Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
To teraz trzymam kciuki za resztę dziewczyn
magada lubi tę wiadomość
-
Azzurra wrote:Ja jestem z Warszawy ( choć pochodzę z południowej Polski a mój mąż z Mazur), ale mój mąż ma coroczne spotkanie z przyjaciółmi i ich rodzinami w okolicach Puńska. Także od kilku lat tam(na Suwalszczyznę) jeździmy. Jestem zachwycona Suwalszczyzna, zresztą tak jak cała wschodnia Polską, równiez Podlasiem:-)
Mój tata jest z mazur i ja się tam urodziłam i mieszkałam pierwsze 5 lat życia
ale mama jest z podlasia i się przeprowadziliśmy.
Fajna sprawa takie spotkaniaJa z dawnych znajomych mało z kim mam kontakt jeszcze, ale to po części przez wyjazd za granicę. A takie zjazdy są pewnie super
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja po badaniu USG Prenatalnym NT. Wszystko ok. Dzidzia 7.4cm wiec juz na granicy lapala sie do badan. Nie ma co sie dziwic dzis skonczylam 13 tyg. Przeziernosc 1.9 ale jak na duzy plod to w normie. Kosc nosowa ok wszystkie narzady tez. Tentno 164 . Kregoslup bez roszczepu. Oddalam tez krew na Pappa i wizyte u genetyka mam na 14.06. Plci nie sprawdzala nawet.... mowi ze za wczesnie dodam ze Dr. doswiadczona z certyfikatem F... wiec mnie zdzwiwila no nic bede czekac.
Shaggi26, agniecha2101, Dip88, olciaa, Karolcia27, Azzurra, Magdaa21, Malutka_94, TaPaT, Aguś 90, Malinowa_Czekolada, Karmelkovaa, Paula222, futuremama lubią tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:A ja Ci lepiej nie będę tłumaczyć
bo jeśli nigdy nie jadłaś, to jak Ci powiem, to mogę Cię obrzydzić...
Szczególnie na grila bez kiszki sie nie ruszam!
agniecha2101, mkgk lubią tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
agniecha2101 wrote:A nie chodzi Ci raczej o kaszankę...? bo u mnie na grilla to kaszanka, nie kiszka ziemniaczana...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 13:52
agniecha2101 lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
agniecha2101 wrote:Ja to też taka półmazurka
Mój tata jest z mazur i ja się tam urodziłam i mieszkałam pierwsze 5 lat życia
ale mama jest z podlasia i się przeprowadziliśmy.
Fajna sprawa takie spotkaniaJa z dawnych znajomych mało z kim mam kontakt jeszcze, ale to po części przez wyjazd za granicę. A takie zjazdy są pewnie super
A ja, dla odmiany, mam kontakt z dwoma koleżankami że studiów i tyle.
Daniela, żałuj:-) oczywiście, zależy co kto lubi. A na kiszkę ziemniaczaną niektórzy mówią babka ziemniaczana. Od razu lepiej brzmi:-)agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dibolek wrote:nie no o kiszke , jak nie jadlas z grila to sprobuj ..
ale to już taką wcześniej upieczoną się wrzuca na ruszt co nie? czy taką całkiem surową?
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Kurcze jak to możliwe, że nigdy się z tym nie spotkałam..?
ale to już taką wcześniej upieczoną się wrzuca na ruszt co nie? czy taką całkiem surową?
spróbuj jest pycha
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
mkgk wrote:Ja po badaniu USG Prenatalnym NT. Wszystko ok. Dzidzia 7.4cm wiec juz na granicy lapala sie do badan. Nie ma co sie dziwic dzis skonczylam 13 tyg. Przeziernosc 1.9 ale jak na duzy plod to w normie. Kosc nosowa ok wszystkie narzady tez. Tentno 164 . Kregoslup bez roszczepu. Oddalam tez krew na Pappa i wizyte u genetyka mam na 14.06. Plci nie sprawdzala nawet.... mowi ze za wczesnie dodam ze Dr. doswiadczona z certyfikatem F... wiec mnie zdzwiwila no nic bede czekac.
A płeć niektórzy widzą, inni nie widzą...zależy też chyba od ułożenia dziecka. Ja się bynajmniej nie spodziewam poznania płci na genetycznym.
-
Azzurra wrote:No właśnie znajomi mojego męża spotykają się tak prawie co roku od skończenia studiów (a mąż jest po 40...). Przeważnie w okolicach Bożego Ciała jest taki trzy-czterodniowy wyjazd. Tance, hulanki, spiewy i tak dalej. Co roku grono się powiększa i jest coraz weselej..właśnie się tu ostatnio zastanawiałam, czy się już na tym spotkaniu przyznać do ciąży bo wiem, że radość będzie ogromną ale jakoś mam opory że za wcześnie:(
A ja, dla odmiany, mam kontakt z dwoma koleżankami że studiów i tyle.
Daniela, żałuj:-) oczywiście, zależy co kto lubi. A na kiszkę ziemniaczaną niektórzy mówią babka ziemniaczana. Od razu lepiej brzmi:-)Ja bym powiedziała chyba, bo widocznie to muszą być fajni ludzie skoro tyle lat nadal dbają o kontakt i takie spotkania organizują
Ojj babka a kiszka to dla mnie nie tylko inna forma, ale i zupełnie inny smak. Kiszka ma taki zupełnie inny posmaczek od tego flaczka👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dibolek wrote:surową
spróbuj jest pycha
Ja to uwielbiam też taką odsmażaną później na patelni pokrojoną w plasterki
a nie ma problemu z pękaniem takiej surowej na grillu? Bo mi i w piekarniku czasami trochę pęka i wypływa.
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙