Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Aga ja na 24 grudnia...
    dziś śnił mi się wynik NT. a miewam sny proprocze. kiedyś wyśniły mi się 3 cyfry z dużego lotka i jak je skreśliłam następnego dnia to miałam trójkę trafiona w lotto. mąż się smieje, że szkoda że 6 mi się nie przyśniło. Ale trzy autentycznie pojawiły się w moim śnie.
    kiedyś na studiach wyśnił mi sie wynik z ważnego kolokwium- 4+. i następnego dnia dostałam tę ocenę.
    No i dzisiejszy sen- jak byk wyświetlone normY NT i że max przy teym CRL moze być 2.5 mm i mam się nie martwić, bo więcej nie ma. Co Wy na to. Dodam, że wczesniej nie wczytywałam sie w normy i centyle, odłożylam to na parę dni przed prenatalnymi. tak, że ten.....
    I jeee to wyśnij mi, żeby operacja się powiodła :)

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Violet <3 jak Ty się czujesz? jak sytuacja?
    Martula u mnie bez zmian, szyjka zamknięta na 4 spusty. Zero bóli, zero plamień...
    Mój organizm coś bardzo nie chce pozbyć się sam tej ciąży :/

Jutro o 11-stej wizyta u gin po tabletkę. Oby zadziałała, bo jak nie to we wtorek szpital.
    A poza tym czuję się dobrze :)

Dziękuję, że pytasz :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    I jeee to wyśnij mi, żeby operacja się powiodła :)
    Jak bedę o tym intensywnie myslec to wyśnię. zresztą i bez mojego snu uda sie na 100%. Musi być dobrze <3

Aga9090 lubi tę wiadomość

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego się zastanawiam nad dodatkowa wizyta usg prywatnie gdzieś... No nie powiem lekkie to czekanie nie jest...

No właśnie Violet jak tam się czujesz???

Violet Flower lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Co Ty ja miałam jakoś około 6tc i teraz na usg czyli to było 14tc

Może poproś o USG, zasymuluj że bolało Cię coś i chcesz sprawdzić czy wszystko ok :) nawet na wizycie na NFZ na prośbę powinni zrobic usg , ja byłam raz jeszcze jak nie byłam w ciąży i bez problemu zrobił mi badanie usg

Aga9090, Lotopałanka lubią tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Martula u mnie bez zmian, szyjka zamknięta na 4 spusty. Zero bóli, zero plamień...
    Mój organizm coś bardzo nie chce pozbyć się sam tej ciąży :/

Jutro o 11-stej wizyta u gin po tabletkę. Oby zadziałała, bo jak nie to we wtorek szpital.
    A poza tym czuję się dobrze :)

Dziękuję, że pytasz :)
    Dobrze, że to już jutro. oby bo tabletce się szybko zaczęło. Miałaś swój czas na pożegnanie się z Aniolkiem, i teraz będzie już tylko lepiej. Będę o Tobie myśleć jutro po 11. odezwij się <3 i niczego się nie bój. Fizyczny ból to pikuś po tym co juz przeszłas <3

Violet Flower lubi tę wiadomość

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Może poproś o USG, zasymuluj że bolało Cię coś i chcesz sprawdzić czy wszystko ok :) nawet na wizycie na NFZ na prośbę powinni zrobic usg , ja byłam raz jeszcze jak nie byłam w ciąży i bez problemu zrobił mi badanie usg
    O tak powiedz, że Cię często boli jajnik i chcesz sprawdzić czy wszystko ok, ja bym chyba też tak zrobiła

Lotopałanka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie to Onko-ginki, która mi prowadzi ciążę i do gina na NFZ, który też prowadzi ciążę. Mam dwie kart ciąży :)

• Kai Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczom nie wierzę, norma po posiłku do 140? A mnie w 2016 r. katowali normą do 120! Wreszcie się zlitowali! Musiakam jeść z 8 posiłków dziennie, żeby się nie zaglodzic.

Lotopałanka lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Piękne :*

Witam się po weekendzie. Minął szybko i bez większych rewelacji. Jedyne co to dzisiaj wyszłam w środku mszy z Kościoła bo myślałam że zemdleję - tak duszno było.

We wtorek rano mam prenatalne.. 3majcie mocno kciuki proszę.

Brzuszek rośnie ale rano mało widać a po południu wyskakuje jak szalony :D.

My brak serduszkowania od 31.03..... m a s a k r a. Raz było coś blisko ale się jakoś boimy. Zobaczę co powie lekarz we wtorek.

Dziewczyny a jak Wy sprawdzałyście czy macie tą cukrzycę? Wiem, może głupie pytanie ale mi lekarz nic na razie nie mówił. Raz miałam glukozę na czczo, była w niższej normie i tyle.

Aga - silna babka z Ciebie ! Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :*

vcvau8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:

Witam się po weekendzie. Minął szybko i bez większych rewelacji. Jedyne co to dzisiaj wyszłam w środku mszy z Kościoła bo myślałam że zemdleję - tak duszno było.

My brak serduszkowania od 31.03..... m a s a k r a. Raz było coś blisko ale się jakoś boimy. Zobaczę co powie lekarz we wtorek.

Dziewczyny a jak Wy sprawdzałyście czy macie tą cukrzycę? Wiem, może głupie pytanie ale mi lekarz nic na razie nie mówił. Raz miałam glukozę na czczo, była w niższej normie i tyle.

Aga - silna babka z Ciebie ! Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :*
    Kochana u mnie w labo trzeba mieć skierowanie na krzywa cukrowa.. Może spróbuj rodzinnego zapytać czy da ci skierowanie

MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Kochana u mnie w labo trzeba mieć skierowanie na krzywa cukrowa.. Może spróbuj rodzinnego zapytać czy da ci skierowanie

A to zawsze się bada na początku ciąży? Czy raczej później?

vcvau8q.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai to prawda norma do 120 to masakra była...

MagicCherryCupcake jak masz na czczo w normie to się nie przejmuj... Po 20tc jakoś czeka Cię test obciążenia glukozą i wtedy się dowiesz wszystkiego.... Ja miałam wcześniej że względu na cukrzycę w poprzedniej ciąży i to dość mocna... :)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:

Ja też miałam tylko badanie glukozy na czczo, wyszła w normie więc nie dostałam skierowania na krzywą... ufam lekarzowi że tak ma być

p19ucsqv2v28lj5j.png

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza na czczo we krwi żylnej

Glukoza (jedn. tradyc.) 77,8 mg/dl norma 70 - 99
    Glukoza (jedn. SI) 4,32 mmol/l norma 3,89 - 5,49

Takie wyniki miałam. Dopytam się jeszcze na wizycie. Dziękuję za odpowiedzi :*

vcvau8q.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Dziewczyny a jak u Was teraz sytuacja z serduszkowaniem ? Ja ostatnio mam taką ochotę że <3 3 razy w tygodniu i zastanawiam się czy to nie wpłynie żle na dzidzie.... :(
    Pytałam dr twierdzi że można ile się chce ale bez szaleństw, czy Wam też tak podskoczyło libido ????

Mam to samoooo!! ;D ostatnio było i rano i wieczorem i na następny dzień.. nie pamiętam kiedy ostatnio tak miałam ;))

A co do oczu to ja mam brązowe a mężu niebieskie. Zobaczymy co wyjdzie ;)

Madlen_:) lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My obydwoje niebieskoocy :) Tylko ja ciemniejsze a mąż jasne niebieskie :)

vcvau8q.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake u mnie poprzednia ciążą z cukrzycą, no i znów za wysoki na czczo, dla tego zostałam skierowana na krzywą i do diabetologa...

Dziś szalałam z kiszoną, nawet do kfc zajechałam na b-smarta :P Kiszoną zagryzłam i cukry piękne haha :P

MagicCherryCupcake, Lotopałanka, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    MagicCherryCupcake u mnie poprzednia ciążą z cukrzycą, no i znów za wysoki na czczo, dla tego zostałam skierowana na krzywą i do diabetologa...

Dziś szalałam z kiszoną, nawet do kfc zajechałam na b-smarta :P Kiszoną zagryzłam i cukry piękne haha :P

Za mną chodzi... kebab :D haha ale mąż marudzi, że mało zdrowy i powiedział, że spróbuje mi zrobić domowego :)

A tak to bym jadła słodkie non stop!

Paula222 lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Dlatego się zastanawiam nad dodatkowa wizyta usg prywatnie gdzieś... No nie powiem lekkie to czekanie nie jest...

No właśnie Violet jak tam się czujesz???
    Lotopałanka czekam i czekam i nic :) mam nadzieję, że to juz się zakończy jutro lub pojutrze:/

Chciałabym już wrócić do normalności by zaczął biec czas do kolejnych starań.
    Ale Wam zazdroszczę tych wizyt, prenatalnych, poznawania płci... Eh. Szkoda, że mnie to omija :/

Ale bardzo się cieszę z Waszych dobrych wieści. Mam nadzieję, że tak będzie do grudnia :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ