Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartula78 wrote:Aga ja na 24 grudnia...
dziś śnił mi się wynik NT. a miewam sny proprocze. kiedyś wyśniły mi się 3 cyfry z dużego lotka i jak je skreśliłam następnego dnia to miałam trójkę trafiona w lotto. mąż się smieje, że szkoda że 6 mi się nie przyśniło. Ale trzy autentycznie pojawiły się w moim śnie.
kiedyś na studiach wyśnił mi sie wynik z ważnego kolokwium- 4+. i następnego dnia dostałam tę ocenę.
No i dzisiejszy sen- jak byk wyświetlone normY NT i że max przy teym CRL moze być 2.5 mm i mam się nie martwić, bo więcej nie ma. Co Wy na to. Dodam, że wczesniej nie wczytywałam sie w normy i centyle, odłożylam to na parę dni przed prenatalnymi. tak, że ten..... -
Martula78 wrote:Violet
jak Ty się czujesz? jak sytuacja?
Mój organizm coś bardzo nie chce pozbyć się sam tej ciąży
Jutro o 11-stej wizyta u gin po tabletkę. Oby zadziałała, bo jak nie to we wtorek szpital.
A poza tym czuję się dobrze
Dziękuję, że pytasz -
Aga9090 wrote:I jeee to wyśnij mi, żeby operacja się powiodła
Aga9090 lubi tę wiadomość
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Lotopałanka wrote:Co Ty ja miałam jakoś około 6tc i teraz na usg czyli to było 14tc
Może poproś o USG, zasymuluj że bolało Cię coś i chcesz sprawdzić czy wszystko oknawet na wizycie na NFZ na prośbę powinni zrobic usg , ja byłam raz jeszcze jak nie byłam w ciąży i bez problemu zrobił mi badanie usg
Aga9090, Lotopałanka lubią tę wiadomość
-
Violet Flower wrote:Martula u mnie bez zmian, szyjka zamknięta na 4 spusty. Zero bóli, zero plamień...
Mój organizm coś bardzo nie chce pozbyć się sam tej ciąży
Jutro o 11-stej wizyta u gin po tabletkę. Oby zadziałała, bo jak nie to we wtorek szpital.
A poza tym czuję się dobrze
Dziękuję, że pytaszi niczego się nie bój. Fizyczny ból to pikuś po tym co juz przeszłas
Violet Flower lubi tę wiadomość
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
nick nieaktualnyMadlen_:) wrote:Może poproś o USG, zasymuluj że bolało Cię coś i chcesz sprawdzić czy wszystko ok
nawet na wizycie na NFZ na prośbę powinni zrobic usg , ja byłam raz jeszcze jak nie byłam w ciąży i bez problemu zrobił mi badanie usg
Lotopałanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Piękne :*
Witam się po weekendzie. Minął szybko i bez większych rewelacji. Jedyne co to dzisiaj wyszłam w środku mszy z Kościoła bo myślałam że zemdleję - tak duszno było.
We wtorek rano mam prenatalne.. 3majcie mocno kciuki proszę.
Brzuszek rośnie ale rano mało widać a po południu wyskakuje jak szalony.
My brak serduszkowania od 31.03..... m a s a k r a. Raz było coś blisko ale się jakoś boimy. Zobaczę co powie lekarz we wtorek.
Dziewczyny a jak Wy sprawdzałyście czy macie tą cukrzycę? Wiem, może głupie pytanie ale mi lekarz nic na razie nie mówił. Raz miałam glukozę na czczo, była w niższej normie i tyle.
Aga - silna babka z Ciebie ! Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :*
-
nick nieaktualnyMagicCherryCupcake wrote:Hej Piękne :*
Witam się po weekendzie. Minął szybko i bez większych rewelacji. Jedyne co to dzisiaj wyszłam w środku mszy z Kościoła bo myślałam że zemdleję - tak duszno było.
My brak serduszkowania od 31.03..... m a s a k r a. Raz było coś blisko ale się jakoś boimy. Zobaczę co powie lekarz we wtorek.
Dziewczyny a jak Wy sprawdzałyście czy macie tą cukrzycę? Wiem, może głupie pytanie ale mi lekarz nic na razie nie mówił. Raz miałam glukozę na czczo, była w niższej normie i tyle.
Aga - silna babka z Ciebie ! Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :*MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
-
Kai to prawda norma do 120 to masakra była...
MagicCherryCupcake jak masz na czczo w normie to się nie przejmuj... Po 20tc jakoś czeka Cię test obciążenia glukozą i wtedy się dowiesz wszystkiego.... Ja miałam wcześniej że względu na cukrzycę w poprzedniej ciąży i to dość mocna... -
MagicCherryCupcake wrote:Hej Piękne :*
Ja też miałam tylko badanie glukozy na czczo, wyszła w normie więc nie dostałam skierowania na krzywą... ufam lekarzowi że tak ma być
-
Madlen_:) wrote:Dziewczyny a jak u Was teraz sytuacja z serduszkowaniem ? Ja ostatnio mam taką ochotę że
3 razy w tygodniu i zastanawiam się czy to nie wpłynie żle na dzidzie....
Pytałam dr twierdzi że można ile się chce ale bez szaleństw, czy Wam też tak podskoczyło libido ????
Mam to samoooo!!ostatnio było i rano i wieczorem i na następny dzień.. nie pamiętam kiedy ostatnio tak miałam
)
A co do oczu to ja mam brązowe a mężu niebieskie. Zobaczymy co wyjdzieMadlen_:) lubi tę wiadomość
-
MagicCherryCupcake u mnie poprzednia ciążą z cukrzycą, no i znów za wysoki na czczo, dla tego zostałam skierowana na krzywą i do diabetologa...
Dziś szalałam z kiszoną, nawet do kfc zajechałam na b-smartaKiszoną zagryzłam i cukry piękne haha
MagicCherryCupcake, Lotopałanka, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:MagicCherryCupcake u mnie poprzednia ciążą z cukrzycą, no i znów za wysoki na czczo, dla tego zostałam skierowana na krzywą i do diabetologa...
Dziś szalałam z kiszoną, nawet do kfc zajechałam na b-smartaKiszoną zagryzłam i cukry piękne haha
Za mną chodzi... kebabhaha ale mąż marudzi, że mało zdrowy i powiedział, że spróbuje mi zrobić domowego
A tak to bym jadła słodkie non stop!Paula222 lubi tę wiadomość
-
Lotopałanka wrote:Dlatego się zastanawiam nad dodatkowa wizyta usg prywatnie gdzieś... No nie powiem lekkie to czekanie nie jest...
No właśnie Violet jak tam się czujesz???mam nadzieję, że to juz się zakończy jutro lub pojutrze:/
Chciałabym już wrócić do normalności by zaczął biec czas do kolejnych starań.
Ale Wam zazdroszczę tych wizyt, prenatalnych, poznawania płci... Eh. Szkoda, że mnie to omija
Ale bardzo się cieszę z Waszych dobrych wieści. Mam nadzieję, że tak będzie do grudnia