardzo się boję, mimo że staram się myśleć pozytywnie, to przychodzą czasem takie myśli dziwne
W niedzielę mamy komunię, córcia zgłosiła siebie i mnie do czytania - matko, chyba tam zemdleję
Dziś z koleżanką z pokoju świętujemy, bo w końcu zabrali nam taką upierdliwą babę
Co do objawów to u mnie od kilku dni takie jakby mdłości mnie nachodzą. Dziś jak kupiłyśmy sobie cynamonkę to mnie tak zmuliło, ze aż mi słabo , bleee, sam cukier
Trzymam kciuki za wizytujące -
Marti83 wrote:Witajcie
Tak piszecie o tych obawach i powiem Wam, ze ja też bardzo się boję, mimo że staram się myśleć pozytywnie, to przychodzą czasem takie myśli dziwne
W niedzielę mamy komunię, córcia zgłosiła siebie i mnie do czytania - matko, chyba tam zemdleję
Dziś z koleżanką z pokoju świętujemy, bo w końcu zabrali nam taką upierdliwą babę
Co do objawów to u mnie od kilku dni takie jakby mdłości mnie nachodzą. Dziś jak kupiłyśmy sobie cynamonkę to mnie tak zmuliło, ze aż mi słabo , bleee, sam cukier
Trzymam kciuki za wizytujące
Marti to ja polecę Cynamonkę z Cremino Bakery w Bielsku! Mmmmm pycha! Zawsze jak jestem to się tam wybeiram
-
Marti83 wrote:No właśnie z Cremino Oczywiście, że jest pyszna ale na tą chwilę za słodka jednak
haha no mnie też szczerze odrzuca od słodkiego, jak wcześniej mogłam jeść na prawdę spore ilości Zwłaszcza do kawki nie obeszło sie bez jakiegoś ciacha. A teraz na samą myśl mam mdłości - jedynie lody mi smakują, bo są zimne i chyba dlatego
Marti83 lubi tę wiadomość
-
Dibolek wrote:hej dziewczyny moze jest tu jakas mądra głowa. chcialabym isc na l4 w jednej pracy bo juz nie wytrzymuje psychicznie"(telemarketer-umowa o prace) ale drugą chciałabym zosatwic do konca czerwca (nauczyciel gry na fortepianie-zlecenie) teraz mam pytanie, bo rozumiem ze nie moge np miec caly miesiac l4 i pracowac na zlecenie ale gdybym miala l4 np od 14czerwca i na zleceniu napisane bym miala ze decyduje sie wykonac zlecenie np od 1.06-30.06 to by bylo ok ? moglabym powiedziec wtedy ze po prostu wykonalam zlecenie w ciagu tych 14 dni ? czy musze miec na zleceniu ze decyduje sie wykonac od 1 .06 do 14.06 zeby w papierach bylo wporządku ?
Tak mi się wydaje ,ale specjalista od prawa pracy nie jestem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 12:58
-
Azzurra wrote:Dibolek, co do zasady na zwolnieniu nie pracujemy bo jesteśmy niezdolne do pracy( podobnie rzecz ma się z wyjazdem na zagraniczne wczasy:). Ja osobiście bym na Twoim miejscu zrobiła wszystko, żeby data umowy zlecenia nie pokryła się z datą ZLA. Zakładam, że że zlecenia nie odprowadzasz składek, ale przecież ZUS dostaje od zleceniodawcy raport- chodzi o to, żeby im się nie pokrył z raportem płacowym od pracodawcy (u którego będziesz już widniała jako niezdolna do pracy). Nigdy nie pracowałam na zlecenie, więc niestety nie powiem Ci jak wygląda kontrola i czy jest się czego "bać" , czy też -tak jak w przypadku dziewczyn wyjeżdżających na ZLA na wakacje- kontrola jest bardzo wątpliwa.
Tak mi się wydaje ,ale specjalista od prawa pracy nie jestem.
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek wrote:nie odprowadzam skladek bo jestem studentem. kurcze musze sie jeszcze jakos zorientowac
Generalnie uważam to za dramat- wielcy przedsiębiorcy robią mega przekręty na podatkach a ciężarna musi się zastanawiać czy może pojechać na wakacje do cioci nad morze albo dać lekcje gry na pianinie. No ale w takim kraju żyjemy niestety.
-
Azzurra wrote:Spoko, mam ten sam dylemat jeśli chodzi o wakacje. Mój mąż ma zupełnie inne zdanie niż ja( ale on znowu też od czego innego, choć prawnik).
Generalnie uważam to za dramat- wielcy przedsiębiorcy robią mega przekręty na podatkach a ciężarna musi się zastanawiać czy może pojechać na wakacje do cioci nad morze albo dać lekcje gry na pianinie. No ale w takim kraju żyjemy niestety.
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50