WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Podniosło mi ciśnienie :-/ kur*a jak tak można...? :-/

No wyobraź sobie moje ale juz jestem spokojna... po prostu szkoda mi ich , że tyle jadu i zawiści maja w sobie ...

agniecha2101 lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mimo swojej "ciemnoty" może odpowiecie mi na kolejne "głupie" pytanie...? :-D TSH 1,91 jest ok?

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja bym była za usunięciem per Achii z naszej listy. Myślę, że reszta dziewczyn się ze mną zgodzi, że nie jest już u nas mile widziana i powinoo jej nie być na liście.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Kochane, mimo swojej "ciemnoty" może odpowiecie mi na kolejne "głupie" pytanie...? :-D TSH 1,91 jest ok?
    Jest ok :) najlepsze w ciazy poniżej 2,5

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Agulka901 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Jakbyś wiedziała co przeszłam to byś zrozumiała sytuację więc uważaj na słowa o mnie

To wy uważajcie na słowa...one ranią gorzej niż czyny. Pozdrawiam, matka wczesniaka, 3 letnia staraczka i mama aniołka poronionego po ciężkiej ciąży w 20 tygodniu i pochowanego na cmentarzu i aktualnie w zagrożonej ciąży

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę po wyniki badań, trzymajcie kciuki dziewczyny. Ale powinno być ok :)

agniecha2101, Lotopałanka, Dip88, Violet Flower, Malutka_94, TaPaT, Martula78 lubią tę wiadomość

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia dzięki za mądrą odpowiedź ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 17:46

olciaa lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Jest ok ale kontroluj czy nie rośnie :) i dobrze sprawdzić jeszcze inne tarczycowe czyli ft3, ft4. Robiłaś też przeciwciala? AntyTG i antyTPO?

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko...ale się narobiło:)

Parę godzin mnie nie było a tu proszę.
    Nie będę tam pisać, bo to w sumie wątek"tamtych" dziewczyn, ale tu się przyznam że przeczytałam.
    Niestety, ale całe zamieszanie zaczęło się od Aichy i jej obgadywania nas. Później któraś dołożyła coś o ciemnocie( to już zostawię bez komentarza) i poszło. Zupełnie bez sensu. Laski, w ciąży jesteście, nie denerwujemy się!!!

Aicha, jeśli masz problem ze ktoras się żaliła na wagę albo coś innego , to czemu nie napiszesz wprost, u nas? Odwagi!:) Przecież nie musimy sobie tylko "słodzić", trochę dyskusji też się przyda!:)Jedna się czuje dobrze ważąc 70, a druga przy 55 narzeka. A przecież wszystkie jesteśmy piękne:)

Daniela, szacunek za wyważony komentarz na różu.

Zmieniając temat: kupiłam córce kolejny wózek:) tym razem spaceroweczke Valco.

Marrakech, podczytujesz odpoczywając;)?
    Jeśli tak, to informuje że widziałam fajna opcję dla bliźniaków/rok po roku. Peg Perego team. Osobiscie posiadam wózek Peg Perego i jestem zadowolona. No i ta cena zachęca.

Karmelkovaa, Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka na pewno będą ok :)

Agniecha ładne tsh , ale eby nie szybowało więcej i jak pisze kolezanka ft4 jest ważniejsze :) wiesz co mnie uraziło nawet nie ten ciemnogród do końca , ale cytowanie kogos gdzies z watku na watek no żal ... , i tez wyśmiewanie na zasadzie wysikałam pozytyw jakie mam brac witaminy ... jakby były wyrozumiałe to by jeszcze doradziły jakie a nie szydziły z pytań ;/ ale to szkoda gadki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 17:51

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    O matko...ale się narobiło:)

Parę godzin mnie nie było a tu proszę.
    Nie będę tam pisać, bo to w sumie wątek"tamtych" dziewczyn, ale tu się przyznam że przeczytałam.
    Niestety, ale całe zamieszanie zaczęło się od Aichy i jej obgadywania nas. Później któraś dołożyła coś o ciemnocie( to już zostawię bez komentarza) i poszło. Zupełnie bez sensu. Laski, w ciąży jesteście, nie denerwujemy się!!!

Aicha, jeśli masz problem ze ktoras się żaliła na wagę albo coś innego , to czemu nie napiszesz wprost, u nas? Odwagi!:) Przecież nie musimy sobie tylko "słodzić", trochę dyskusji też się przyda!:)Jedna się czuje dobrze ważąc 70, a druga przy 55 narzeka. A przecież wszystkie jesteśmy piękne:)

Daniela, szacunek za wyważony komentarz na różu.

Zmieniając temat: kupiłam córce kolejny wózek:) tym razem spaceroweczke Valco.

Marrakech, podczytujesz odpoczywając;)?
    Jeśli tak, to informuje że widziałam fajna opcję dla bliźniaków/rok po roku. Peg Perego team. Osobiscie posiadam wózek Peg Perego i jestem zadowolona. No i ta cena zachęca.

Jak się sobie nie słodzi i nie głaszcze tylko to jest źle ;p

Tak jest wszystkie piekne jestesmy ;* jakby to ująć znośnie żeby nie było afery i szkieletorki i paczusie ;* ja kocham wszystkie ;**

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rzeczywiście przykre to zachowanie. Niektórzy ludzie tak mają, że aby móc z kimś pogadać to musi mówić o kimś :-( myślmy o tym. Karmelkova wysłałam Ci zaproszenie bo chciałam o coś zapytać jeśli mogę :-)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti służe pomocą ;**

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ale się tu porobiło ;P szkoda nerwów, naprawdę. Nie rozumiem tylko, dlaczego Achia tu wciąż wpadała skoro jej z nami tak źle? Bez sensu :) zostajemy tam, gdzie nam pasuje i nie zachowujemy się jak zazdrosne dziewczynki w podstawówce :)

Kurczę, może zaraz któraś mi zarzuci że jestem gówniarą której "się udało" w ciążę zajść? ;P
    Taki żart, ale nie przejmujmy się :)

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane grudniówki przepraszam za moje słowa, poniosły mnie nerwy.
    Ja nie twierdzę, że te co się nie starały nie mają prawa do dziecka. Ja też o pierwszą 3 maluchów się specjalnie nie starałam.
    A teraz po roku jak się udało zawalczyć o ostatniego malucha, okazało się, że mam nowotwór i ostatnio mam huśtawkę nastrojów i wiecznie pod górkę.
    Ja powiedziałam parę nie miłych słów i szczerze przepraszam. Mam nadzieję, że już skończymy z tym jadem..

A, że też mam termin w grudniu to trzymam mocno kciuki za Wasze szczęśliwe rozwiązania ❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 18:29

Karmelkovaa, Dip88 lubią tę wiadomość

• Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Kochane grudniówki przepraszam za moje słowa, poniosły mnie nerwy.
    Ja nie twierdzę, że te co się nie starały nie mają prawa do dziecka. Ja też o pierwszą 3 maluchów się specjalnie nie starałam.
    A teraz po roku jak się udało zawalczyć o ostatniego malucha. Ale okazało, że mam nowotwór i ostatnio mam huśtawkę nastrojów i wiecznie pod górkę.
    Ja powiedziałam parę nie miłych słów i szczerze przepraszam. Mam nadzieję, że już skończymy z tym jadem..

A, że też mam termin w grudniu to trzymam mocno kciuki za Wasze szczęśliwe rozwiązania ❤️❤️❤️

Ja wierzę, że wszystkie, bez względu na swoje historie i preferowane kolory spełnimy nasze marzenia o macierzyństwie. Powiedzmy sobie szczerze - wszystkie tu (i na różowej stronie też), jak jeden mąż, jesteśmy ciemnogrodem w zakresie ginekologii i nie jeden lekarz by nas wyśmiał. To, że któraś jest po przejściach też nie daje specjalizacji z ginekologii, bądźmy szczere. Wszystko, co tu opowiadamy jest albo zasłyszane w szpitalu/przychodni, albo zaczerpnięte od innych lub lekarzy prowadzących, albo po prostu z internetu. I nawet poznanie norm lab. też nas nie czyni nas specjalistami, bo one również się zmieniają i zależą od laboratorium. Jesteśmy tu czysto towarzysko, to nie jest forum dla specjalistów i bynajmniej ja nie czuję się tutaj jakby którakolwiek mogła mi stawiać diagnozę, liczę po prostu na wsparcie mentalne.

I tym optymistycznym akcentem, życzmy sobie wszystkiego co najpiękniejsze w tym roku :)

Aga9090, Lotopałanka, bondzik007, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też Was przepraszam. Nie miałam nic złego na myśli i nie chciałam nikogo urazić. Po prostu nie poczułam "tu bluesa" i zapytałam czy dziewczyny mają podobne odczucia. Życzę Wam wszystkiego najlepszego i mam nadzieję że kazda w grudniu utuli swoje maleństwo. Wykasujcie mnie z listy proszę. Zostanę na różu.
    Wszystkiego dobrego.

Anita_croix, Karmelkovaa, Dip88 lubią tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego tematu nie zamierzam ciągnąć. To dla nas jest najmniejwazne. Nigdy nikomu źle nie życzylam i nie życzę. Poprostu nienawidzę obgdywania. Dziewczyny co by nie było jak coś to walcie prosto z mostu. Każda niech tu pisze to co myśli i niech pyta o co chce, jak głupie by to nie było. Po to tu jesteśmy :)

Karmelkovaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Ja wierzę, że wszystkie, bez względu na swoje historie i preferowane kolory spełnimy nasze marzenia o macierzyństwie. Powiedzmy sobie szczerze - wszystkie tu (i na różowej stronie też), jak jeden mąż, jesteśmy ciemnogrodem w zakresie ginekologii i nie jeden lekarz by nas wyśmiał. To, że któraś jest po przejściach też nie daje specjalizacji z ginekologii, bądźmy szczere. Wszystko, co tu opowiadamy jest albo zasłyszane w szpitalu/przychodni, albo zaczerpnięte od innych lub lekarzy prowadzących, albo po prostu z internetu. I nawet poznanie norm lab. też nas nie czyni nas specjalistami, bo one również się zmieniają i zależą od laboratorium. Jesteśmy tu czysto towarzysko, to nie jest forum dla specjalistów i bynajmniej ja nie czuję się tutaj jakby którakolwiek mogła mi stawiać diagnozę, liczę po prostu na wsparcie mentalne.

I tym optymistycznym akcentem, życzmy sobie wszystkiego co najpiękniejsze w tym roku :)

Dobrze dziewczyna mowi! Polac jej:)

Anita_croix, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • MamaAla Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie,
    widzę tu zgraną paczkę ciężarówek.Zwlekałam z forum,bo jakoś nie mogłam uwierzyć w tą ciążę,ale chyba jednak już ze mną zostanie.Mogę dołączyć?Termin niby na 01.01, ale z usg 23.12,gdyż cykle nieregularne.

olciaa, Dip88, Anita_croix, Karmelkovaa, Lotopałanka, 88Kala, Agulka901, Malutka_94, RudyTygrysek, TaPaT, bondzik007, Lilly_Ana, agniecha2101, Magdaa21 lubią tę wiadomość

‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ