Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki moje, moj ciemnogrodzie kochany
nie mam kiedy Was nadrobic, stałe korzystam z pogody.
Mysle o Was ciepło każdego dnia i liczę, ze nie wydarzyło sie tu nic przykrego!
U mnie samopoczucie dużo lepsze, więcej siły w ciagu dnia. Jedynie podróże autem wciąż są dla mnie nieprzyjemne i na okrągło chce mi sie wtedy wymiotować.
Witam wszystkich w 2 trymestrze! W piatek prenatalne, wtedy usiądę do Was na dluzej
i postaram sie do tego czasu nadrobic moje gadułki :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 10:22
Dip88, _Jagoda_, Karmelkovaa, agniecha2101, futuremama lubią tę wiadomość
-
Hejo. Ja się witam w 13 tygodniu. Na apce pokazało, że mam za sobą 30% ciąży! Nie jestem teraz w stanie was nadrobić, bo od kilku dni mam takie zmęczenie, że szok! Byle do czwartku, jak będę po prenatalnych to wkleję zdjęcie i nadrobię posty
Trzymam kciuki za wizyty!Marti83, Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Agulka901 wrote:Internet mi wczoraj padł...może teraz się uda
No więc już po prenatalnych. Najpierw położna potraktowała mnie extremalnym mierzeniem ciśnieniaUSG straszne bo lekarz wciskal ta głowicę że myślałam że go walne :p no ale to przez to że maluch się wiercil a do tego mam bliznę gruba po cc więc ciężko było o dobry obraz. Więc na zmianę przez brzuch i dopochwowo. Ale fakt maluch tak się wiercil że szok
usg trwało ponad 30 min. Później opis badania. Lekarz zrobił 2 symulacje. Jedna z gorszego zdjęcia a druga w lepszych i wg niego konieczny jest test pappa bo badanie było utrudnione przez bliznę i ruchy ale wg tych norm co mi tam wypisał to wszystko ok. Mam mu wysłać test pappa i wtedy dodatkowo skoryguje. Zmartwil mnie tylko tym że wg niego coś tam z sercem ale to przez wiercenie malucha więc staram się nie panikować
no i podał płeć. Wg niego chłopak
po cichu liczyłam na dziewczynkę ale ważne żeby dzidziuś był zdrowy i urodził się w terminie ale z tym może być problem bo ryzyko przedwczesnego porodu wyliczył mi 1:21
-
Agulka901 wrote:Internet mi wczoraj padł...może teraz się uda
No więc już po prenatalnych. Najpierw położna potraktowała mnie extremalnym mierzeniem ciśnieniaUSG straszne bo lekarz wciskal ta głowicę że myślałam że go walne :p no ale to przez to że maluch się wiercil a do tego mam bliznę gruba po cc więc ciężko było o dobry obraz. Więc na zmianę przez brzuch i dopochwowo. Ale fakt maluch tak się wiercil że szok
usg trwało ponad 30 min. Później opis badania. Lekarz zrobił 2 symulacje. Jedna z gorszego zdjęcia a druga w lepszych i wg niego konieczny jest test pappa bo badanie było utrudnione przez bliznę i ruchy ale wg tych norm co mi tam wypisał to wszystko ok. Mam mu wysłać test pappa i wtedy dodatkowo skoryguje. Zmartwil mnie tylko tym że wg niego coś tam z sercem ale to przez wiercenie malucha więc staram się nie panikować
no i podał płeć. Wg niego chłopak
po cichu liczyłam na dziewczynkę ale ważne żeby dzidziuś był zdrowy i urodził się w terminie ale z tym może być problem bo ryzyko przedwczesnego porodu wyliczył mi 1:21
Bardzo ciężko jest zrobić to wychwycenie tej zastawki trójdzielnej u mnie lekarz trochę się męczył bo przecież niby to wcale nie jest bardzo malusi punkcik ale co z tego jak tu sobie chwycił dał do puszczenia dźwięku i fik dzidziuś się minimalnie ruszył i już problem takie te dzidzie figlarne malutoszki ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 10:45
-
Czy jest tu ktoś kto bierze jeszcze leki na tarczyce typu euthyrox ?
Byłam wczoraj u endokrynologa i dostałam informacje, żeby prenatal duo i magnez brać dopiero po południu, bo one utrudniająca wchłanianie euthyroxu.Goosiaczek2 lubi tę wiadomość
-
olciaa wrote:Czy jest tu ktoś kto bierze jeszcze leki na tarczyce typu euthyrox ?
Byłam wczoraj u endokrynologa i dostałam informacje, żeby prenatal duo i magnez brać dopiero po południu, bo one utrudniająca wchłanianie euthyroxu.
Ja!
Lekarz mi nic nie wspominał jedynie powiedział abym zażywała euthyrox 30’ przed posiłkiem bez innych leków, a pozostałe jak mi wygodnie
-
Witam się w rozpoczętym 16 tyg
Leci ten czas !!!
Chociaż z drugiej strony dla mnie mógł by być już 40 tydz haha
Agulka901 wpisać Ci chłopca na 1 str ?? Gratulacje
Ignaszkowa witamySkad jesteś ?
Kciuki za wizyty !!!! &&
Mam 2 kg na plusMarti83, TaPaT, olciaa, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość
-
Co do wagi to ja się będę ważyć tylko na wizytach
w domu żadnej nie mam a na innych to wiadomo co waga to pokazuje inaczej więc nie będę się dobijać codziennie ;p 21.05 miałam 58 kg i nie czuję żeby jakoś drastycznie miało się to zmienić, ale "wybrzuszyło" mnie nieźle ;p
-
Paula222 wrote:Witam się w rozpoczętym 16 tyg
Leci ten czas !!!
Chociaż z drugiej strony dla mnie mógł by być już 40 tydz haha
Agulka901 wpisać Ci chłopca na 1 str ?? Gratulacje
Ignaszkowa witamySkad jesteś ?
Kciuki za wizyty !!!! &&
Mam 2 kg na plus
na kiedy masz tp?
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
A mnie martwi to, że moja waga strasznie skacze, raz waże 57,5 a raz 56,5 kg. Ginekolog zawsze mnie pyta ile ważę. Nawet nie wiem czy jest tam waga.
Strasznie boję się dzisiejszej wizytybo zaczyna się ten okres kiedy z moim synkiem źle się podziało
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny przed chwilą zrobiłam małą rundę po sklepach, bo fajnie chłodniej dzisiaj. I zrobiłam pierwszy zakup. Wszystko było śliczne, ale konkretnie dla chłopca lub dziewczynki, a patrzyłam za czymś w miarę uniwersalnym
No i muszę się wam pochwalić.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ca24b25fb5b.jpg
No i jak rozmawiałam ostatnio z położną to powiedziała, że na 98% teraz w piątek podadzą mi płeć wg tej teorii Nub jakby się nie udało to po kilku godz albo na następny dzień zrobią jeszcze raz usg. Ale do rzeczy chce zrobić niespodziankę mojemu M i kupiłam takie balony do przebijania z konfetti. No chyba, że M uprze się i pojedzie że mną na wizytę to wtedy tylko synek będzie mieć niespodziankę z balonem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e2979e35b3c.jpgMarti83, Aga9090, agaaa90, olciaa, Karmelkovaa, agniecha2101, AMK lubią tę wiadomość
-
Agi kochane dziękuję
siedzę jak na szpilkach i przeżywam jak każda z Was przed swoją wizytą
Dip śliczny komplecikWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 11:23
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Marti83 wrote:A mnie martwi to, że moja waga strasznie skacze, raz waże 57,5 a raz 56,5 kg. Ginekolog zawsze mnie pyta ile ważę. Nawet nie wiem czy jest tam waga.
Strasznie boję się dzisiejszej wizytybo zaczyna się ten okres kiedy z moim synkiem źle się podziało
Nie martw się wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki
O której masz wizytę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 11:23
Marti83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny