Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
olciaa wrote:Z drugiej strony czy jest gdzieś napisane ze na tym L4 mam być u siebie w domu? Przecież mogę być u rodziców, teściów czy wreszcie u przyjaciółki na wsi (bo tam świeższe powietrze).
Jeśli lekarzowi podasz że jesteś u cioci, to nie ma problemu. A jeśli się przemieszczasz, to teoretycznie masz obowiązek powiadomić pracodawcę gdzie będziesz. Jak oleje to,że jesteś u cioci nad morzem to ok, ale jak nie oleje to może zacząć drążyć temat. Później niestety trzeba będzie udowodnić przed sądem, że praca za biurkiem szkodziła , a podróz do cioci nie.
Podkreślam jednak po raz kolejny,że kontrole są sporadyczne według mojej wiedzy i bardziej narażone są na nie dziewczyny prowadzące DG.olciaa lubi tę wiadomość
-
Ja byłam na zwolnieniu prawie pół roku i nie mialam na szczęście kontroli, ale ja to jestem trochę taki tchórz jeśli chodzi o takie sprawy, wiec pewnie na żadne wakacje sie nie wybierzemy chociaż mój mąż twierdzi inaczej ;P
Ale dzisiaj mnie mdliii... Nie wzięłam relanium rano bo stwierdzilam ze ile można, ale zauważyłam właśnie te prawidłowość ze jak brałam to mdłości odpuszczały, a jak nie to jest meksyk. Np i dzisiaj mam taki maly meksyk wiec popijam soczek pomidorowy który działa cuda na chwilę ;P -
bondzik007 wrote:Ja byłam na zwolnieniu prawie pół roku i nie mialam na szczęście kontroli, ale ja to jestem trochę taki tchórz jeśli chodzi o takie sprawy, wiec pewnie na żadne wakacje sie nie wybierzemy chociaż mój mąż twierdzi inaczej ;P
Ale dzisiaj mnie mdliii... Nie wzięłam relanium rano bo stwierdzilam ze ile można, ale zauważyłam właśnie te prawidłowość ze jak brałam to mdłości odpuszczały, a jak nie to jest meksyk. Np i dzisiaj mam taki maly meksyk wiec popijam soczek pomidorowy który działa cuda na chwilę ;P
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
bondzik007 wrote:Ale dzisiaj mnie mdliii... Nie wzięłam relanium rano bo stwierdzilam ze ile można, ale zauważyłam właśnie te prawidłowość ze jak brałam to mdłości odpuszczały, a jak nie to jest meksyk. Np i dzisiaj mam taki maly meksyk wiec popijam soczek pomidorowy który działa cuda na chwilę ;P
Bondzik, ponoć napar z imbiru pomaga na mdłości.
-
Bondzik, ja też jestem tchórz i dlatego dopóki się nie upewnię na 1000 procent u kolegi ( jest sędzią w sądzie pracy) to się nie ruszę z Warszawy. Ale prawda jest, że znam jeden przypadek kontroli z ZUS, i dziewczyna prowadziła działalność. Także spokojnie!!
Mdłości i mnie dopadły, ale nie ciążowe. Zaraz idę z córką do przychodni i jak zwykle czekają mnie jęki pani doktor na temat niedowagi małej:( a poza tym odbieram swoje badania, zobaczymy co tam wyszło:(
-
Azzura serio marudzą Ci, że za mało waży? Mój młody potrafi zjeść jak dorosły ale tak szaleje, że chociaż wzrost też górny poziom to waga dolna I nie ma szans, żebym go utyła To co mam mu zrobić, cały dzień bajki włączać i karmić cukierkami?
Lepsze chyba to niż nadwaga -
futuremama wrote:Azzura serio marudzą Ci, że za mało waży? Mój młody potrafi zjeść jak dorosły ale tak szaleje, że chociaż wzrost też górny poziom to waga dolna I nie ma szans, żebym go utyła To co mam mu zrobić, cały dzień bajki włączać i karmić cukierkami?
Lepsze chyba to niż nadwaga
Oczywiście też miałam niedowagę. Teraz to już trochę mam na to, brzydko mówiąc, wywalone i dokładnie to samo co Ty mówię tym, co się czepiają że chuda a mianowicie że lepsze to niż nadwaga. Ale jak jeszcze córka była tylko na cycku, to się strasznie tym przejmowałam, że to moja wina itp. Brr, okropne czasy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 14:22
-
No dobra mój młody waga 25 centyl, wzrost 97 Ale powiem Ci że od wieków nie sprawdzałam centyli, prawie nic się nie zmieniło oprócz wagi, że kiedyś był bardziej na środku. Ale to jest wulkan energii.
No na piersi potrafią niektórzy nieźle wejść na psychikę. Mam nadzieję że przy drugim będę mądrzejsza i mniej będę słuchać takich bzdurnych gadań I Ty też się nie daj:)
Zwłaszcza, że Ty też szczupła byłaś. Ja za małolata też, potem się utyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 14:29
-
Już po szczepieniu. Trochę popłakał, ale ogólnie był dzielny Tak mocno mnie przytulał że w sumie nie musiałabym go trzymać, bo by na mnie wisiał Od razu bilans 2 latka z głowy
Co do płci, u drugiego synka pokazał nie chcący , tzn synek się wypiął i nie było mowy o pomyłce Za to pierwszy trzymał nas w niepewności aż do 21 tyg więc jakbym chciała niespodziankę to by pewnie była
ziuta.w, Martula78 lubią tę wiadomość
-
Matko dziewczyny, chyba pierwszy dzień od nie pamiętam kiedy gdy żyję, nie padam na pyszczek non stop. Fakt, że przez akcję z śluzem większość weekendu przespałam praktycznie, wczoraj też się wcześnie położyłam i mały w końcu ani razu się nie budził ale... mam nadzieję że to światełko w tunelu dla lepszych dni
ziuta.w, Martula78 lubią tę wiadomość
-
Azzurra wrote:A daj spokój:( moja wzrost między 90 a 97 centylem, a wagowo- między 3 a 10. A najlepsze jest to, że mi się wydaje że ona ładnie je! Moja mama to potwierdza, mówi że ja w jej wieku połowy tego nie jadłam!
Oczywiście też miałam niedowagę. Teraz to już trochę mam na to, brzydko mówiąc, wywalone i dokładnie to samo co Ty mówię tym, co się czepiają że chuda a mianowicie że lepsze to niż nadwaga. Ale jak jeszcze córka była tylko na cycku, to się strasznie tym przejmowałam, że to moja wina itp. Brr, okropne czasy.
Dziewczyny umowilam się na prenatalne do Centrum medycznego Sodowski w katowicach. 19 czerwca. Chyba zejdę do tego momentu.
Powiedzcie mi jedną rzecz, byłam wczoraj na Usg u lekarza poleconego przez kolezankę. i chyba już przy nim zostanę. konkretny a przy tym miły. taki gentleman.
Moje dziecko wg Usg jest mlodsze o 4 dni niż wskazuje na to OM. wiem, wiem napiszecie, że pozna owulacja ale ja dokladnie wiem kiedy wspólżyłam i wychodzi że zaplodnienie 7 dni po wspolżyciu. Czy to możliwe? czy powodem młodzego zarodka może być pożniejsze zagnieżdzenie?
Lekarz mówi, że wszystko ok, ale ja daty wspólzycia mu nie zdradzałam....
aaa dodam że CRL to 9,1mm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 14:39
Malutka_94 lubi tę wiadomość
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Paula brawo dla synka, bardzo dzielny chłopczyk
Ja mam zaległe z moim 3 latkiem, no i wczoraj dostałam dla córci wezwanie. Dobrze, ze średni synuś ma na jakiś czas z głowy
Ja coś dziś kiepsko się czuję, głowa mnie boli i jakieś zawroty jakby mam czy to moze być po tej dawce cukru? Po tym zaczęłam się gorzej czuć
Futuremama dobrze, ze u Ciebie lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 14:37
Paula222, futuremama lubią tę wiadomość
-
Azzurra wrote:A daj spokój:( moja wzrost między 90 a 97 centylem, a wagowo- między 3 a 10. A najlepsze jest to, że mi się wydaje że ona ładnie je! Moja mama to potwierdza, mówi że ja w jej wieku połowy tego nie jadłam!
Oczywiście też miałam niedowagę. Teraz to już trochę mam na to, brzydko mówiąc, wywalone i dokładnie to samo co Ty mówię tym, co się czepiają że chuda a mianowicie że lepsze to niż nadwaga. Ale jak jeszcze córka była tylko na cycku, to się strasznie tym przejmowałam, że to moja wina itp. Brr, okropne czasy. -
Martula przyjmuje się ze plemniki w sprzyjających warunkach średnio żyją ok 5dni, natomiast od momentu połączenia komórki jajowej z plemnikiem do implantacji dochodzi do max 12 dni.
Owulacja nie zawsze występuje 14 dni po miesiączce, bardziej wiarygodne jest liczenie „od tylu” czyli ze owulacja występuje na ok 14 dni przed miesiączka (bo tyle strdnio trwa II faza cyklu, ale tez nie zawsze- przyjmuje się ze prawidłowa to ok 11-15 dni)Martula78 lubi tę wiadomość
-
olciaa wrote:Martula przyjmuje się ze plemniki w sprzyjających warunkach średnio żyją ok 5dni, natomiast od momentu połączenia komórki jajowej z plemnikiem do implantacji dochodzi do max 12 dni.
Owulacja nie zawsze występuje 14 dni po miesiączce, bardziej wiarygodne jest liczenie „od tylu” czyli ze owulacja występuje na ok 14 dni przed miesiączka (bo tyle strdnio trwa II faza cyklu, ale tez nie zawsze- przyjmuje się ze prawidłowa to ok 11-15 dni)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 15:06
2006 Kubuś
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Martula spokojnie, u mnie maluszek 5 dni młodszy niż wskazuje termin @, dla tego że owulacja później i implantacja też, z resztą każde maleństwo ma swoje tempo wzrostu Ważne, żeby przyrastało proporcjonalnie
Martula78 lubi tę wiadomość
-
Martula78 wrote:olciaa czyli myslisz, że zagnieżdzenie u mnie pozne możliwe? i dlatego zarodek zaczął rosnąć pozniej?
Z reszta nie ważne...wychodzę z założenia, że gdyby było coś niepokojącego to lekarz by zareagował, a Tewoj uznał ze wszystko jest w porządku. Wiec tego się trzymamy! Proszę tu się nic nie zastanawiać, nic nie myśleć i nie rozkminiac. Rośnie sobie zdrowy maluch w Twoim brzuszkuMartula78 lubi tę wiadomość
-
Dziękuje Wam kochane za slowa otuchy
test negatywny wyszedł jeszcze 11 kwietnia a pozytywny 18.04.
skoro wspolżycie było 3 kwietnia to maksymalnie 8 zaplodnienie i do tego jeszcze pozne zagnieżdzenie.
pierwsze Usg było 9 a maja i CRL wynosiło 5,2mm a wczoraj 14 maja 9,1 mm.
w ogole dziewczyny Daniela przysłala mi tabelki z parenting
https://parenting.pl/7-tydzien-ciazy
i tam przy CRL 9 mm to już 7t3d. a mam w opisie w opisie usg 7t0
olciaa lubi tę wiadomość
2006 Kubuś
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc