X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje, moj ciemnogrodzie kochany <3 nie mam kiedy Was nadrobic, stałe korzystam z pogody.
    Mysle o Was ciepło każdego dnia i liczę, ze nie wydarzyło sie tu nic przykrego!

U mnie samopoczucie dużo lepsze, więcej siły w ciagu dnia. Jedynie podróże autem wciąż są dla mnie nieprzyjemne i na okrągło chce mi sie wtedy wymiotować.

Witam wszystkich w 2 trymestrze :) ! W piatek prenatalne, wtedy usiądę do Was na dluzej :) i postaram sie do tego czasu nadrobic moje gadułki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 10:22

Dip88, _Jagoda_, Karmelkovaa, agniecha2101, futuremama lubią tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka spokojnie pewnie z Małym wszystko będzie w porządku ;) zazdroszczę już tym z Was, które mają te badanie za sobą bo mnie ściska na samą myśl a w czwartek to już w ogóle będę chodzić po ścianach ;/

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Ja się witam w 13 tygodniu. Na apce pokazało, że mam za sobą 30% ciąży! Nie jestem teraz w stanie was nadrobić, bo od kilku dni mam takie zmęczenie, że szok! Byle do czwartku, jak będę po prenatalnych to wkleję zdjęcie i nadrobię posty :)

Trzymam kciuki za wizyty!

Marti83, Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • Ignaszkowa Debiutantka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisuję się, dziecię moje drugie:

termin na 27 Grudnia ;-)

olciaa, Dip88, Lotopałanka, Malutka_94, agniecha2101, Jagodagoi, futuremama lubią tę wiadomość

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę, że dużo nas w czwartek ma prenatalne :-D

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Internet mi wczoraj padł...może teraz się uda :)

No więc już po prenatalnych. Najpierw położna potraktowała mnie extremalnym mierzeniem ciśnienia :D USG straszne bo lekarz wciskal ta głowicę że myślałam że go walne :p no ale to przez to że maluch się wiercil a do tego mam bliznę gruba po cc więc ciężko było o dobry obraz. Więc na zmianę przez brzuch i dopochwowo. Ale fakt maluch tak się wiercil że szok :D usg trwało ponad 30 min. Później opis badania. Lekarz zrobił 2 symulacje. Jedna z gorszego zdjęcia a druga w lepszych i wg niego konieczny jest test pappa bo badanie było utrudnione przez bliznę i ruchy ale wg tych norm co mi tam wypisał to wszystko ok. Mam mu wysłać test pappa i wtedy dodatkowo skoryguje. Zmartwil mnie tylko tym że wg niego coś tam z sercem ale to przez wiercenie malucha więc staram się nie panikować :) no i podał płeć. Wg niego chłopak :) po cichu liczyłam na dziewczynkę ale ważne żeby dzidziuś był zdrowy i urodził się w terminie ale z tym może być problem bo ryzyko przedwczesnego porodu wyliczył mi 1:21 :/
    Najważniejsze ze wszystko ok. Serduszkiem się nie przejmuj, tym bardziej ze badanie było utrudnione. Jeszcze mnóstwo wizyt przed Wami. Z tego co czytałam taka ocenę serca wykonuje się dopiero na usg połówkowy.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• TaPaT Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Internet mi wczoraj padł...może teraz się uda :)

No więc już po prenatalnych. Najpierw położna potraktowała mnie extremalnym mierzeniem ciśnienia :D USG straszne bo lekarz wciskal ta głowicę że myślałam że go walne :p no ale to przez to że maluch się wiercil a do tego mam bliznę gruba po cc więc ciężko było o dobry obraz. Więc na zmianę przez brzuch i dopochwowo. Ale fakt maluch tak się wiercil że szok :D usg trwało ponad 30 min. Później opis badania. Lekarz zrobił 2 symulacje. Jedna z gorszego zdjęcia a druga w lepszych i wg niego konieczny jest test pappa bo badanie było utrudnione przez bliznę i ruchy ale wg tych norm co mi tam wypisał to wszystko ok. Mam mu wysłać test pappa i wtedy dodatkowo skoryguje. Zmartwil mnie tylko tym że wg niego coś tam z sercem ale to przez wiercenie malucha więc staram się nie panikować :) no i podał płeć. Wg niego chłopak :) po cichu liczyłam na dziewczynkę ale ważne żeby dzidziuś był zdrowy i urodził się w terminie ale z tym może być problem bo ryzyko przedwczesnego porodu wyliczył mi 1:21 :/
    Gratulacje wizyty! Wszystko ze spokojem :)
    Bardzo ciężko jest zrobić to wychwycenie tej zastawki trójdzielnej u mnie lekarz trochę się męczył bo przecież niby to wcale nie jest bardzo malusi punkcik ale co z tego jak tu sobie chwycił dał do puszczenia dźwięku i fik dzidziuś się minimalnie ruszył i już problem takie te dzidzie figlarne malutoszki ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 10:45

• olciaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest tu ktoś kto bierze jeszcze leki na tarczyce typu euthyrox ?

Byłam wczoraj u endokrynologa i dostałam informacje, żeby prenatal duo i magnez brać dopiero po południu, bo one utrudniająca wchłanianie euthyroxu.

Goosiaczek2 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• TaPaT Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Czy jest tu ktoś kto bierze jeszcze leki na tarczyce typu euthyrox ?

Byłam wczoraj u endokrynologa i dostałam informacje, żeby prenatal duo i magnez brać dopiero po południu, bo one utrudniająca wchłanianie euthyroxu.

Ja!
    Lekarz mi nic nie wspominał jedynie powiedział abym zażywała euthyrox 30’ przed posiłkiem bez innych leków, a pozostałe jak mi wygodnie :)

• anaaa Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie to pocieszyło ze nie tylko mnie te syfki tak atakują. Wy w czwartek prenatalne a ja zwykła wizyta, ale mam nadzieje ze dowiem sie czegoś nowego.
    Ja biorę co prawda letrox ale nigdy nic mi lekarz nie mówił

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w rozpoczętym 16 tyg :D Leci ten czas !!! :D Chociaż z drugiej strony dla mnie mógł by być już 40 tydz haha

Agulka901 wpisać Ci chłopca na 1 str ?? Gratulacje :) <3

Ignaszkowa witamy :) Skad jesteś ?

Kciuki za wizyty !!!! &&

Mam 2 kg na plus :/

Marti83, TaPaT, olciaa, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to ja się będę ważyć tylko na wizytach :D w domu żadnej nie mam a na innych to wiadomo co waga to pokazuje inaczej więc nie będę się dobijać codziennie ;p 21.05 miałam 58 kg i nie czuję żeby jakoś drastycznie miało się to zmienić, ale "wybrzuszyło" mnie nieźle ;p

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Witam się w rozpoczętym 16 tyg :D Leci ten czas !!! :D Chociaż z drugiej strony dla mnie mógł by być już 40 tydz haha

Agulka901 wpisać Ci chłopca na 1 str ?? Gratulacje :) <3

Ignaszkowa witamy :) Skad jesteś ?

Kciuki za wizyty !!!! &&

Mam 2 kg na plus :/
    juz 16 ? ;o
    na kiedy masz tp?

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie martwi to, że moja waga strasznie skacze, raz waże 57,5 a raz 56,5 kg. Ginekolog zawsze mnie pyta ile ważę. Nawet nie wiem czy jest tam waga.

Strasznie boję się dzisiejszej wizyty :-( bo zaczyna się ten okres kiedy z moim synkiem źle się podziało

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti będzie dobrze, trzymam Cię za łapkę :)

Marti83 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przed chwilą zrobiłam małą rundę po sklepach, bo fajnie chłodniej dzisiaj. I zrobiłam pierwszy zakup. Wszystko było śliczne, ale konkretnie dla chłopca lub dziewczynki, a patrzyłam za czymś w miarę uniwersalnym :P No i muszę się wam pochwalić.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ca24b25fb5b.jpg
    No i jak rozmawiałam ostatnio z położną to powiedziała, że na 98% teraz w piątek podadzą mi płeć wg tej teorii Nub jakby się nie udało to po kilku godz albo na następny dzień zrobią jeszcze raz usg. Ale do rzeczy chce zrobić niespodziankę mojemu M i kupiłam takie balony do przebijania z konfetti. No chyba, że M uprze się i pojedzie że mną na wizytę to wtedy tylko synek będzie mieć niespodziankę z balonem :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e2979e35b3c.jpg

Marti83, Aga9090, agaaa90, olciaa, Karmelkovaa, agniecha2101, AMK lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti będzie dobrze bo musi być i tak sobie powtarzaj ;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Marti83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi kochane dziękuję :-) siedzę jak na szpilkach i przeżywam jak każda z Was przed swoją wizytą

Dip śliczny komplecik :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 11:23

Dip88 lubi tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • Dip88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    A mnie martwi to, że moja waga strasznie skacze, raz waże 57,5 a raz 56,5 kg. Ginekolog zawsze mnie pyta ile ważę. Nawet nie wiem czy jest tam waga.

Strasznie boję się dzisiejszej wizyty :-( bo zaczyna się ten okres kiedy z moim synkiem źle się podziało

Nie martw się wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki :)
    O której masz wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 11:23

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Agi kochane dziękuję :-) siedzę jak na szpilkach i przeżywam jak każda z Was przed swoją wizytą

Dip śliczny komplecik :-)
    O ktorej ta wizyta?

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ