Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAla wrote:
    Hej mamusie,
    widzę tu zgraną paczkę ciężarówek.Zwlekałam z forum,bo jakoś nie mogłam uwierzyć w tą ciążę,ale chyba jednak już ze mną zostanie.Mogę dołączyć?Termin niby na 01.01, ale z usg 23.12,gdyż cykle nieregularne.
    witaj :) :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia Ja bym to olała bo nie jestem czepialska czy zośliwa ,i bym nie napisała tam tego czy tamtego ale po prostu cytowanie czyjegoś zdania , jakie by nie było ... nie znania intencji ani zamysłu co dana osoba chce przekazać było po prostu przykre , to tak jakby zrobić z kogoś potwora bezduszną osobę , zyczącą źle ... akurat ja mam taki charakter , że każdemu życze jak najlepiej i służe pomocą rada , czy dobrym słowem ,ale tez jesli w danej chwili uważam ze coś trzeba napisac co myslę to tak piszę czy jest czarne czy białe ... i to tak nijak kogoś oceniać i robić z igły widły :/ taka jestem otwarta szczera bo przeszłam w życiu wiele , naprawdę od małego dziecka... i nie chodzi mi tylko o straty i przezycia z tym związane , nie znamy się tutaj aż tak żeby oceniać .
    Ale też nie ma sensu się kłócić w obecnym stanie ... według mnie każda ma doświadczenia czy to życiowe czy to związane z poronieniami zdrowiem czy czymkolwiek . I trzeba się wspierać i szanowac każde życie czy to wyczekane czy wpadkę czy zachciankę , bo każde jest cudem .

Aga zrozumiałe to , że wiele emocji w nas siedzi i hormony itd. i uwierz mi najgorszemu wrogowi nie życzę ani strat ani choroby , bo tez już się prawie kiedyś przekręciłam . Chodzi o to by nie dzielić się na te gorsze i lepsze .
    Każda ma prawo do bycia matką , i niczyją wina jest jak się komuś w życiu układa . Po prostu nie miło się czyta kiedy ktoś nas spycha do poziomu nasikała pozytywnie to jakie witaminki ... nie Ty to napisałas , ale to są takie głupie podziały ... dla jednych test to marzenie dla drugich to dopiero początek cięzkiej drogi . I jak się z nienacka coś tam przeczyta to idzie fala... bo kazdy jakieś tam ambicje ma , i nie lubi być szufladkowany w pewnych kategoriach .
    Ja szanuję każdą kobietę , i świetnie rozumiem co to znaczy walczyć... czekać ... dlatego tym bardziej takie podsumowanie zabolało i wywołało burze emocji a jak się pisze to też pod wpływem .

Dlatego każdy się udziela tam gdzie mu pasuje i gdzie się czuje dobrze nie wnikajac w wątki poboczne ...
    I na tym trzeba zakończyć :) szacunek i pomoc , a nie odwrotnie ...

Miło ze napisałyście i cisze się , bo wiem jak emocje potrafią targać człowiekiem , czasami coś zrobi się bezmyślnie .
    Wazne aby każda historia czy króka czy długa zakończyła się różowym bobasem płaczącym po nocach czy pierwszym czy dziesiątym tego zyczę każdej na każdym watku ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 19:06

Dip88 lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj MamaAla! :) Gratulacje :)

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Ja wierzę, że wszystkie, bez względu na swoje historie i preferowane kolory spełnimy nasze marzenia o macierzyństwie. Powiedzmy sobie szczerze - wszystkie tu (i na różowej stronie też), jak jeden mąż, jesteśmy ciemnogrodem w zakresie ginekologii i nie jeden lekarz by nas wyśmiał. To, że któraś jest po przejściach też nie daje specjalizacji z ginekologii, bądźmy szczere. Wszystko, co tu opowiadamy jest albo zasłyszane w szpitalu/przychodni, albo zaczerpnięte od innych lub lekarzy prowadzących, albo po prostu z internetu. I nawet poznanie norm lab. też nas nie czyni nas specjalistami, bo one również się zmieniają i zależą od laboratorium. Jesteśmy tu czysto towarzysko, to nie jest forum dla specjalistów i bynajmniej ja nie czuję się tutaj jakby którakolwiek mogła mi stawiać diagnozę, liczę po prostu na wsparcie mentalne.

I tym optymistycznym akcentem, życzmy sobie wszystkiego co najpiękniejsze w tym roku :)

Zgadzam się :)
    Jedyne czym mozemy słuzyć to radą , wsparciem , lub swoimi doświadczeniami , tym co wiemy czy co nas życie nauczyło , ale też nie narzucać nic nikomu .
    Nikt tu nie był specjalistą i nie będzie ... mozna wyrazac tylko swoje mysli i kibicować :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAla wrote:
    Hej mamusie,
    widzę tu zgraną paczkę ciężarówek.Zwlekałam z forum,bo jakoś nie mogłam uwierzyć w tą ciążę,ale chyba jednak już ze mną zostanie.Mogę dołączyć?Termin niby na 01.01, ale z usg 23.12,gdyż cykle nieregularne.

Witamy nową mamuśkę :* hej ;*

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• MamaAla Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe powitanie

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAla witaj w naszym gronie :)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • MamaAla Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam wasze dolegliwości i samopoczucie?Ja ledwo żyję od majówki i od wczoraj jakby lepiej.Czekam na apetyt i przypływ energii.

• MamaAla Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja trzecia ciąża, mam 6 letnią córkę i synka 2 lata.

olciaa lubi tę wiadomość

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po wczorajszym badaniu trochę podbrzusze boli ale dziś się oszczędzam więc lepiej już... No i dziś ciut chłodniej więc też jakoś tak lepiej się czuje bo upały dają mi się strasznie we znaki... A tak dieta i nie mogę już patrzeć na ogórki świeże ale jutro już będzie pierwsza partia malosolnych :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie myślę, że każda z nas pragnie tak samo szczęśliwego zakończenia i jeszcze raz przepraszam.
    PS. Dziękuję, że przyjęłyście moje przeprosiny, pozwólcie, że czasem będę zaglądać?

Karmelkovaa, Anita_croix, Dip88 lubią tę wiadomość

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z objawami już ok , ale dzisiaj mam kłucia w macicy wmawiając sobie , że to rozciąganie i czekam jak na zbawienie na sobote bo mam prenatalne :)
    To wesoło w domku duża rodzinka będzie :)

MamaAla, Marti83 lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Mnie po wczorajszym badaniu trochę podbrzusze boli ale dziś się oszczędzam więc lepiej już... No i dziś ciut chłodniej więc też jakoś tak lepiej się czuje bo upały dają mi się strasznie we znaki... A tak dieta i nie mogę już patrzeć na ogórki świeże ale jutro już będzie pierwsza partia malosolnych :)

Ja sobie dzisiaj sałatke jarzynowa zrobiłam :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bardzo mogę taką :/ odbiję sobie w grudniu wszystko.... Dobrze że grudzień coraz bliżej hahaha

Karmelkovaa, Dip88, RudyTygrysek, futuremama lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • MamaAla Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie podbrzusze boli co 2-3 dni, czasami są to bardzo silne skurcze,w poniedziałek od tych skurczy zrobiło mi się słabo, ale w poprz3dniej ciąży też miałam skurcze bóle i było ok, więc jakos się z tym pogodziłam i czekam do II trymestru,bo wtedy ustąpiły.

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Właśnie myślę, że każda z nas pragnie tak samo szczęśliwego zakończenia i jeszcze raz przepraszam.
    PS. Dziękuję, że przyjęłyście moje przeprosiny, pozwólcie, że czasem będę zaglądać?

Dokładnie każda czeka aby szczęśliwie donosić :)
    Niektóre wgl doświadczyć tego macierzyństwa i cieszę się , że masz już dzieci , ja nie mam i modlę się aby donosić to , z którym udało mi się zajść tak daleko :) i ciesze się , że mam na watku mamy , bo na pewno dużo pomogą , bo mają doświadczenie

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Nie bardzo mogę taką :/ odbiję sobie w grudniu wszystko.... Dobrze że grudzień coraz bliżej hahaha

No czasami z rana przymrozek już czuć także tuż tuż :D

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• MamaAla Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja tylko pomidory i kanapki z szynką bez masła. Od 12 nic innego nie jem, bo mnie mdli.Nie wiem jak Was cytować,musze sie ze wszystkim tu zapoznać.

• Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:

Wydaje mi sie ze kazdy jest tu mile widziany :)

nick nieaktualny, bondzik007 lubią tę wiadomość

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAla wrote:
    A i ja tylko pomidory i kanapki z szynką bez masła. Od 12 nic innego nie jem, bo mnie mdli.Nie wiem jak Was cytować,musze sie ze wszystkim tu zapoznać.
    Prawy górny róg posta masz trzy opcje: cytuj, lubię i zgłoś :) Nie zgłaszaj :D

3jgxhqvked9xqp0y.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ