Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaAla witamy, witamy :-* dajesz w górze ramki "cytuj" i pod spodem piszesz to, co Ty chcesz :-* a który to tydzień? Jeśli mogę Cię pocieszyć, to mi tak w 11-12 większość nieprzyjemnych objawów minęła, mdłości, apetyt wrócił i ogólnie czuję się lepiej
oprócz tych boli głowy, ale przynajmniej mogę normalnie jeść
Co do upałów, to ja też ciężko je znoszę, w domu upał, w pracy upał, dzieciaki też już mega zmęczone pod koniec roku, nie chcą już nic robić, a aucie upał, masakra... Współczuję mamusiom, które już chodzą z dużymi brzuszkami albo mają niedługo rodzić. Już chyba wolę ten grudzień4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia27 wrote:MamaAla witamy, witamy :-* dajesz w górze ramki "cytuj" i pod spodem piszesz to, co Ty chcesz :-* a który to tydzień? Jeśli mogę Cię pocieszyć, to mi tak w 11-12 większość nieprzyjemnych objawów minęła, mdłości, apetyt wrócił i ogólnie czuję się lepiej
oprócz tych boli głowy, ale przynajmniej mogę normalnie jeść
Wedle OM to 10 tydzień. Już jest trochę lepiej, ale menu bardzo okrojone i te mdłości.Też tak kojarzę, że w okolicach 11 w poprzednich ciążach było lepiej. -
Shaggi raczej zostaniesz do jutra na obserwacji lepiej nawet co by Ci się nic nie stało ;* 3maj się ... jak ogólne samopoczucie ? bardzo szybko się u Ciebie wszystko zadziało :<" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Ło masakra. Przeczytałam teraz te posty. Nie chce mi się wchodzić na to inne forum bo przez telefon i tak nie wygodnie się czyta, ale nie miałam świadomości, że ktoś tak może robić. Ja akurat nigdzie indziej nie zaglądam. Ale dobrze, że już po wszystkim.
-
Ja jestem dziś 13t1d, mdlosci sa mniejsze i raczej juz nie całodniowe, ale rano i przed południem musiałam niestety 2x zwymiotowac. Zauważyłam że wczesnej było mi niedobrze po jedzeniu, a teraz wlasnie jak jestem na czczo/ głodna.
Na wadze od poczatku ciazy - 7kg... jescze nigdy tyle nie schudłam bo ja raczej z tych co lubią słodycze i jedzenie ogolnie! -
U mnie mdłości mniejsze, ale apetyt okrojony....mam ochotę tylko na niezdrowe dania. Dziś np zjem na kolację parówki :p ale nie z mom ale takie z szynki
pozwoliłam sobie dzisiaj zjeść batonika "dobra kaloria" i jednego niezdrowego czekoladowego
waga stoi w miejscu a przy mojej niedowadze warto by było ruszyć do przodu. Zaczynam stresować się piątkowa wizyta
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Och podczytywalam tam co sie pisalo ale przemilcze temat.
Najwazniejsze ze wszystko jest ok
Witam nowa mamusie
Ja jutro ruszam do mamy a wizyte mam przeniesiona na 2 godzinki szybciej wiec na plus bo mniej czekania i czasu na stres nie bedzie. Wizytujemy o 10.30 -
Witaj MamaAla
Dziewczyny mi mdłości zaczęły przechodzić po 10 tc a od 11 tc do teraz mam całkowity spokój. Ale żeby nie było tak kolorowo to za to zaczęły mi się zawroty głowy i ogólnie ciągle mi jest duszno. -
MamaAla wrote:Ja do tego jestem wrażliwa na zapachy. Nawet kąpię się bez dodatku żelu i płynu,mydłem bezzapachowym.
Ooo... I zapachy też mnie drażnią -
Dziewczyny, dawno się nie odzywałam ale czytam Was na bieżąco...
Shaggi i Violet jesteście wzorem odwagi, wiem że już wkrótce do nas znowu dołączcie
Ja dzisiaj byłam na wizycie i chce wkleić zdjęcie ale nie mogę znaleść gdzie któraś z Was pisała jak to zrobić -
MamaAla hej!
Ja już czekam jak na zbawienie kiedy mdłości przejdą.. trochę się juz do nich przyzwyczaiłam. Na początku ciąży mialam największe rano, a teraz.. wieczorem! Jak juz położę się do łóżka. Wczoraj o 23 wcinalam kabanosajednorazowy wybryk no ;P ciągle musialabym cos przegryzać bo wtedy mnie tak nie mdli. Z godzinę temu zjadłam kolację a niewiele mniej mnie muli