X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • inaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ciesze ze za tydzień znowu zobacze dzidziusia hihi

Mnie też się od 2 dni wydawało ze poczułam ruchy, ale to pewnie nie one no gdzie w 14stym tygodniu :)pierworódka

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam 2 tygodnie temu, a wizyta za 3 tygodnie, czyli 5 tygodni przerwy.. ale pomyślałam, że na tym etapie nawet gdyby się coś działo to raczej lekarz nie uratuje, bo to natura decyduje..

RudyTygrysek, futuremama, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nawet nie chodzi o ratowanie tylko o mój spokój niż ciągłe myślenie i wpieranie sobie jakichś złych mysli :) mam nadzieje ze załatwie i wszystko bedzie dobrze

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkowa ty tez pierworódka? Ja jestem spokojniejsza bo mam synka i jakos mi ten wolny czas w domu zapela. to czytamy i ogladamy ksiazeczki to autkami jezdzi po mnie po lozku to cos to spacerek. Zawsze czas inaczej plynie. Ale w ciazy z synkiem wariowalam tak samo jak wy i tez bym najchetniej lataka co tydzien do lekarza :)
    To jak najbardziej normalne :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkowa, lepiej mieć jedną wizytę więcej niż się zadreczac. Zobaczysz, maluszek Ci rączką pomacha i od razu będziesz spokojniejsza.
    Z ruchami dziecka to chyba jest tak, że dopóki masz wątpliwości, czy to jest to, to nie jest to. Jak już poczujesz, to bedziesz wiedzieć. Ja w poprzedniej ciąży najpierw poczułam coś takiego, jakby mi bańka mydlana w brzuchu pękła, a potem za jakiś czas, jakby mi rybka przez brzuch przeplynela.
    Jutro prenatalne. Nie mialam czasu się pomartwic, bo właśnie wracam z wielogodzinnej próby do przedstawienia.

Karmelkovaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Karmelkowa ty tez pierworódka? Ja jestem spokojniejsza bo mam synka i jakos mi ten wolny czas w domu zapela. to czytamy i ogladamy ksiazeczki to autkami jezdzi po mnie po lozku to cos to spacerek. Zawsze czas inaczej plynie. Ale w ciazy z synkiem wariowalam tak samo jak wy i tez bym najchetniej lataka co tydzien do lekarza :)
    To jak najbardziej normalne :)

Dziękuję za zrozumienie ... to ten etap I trymestru najgorszy dla mnie ze względu zeby genetyka immunoloigia nie zaatakowała znowu
    Tak... 4 poronienia i nie mam na kącie dobrych wspomnień temu teraz tak się boję i moja psychika jest taka zachwiana , z jednej strony wierze nie przyjmuje innej opcji niż dobra z drugiej same mysli przychodzą czy to serdusio bije czy małe rośnie i wgl

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Karmelkowa, lepiej mieć jedną wizytę więcej niż się zadreczac. Zobaczysz, maluszek Ci rączką pomacha i od razu będziesz spokojniejsza.
    Z ruchami dziecka to chyba jest tak, że dopóki masz wątpliwości, czy to jest to, to nie jest to. Jak już poczujesz, to bedziesz wiedzieć. Ja w poprzedniej ciąży najpierw poczułam coś takiego, jakby mi bańka mydlana w brzuchu pękła, a potem za jakiś czas, jakby mi rybka przez brzuch przeplynela.
    Jutro prenatalne. Nie mialam czasu się pomartwic, bo właśnie wracam z wielogodzinnej próby do przedstawienia.

Na pewno będzie wszytsko dobrze 3 mam kciuki ale to formalnosc ;*

Oj marzę niech pomacha i wezmę oddech :)

Dziękuję Wam za wsparcie ;** dopadł mnie gorszy moment

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki,

na prawdę ciężko mi Was nadrobić :). Jedno co chciałabym napisać do starszych postów to do Pauli - piękne imiona tylko nie Staś :D może mnie zlinczujecie ale jak znam panów 50+ o imieniu Stanisław to są super ale znam 4 przed 10 rokiem życia i... tragedia - niegrzeczni, nie słuchają się itd... :)

Mnie mdłości trzymają dalej aczkolwiek dzisiaj miałam lepszy dzień. Najgorzej czuje się wieczorami i w nocy. No i ciągle zmęczona.

Dziewczynki piękne macie brzuszki :) A ta suknia ślubna jesy cudowna :) Ja brałam ślub ptawie rok temu i aż łezka się zakręciła w oku :)

vcvau8q.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkove narzekaj i marudz ile wlezie jesli w jakis sposob ma ci to pomoc. My wysluchamy pocieszymy zrozumiemy. Mam nadziejej ze dziewczyny tez mysla podobne do mnie i kazda niech ponarzeka czasem. Ja wizyte mam za niecale 2 tygodnie i tez nieraz mam mysl czy serduszko bije bo pierwsza ciaza dawno temu skonczyla sie na tym etapie. Chce myslec ze wszystko jest ok ale czasem wlasnie w chwili slabosci jakis diabelek wklada mniejprzyjemne mysli do glowy. Ale ja czuje ze kazda z nas dotrwa najmniej do konca listopada i bedziemy sie cieszyc z kazdego slodkiego rozowego bobaska. No nie ma opcji musi byc dobrze :)

Lotopałanka, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • daria184 Znajoma

Wysłany: 20 maja 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz po dzisiejszej wizycie ;) dzidzia ma 1,5cm ;) serduszko bije ❤️ Nawet lekarz pokazal nam dzisiaj raczki i nozki naszego dzidziusia ❤️ Termin porodu nadal na 01.01.2019

Kai, MagicCherryCupcake, bondzik007, RudyTygrysek, Paula222, Violet Flower, olciaa, Magdaa21, inaa, TaPaT, futuremama, Lotopałanka, giovanedonore, 88Kala, Angelika83, Irminka1231, Aguś 90, mindusia87, Karmelkovaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość

daria184
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam.dzis cisnienie 160/99 czas zadzwonic do poloznej z samego rana bo w nocy mam bezdechy a w dzien kolatanie serca...

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Malutka wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Przede wszystkim miłości, szczęścia i zdrowia! :)

Nadrobilam Was ale ciężko się odnieść do wszystkich :)

Mam dokładnie tak jak Wy z zamartwianiem. Mam mdłości- źle bo się źle czuje. Nie mam- zły znak. I tak samo z bólem podbrzusza. Mam- to mam złe myśli. Nie mam bóli- nic mi sie nie rozciąga?

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak tak Was dziś czytam to jakbym czytała o sobie. Ciągle myślenie, czy serduszko bije, czy wszystko ok :(
    Wczoraj miałam taką migrene, że myślałam że umrę, dziś mnie pobolewa głowa cały dzień. Do tego wyskoczył mi czyrak i byłam w piątek u lekarza i muszę iść jutro do chirurga :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatko, co się z Tobą dzieje? Wyjaśniło się, slaczego się z Tobą kontaktowali?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka2015 wrote:
    A ja mam.dzis cisnienie 160/99 czas zadzwonic do poloznej z samego rana bo w nocy mam bezdechy a w dzien kolatanie serca...
    Kurcze ale coś się dziej, że tak Ci skoczyło czy zazwyczaj masz wysokie? Jak się czujesz?

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Ja jak zykle siedzę i piję kawkę :) Dziś pobudka o 6, zaraz dzieci do przedszkola a ja muszę odstawić auto do naprawy. Później mam zamiar jechać i wymusić zapisanie do diabetologa w miejscu, w którym chodziłam w poprzedniej ciąży. Generalnie trochę latania dziś mam :)

Mezatka2015 jej zadzwoń .... Oby ciśnienie Ci się unormowało...:(

Magdaa21 co to jest ten czyrak ??? Mam nadzieję, że nic poważnego ??

Daria super wiadomości z wizyty <3 :) Gratuluję :D

daria184 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Mężatka no kurcze wysokie trochę to ciśnienie. Zadzwon koniecznie.
    Ja się witam z kolejki do pobrania krwi.

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Mezatko, co się z Tobą dzieje? Wyjaśniło się, slaczego się z Tobą kontaktowali?
    Nie wiem dlaczego umowili mi tyle wizyt. Bede dzwonic po waszej 9 rano. Ogolnie wydaje mi sie zw to cisnienie w ciazy mi czesciej skacze bo od razu mnie wtedy glowa boli i mam kolatanie serca. Teraz czuje sie ok cosnienie 96 na 75

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, czyrak to wyciek ropny ze skóry spowodowany przez bakterie. I cholernie boli :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 08:21

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka2015 wrote:
    Nie wiem dlaczego umowili mi tyle wizyt. Bede dzwonic po waszej 9 rano. Ogolnie wydaje mi sie zw to cisnienie w ciazy mi czesciej skacze bo od razu mnie wtedy glowa boli i mam kolatanie serca. Teraz czuje sie ok cosnienie 96 na 75
    Z tego, co wiem, cisnienie 96 na 75 też nie za piękne. I nie chodzi o to, że niskie, ale za mała różnica miedzy skurczowym a rozkurczowym (powinna być 30 lub więcej). Ale spokojnie. Znam dziewczyny, które miały ogromne problemy z ciśnieniem w ciąży, a urodziły zdrowe dzieci. Bezwzględnie musisz być jednak pod nadzorem lekarza.
    Daj znać, jak się czegoś dowiesz.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ