Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy te brzuszki, które się już powoli uwypuklają macie tak niżej, czy pod pępkiem? Staram się odróżnić ciążę spożywczą od tej zwykłej :) U mnie tak ok 10 cm poniżej pępka się zaczyna uwypuklać, myślałam, że powinno niżej..

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela trzymam kciuki za twojego synka.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam z pierwszej ciąży że pod pepkiem tak na granicy majtek któregoś pięknego ranka wyskoczyła mi mega twarda kulka wtedy już byłam pewna ze to jest to :D Teraz jest wypukły ale to jeszcze nie to. Wtedy to był jakoś 15 tc

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAla, witaj! Nie martw się..ja np. cierpię na permanentny zanik objawów:) widocznie nie każdej dane wymioty i mdłości;)

Madlen, gratuluję. Fajny bobasek, super ujęcie! Czy mi się wydaje, czy Ty też miałaś tyłozgięcie macicy? Pytam, bo porównuję swojego bobasa do Twojego i Twój jakoś ładniej pozuje..u mnie słabo widać (a mam zdjęcia od dwóch ginekologów)

Daniela, kciuki za synka. Na pewno będzie ok, ale chyba nic nie powoduje takich nerwów u matki jak obawa o zdrowie dziecka. Współczuję:(

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela trzymam kciuki za synka.... :)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra ja też mam tylozgiecie :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Azzurra ja też mam tylozgiecie :P

I ja też :-P

Daniela kochana zaciśnięte :-* dużo zdrowia i wszystkiego dobrego :-*

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wasze bobaski na etapie 10 TC też było tak ładnie widać jak u Madlen? Bo ja mam wrażenie że u mnie jest dużo gorzej widoczna(-y). Zastanawiam si czy to może przez tą macicę. Chciałabym zgonić na swojego gina, ale robiłam też USG u innej lekarki, wiec nie mogę:)
    W ogóle te moje dzieci jakoś dziwnie się chyba układają.. córka do końca została tyłkiem do świata;)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    I wasze bobaski na etapie 10 TC też było tak ładnie widać jak u Madlen? Bo ja mam wrażenie że u mnie jest dużo gorzej widoczna(-y). Zastanawiam si czy to może przez tą macicę. Chciałabym zgonić na swojego gina, ale robiłam też USG u innej lekarki, wiec nie mogę:)
    W ogóle te moje dzieci jakoś dziwnie się chyba układają.. córka do końca została tyłkiem do świata;)
    No właśnie ja też jak patrze na zdjęcie Madlen i swoje to mam jakiś niedosyt :p mój gin ma chyba słabszy sprzęt :/ a tylozgiecia nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 22:23

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen wizyte mam w piatek wiec juz tuz tuz a ze ma 10.30 to prawie ze z samego rana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 22:29

Madlen_:) lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w stanie nadrobić, a zostawiłam Was tylko na trochę :D
    Widziałam tam jakąś aferę i co bym chciała dobrego pisać to wrodzona złośliwość mi się włącza :D
    Nieładnie, a jak komuś u nas nie pasuje przecież może osobny wątek założyć i "być na fiolecie".
    Dziękuję Wam dziewczyny, że nie jesteście najmądrzejsze na świecie, że mimo naprawdę często paskudnych przeżyć pozostajecie ludzkie, dzielicie się wiedzą ale nie jest to jedyny temat, za słodzenie i wylewanie żali również. Tak, jestem laikiem nie wiem co to wieloletnie starania. Za to każdej życzę żeby teraz już było tylko słonecznie. Szczególnie Violet i Shaggy mam nadzieję, że Wasze szczęścia wkrótce wrócą i tak jak mówisz Violet, przed grudniem pochwalisz nam się II trymestrem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 22:25

Violet Flower, agniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to właśnie jakośc USG chodzi, faktycznie.
    Choć w poprzedniej ciąży miałam już zdjęcie w 10 TC i już bylo fajnie widać, jak to gin określił, twarzoczaszke:) mam zdjęcie takiego kosmity, obcego:)
    Sprzęt ten sam, lekarz ten sam... nie wiem.
    Nawet nie chce myśleć jak ułoży się to moje kolejne dziecko. Stawiam na poprzeczne tym razem.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Może to właśnie jakośc USG chodzi, faktycznie.
    Choć w poprzedniej ciąży miałam już zdjęcie w 10 TC i już bylo fajnie widać, jak to gin określił, twarzoczaszke:) mam zdjęcie takiego kosmity, obcego:)
    Sprzęt ten sam, lekarz ten sam... nie wiem.
    Nawet nie chce myśleć jak ułoży się to moje kolejne dziecko. Stawiam na poprzeczne tym razem.
    Może zależy jak Dzidziol się rusza, nie zawsze da się go złapać idealnie :) na żywo widzialam kosmite tak jak piszesz a na zdjęciu jakoś tak mniej... :p lekarz mówił ze wszystko ok i w to wierze :)

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAli witaj w naszym gronie :) Widzisz miałam do Ciebie pisać i podpytać jak było u Was, bo u mnie będzie identyczna różnica wieku i się zastanawiam jak to najlepiej rozegrać :) Żeby starszy synek czuł się nadal bardzo ważny, zwłaszcza że jest strasznie "mamusiowy" :D
    A teraz proszę, jesteś z nami to chyba u Was całkiem nieźle się udało to rozegrać:)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj byłam na prenatalnych u lekarza z tym certyfikatem FMF i odradził mi test Pappa także się tego trzymam, bo stwierdził, że jest to zbędny wydatek, który może zafałszować wynik.

Co do wynoszenia i dzielenia się na innym wątku wpisami i cytatami stad uważam to za... bardzo niedojrzałe zachowanie. Ale nie będę się rozwodzić nad tym bo nie o to w tym chodzi. Żyjmy swoim życiem, dajmy w spokoju żyć innym i pozwólmy indywidualnie dzielić się informacjami różnorakimi z wybranym przez siebie gronem. Pytajmy się o wszystko i zawsze bo... od tego wzajemnie tutaj jesteśmy. I pamiętajcie nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi :) a teraz wdech i wydech moje kochane!

olciaa, agniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Mnie wczoraj położna wyznaczyła termin porodu na 26 grudnia, lekarz wcześniej wyliczył na 18.12., a wg USG 12.12. - także niezła rozbieżność. Wolałabym nie rodzić w święta ze względu na okrojoną opiekę w szpitalu. Ale moją dwójkę rodziłam 18 dni przed tp, więc pewnie teraz też nie dotrwam do świąt. Czekam na prenatalne, pewnie po nich termin będzie bardziej precyzyjny.

Trzymajcie, proszę, kciuki za mojego synka. Miał dzisiaj ważne badanie (nie chcę pisać o szczegółach, nie jestem na to gotowa) i bardzo się boję.

I muszę Wam powiedzieć, Dziewczyny, że stałyście mi się dzisiaj bliższe. Nawet się nie spodziewałam, że tak zaboli mnie komentarz na innym forum, na którym też się udzielałam od jakiegoś czasu. A zrobiło mi się zwyczajnie przykro. Cieszę się, że jesteście. I dziękuję za to, że możemy pisać otwarcie o wszystkim, nawet o głupotach bez obaw o wyśmianie i że się nawzajem akceptujemy.
    Daniela <3 nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem...
    Ja mam podobne odczucia. Mimo iż już mnie tu być nie powinno, przeglądam inne wątki (teraz bardziej mi bliskie), gdzieś się tam nawet udzielam, to i tak wracam do Was. Jak bumerang :D

Dziś nawet mówiłam to Narzeczonemu, kiedy widział, że skrobie do Was w telefonie, pytał czemu Wciąż piszę. I nie potrafił zrozumieć tej "więzi" że ciężko przestać :) fajnie że jesteście :*

Daniela mocne kciuki za synka!! Wierzę, że wszystko ułoży się dla Was jak najlepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 22:35

agniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Daniela <3 nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem...
    Ja mam podobne odczucia. Mimo iż już mnie tu być nie powinno, przeglądam inne wątki (teraz bardziej mi bliskie), gdzieś się tam nawet udzielam, to i tak wracam do Was. Jak bumerang :D

Dziś nawet mówiłam to Narzeczonemu, kiedy widział, że skrobie do Was w telefonie, pytał czemu Wciąż piszę. I nie potrafił zrozumieć tej "więzi" że ciężko przestać :) fajnie że jesteście :*

Daniela mocne kciuki za synka!! Wierzę, że wszystko ułoży się dla Was jak najlepiej :)

Violet, może nie powinnam Ci tego pisać, ale przez to, że miałyśmy ten sam moment owulacji, mam teraz poczucie, że moje dziecko traci rodzeństwo :( Nie wyobrażam sobie, by miało Cię tu nie być. Już zawsze będziesz naszą grudniówką, nawet jeżeli w grudniu będziesz "dopiero" w drugim trymestrze. I mam nadzieję, że zawsze będziesz się tutaj czuła u siebie.

Violet Flower lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masłem dzidziuś przecudny. Wyglada tak jakby rączka główkę podpierał :)

Daniel trzymam kciuki za syna. Będzie dobrze <3 Musi!!!!

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Violet, może nie powinnam Ci tego pisać, ale przez to, że miałyśmy ten sam moment owulacji, mam teraz poczucie, że moje dziecko traci rodzeństwo :( Nie wyobrażam sobie, by miało Cię tu nie być. Już zawsze będziesz naszą grudniówką, nawet jeżeli w grudniu będziesz "dopiero" w drugim trymestrze. I mam nadzieję, że zawsze będziesz się tutaj czuła u siebie.
    Dziękuję że to napisałaś, czuję się jeszcze bardziej Wasza i już tak zostanie :)
    Mimo że czuję się już pogodzona z sytuacją, najbliższe święta Bożego Narodzenia będą chyba dla mnie wyjątkowo smutne. Nawet jeśli miałabym być ponownie w ciąży... Ale Wciąż sobie to tłumaczę, że dzidziuś był słaby i mógł urodzić się bardzo chory. I strasznie mi żal, że już, się nie dowiem czy czekałam na synka czy córeczkę...
    Dziś Narzeczony ma urodziny, ale nawet jakoś nie świętujemy :/ nawet nalał mi kieliszek wina, a mi jakoś źle było kiedy pomyślałam, że miałabym go wypić. No bo przecież wciąż noszę w sobie to maleństwo... Eh. Wtorku przybądź...

Chyba już z nie będę potrafiła się tak szybko cieszyć kolejną ciążą :/

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    MamaAla, witaj! Nie martw się..ja np. cierpię na permanentny zanik objawów:) widocznie nie każdej dane wymioty i mdłości;)

Madlen, gratuluję. Fajny bobasek, super ujęcie! Czy mi się wydaje, czy Ty też miałaś tyłozgięcie macicy? Pytam, bo porównuję swojego bobasa do Twojego i Twój jakoś ładniej pozuje..u mnie słabo widać (a mam zdjęcia od dwóch ginekologów)

Daniela, kciuki za synka. Na pewno będzie ok, ale chyba nic nie powoduje takich nerwów u matki jak obawa o zdrowie dziecka. Współczuję:(

Azzura ja mam przodozgięcie... właśnie lekarka tez powiedziała ze ladnie pozuje ale nie wiem od czego to zależne....

p19ucsqv2v28lj5j.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ