Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Olciaa slicze maleństwo, futuremama masz tak male ryzyko skorygowane, że grzechem byloby się zamartwiać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 20:09
futuremama lubi tę wiadomość
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
bondzik007 wrote:Wy się martwicie dziewczyny ze was ciągnie a ja się martwię bo od jakiegoś czasu nie czuję z kolei nic
Kochana ja coś czuję źle nie czuję też źle i nie dogodzikiedy masz wizytę ?
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
olciaa wrote:My już po usg prenatalnym
Wszystko dobrze. Dzidziuś był grzeczny, spał. Lekarz musiał go trochę poszturchac by się obudził i zaczął współpracować. Mierzy już 6,6 cm i jest według CRL starszy aż o ponad tydzień.
Ryzyka z usg :
Trisomia21 1:2651
Trisomia18 1:3991
Trisomia13 1:4254
Omówienie wyników z krwi dopiero 25czerwca
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61c788569eee.jpg
No to piekne wyniki i bobas
Mi mają te wyniki pocztą przyjść i na wizyci mam mieć omówione , jak to jest , że Wy już macie ?" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:No to piekne wyniki i bobas
Mi mają te wyniki pocztą przyjść i na wizyci mam mieć omówione , jak to jest , że Wy już macie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 20:43
-
nick nieaktualny
-
TaPaT wrote:Ja dostałam cały opis na wizycie i doktor mi to wydrukował wraz ze zdjęciami
Ale jak? wczesniej krew dałas ? bo ja tego samego dnia i czekac mam" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
olciaa wrote:My już po usg prenatalnym
Wszystko dobrze. Dzidziuś był grzeczny, spał. Lekarz musiał go trochę poszturchac by się obudził i zaczął współpracować. Mierzy już 6,6 cm i jest według CRL starszy aż o ponad tydzień.
Ryzyka z usg :
Trisomia21 1:2651
Trisomia18 1:3991
Trisomia13 1:4254
Omówienie wyników z krwi dopiero 25czerwca
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61c788569eee.jpg
Olcia Ty to ryzyko z usg masz jako to skorygowane po usg? Bo ja mam wpisane ryzyko podstawowe i skorygowane...
-
Śliczne maleństwa. Ja mam wizytę w czwartek i czekam juz z niecierpliwością. Mnie ostatnio wykańczają wieczorne mdłości może faktycznie spróbuje trochę coli??!!! Wiecznie jem bo nic innego mi bie pomaga. Moja twarz wyglada jak u nastolatki w pierwszej ciazy nie miałam takiego problemu, a teraz jakaś masakra. Mam nadzieje ze to przejdzie
-
TaPaT wrote:Karmelkovaa ja nie robiłam Pappa tylko prenatalne NT+ czyli u lekarza z certyfikatem FMF. I mam wyliczone ryzyko podstawowe wynikające z wieku i drugie skorygowane wynikające z wieku oraz pomiarów ultrasonograficznych.
To ja tez robiłam u tego z certyfikatem , tylko mi powiedział ze całosc dostane poczta i na kolejnej wizycie omówienie wiec moze inaczej albo co innego piernik wieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 21:32
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Martula78 wrote:Bondzik sorry, że cytuję. mam pytanko bo teraz spojrzałam, że bierzesz acard. mnie moja lekarka też na wizycie 2 tyg temu zleciła 2 tabletki dziennie- rano i wieczorem. tymczasem moj drugi lekarz (tak wiem głupie ale chodzę do dwóch) o acardzie słowa nie powiedział. Ja nie mam zbadanych żadnych mutacji, po prostu przepisała to chyba ze względu na wcześniejsze poronienie bez przyczyny. Ile acardu Ty zażywasz? może będe brala tylko na noc? Tym sposobem wypośrodkuje wskazania o=moich lekarzy
Ja biorę jedną tabletkę czyli 75zazwyczaj tak dziewczyny biorą nawet
jeśli nie mają wprowadzonej heparyny
olcia cudo! -
Karmelkovaa wrote:Kochana ja coś czuję źle nie czuję też źle i nie dogodzi
kiedy masz wizytę ?
No mam tak samoza tydzień w poniedziałek
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
anaaa wrote:Śliczne maleństwa. Ja mam wizytę w czwartek i czekam juz z niecierpliwością. Mnie ostatnio wykańczają wieczorne mdłości może faktycznie spróbuje trochę coli??!!! Wiecznie jem bo nic innego mi bie pomaga. Moja twarz wyglada jak u nastolatki w pierwszej ciazy nie miałam takiego problemu, a teraz jakaś masakra. Mam nadzieje ze to przejdzie
Mam to samo! Któraś dziewczyna pisała że jak miała mdłości wieczorem to niedługo po tym się skończyły. Więc marzę o tym! ;p no i pryszcze to samo.. kolo ust, czoło, policzki.. kosmos. W życiu tak nie miałam. -
bondzik007 wrote:Mam to samo! Któraś dziewczyna pisała że jak miała mdłości wieczorem to niedługo po tym się skończyły. Więc marzę o tym! ;p no i pryszcze to samo.. kolo ust, czoło, policzki.. kosmos. W życiu tak nie miałam.
No ja miałam najpierw mdłości cały dzień, później tylko wieczorem i od około 2 tyg. narazie mam spokój.
Pryszczy takich typowych może nie mam, ale takie krostki, mini pryszcze? Hahaha Coś na ten stylAle też mam na czole trochę, pojedyncze przy brodzie i wysyp na ramionach. Jako nastolatka tak nie miałam, w pierwszej ciąży kompletnie nic, a teraz masakra.
-
futuremama, olciia piękne bobaski. Ja dopiero teraz dochodze do siebie po całym dniu. Jeszcze w dzień musiałam się chwile zdrzemnąć bo byłam padnięta. Obudzilam sie dopiero przed 19. Dziewczyny czy wy też tak macie że chciałbyście juz urodzić i tulić już swoje maleństwa. Bo ja musze przyznać że coraz częściej mam pragnienie aby przytulić tą małą istokę
futuremama, olciaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:No ja miałam najpierw mdłości cały dzień, później tylko wieczorem i od około 2 tyg. narazie mam spokój.
Pryszczy takich typowych może nie mam, ale takie krostki, mini pryszcze? Hahaha Coś na ten stylAle też mam na czole trochę, pojedyncze przy brodzie i wysyp na ramionach. Jako nastolatka tak nie miałam, w pierwszej ciąży kompletnie nic, a teraz masakra.
A tulic maleństwo to chyba każda by chciała, a tu jeszcze tyle czasuuuu trzeba czekać