Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie Dziewczyny, teraz najważniejsze żeby dzidzie zdrowo rosły a dodatkowe kilogramy będziemy zrzucać po porodzie
Magic gratuluję
Aga9090, Dip88, MagicCherryCupcake lubią tę wiadomość
-
Paula ja nadrabiam teraz, a ty później. Bez różnicy i tak prędzej czy później pewnie każda z nas wyląduje na jakiejś diecie.
-
Kochane ja dzisiaj byłam na wizycie, dzidzia ma 6,2cm a przyzierność to 1,09 także wszystko dobrze
Bobas cały czas podskakiwał i wiercił się, ledwo dał się zbadać, brykał cały czas także dobrze się tam bawi
A to moja wiercipiętka.
Aga9090, Marti83, Dip88, Martula78, Malutka_94, MagicCherryCupcake, Irminka1231, olciaa, TaPaT, Paula222, Aguś 90, giovanedonore, Karmelkovaa, Lotopałanka, futuremama, bondzik007, agniecha2101, Jagodagoi, mindusia87, RudyTygrysek, Karolcia27, AMK, Goosiaczek2, Malinowa_Czekolada, Angelika83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatkaPatka wrote:Kochane ja dzisiaj byłam na wizycie, dzidzia ma 6,2cm a przyzierność to 1,09 także wszystko dobrze
Bobas cały czas podskakiwał i wiercił się, ledwo dał się zbadać, brykał cały czas także dobrze się tam bawi
A to moja wiercipiętka.
PatkaPatka, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość
-
Patka gratuluję
Śliczna dzidzia.
Oby cały czas nas zalewały same takie dobre wiadomości.PatkaPatka lubi tę wiadomość
-
A o to nasze szczęście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 14:14
Marti83, Aga9090, Dip88, PatkaPatka, Irminka1231, Malutka_94, TaPaT, Paula222, Aguś 90, Karmelkovaa, agniecha2101, futuremama, Jagodagoi, mindusia87, AMK, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość
-
Magiccherrycupcake cudne maleństwo. Jak ja lubie te fotki oglądać
MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
-
Witam się w 12 tygodniu
ale ten czas leci, dopiero co wpatrywałam się w 2 kreski na teście
Gratulacje, fajnie popatrzeć na takie maluszki
Zazdroszczę Wam że już jesteście po prenatalnych, ja przez ten tydz chyba jajko zniosę z niecierpliwości
Mojemu Mężowi przedłużyli umowę w pracy na 2 lata, będziemy dzisiaj świętować PiccoloDip88, PatkaPatka, Aga9090, olciaa, TaPaT, MagicCherryCupcake, Marti83, Irminka1231 lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
Wczoraj na wykresie „moje belly”miałam napisane ze największe ryzyko już minęło. Tego się trzymam! Nie mam co się zadręczać czarnymi myślami! Większość z nas zbliża się lub jest już po 12 tygodniu, wiec będą tu już tylko dobre wiadomości
myślmy pozytywnie!
MagicCherryCupcake, Aga9090, Irminka1231, Dip88 lubią tę wiadomość
-
TaPaT wrote:Agulka901 i co? Jak tam po prenatalnych? Zaczęłaś pisać i nie skończyłaś...
Karmelkovaa to pewnie Ty będziesz miała może jeszcze jedną rubrykę jako skorygowane o wartości z testu Pappa. Mi ginekolog odradził robienie tego testu bo powiedział, że wyniki otrzymane z Pappa mogłyby emerytalnej zafałszować wyniki z ryzykiem skorygowanym o usg i niepotrzebnie człowiek by się tylko martwił.
Być może ... nie wiem , nie mam pojęciaale pilęgniarki co mi krew brały i lekarz mówił , że to statystyka , że usg ładne więc żebym sobie nie brała do głowy
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Agulka901 wrote:Internet mi wczoraj padł...może teraz się uda
No więc już po prenatalnych. Najpierw położna potraktowała mnie extremalnym mierzeniem ciśnieniaUSG straszne bo lekarz wciskal ta głowicę że myślałam że go walne :p no ale to przez to że maluch się wiercil a do tego mam bliznę gruba po cc więc ciężko było o dobry obraz. Więc na zmianę przez brzuch i dopochwowo. Ale fakt maluch tak się wiercil że szok
usg trwało ponad 30 min. Później opis badania. Lekarz zrobił 2 symulacje. Jedna z gorszego zdjęcia a druga w lepszych i wg niego konieczny jest test pappa bo badanie było utrudnione przez bliznę i ruchy ale wg tych norm co mi tam wypisał to wszystko ok. Mam mu wysłać test pappa i wtedy dodatkowo skoryguje. Zmartwil mnie tylko tym że wg niego coś tam z sercem ale to przez wiercenie malucha więc staram się nie panikować
no i podał płeć. Wg niego chłopak
po cichu liczyłam na dziewczynkę ale ważne żeby dzidziuś był zdrowy i urodził się w terminie ale z tym może być problem bo ryzyko przedwczesnego porodu wyliczył mi 1:21
Cieszę się ze jesteś juz pobyc moze faktycznie przez wiercenie maluszka tak cieżko było mu pobadać
no to Ci wyliczył nieźle... ale nie patrz na to
życie samo weryfikuje będzie dobrze
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
ja tez juz po prenatalnych, dzidzia ma 7,3 cm; poki co wszystko jest w porzadku, NT- 1,7
na chwile moge odetchnac:) piekne zdjecia Waszych maluchow:*
Marti83, Dip88, TaPaT, Malutka_94, Lotopałanka, bondzik007, olciaa, Aguś 90, agniecha2101, Jagodagoi, mindusia87, RudyTygrysek, Karolcia27, futuremama, Malinowa_Czekolada, Angelika83 lubią tę wiadomość
-
olciaa wrote:Czy jest tu ktoś kto bierze jeszcze leki na tarczyce typu euthyrox ?
Byłam wczoraj u endokrynologa i dostałam informacje, żeby prenatal duo i magnez brać dopiero po południu, bo one utrudniająca wchłanianie euthyroxu.
To pierwsze słyszę , ja tak biorę w sensie letrox na czczo jak sie przebudze siku czyli rano koło 6 potem o 9 śniadanie albo później bo śpię hehe
No a witaminy i tak biorę po obiedzie po południu" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:To pierwsze słyszę , ja tak biorę w sensie letrox na czczo jak sie przebudze siku czyli rano koło 6 potem o 9 śniadanie albo później bo śpię hehe
No a witaminy i tak biorę po obiedzie po południu
Ja też letrox jak się przebudzę - 4.30/5/6 a potem śniadanko koło 9i witaminki po 12 jakoś
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
MagicCherryCupcake wrote:Hej Piękne !
Jestem i ja po wizycie
Dziudziulka ma 59mmFikała sobie spokojnie, widzieliśmy jak przykłada rączkę do buzi, zgina malutkie nóżki, bije serduszko i odwraca się do nas.. pupcią
Płci jeszcze nie podał.
Pytanie do Was - NT podał 1.7 i 1.5 - co o tym sądzicie? Bo nic więcej nie powiedział nt ryzyka itd.. powiedział że będzie wynik w ciągu tygodnia razem z wynikiem krwi.
Wszystkie narządy dobrze się rozwijają, płakałam jak bóbr ze wzruszenia i czasem się zaśmiałam bo dzidzia śmiesznie się poruszała czym spinałam mięśnie brzucha i doktor powiedział, że robie tam torbado
Gratulacje odbytych wizyt :* I kciuki za dalsze dzisiejsze wizytowanie
Któraś z Was pytała o leki tarczycowe. Mi jedna lekarz powiedziała, że 30 min przed jedzeniem a potem można robić co się chce. Inna znowu powiedziała że najlepiej poczekać do godziny a inne leki/suplementy wzią trochę później bo wtedy wszystko się dobrze wchłonie
Buziaki
Gratulacjewazne ze usg w porządku
Ja pisałam wyżej biorę rano i mam długą przerwe do snidania więc się wchłonieMagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Ja też biore letrox/eutyrox na czczo, potem śniadanie i pośniadaniu pierwszy magnez i później witaminy po drugim śniadaniu i tak dalej, a na wieczór acard 75 mg.