Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia Ja bym to olała bo nie jestem czepialska czy zośliwa ,i bym nie napisała tam tego czy tamtego ale po prostu cytowanie czyjegoś zdania , jakie by nie było ... nie znania intencji ani zamysłu co dana osoba chce przekazać było po prostu przykre , to tak jakby zrobić z kogoś potwora bezduszną osobę , zyczącą źle ... akurat ja mam taki charakter , że każdemu życze jak najlepiej i służe pomocą rada , czy dobrym słowem ,ale tez jesli w danej chwili uważam ze coś trzeba napisac co myslę to tak piszę czy jest czarne czy białe ... i to tak nijak kogoś oceniać i robić z igły widły
taka jestem otwarta szczera bo przeszłam w życiu wiele , naprawdę od małego dziecka... i nie chodzi mi tylko o straty i przezycia z tym związane , nie znamy się tutaj aż tak żeby oceniać .
Ale też nie ma sensu się kłócić w obecnym stanie ... według mnie każda ma doświadczenia czy to życiowe czy to związane z poronieniami zdrowiem czy czymkolwiek . I trzeba się wspierać i szanowac każde życie czy to wyczekane czy wpadkę czy zachciankę , bo każde jest cudem .
Aga zrozumiałe to , że wiele emocji w nas siedzi i hormony itd. i uwierz mi najgorszemu wrogowi nie życzę ani strat ani choroby , bo tez już się prawie kiedyś przekręciłam . Chodzi o to by nie dzielić się na te gorsze i lepsze .
Każda ma prawo do bycia matką , i niczyją wina jest jak się komuś w życiu układa . Po prostu nie miło się czyta kiedy ktoś nas spycha do poziomu nasikała pozytywnie to jakie witaminki ... nie Ty to napisałas , ale to są takie głupie podziały ... dla jednych test to marzenie dla drugich to dopiero początek cięzkiej drogi . I jak się z nienacka coś tam przeczyta to idzie fala... bo kazdy jakieś tam ambicje ma , i nie lubi być szufladkowany w pewnych kategoriach .
Ja szanuję każdą kobietę , i świetnie rozumiem co to znaczy walczyć... czekać ... dlatego tym bardziej takie podsumowanie zabolało i wywołało burze emocji a jak się pisze to też pod wpływem .
Dlatego każdy się udziela tam gdzie mu pasuje i gdzie się czuje dobrze nie wnikajac w wątki poboczne ...
I na tym trzeba zakończyćszacunek i pomoc , a nie odwrotnie ...
Miło ze napisałyście i cisze się , bo wiem jak emocje potrafią targać człowiekiem , czasami coś zrobi się bezmyślnie .
Wazne aby każda historia czy króka czy długa zakończyła się różowym bobasem płaczącym po nocach czy pierwszym czy dziesiątym tego zyczę każdej na każdym watku ;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 19:06
Dip88 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Anita_croix wrote:Ja wierzę, że wszystkie, bez względu na swoje historie i preferowane kolory spełnimy nasze marzenia o macierzyństwie. Powiedzmy sobie szczerze - wszystkie tu (i na różowej stronie też), jak jeden mąż, jesteśmy ciemnogrodem w zakresie ginekologii i nie jeden lekarz by nas wyśmiał. To, że któraś jest po przejściach też nie daje specjalizacji z ginekologii, bądźmy szczere. Wszystko, co tu opowiadamy jest albo zasłyszane w szpitalu/przychodni, albo zaczerpnięte od innych lub lekarzy prowadzących, albo po prostu z internetu. I nawet poznanie norm lab. też nas nie czyni nas specjalistami, bo one również się zmieniają i zależą od laboratorium. Jesteśmy tu czysto towarzysko, to nie jest forum dla specjalistów i bynajmniej ja nie czuję się tutaj jakby którakolwiek mogła mi stawiać diagnozę, liczę po prostu na wsparcie mentalne.
I tym optymistycznym akcentem, życzmy sobie wszystkiego co najpiękniejsze w tym roku
Zgadzam się
Jedyne czym mozemy słuzyć to radą , wsparciem , lub swoimi doświadczeniami , tym co wiemy czy co nas życie nauczyło , ale też nie narzucać nic nikomu .
Nikt tu nie był specjalistą i nie będzie ... mozna wyrazac tylko swoje mysli i kibicować" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
MamaAla wrote:Hej mamusie,
widzę tu zgraną paczkę ciężarówek.Zwlekałam z forum,bo jakoś nie mogłam uwierzyć w tą ciążę,ale chyba jednak już ze mną zostanie.Mogę dołączyć?Termin niby na 01.01, ale z usg 23.12,gdyż cykle nieregularne.
Witamy nową mamuśkę :* hej ;*" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Mnie po wczorajszym badaniu trochę podbrzusze boli ale dziś się oszczędzam więc lepiej już... No i dziś ciut chłodniej więc też jakoś tak lepiej się czuje bo upały dają mi się strasznie we znaki... A tak dieta i nie mogę już patrzeć na ogórki świeże ale jutro już będzie pierwsza partia malosolnych
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie z objawami już ok , ale dzisiaj mam kłucia w macicy wmawiając sobie , że to rozciąganie i czekam jak na zbawienie na sobote bo mam prenatalne
To wesoło w domku duża rodzinka będzieMamaAla, Marti83 lubią tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Lotopałanka wrote:Mnie po wczorajszym badaniu trochę podbrzusze boli ale dziś się oszczędzam więc lepiej już... No i dziś ciut chłodniej więc też jakoś tak lepiej się czuje bo upały dają mi się strasznie we znaki... A tak dieta i nie mogę już patrzeć na ogórki świeże ale jutro już będzie pierwsza partia malosolnych
Ja sobie dzisiaj sałatke jarzynowa zrobiłam" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Mnie podbrzusze boli co 2-3 dni, czasami są to bardzo silne skurcze,w poniedziałek od tych skurczy zrobiło mi się słabo, ale w poprz3dniej ciąży też miałam skurcze bóle i było ok, więc jakos się z tym pogodziłam i czekam do II trymestru,bo wtedy ustąpiły.
-
Aga9090 wrote:Właśnie myślę, że każda z nas pragnie tak samo szczęśliwego zakończenia i jeszcze raz przepraszam.
PS. Dziękuję, że przyjęłyście moje przeprosiny, pozwólcie, że czasem będę zaglądać?
Dokładnie każda czeka aby szczęśliwie donosić
Niektóre wgl doświadczyć tego macierzyństwa i cieszę się , że masz już dzieci , ja nie mam i modlę się aby donosić to , z którym udało mi się zajść tak dalekoi ciesze się , że mam na watku mamy , bo na pewno dużo pomogą , bo mają doświadczenie
Aga9090 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Lotopałanka wrote:Nie bardzo mogę taką
odbiję sobie w grudniu wszystko.... Dobrze że grudzień coraz bliżej hahaha
No czasami z rana przymrozek już czuć także tuż tużagniecha2101 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Aga9090 wrote:Właśnie myślę, że każda z nas pragnie tak samo szczęśliwego zakończenia i jeszcze raz przepraszam.
PS. Dziękuję, że przyjęłyście moje przeprosiny, pozwólcie, że czasem będę zaglądać?
Wydaje mi sie ze kazdy jest tu mile widzianyAga9090, bondzik007 lubią tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!