WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Winny się tłumaczy, tylko że to ty nazwalas nas ciemnym ludem...
    Haha przyszłam wytłumaczyć a wy dalej nie łapiecie.

Ciekawe jakbyście się czuły jak tamte dziewczyny, walcząc o dziecko kilka lat, jest nawet dziewczyna co walczyła 15 lat.
    Ja teraz walczyłam rok, a jest jak jest i w mojej sytuacji może się wszystko zdarzyć.
    Wyłapujecie zdania z kontekstu, a nie czytacie całości,.. Przykre.

Także niech każdy zostanie tam gdzie mu dobrze i tyle

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tak wkurzyłam ze już napisałam im swoje i na tym zakończę ...

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Aga "ileś tam ileś" ma problem z gospodarką hormonalną najwyraźniej i stąd zły osąd naszego poziomu :)
    Nie osądzajmy jej zbyt surowo.
    Jakbyś wiedziała co przeszłam to byś zrozumiała sytuację więc uważaj na słowa o mnie

• Martula78 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Jakbyś wiedziała co przeszłam to byś zrozumiała sytuację więc uważaj na słowa o mnie
    Właśnie to napisałam. wszystkie niepotrzebnie się unosimy. A hormony szaleją. . Ja też trochę przeszłam i nie pozwolę by ktoś nazywał mnie ciemnym ludem usprawiedliwiając się tym jaką walkę o ciążę ma za sobą. Sorry Aga. nieładnie. i bez klasy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 16:56

Karolcia27, 88Kala, agniecha2101 lubią tę wiadomość

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wlazcie tam. Ja tam napisałam, pożegnałam się grzecznie i już później nic nie przeczytałam, bo raczej po tym wcześniejszym protekcjonalnym tonie niektórych osób miałam prawo zakładać, że moje słowa nie spotkają się że zrozumieniem. Dziewczyny tam ustaliły stereotypowy podział na różowe i fioletowe i my tego nie zmienimy, choćby nie wiem, jak był krzywdzacy. To tak, jakby wierzyć, że są tylko dwa kolory: biały i czarny. Dyskusja nie ma sensu. Dajcie spokój sobie i im.

Karolcia27, Martula78, Lotopałanka, Karmelkovaa, Dip88, agniecha2101, Violet Flower, futuremama lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Dziewczyny, nie wlazcie tam. Ja tam napisałam, pożegnałam się grzecznie i już później nic nie przeczytałam, bo raczej po tym wcześniejszym protekcjonalnym tonie niektórych osób miałam prawo zakładać, że moje słowa nie spotkają się że zrozumieniem. Dziewczyny tam ustaliły stereotypowy podział na różowe i fioletowe i my tego nie zmienimy, choćby nie wiem, jak był krzywdzacy. To tak, jakby wierzyć, że są tylko dwa kolory: biały i czarny. Dyskusja nie ma sensu. Dajcie spokój sobie i im.

Popieram:-*

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• 88Kala Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Haha przyszłam wytłumaczyć a wy dalej nie łapiecie.

Ciekawe jakbyście się czuły jak tamte dziewczyny, walcząc o dziecko kilka lat, jest nawet dziewczyna co walczyła 15 lat.
    Ja teraz walczyłam rok, a jest jak jest i w mojej sytuacji może się wszystko zdarzyć.
    Wyłapujecie zdania z kontekstu, a nie czytacie całości,..

Naprawdę myślisz, że tylko u was kobiety starają się o dzieci latami? :) to, że ktoś nie ma w stopce opisu całego swojego życia nie znaczy że każde dziecko ma z jednego strzału. My też się staramy, walczymy i denerwujemy się o życie naszych nienarodzonych dzieci tak samo jak wy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 16:58

Karmelkovaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    To ci daje prawo nas tak nazywać? Tutaj też są dziewczyny które wiele przeszły!!!

Martula78, 88Kala lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tam u nas bardzo dobrze i cieszę się że Was mam... I wiem że nie jedna z nas dużo przeszła i długo walczyła o swoje upragnione szczęście i niech sobie kto chce nazywa mnie jak chce... Ja swoje wiem i jak ktoś nas nie rozumie tylko wie swoje najlepiej to niech sobie wie... Ważne żebyśmy my siebie rozumiały...

Dip88, agniecha2101, Violet Flower lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam też napisałam bo nie wytrzymalam i się grzecznie pozegnalam. Zostało mi zarzucone dziecinne zachowanie bo was poinformowałam :D

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból dupkę ściska ... fioletowe i różowe haha no cóż niech się czują " wyjątkowe " tylko być zawistnym głównie o zdrowe bezproblemowe ciąże ... to ja nie wiem czy takim torem daleko dojadą jakby nasza wina była w tym , że się starają X lat

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może my zacznijmy je wyzywać od idiotek i kretynek :) Zobaczymy jaka GÓWNOBURZA się wtedy wywoła :)

A.. szkoda słów :)

vcvau8q.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bardzo rozumiem w czym dane forum jest gorsze bądź lepsze ? W czym są lepsze osoby w wiedzy na temat ciazy, które długo się starały? Osobiście jestem wieloletnia staraczka i temat starań mam w małym palcu. Natomiast o ciazy nie wiem nic. Jest wolny wybór i każdy ma prawo pisać tam gdzie się dobrze czuje.
    Cieszę się ze jestem tu, bo zarówno są wśród nas kobiety które będą mieć pierwsze dziecko, jak i te które czekają na kolejne. Myśle tez ze szkoda nerwów i czasu na kłótnie. Zwłaszcza w naszym stanie.
    Życzę wiele spokoju!

Dip88, Lotopałanka, agniecha2101, bondzik007, Malutka_94 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 10:24

Lotopałanka, olciaa, Karmelkovaa, Martula78, 88Kala, agniecha2101, Karolcia27, Violet Flower, Malutka_94, RudyTygrysek, futuremama lubią tę wiadomość

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Nie bardzo rozumiem w czym dane forum jest gorsze bądź lepsze ? W czym są lepsze osoby w wiedzy na temat ciazy, które długo się starały? Osobiście jestem wieloletnia staraczka i temat starań mam w małym palcu. Natomiast o ciazy nie wiem nic. Jest wolny wybór i każdy ma prawo pisać tam gdzie się dobrze czuje.
    Cieszę się ze jestem tu, bo zarówno są wśród nas kobiety które będą mieć pierwsze dziecko, jak i te które czekają na kolejne. Myśle tez ze szkoda nerwów i czasu na kłótnie. Zwłaszcza w naszym stanie.
    Życzę wiele spokoju!

I ja tak samo ...
    Nasze jest gorsze bo my nie mamy problemów , chciałyśmy to mamy na pyk :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Dziewczyny wy się nie przejmujcie to juz nie pierwszy raz taka afera z testerkami. Wcześniej obgadywaly sierpniowki a teraz będą was a potem kolejne miesiące z fioletowej. U nich gorsze słowa padaly, ostatnio na temat sąsiadki jednej z nich o tym jak "wypluwa dzieciaki co dwa lata". Także wyluzować i olac :D

Ja sama jestem z grudnia więc pozdrawiam przyszłe mamy strzelców :)

O spoko ... ja mówię czasami ludziom przez starania siada na głowę ;/ ja rozumiem , bo można mieć dosyć ale nie wyżywając się na tych co mają dzieci czy są w ciąży

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Kai Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem, skąd w ogóle taki podział? Życie pisze różne scenariusze, każda z nas z pewnością doświadczyła w życiu dobrego i złego, każda z nas myśli o swoim maluszku, chce, zeby wszystko było dobrze. Czy ciąża kobiety, która starała się wiele lat jest jakaś lepsza od tej, która zaszła w ciążę parę miesięcy po ślubie? Czy kobieta, która nie poronila nie wie nic o ciąży? Jesteśmy tu po to, by się wspierać, bardzo się cieszę, że na naszym wątku są takie fajne, empatyczne kobiety, które dzielą się swoim doświadczeniem, ale też starają się zrozumiec doświadczenia innych. Przykro mi, że niektóre kobiety mają tak straszne przejścia, latami walczą o maluszka, ale czy te, które zaszły w ciążę bez problemu, są temu winne? Albo te, co dlugo walczyły, ale wreszcie im się udało? Nawet nie chcę myśleć, jak ocenilyby mnie kolezanki z rozowej strony, gdyby doczytaly, że moja ciąża to była wpadka.
    Shaggi, bardzo mi przykro. Myślę o Tobie i życzę, by ten smutny czas minął i na nowo dla Ciebie zaswicilo słońce.

Martula78, agniecha2101 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie mojego posta ... Shaggy czy Ty poczułas się urażona nim ? ;** jesli tak to wybacz ;* Moze "dziwne" było nie trafnym określeniem bardziej by pasowało niepokojącym :<
    Aczkolwiek ja wierzę w cuda serio i kazdej życzę :* ale też nie lubię pisac ludziom , że jest cudownie , pięknie , kiedy jest inaczej... nie umiem kogos nastawiać w sytuacjach takich jak ta :< bo jednak jak lekarz mowi ze brak tętna w takich tygodniach to izba przyjec coś innego raczej nie powie , tym bardziej jak idzie się ze skierowaniem :< po prostu lekarz nie chciał dobijac mówiac ze idzie pani na zabieg według mnie :<

W każdym razie wydaje mi się , że jak ktoś komus ma cos za złe to by na peno napisał , a raczej kazda się tutaj zna i wie ze pisze z dobrą mysla i sercem . Mimo ze czasami prawda jest bolesna :<

Ale nie wywleka się nie cytuje na inne wątki czyichś wypowiedzi i nie obrabia tyłka ...

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/ex-testerki-cudzie-trwaj,14477,733.html

Gdzieś na dole się zaczyna :P
    Podniosło mi ciśnienie :-/ kur*a jak tak można...? :-/

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dziewczyny, nie wiem, skąd w ogóle taki podział? Życie pisze różne scenariusze, każda z nas z pewnością doświadczyła w życiu dobrego i złego, każda z nas myśli o swoim maluszku, chce, zeby wszystko było dobrze. Czy ciąża kobiety, która starała się wiele lat jest jakaś lepsza od tej, która zaszła w ciążę parę miesięcy po ślubie? Czy kobieta, która nie poronila nie wie nic o ciąży? Jesteśmy tu po to, by się wspierać, bardzo się cieszę, że na naszym wątku są takie fajne, empatyczne kobiety, które dzielą się swoim doświadczeniem, ale też starają się zrozumiec doświadczenia innych. Przykro mi, że niektóre kobiety mają tak straszne przejścia, latami walczą o maluszka, ale czy te, które zaszły w ciążę bez problemu, są temu winne? Albo te, co dlugo walczyły, ale wreszcie im się udało? Nawet nie chcę myśleć, jak ocenilyby mnie kolezanki z rozowej strony, gdyby doczytaly, że moja ciąża to była wpadka.
    Shaggi, bardzo mi przykro. Myślę o Tobie i życzę, by ten smutny czas minął i na nowo dla Ciebie zaswicilo słońce.

Kochana to samo podsumowałam na ich wątku ... po prostu według mnie wymiana zdań doświadczeń jest u nas jak najbardziej na miejscu , tak samo wydaje mi się , że mamy wiele moga pomóc bo mają doświadczenie , kobiety po przejsciach wytłumaczyc słuzyc pomoca przy stratach ... ale jest wsparcie i zdanie od serca nawet jak nie jest takie jakbysmy chciały ... ale ja zawsze byłam zdania ze lepsza najgorsza prawda niz kłamstwo i mydlenie oczu .
    Podziały będą ... bo po prostu , ktoś kto się stara iles lat myśli , że taka co zaszła od razu nie boi się o swoją ciążę ... przecież wszystko się moze zdarzyć na każdym etapie . Oczywiscie ze mamy bez przejsc mają nieco lzej na psychice i tylko teg mozna pozazdroscic i się tym cieszyc ze jednak sa kobiety ,które mogą cieszyc się od początku do końca a nie wywody robic bo ciemnogród co one tam wiedzą o zachodzeniu itd dla mnie to chore i neizrozumiałe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 17:36

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ