X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Podniosło mi ciśnienie :-/ kur*a jak tak można...? :-/

No wyobraź sobie moje ale juz jestem spokojna... po prostu szkoda mi ich , że tyle jadu i zawiści maja w sobie ...

agniecha2101 lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mimo swojej "ciemnoty" może odpowiecie mi na kolejne "głupie" pytanie...? :-D TSH 1,91 jest ok?

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja bym była za usunięciem per Achii z naszej listy. Myślę, że reszta dziewczyn się ze mną zgodzi, że nie jest już u nas mile widziana i powinoo jej nie być na liście.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Kochane, mimo swojej "ciemnoty" może odpowiecie mi na kolejne "głupie" pytanie...? :-D TSH 1,91 jest ok?
    Jest ok :) najlepsze w ciazy poniżej 2,5

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Agulka901 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Jakbyś wiedziała co przeszłam to byś zrozumiała sytuację więc uważaj na słowa o mnie

To wy uważajcie na słowa...one ranią gorzej niż czyny. Pozdrawiam, matka wczesniaka, 3 letnia staraczka i mama aniołka poronionego po ciężkiej ciąży w 20 tygodniu i pochowanego na cmentarzu i aktualnie w zagrożonej ciąży

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę po wyniki badań, trzymajcie kciuki dziewczyny. Ale powinno być ok :)

agniecha2101, Lotopałanka, Dip88, Violet Flower, Malutka_94, TaPaT, Martula78 lubią tę wiadomość

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia dzięki za mądrą odpowiedź ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 17:46

olciaa lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Jest ok ale kontroluj czy nie rośnie :) i dobrze sprawdzić jeszcze inne tarczycowe czyli ft3, ft4. Robiłaś też przeciwciala? AntyTG i antyTPO?

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko...ale się narobiło:)

Parę godzin mnie nie było a tu proszę.
    Nie będę tam pisać, bo to w sumie wątek"tamtych" dziewczyn, ale tu się przyznam że przeczytałam.
    Niestety, ale całe zamieszanie zaczęło się od Aichy i jej obgadywania nas. Później któraś dołożyła coś o ciemnocie( to już zostawię bez komentarza) i poszło. Zupełnie bez sensu. Laski, w ciąży jesteście, nie denerwujemy się!!!

Aicha, jeśli masz problem ze ktoras się żaliła na wagę albo coś innego , to czemu nie napiszesz wprost, u nas? Odwagi!:) Przecież nie musimy sobie tylko "słodzić", trochę dyskusji też się przyda!:)Jedna się czuje dobrze ważąc 70, a druga przy 55 narzeka. A przecież wszystkie jesteśmy piękne:)

Daniela, szacunek za wyważony komentarz na różu.

Zmieniając temat: kupiłam córce kolejny wózek:) tym razem spaceroweczke Valco.

Marrakech, podczytujesz odpoczywając;)?
    Jeśli tak, to informuje że widziałam fajna opcję dla bliźniaków/rok po roku. Peg Perego team. Osobiscie posiadam wózek Peg Perego i jestem zadowolona. No i ta cena zachęca.

Karmelkovaa, Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka na pewno będą ok :)

Agniecha ładne tsh , ale eby nie szybowało więcej i jak pisze kolezanka ft4 jest ważniejsze :) wiesz co mnie uraziło nawet nie ten ciemnogród do końca , ale cytowanie kogos gdzies z watku na watek no żal ... , i tez wyśmiewanie na zasadzie wysikałam pozytyw jakie mam brac witaminy ... jakby były wyrozumiałe to by jeszcze doradziły jakie a nie szydziły z pytań ;/ ale to szkoda gadki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 17:51

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    O matko...ale się narobiło:)

Parę godzin mnie nie było a tu proszę.
    Nie będę tam pisać, bo to w sumie wątek"tamtych" dziewczyn, ale tu się przyznam że przeczytałam.
    Niestety, ale całe zamieszanie zaczęło się od Aichy i jej obgadywania nas. Później któraś dołożyła coś o ciemnocie( to już zostawię bez komentarza) i poszło. Zupełnie bez sensu. Laski, w ciąży jesteście, nie denerwujemy się!!!

Aicha, jeśli masz problem ze ktoras się żaliła na wagę albo coś innego , to czemu nie napiszesz wprost, u nas? Odwagi!:) Przecież nie musimy sobie tylko "słodzić", trochę dyskusji też się przyda!:)Jedna się czuje dobrze ważąc 70, a druga przy 55 narzeka. A przecież wszystkie jesteśmy piękne:)

Daniela, szacunek za wyważony komentarz na różu.

Zmieniając temat: kupiłam córce kolejny wózek:) tym razem spaceroweczke Valco.

Marrakech, podczytujesz odpoczywając;)?
    Jeśli tak, to informuje że widziałam fajna opcję dla bliźniaków/rok po roku. Peg Perego team. Osobiscie posiadam wózek Peg Perego i jestem zadowolona. No i ta cena zachęca.

Jak się sobie nie słodzi i nie głaszcze tylko to jest źle ;p

Tak jest wszystkie piekne jestesmy ;* jakby to ująć znośnie żeby nie było afery i szkieletorki i paczusie ;* ja kocham wszystkie ;**

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rzeczywiście przykre to zachowanie. Niektórzy ludzie tak mają, że aby móc z kimś pogadać to musi mówić o kimś :-( myślmy o tym. Karmelkova wysłałam Ci zaproszenie bo chciałam o coś zapytać jeśli mogę :-)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti służe pomocą ;**

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ale się tu porobiło ;P szkoda nerwów, naprawdę. Nie rozumiem tylko, dlaczego Achia tu wciąż wpadała skoro jej z nami tak źle? Bez sensu :) zostajemy tam, gdzie nam pasuje i nie zachowujemy się jak zazdrosne dziewczynki w podstawówce :)

Kurczę, może zaraz któraś mi zarzuci że jestem gówniarą której "się udało" w ciążę zajść? ;P
    Taki żart, ale nie przejmujmy się :)

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane grudniówki przepraszam za moje słowa, poniosły mnie nerwy.
    Ja nie twierdzę, że te co się nie starały nie mają prawa do dziecka. Ja też o pierwszą 3 maluchów się specjalnie nie starałam.
    A teraz po roku jak się udało zawalczyć o ostatniego malucha, okazało się, że mam nowotwór i ostatnio mam huśtawkę nastrojów i wiecznie pod górkę.
    Ja powiedziałam parę nie miłych słów i szczerze przepraszam. Mam nadzieję, że już skończymy z tym jadem..

A, że też mam termin w grudniu to trzymam mocno kciuki za Wasze szczęśliwe rozwiązania ❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 18:29

Karmelkovaa, Dip88 lubią tę wiadomość

• Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Kochane grudniówki przepraszam za moje słowa, poniosły mnie nerwy.
    Ja nie twierdzę, że te co się nie starały nie mają prawa do dziecka. Ja też o pierwszą 3 maluchów się specjalnie nie starałam.
    A teraz po roku jak się udało zawalczyć o ostatniego malucha. Ale okazało, że mam nowotwór i ostatnio mam huśtawkę nastrojów i wiecznie pod górkę.
    Ja powiedziałam parę nie miłych słów i szczerze przepraszam. Mam nadzieję, że już skończymy z tym jadem..

A, że też mam termin w grudniu to trzymam mocno kciuki za Wasze szczęśliwe rozwiązania ❤️❤️❤️

Ja wierzę, że wszystkie, bez względu na swoje historie i preferowane kolory spełnimy nasze marzenia o macierzyństwie. Powiedzmy sobie szczerze - wszystkie tu (i na różowej stronie też), jak jeden mąż, jesteśmy ciemnogrodem w zakresie ginekologii i nie jeden lekarz by nas wyśmiał. To, że któraś jest po przejściach też nie daje specjalizacji z ginekologii, bądźmy szczere. Wszystko, co tu opowiadamy jest albo zasłyszane w szpitalu/przychodni, albo zaczerpnięte od innych lub lekarzy prowadzących, albo po prostu z internetu. I nawet poznanie norm lab. też nas nie czyni nas specjalistami, bo one również się zmieniają i zależą od laboratorium. Jesteśmy tu czysto towarzysko, to nie jest forum dla specjalistów i bynajmniej ja nie czuję się tutaj jakby którakolwiek mogła mi stawiać diagnozę, liczę po prostu na wsparcie mentalne.

I tym optymistycznym akcentem, życzmy sobie wszystkiego co najpiękniejsze w tym roku :)

Aga9090, Lotopałanka, bondzik007, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też Was przepraszam. Nie miałam nic złego na myśli i nie chciałam nikogo urazić. Po prostu nie poczułam "tu bluesa" i zapytałam czy dziewczyny mają podobne odczucia. Życzę Wam wszystkiego najlepszego i mam nadzieję że kazda w grudniu utuli swoje maleństwo. Wykasujcie mnie z listy proszę. Zostanę na różu.
    Wszystkiego dobrego.

Anita_croix, Karmelkovaa, Dip88 lubią tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego tematu nie zamierzam ciągnąć. To dla nas jest najmniejwazne. Nigdy nikomu źle nie życzylam i nie życzę. Poprostu nienawidzę obgdywania. Dziewczyny co by nie było jak coś to walcie prosto z mostu. Każda niech tu pisze to co myśli i niech pyta o co chce, jak głupie by to nie było. Po to tu jesteśmy :)

Karmelkovaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Ja wierzę, że wszystkie, bez względu na swoje historie i preferowane kolory spełnimy nasze marzenia o macierzyństwie. Powiedzmy sobie szczerze - wszystkie tu (i na różowej stronie też), jak jeden mąż, jesteśmy ciemnogrodem w zakresie ginekologii i nie jeden lekarz by nas wyśmiał. To, że któraś jest po przejściach też nie daje specjalizacji z ginekologii, bądźmy szczere. Wszystko, co tu opowiadamy jest albo zasłyszane w szpitalu/przychodni, albo zaczerpnięte od innych lub lekarzy prowadzących, albo po prostu z internetu. I nawet poznanie norm lab. też nas nie czyni nas specjalistami, bo one również się zmieniają i zależą od laboratorium. Jesteśmy tu czysto towarzysko, to nie jest forum dla specjalistów i bynajmniej ja nie czuję się tutaj jakby którakolwiek mogła mi stawiać diagnozę, liczę po prostu na wsparcie mentalne.

I tym optymistycznym akcentem, życzmy sobie wszystkiego co najpiękniejsze w tym roku :)

Dobrze dziewczyna mowi! Polac jej:)

Anita_croix, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • MamaAla Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie,
    widzę tu zgraną paczkę ciężarówek.Zwlekałam z forum,bo jakoś nie mogłam uwierzyć w tą ciążę,ale chyba jednak już ze mną zostanie.Mogę dołączyć?Termin niby na 01.01, ale z usg 23.12,gdyż cykle nieregularne.

olciaa, Dip88, Anita_croix, Karmelkovaa, Lotopałanka, 88Kala, Agulka901, Malutka_94, RudyTygrysek, TaPaT, bondzik007, Lilly_Ana, agniecha2101, Magdaa21 lubią tę wiadomość

‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ