Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia Ja bym to olała bo nie jestem czepialska czy zośliwa ,i bym nie napisała tam tego czy tamtego ale po prostu cytowanie czyjegoś zdania , jakie by nie było ... nie znania intencji ani zamysłu co dana osoba chce przekazać było po prostu przykre , to tak jakby zrobić z kogoś potwora bezduszną osobę , zyczącą źle ... akurat ja mam taki charakter , że każdemu życze jak najlepiej i służe pomocą rada , czy dobrym słowem ,ale tez jesli w danej chwili uważam ze coś trzeba napisac co myslę to tak piszę czy jest czarne czy białe ... i to tak nijak kogoś oceniać i robić z igły widły
taka jestem otwarta szczera bo przeszłam w życiu wiele , naprawdę od małego dziecka... i nie chodzi mi tylko o straty i przezycia z tym związane , nie znamy się tutaj aż tak żeby oceniać .
Ale też nie ma sensu się kłócić w obecnym stanie ... według mnie każda ma doświadczenia czy to życiowe czy to związane z poronieniami zdrowiem czy czymkolwiek . I trzeba się wspierać i szanowac każde życie czy to wyczekane czy wpadkę czy zachciankę , bo każde jest cudem .
Aga zrozumiałe to , że wiele emocji w nas siedzi i hormony itd. i uwierz mi najgorszemu wrogowi nie życzę ani strat ani choroby , bo tez już się prawie kiedyś przekręciłam . Chodzi o to by nie dzielić się na te gorsze i lepsze .
Każda ma prawo do bycia matką , i niczyją wina jest jak się komuś w życiu układa . Po prostu nie miło się czyta kiedy ktoś nas spycha do poziomu nasikała pozytywnie to jakie witaminki ... nie Ty to napisałas , ale to są takie głupie podziały ... dla jednych test to marzenie dla drugich to dopiero początek cięzkiej drogi . I jak się z nienacka coś tam przeczyta to idzie fala... bo kazdy jakieś tam ambicje ma , i nie lubi być szufladkowany w pewnych kategoriach .
Ja szanuję każdą kobietę , i świetnie rozumiem co to znaczy walczyć... czekać ... dlatego tym bardziej takie podsumowanie zabolało i wywołało burze emocji a jak się pisze to też pod wpływem .
Dlatego każdy się udziela tam gdzie mu pasuje i gdzie się czuje dobrze nie wnikajac w wątki poboczne ...
I na tym trzeba zakończyć
szacunek i pomoc , a nie odwrotnie ...
Miło ze napisałyście i cisze się , bo wiem jak emocje potrafią targać człowiekiem , czasami coś zrobi się bezmyślnie .
Wazne aby każda historia czy króka czy długa zakończyła się różowym bobasem płaczącym po nocach czy pierwszym czy dziesiątym tego zyczę każdej na każdym watku ;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 19:06
Dip88 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '

Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Anita_croix wrote:Ja wierzę, że wszystkie, bez względu na swoje historie i preferowane kolory spełnimy nasze marzenia o macierzyństwie. Powiedzmy sobie szczerze - wszystkie tu (i na różowej stronie też), jak jeden mąż, jesteśmy ciemnogrodem w zakresie ginekologii i nie jeden lekarz by nas wyśmiał. To, że któraś jest po przejściach też nie daje specjalizacji z ginekologii, bądźmy szczere. Wszystko, co tu opowiadamy jest albo zasłyszane w szpitalu/przychodni, albo zaczerpnięte od innych lub lekarzy prowadzących, albo po prostu z internetu. I nawet poznanie norm lab. też nas nie czyni nas specjalistami, bo one również się zmieniają i zależą od laboratorium. Jesteśmy tu czysto towarzysko, to nie jest forum dla specjalistów i bynajmniej ja nie czuję się tutaj jakby którakolwiek mogła mi stawiać diagnozę, liczę po prostu na wsparcie mentalne.
I tym optymistycznym akcentem, życzmy sobie wszystkiego co najpiękniejsze w tym roku
Zgadzam się
Jedyne czym mozemy słuzyć to radą , wsparciem , lub swoimi doświadczeniami , tym co wiemy czy co nas życie nauczyło , ale też nie narzucać nic nikomu .
Nikt tu nie był specjalistą i nie będzie ... mozna wyrazac tylko swoje mysli i kibicować

Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
MamaAla wrote:Hej mamusie,
widzę tu zgraną paczkę ciężarówek.Zwlekałam z forum,bo jakoś nie mogłam uwierzyć w tą ciążę,ale chyba jednak już ze mną zostanie.Mogę dołączyć?Termin niby na 01.01, ale z usg 23.12,gdyż cykle nieregularne.
Witamy nową mamuśkę :* hej ;*" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '

Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Mnie po wczorajszym badaniu trochę podbrzusze boli ale dziś się oszczędzam więc lepiej już... No i dziś ciut chłodniej więc też jakoś tak lepiej się czuje bo upały dają mi się strasznie we znaki... A tak dieta i nie mogę już patrzeć na ogórki świeże ale jutro już będzie pierwsza partia malosolnych
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie z objawami już ok , ale dzisiaj mam kłucia w macicy wmawiając sobie , że to rozciąganie i czekam jak na zbawienie na sobote bo mam prenatalne

To wesoło w domku duża rodzinka będzie
MamaAla, Marti83 lubią tę wiadomość

Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Lotopałanka wrote:Mnie po wczorajszym badaniu trochę podbrzusze boli ale dziś się oszczędzam więc lepiej już... No i dziś ciut chłodniej więc też jakoś tak lepiej się czuje bo upały dają mi się strasznie we znaki... A tak dieta i nie mogę już patrzeć na ogórki świeże ale jutro już będzie pierwsza partia malosolnych

Ja sobie dzisiaj sałatke jarzynowa zrobiłam

Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Mnie podbrzusze boli co 2-3 dni, czasami są to bardzo silne skurcze,w poniedziałek od tych skurczy zrobiło mi się słabo, ale w poprz3dniej ciąży też miałam skurcze bóle i było ok, więc jakos się z tym pogodziłam i czekam do II trymestru,bo wtedy ustąpiły.
-
Aga9090 wrote:Właśnie myślę, że każda z nas pragnie tak samo szczęśliwego zakończenia i jeszcze raz przepraszam.
PS. Dziękuję, że przyjęłyście moje przeprosiny, pozwólcie, że czasem będę zaglądać?
Dokładnie każda czeka aby szczęśliwie donosić
Niektóre wgl doświadczyć tego macierzyństwa i cieszę się , że masz już dzieci , ja nie mam i modlę się aby donosić to , z którym udało mi się zajść tak daleko
i ciesze się , że mam na watku mamy , bo na pewno dużo pomogą , bo mają doświadczenie
nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Lotopałanka wrote:Nie bardzo mogę taką
odbiję sobie w grudniu wszystko.... Dobrze że grudzień coraz bliżej hahaha
No czasami z rana przymrozek już czuć także tuż tuż
agniecha2101 lubi tę wiadomość

Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Aga9090 wrote:Właśnie myślę, że każda z nas pragnie tak samo szczęśliwego zakończenia i jeszcze raz przepraszam.
PS. Dziękuję, że przyjęłyście moje przeprosiny, pozwólcie, że czasem będę zaglądać?
Wydaje mi sie ze kazdy jest tu mile widziany
nick nieaktualny, bondzik007 lubią tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!