Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgulka901 wrote:Dziewczyny, nie wiem jak u Was ale u mnie pojawił się delikatny brzuch i chodzę z rozpiętym guzikiem i rozporkiem ;P co myślicie o takim rozwiązaniu zanim brzuch tak naprawdę sie nie pojawi? Testowała któraś z Was?
http://allegro.pl/ciazowy-powiekszacz-paska-dwustronny-kolory-i7383372734.html
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:Marti gratulacje :-*
Kochane moje proszę napiszcie mi listę witamin jakie bierzecie w II trymestrze, chodzi mi o nasze mutacje mthfr. Ja póki co biorę wszystko osobno, ale powoli kończą się moje zapasy i zastanawiam się co kupić. Bardzo proszę o pomoc
Ja mam mutację a1298c hetero i będę brała prenatal duo. Badałam homocysteinę, kwas i b12 i wszystko w normie. Teraz tak samo łykam wszystko osobno ale dziś będę robić zamówienie w aptece gemini bo tam najtaniejagniecha2101 lubi tę wiadomość
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
nick nieaktualny
-
Agulka901 wrote:Ja mam mutację a1298c hetero i będę brała prenatal duo. Badałam homocysteinę, kwas i b12 i wszystko w normie. Teraz tak samo łykam wszystko osobno ale dziś będę robić zamówienie w aptece gemini bo tam najtaniej
I tylko będziesz brała ten prenatal Duo czy jeszcze coś dodatkowo? Przed ciążą też miałaś wyniki w normach?4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
MagicCherryCupcake wrote:Kurcze Dziewczynki zaczynam się martwić tętnem maluszka. 149 na minutę.. To nie za mało? Czytam coś że powinn mieć z 160
jak na 12 tydzień ;(
U mnie w 9t jeden miał ponad 170, a drugi 180 i choć odbiega od książkowej normy i można nazwac to wysokim, to gin powiedział, ze mam sie tym absolutnie nie przejmowaćze rożnie z tymi normami bywa
Jeżeli ufasz lekarzowi, a nie powiedział nic o powodach do niepokoju to tego sie kochana trzymaj.!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 19:51
-
Dziewczyny wpadł mi dzisiaj do ręki w Biedronce termometr bezdotykowy za 55 zł. Może wiecie czy warto go kupić. Może ktoś ma i może sie wypowiedziec?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8804e27c4ab2.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 19:58
-
Karolcia27 wrote:Marti gratulacje :-*
Kochane moje proszę napiszcie mi listę witamin jakie bierzecie w II trymestrze, chodzi mi o nasze mutacje mthfr. Ja póki co biorę wszystko osobno, ale powoli kończą się moje zapasy i zastanawiam się co kupić. Bardzo proszę o pomoc
Ja od początku biorę prenatal uno teraz duonie namawiam , ale genetycy głównie przy mutacjach zalecają te witaminy i temu je wybrałam
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
padam nie powiem na co ... chyba przedobrzyłam , cały dzień z glową w szafie a na wieczór wzięłam węza i grządki sobie podlewałam a ze ten się spsuł i mnie całą oblał po czym przyszła chmura i zaczął padać deszcz i mam taki wnerw , że przyszłam do domu biorę kąpiel i mam w nosie wrrr" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Hej Dziewczyny nie odzywalam się, bo coś z kontem miałam nie tak. Ale jestem cały czas na bieżąco. Gratuluję zdrowych dzieciaczków. Mój Bobas 2 tygodnie temu miał 5 cm, przezierność 1.4 i wszystko w najlepszym porządku. Niestety mimo, że zaraz zaczynam 15 tydzień to cały czas mam mdłości i wymiotuję jestem senna i bez energii. Dziś w dzień spałam chyba że 4 godziny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 20:18
Dip88, agniecha2101, bondzik007, RudyTygrysek, futuremama, Irminka1231, Lotopałanka, Aga9090, Malutka_94, Malinowa_Czekolada, Aguś 90, Angelika83 lubią tę wiadomość
-
MagicCherryCupcake wrote:Właśnie w 8+3 Dzidziuś miał 155 a teraz spadło i się przestraszyłam. Lekarz nic nie powiedział a ja z tego wszystkiego zapomniałam dopytać
Widocznie nie jest to według lekarza odchyleniem, którym należy sie martwic i o którym należałoby Ci wspomniećGdyby była to zła wieść albo niepokojąca to nie zapomniałby o tym
Ja mam z kolei często takie uczucie, ze szybko bije mi serce... ponoć to normalne bo pompuje więcej krwi ale po prenatalnych umówie sie do kardiologa, czasem mi szaleje mam wrażenie..a miałam kiedyś problemy z serduchem. -
marrakech2708 wrote:Widocznie nie jest to według lekarza odchyleniem, którym należy sie martwic i o którym należałoby Ci wspomnieć
Gdyby była to zła wieść albo niepokojąca to nie zapomniałby o tym
Ja mam z kolei często takie uczucie, ze szybko bije mi serce... ponoć to normalne bo pompuje więcej krwi ale po prenatalnych umówie sie do kardiologa, czasem mi szaleje mam wrażenie..a miałam kiedyś problemy z serduchem. -
marrakech2708 wrote:Widocznie nie jest to według lekarza odchyleniem, którym należy sie martwic i o którym należałoby Ci wspomnieć
Gdyby była to zła wieść albo niepokojąca to nie zapomniałby o tym
Ja mam z kolei często takie uczucie, ze szybko bije mi serce... ponoć to normalne bo pompuje więcej krwi ale po prenatalnych umówie sie do kardiologa, czasem mi szaleje mam wrażenie..a miałam kiedyś problemy z serduchem.
To w ciąży normalne... Mi czasami tak serce wali, że widać gołym okiemJak pytałam położnej to powiedziała żeby się nie przejmować.
-
Agulka901 wrote:Ja mam mutację a1298c hetero i będę brała prenatal duo. Badałam homocysteinę, kwas i b12 i wszystko w normie. Teraz tak samo łykam wszystko osobno ale dziś będę robić zamówienie w aptece gemini bo tam najtaniej
Zawsze jak wybieram sie do PL, to tam zamawiam
i właśnie ostatnio też zamawiałam Prenatal Duo i mama mi przywiozła
Agulka901 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
No właśnie uspokoiła mnie ta informacja, ze to normalne w ciazy i Wasze szalone serca tez mnie uspokoiły
Oprócz tego, czasem czuje jakby zakolotalo ze aż w gardle czuje. A jak ide i gadam dużo np.przez telefon to łapie zadyszkę haha rewelka! Forma zycia -
Agulka ja wlasnie ciaśniejsze dżinsy już teraz gumka do włosów związuje
Marti jaki duży bobo już! CudownieMarti83 lubi tę wiadomość
-
Ja teraz jak za dużo i za szybko gadam to mam wrażenie że serducho z klatki zaraz mi wyskoczy
albo jak idę po schodach. Też mam super kondyche
Dip88, marrakech2708 lubią tę wiadomość
-
Też mi czasem serce lopocze. Tętno 149 chyba złe nie jest. Coś kojarzę, że w poprzedniej ciąży na tym etapie chyba mialam podobnie. Musiałabym sprawdzić w starej karcie ciąży? A Ty masz miec synusia? Bo chyba chlopcy mają trochę wolniejsze tętno, tak.slyszalam.