X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulo, nie wiem, czy Ci się uda, bo to jednak mąka... ale spróbować zawsze można.
    Co do szczepień, to ja szczepie, a właściwie usiluje szczepić, bo przez te problemy zdrowotne mojego synka cały czas prawie mamy szczepienia wstrzymane. W przychodni już w ogole noe możemy się szczepić, więc jak już coś, to szczepia nas w szpitalu. Ale mocno do tyłu jesteśmy.
    Innaaa, ja też poprzednio chcialam córkę i jak się dowiedzialam, że syn, to byłam lekko rozczarowana. A potem tak pokochalam mojego synusia, że nie zamienilabym go na tuzin dziewczynek.
    Przy drugiej ciąży nie mam już takiego ciśnienia na płeć. ;-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake Marcelinka już mi się tak nie podoba :-P Jak będzie dziewczynka, to będzie Maja lub Alicja :-)
    Współczuję przeżyć z arbuzem :-P
    U mnie dziś na obiad kiszka ziemniaczana :-) mąż już tyle czasu męczy, że muszę w końcu zrobić;-) ale kopytka też bym zjadła ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Też przytyłam, niby 1,5 kg ale widać,ojjj widać...

olciaa wiesz jak to koleżanki... Kiedyś się zaczęłam odchudzać, schudłam 2 kg a te mi mówiły,że wyglądam obrzydliwie - haha taaaaaaaa ... Po prostu teraz bardziej Ci się przyglądają, komentują. Nie bierz tego do siebie :)

MagicCherryCupcake masz przepis na dobre kopytka? Chodzą za mną.... I mąż też by zjadł... Tylko nie wiem jak zmodyfikować przepis żebym mogła przy cukrzycy zjeść :P

Na 1kg ziemiaków, 200gr mąki, 2 jajka i sól - Ziemiaki gotuję dzień wcześniej, jakoś lepiej mi się tak lepią. Mąki ew dosypuję albo dodaję trochę mniej, patrzę po konsystencji.

agniecha2101, Paula222 lubią tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku uwielbiam kiszkę! Na weekend w Boże Ciało jadę na Suwalszczyznę to sobie w końcu zjem..

agniecha2101 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te moje koleżanki wiecznie na diecie, siłownia i posiłki jak wyznaczył dietetyk...ale nie usłyszały ode mnie ze nie widać ze schudły. ( i ja będę trochę złośliwa ) hehe :)

Olewam!

Jadę do rodziców na weekend, bo mąż nawet w niedziele pracuje (tak mu wypadła zmiana) Może jutro wybiorę sie w rodzinnym mieście na polowania za ta czarna sukienka. Ale powiem Wam, ze szkoda mi ze to ma być czarne...teraz są takie piękne letnie kolory :( Chciałabym tez taka, która wykorzystam jeszcze...Bo moje koleżanki jak mi pokazywały to zakupiły typowo weselne. A ja nie chce sukienki na raz, tylko bym mogła jeszcze wyjść...ba nawet w niedziele na spacer. Już nawet myslam o spódniczce i czarnej bluzce.

agniecha2101, Paula222 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    O jejku uwielbiam kiszkę! Na weekend w Boże Ciało jadę na Suwalszczyznę to sobie w końcu zjem..
    Ja jestem z podlasia, więc kiszka musi być ;-)
    Masz tam jakąś rodzinę..? Wgl to skąd jesteś? Bo chyba nie ma na pierwszej stronie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 11:58

Azzurra lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem, co to jest kiszka ziemniacza...

Komentarzami się nie przejmujcie. W pierwszej ciąży scielam włosy to usłyszałam, że mi włosy wypadają i dlatego. W drugiej przytyłam do 35 Tc 3,5kg, to że nadgonie pod koniec. Nie nadgonilam. No i oczywiście miałam przenosić...

Moja przyjaciółka, gdy spotyka koleżankę w pracy, to za każdym razem słyszy "o, idzie anoreksja". Niestety, trzeba się przyzwyczaić, że niektórzy nie potrafią inaczej walczyć z własnymi kompleksami.

Paula222, _Jagoda_ lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Te moje koleżanki wiecznie na diecie, siłownia i posiłki jak wyznaczył dietetyk...ale nie usłyszały ode mnie ze nie widać ze schudły. ( i ja będę trochę złośliwa ) hehe :)

Olewam!

Jadę do rodziców na weekend, bo mąż nawet w niedziele pracuje (tak mu wypadła zmiana) Może jutro wybiorę sie w rodzinnym mieście na polowania za ta czarna sukienka. Ale powiem Wam, ze szkoda mi ze to ma być czarne...teraz są takie piękne letnie kolory :( Chciałabym tez taka, która wykorzystam jeszcze...Bo moje koleżanki jak mi pokazywały to zakupiły typowo weselne. A ja nie chce sukienki na raz, tylko bym mogła jeszcze wyjść...ba nawet w niedziele na spacer. Już nawet myslam o spódniczce i czarnej bluzce.
    olciaa a ja Ci powiem, że uwielbiam czerń. jestem wysoką blondynką i tylko w tym kolorze czuję się naprawdę kobieco. tylko do czerni troszkę się "brzybrązow" jakimś brązującym balsamem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 12:02

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja jestem z podlasia, więc kiszka musi być ;-)
    Masz tam jakąś rodzinę..? Wgl to skąd jesteś? Bo chyba nie ma na pierwszej stronie...
    Ja jestem z Warszawy ( choć pochodzę z południowej Polski a mój mąż z Mazur), ale mój mąż ma coroczne spotkanie z przyjaciółmi i ich rodzinami w okolicach Puńska. Także od kilku lat tam(na Suwalszczyznę) jeździmy. Jestem zachwycona Suwalszczyzna, zresztą tak jak cała wschodnia Polską, równiez Podlasiem:-)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Shaggi26 Znajoma

Wysłany: 25 maja 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam bo nie umiałam zalogować się na stare konto. Ciągle nie dochodził mi link. Jakaś porażka. Musiałam założyć nowe. Wcześniej miałam złośnica i termin na 24.12 o ile znowu nie pomyliłam nazwy :P

Shaggi :)
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już, jestem :) Babka, która mi robiła usg jakaś nieogarnieta jakby pierwszy raz robiła i na innym sprzęcie niż ostatnio . Zapytałam jej czy sprawdzi przeziernosc karkową, ale powiedziała że ona tego nie robi i trzeba na osobna wizytę się prywatnie zapisać Ehhh... Później juz u położnej umówiłam się na Nifty we wtorek, wyniki badań wszystkie mam ok. I jak będą wyniki NIFTY to zadzwonia i się umówimy na wizytę. A w poniedziałek idę się zapisać prywatnie na usg na sprawdzenie wszystkiego + płeć w 13 tyg.

A teraz tak dzidzia nadrobiła tydzień ma 4,6 cm, serduszko ładnie bije. Tak fikała, machała rączkami i nóżkami, że ciężko było zmierzyć :D
    Teraz mam 11t+3d.Termin porodu przesunął mi się na 11 grudzień, więc Paula możesz zmienić ;)

Wszystkim dziękuję za kciuki :D

Wstawiam zdjęcie, sorki za bazgroły ale pisałam trzesaca się ręką a na zdjęciu nie było info.
    Dziewczyny czy tam sterczy to o czym myślę ? Czy to noga może być? :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73135695c11d.jpg

Shaggi26, Martula78, Mamusia_Ksawusia, olciaa, ziuta.w, Dibolek, Paula222, Azzurra, Aguś 90, Magdaa21, agniecha2101, Malutka_94, Malinowa_Czekolada, Karmelkovaa, futuremama lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    olciaa a ja Ci powiem, że uwielbiam czerń. jestem wysoką blondynką i tylko w tym kolorze czuję się naprawdę kobieco. tylko do czerni troszkę się "brzybrązow" jakimś brązującym balsamem :)
    właśnie , w ciazy można samoopalacze stosować ? Ktoś się zna ? Na co zwracać uwagę? Bo wiem ze są szkodliwe składniki w kosmetykach, ale nie mam pojęcia które to :(

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Shaggi26 Znajoma

Wysłany: 25 maja 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcie tez juz bym chciała takie mieć. Super wieści :)

Dip88 lubi tę wiadomość

• Martula78 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Jestem już, jestem :) Babka, która mi robiła usg jakaś nieogarnieta jakby pierwszy raz robiła i na innym sprzęcie niż ostatnio . Zapytałam jej czy sprawdzi przeziernosc karkową, ale powiedziała że ona tego nie robi i trzeba na osobna wizytę się prywatnie zapisać Ehhh... Później juz u położnej umówiłam się na Nifty we wtorek, wyniki badań wszystkie mam ok. I jak będą wyniki NIFTY to zadzwonia i się umówimy na wizytę. A w poniedziałek idę się zapisać prywatnie na usg na sprawdzenie wszystkiego + płeć w 13 tyg.

A teraz tak dzidzia nadrobiła tydzień ma 4,6 cm, serduszko ładnie bije. Tak fikała, machała rączkami i nóżkami, że ciężko było zmierzyć :D
    Teraz mam 11t+3d.Termin porodu przesunął mi się na 11 grudzień, więc Paula możesz zmienić ;)

Wstawiam zdjęcie, sorki za bazgroły ale pisałam trzesaca się ręką a na zdjęciu nie było info.
    gratulacje ale słodziak!

Dip88 lubi tę wiadomość

2006 Kubuś <3
  • Shaggi26 Znajoma

Wysłany: 25 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi26 wrote:
    Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam bo nie umiałam zalogować się na stare konto. Ciągle nie dochodził mi link. Jakaś porażka. Musiałam założyć nowe. Wcześniej miałam złośnica i termin na 24.12 o ile znowu nie pomyliłam nazwy :P
    A jednak miałam shaggi xd

• Martula78 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    właśnie , w ciazy można samoopalacze stosować ? Ktoś się zna ? Na co zwracać uwagę? Bo wiem ze są szkodliwe składniki w kosmetykach, ale nie mam pojęcia które to :(
    ja stosuję na nogi i ręce i twarz. brzucha nie smaruję, bo... szczerze to mam opalony bo ja wcześniej wstyd się przyznać solarium odwiedzalam.. :)
    mam balsam stopniowo brązujący st tropez. rewelacja i nie śmierdzi.

olciaa lubi tę wiadomość

2006 Kubuś <3
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Ja jestem z Warszawy ( choć pochodzę z południowej Polski a mój mąż z Mazur), ale mój mąż ma coroczne spotkanie z przyjaciółmi i ich rodzinami w okolicach Puńska. Także od kilku lat tam(na Suwalszczyznę) jeździmy. Jestem zachwycona Suwalszczyzna, zresztą tak jak cała wschodnia Polską, równiez Podlasiem:-)

U nas na odwrót.
    Mąż z Warszawy a ja z Mazur (Giżycko). :)

Azzurra, agniecha2101 lubią tę wiadomość

p19u9jcg5pchuxin.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

Uwielbiam te fotki usg :) dzidzia śliczna. Nie wiem czy to co sterczy to czasem nie nóżka :)

Dip88 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

Super wieści. :)

Dip88 lubi tę wiadomość

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

Gratulacje!
    Może i coś wystaje, ale ja bym jeszcze niebieskich ciuszkow nie kupowała;)
    Śliczny dzidziuś!

Dip88 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ