X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulo, nie wiem, czy Ci się uda, bo to jednak mąka... ale spróbować zawsze można.
    Co do szczepień, to ja szczepie, a właściwie usiluje szczepić, bo przez te problemy zdrowotne mojego synka cały czas prawie mamy szczepienia wstrzymane. W przychodni już w ogole noe możemy się szczepić, więc jak już coś, to szczepia nas w szpitalu. Ale mocno do tyłu jesteśmy.
    Innaaa, ja też poprzednio chcialam córkę i jak się dowiedzialam, że syn, to byłam lekko rozczarowana. A potem tak pokochalam mojego synusia, że nie zamienilabym go na tuzin dziewczynek.
    Przy drugiej ciąży nie mam już takiego ciśnienia na płeć. ;-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake Marcelinka już mi się tak nie podoba :-P Jak będzie dziewczynka, to będzie Maja lub Alicja :-)
    Współczuję przeżyć z arbuzem :-P
    U mnie dziś na obiad kiszka ziemniaczana :-) mąż już tyle czasu męczy, że muszę w końcu zrobić;-) ale kopytka też bym zjadła ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Też przytyłam, niby 1,5 kg ale widać,ojjj widać...

olciaa wiesz jak to koleżanki... Kiedyś się zaczęłam odchudzać, schudłam 2 kg a te mi mówiły,że wyglądam obrzydliwie - haha taaaaaaaa ... Po prostu teraz bardziej Ci się przyglądają, komentują. Nie bierz tego do siebie :)

MagicCherryCupcake masz przepis na dobre kopytka? Chodzą za mną.... I mąż też by zjadł... Tylko nie wiem jak zmodyfikować przepis żebym mogła przy cukrzycy zjeść :P

Na 1kg ziemiaków, 200gr mąki, 2 jajka i sól - Ziemiaki gotuję dzień wcześniej, jakoś lepiej mi się tak lepią. Mąki ew dosypuję albo dodaję trochę mniej, patrzę po konsystencji.

agniecha2101, Paula222 lubią tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku uwielbiam kiszkę! Na weekend w Boże Ciało jadę na Suwalszczyznę to sobie w końcu zjem..

agniecha2101 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te moje koleżanki wiecznie na diecie, siłownia i posiłki jak wyznaczył dietetyk...ale nie usłyszały ode mnie ze nie widać ze schudły. ( i ja będę trochę złośliwa ) hehe :)

Olewam!

Jadę do rodziców na weekend, bo mąż nawet w niedziele pracuje (tak mu wypadła zmiana) Może jutro wybiorę sie w rodzinnym mieście na polowania za ta czarna sukienka. Ale powiem Wam, ze szkoda mi ze to ma być czarne...teraz są takie piękne letnie kolory :( Chciałabym tez taka, która wykorzystam jeszcze...Bo moje koleżanki jak mi pokazywały to zakupiły typowo weselne. A ja nie chce sukienki na raz, tylko bym mogła jeszcze wyjść...ba nawet w niedziele na spacer. Już nawet myslam o spódniczce i czarnej bluzce.

agniecha2101, Paula222 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    O jejku uwielbiam kiszkę! Na weekend w Boże Ciało jadę na Suwalszczyznę to sobie w końcu zjem..
    Ja jestem z podlasia, więc kiszka musi być ;-)
    Masz tam jakąś rodzinę..? Wgl to skąd jesteś? Bo chyba nie ma na pierwszej stronie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 11:58

Azzurra lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem, co to jest kiszka ziemniacza...

Komentarzami się nie przejmujcie. W pierwszej ciąży scielam włosy to usłyszałam, że mi włosy wypadają i dlatego. W drugiej przytyłam do 35 Tc 3,5kg, to że nadgonie pod koniec. Nie nadgonilam. No i oczywiście miałam przenosić...

Moja przyjaciółka, gdy spotyka koleżankę w pracy, to za każdym razem słyszy "o, idzie anoreksja". Niestety, trzeba się przyzwyczaić, że niektórzy nie potrafią inaczej walczyć z własnymi kompleksami.

Paula222, _Jagoda_ lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Te moje koleżanki wiecznie na diecie, siłownia i posiłki jak wyznaczył dietetyk...ale nie usłyszały ode mnie ze nie widać ze schudły. ( i ja będę trochę złośliwa ) hehe :)

Olewam!

Jadę do rodziców na weekend, bo mąż nawet w niedziele pracuje (tak mu wypadła zmiana) Może jutro wybiorę sie w rodzinnym mieście na polowania za ta czarna sukienka. Ale powiem Wam, ze szkoda mi ze to ma być czarne...teraz są takie piękne letnie kolory :( Chciałabym tez taka, która wykorzystam jeszcze...Bo moje koleżanki jak mi pokazywały to zakupiły typowo weselne. A ja nie chce sukienki na raz, tylko bym mogła jeszcze wyjść...ba nawet w niedziele na spacer. Już nawet myslam o spódniczce i czarnej bluzce.
    olciaa a ja Ci powiem, że uwielbiam czerń. jestem wysoką blondynką i tylko w tym kolorze czuję się naprawdę kobieco. tylko do czerni troszkę się "brzybrązow" jakimś brązującym balsamem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 12:02

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja jestem z podlasia, więc kiszka musi być ;-)
    Masz tam jakąś rodzinę..? Wgl to skąd jesteś? Bo chyba nie ma na pierwszej stronie...
    Ja jestem z Warszawy ( choć pochodzę z południowej Polski a mój mąż z Mazur), ale mój mąż ma coroczne spotkanie z przyjaciółmi i ich rodzinami w okolicach Puńska. Także od kilku lat tam(na Suwalszczyznę) jeździmy. Jestem zachwycona Suwalszczyzna, zresztą tak jak cała wschodnia Polską, równiez Podlasiem:-)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Shaggi26 Znajoma

Wysłany: 25 maja 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam bo nie umiałam zalogować się na stare konto. Ciągle nie dochodził mi link. Jakaś porażka. Musiałam założyć nowe. Wcześniej miałam złośnica i termin na 24.12 o ile znowu nie pomyliłam nazwy :P

Shaggi :)
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już, jestem :) Babka, która mi robiła usg jakaś nieogarnieta jakby pierwszy raz robiła i na innym sprzęcie niż ostatnio . Zapytałam jej czy sprawdzi przeziernosc karkową, ale powiedziała że ona tego nie robi i trzeba na osobna wizytę się prywatnie zapisać Ehhh... Później juz u położnej umówiłam się na Nifty we wtorek, wyniki badań wszystkie mam ok. I jak będą wyniki NIFTY to zadzwonia i się umówimy na wizytę. A w poniedziałek idę się zapisać prywatnie na usg na sprawdzenie wszystkiego + płeć w 13 tyg.

A teraz tak dzidzia nadrobiła tydzień ma 4,6 cm, serduszko ładnie bije. Tak fikała, machała rączkami i nóżkami, że ciężko było zmierzyć :D
    Teraz mam 11t+3d.Termin porodu przesunął mi się na 11 grudzień, więc Paula możesz zmienić ;)

Wszystkim dziękuję za kciuki :D

Wstawiam zdjęcie, sorki za bazgroły ale pisałam trzesaca się ręką a na zdjęciu nie było info.
    Dziewczyny czy tam sterczy to o czym myślę ? Czy to noga może być? :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73135695c11d.jpg

Shaggi26, Martula78, Mamusia_Ksawusia, olciaa, ziuta.w, Dibolek, Paula222, Azzurra, Aguś 90, Magdaa21, agniecha2101, Malutka_94, Malinowa_Czekolada, Karmelkovaa, futuremama lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    olciaa a ja Ci powiem, że uwielbiam czerń. jestem wysoką blondynką i tylko w tym kolorze czuję się naprawdę kobieco. tylko do czerni troszkę się "brzybrązow" jakimś brązującym balsamem :)
    właśnie , w ciazy można samoopalacze stosować ? Ktoś się zna ? Na co zwracać uwagę? Bo wiem ze są szkodliwe składniki w kosmetykach, ale nie mam pojęcia które to :(

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Shaggi26 Znajoma

Wysłany: 25 maja 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcie tez juz bym chciała takie mieć. Super wieści :)

Dip88 lubi tę wiadomość

• Martula78 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Jestem już, jestem :) Babka, która mi robiła usg jakaś nieogarnieta jakby pierwszy raz robiła i na innym sprzęcie niż ostatnio . Zapytałam jej czy sprawdzi przeziernosc karkową, ale powiedziała że ona tego nie robi i trzeba na osobna wizytę się prywatnie zapisać Ehhh... Później juz u położnej umówiłam się na Nifty we wtorek, wyniki badań wszystkie mam ok. I jak będą wyniki NIFTY to zadzwonia i się umówimy na wizytę. A w poniedziałek idę się zapisać prywatnie na usg na sprawdzenie wszystkiego + płeć w 13 tyg.

A teraz tak dzidzia nadrobiła tydzień ma 4,6 cm, serduszko ładnie bije. Tak fikała, machała rączkami i nóżkami, że ciężko było zmierzyć :D
    Teraz mam 11t+3d.Termin porodu przesunął mi się na 11 grudzień, więc Paula możesz zmienić ;)

Wstawiam zdjęcie, sorki za bazgroły ale pisałam trzesaca się ręką a na zdjęciu nie było info.
    gratulacje ale słodziak!

Dip88 lubi tę wiadomość

2006 Kubuś <3
  • Shaggi26 Znajoma

Wysłany: 25 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi26 wrote:
    Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam bo nie umiałam zalogować się na stare konto. Ciągle nie dochodził mi link. Jakaś porażka. Musiałam założyć nowe. Wcześniej miałam złośnica i termin na 24.12 o ile znowu nie pomyliłam nazwy :P
    A jednak miałam shaggi xd

• Martula78 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    właśnie , w ciazy można samoopalacze stosować ? Ktoś się zna ? Na co zwracać uwagę? Bo wiem ze są szkodliwe składniki w kosmetykach, ale nie mam pojęcia które to :(
    ja stosuję na nogi i ręce i twarz. brzucha nie smaruję, bo... szczerze to mam opalony bo ja wcześniej wstyd się przyznać solarium odwiedzalam.. :)
    mam balsam stopniowo brązujący st tropez. rewelacja i nie śmierdzi.

olciaa lubi tę wiadomość

2006 Kubuś <3
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Ja jestem z Warszawy ( choć pochodzę z południowej Polski a mój mąż z Mazur), ale mój mąż ma coroczne spotkanie z przyjaciółmi i ich rodzinami w okolicach Puńska. Także od kilku lat tam(na Suwalszczyznę) jeździmy. Jestem zachwycona Suwalszczyzna, zresztą tak jak cała wschodnia Polską, równiez Podlasiem:-)

U nas na odwrót.
    Mąż z Warszawy a ja z Mazur (Giżycko). :)

Azzurra, agniecha2101 lubią tę wiadomość

p19u9jcg5pchuxin.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

Uwielbiam te fotki usg :) dzidzia śliczna. Nie wiem czy to co sterczy to czasem nie nóżka :)

Dip88 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

Super wieści. :)

Dip88 lubi tę wiadomość

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

Gratulacje!
    Może i coś wystaje, ale ja bym jeszcze niebieskich ciuszkow nie kupowała;)
    Śliczny dzidziuś!

Dip88 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ