X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti mi rodzinny ostatnio wypisał receptę na dupka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dopiszesz też moje wizyty? 14.06 prenatalne, a 15.06 onko-gin

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova to tutaj nawet można wynająć lub kupić domowe usg. Podłączasz do laptopa i podgladasz dzidzie :) Ale to już większy wydatek. Dostarczają na terenie całej Europy także, wiesz... :P A tak serio teraz patrzyłam to na 3 tyg, 64 usg kosztuje 120 euro, a do kupienia na całą ciążę, 5 usg na dobę to koszt 990 euro. Czytałam opinie że dziewczyny narzekają na to bo kiepska jakość.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT wrote:
    Idziesz na nifty?
    Czemu chcesz amnio? Na własne życzenie?

TaPaT, NIFTY planowałam od początku ciąży i pójdę na nie. Choć gdybym mogła sama decydować to nie wiem czy nie zdecydowałabym się na amnio.
    Ogólnie to czytałam ciekawy artykuł, który zmienił moje postrzeganie tego badania.
    https://mamaginekolog.pl/amniopunkcja/

A po co? Żeby nie denerwować się do końca ciąży. :(

Dziewczyny dzięki za Wasze wypowiedzi, trochę mnie to pociesza. :)

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti to mamy ten sam termin :) Ja teraz też mam problem z polykaniem tabletek,ale tych z witaminami bo te dha normalnie,a wielkością są takie same. I myśle, że chodzi o smak ;) bo czuje jakby wino takie najtańsze i jak tylko ją wloze do ust to mnie cofa :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Karmelkova to tutaj nawet można wynająć lub kupić domowe usg. Podłączasz do laptopa i podgladasz dzidzie :) Ale to już większy wydatek. Dostarczają na terenie całej Europy także, wiesz... :P A tak serio teraz patrzyłam to na 3 tyg, 64 usg kosztuje 120 euro, a do kupienia na całą ciążę, 5 usg na dobę to koszt 990 euro. Czytałam opinie że dziewczyny narzekają na to bo kiepska jakość.

Tutaj też mozna , bo sprawdzałam , ale wynajem dopplera 100zł 4tygodnie hehe :D także nie interes dla mnie :)
    A to takich cudów aż mi nie trzeba , wystarczy mi awaryjnie posłuchać :D

Dip88 lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet jak u Ciebie ? :*

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip będziemy razem na porodówkę śmigać :-) a co tabletek to ja mam wrażenie że mi w gardle stanie :-( albo pójdzie gdzie indziej. Wiem, ze to głupie ale jak byłam dzieckiem to mnie tak moja babka nastraszyła i od zawsze mam problem :-(

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, ja umieram dziś :-/ Wczoraj po południu nagle zaczęło mi kręcić w nosie w lewej dziurce i ciekło jak z kranu... Myślałam, że jakoś sobie czymś podrażniłam może czy coś, bo cały dzień czułam się dobrze, nawet powiedziałabym, że w stosunku do poprzednich dni bardzo dobrze, więc nie podejrzewałam nawet, że mi się może jakieś chorubsko zaczynać. Ale już w nocy obudziłam się z tak bolącym gardłem, że nie mogłam śliny przełknąć :-/ Prawie cała noc nie spałam, bo nos zawalony, gardło bolące... :-/ Z rana poleciała mi krew z nosa, gdzie nigdy mi się to nie zdarzało :-/ i leżę teraz bez sił z bólem mięśni, głowy i gardła, z zapchanym nosem :-/ Próbuję leczyć się jakoś domowymi sposobami plus mam syrop Pelafen Mama i pastylki prenalen gardło, ale nic to nie daje :-( :-( :-(
    Pochodziłam raptem tydzień do pracy i znów jestem uziemiona w domu :-/

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Też mi czasem serce lopocze. Tętno 149 chyba złe nie jest. Coś kojarzę, że w poprzedniej ciąży na tym etapie chyba mialam podobnie. Musiałabym sprawdzić w starej karcie ciąży? A Ty masz miec synusia? Bo chyba chlopcy mają trochę wolniejsze tętno, tak.slyszalam.

Płeć jeszcze nieznana. EH.. no nic, zapytam się dzisiaj lekarza na wizycie. Wstałam lewą nogą :(

vcvau8q.png

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że te niskie tętno mogło mieć związek z tym, że nie wiem.. rano było, nie jadłam śniadania i takie tam? Wiem, wymyślam ale strasznie mnie to stresuje :(

vcvau8q.png
  • Ignaszkowa Debiutantka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Witam się w rozpoczętym 16 tyg :D Leci ten czas !!! :D Chociaż z drugiej strony dla mnie mógł by być już 40 tydz haha

Agulka901 wpisać Ci chłopca na 1 str ?? Gratulacje :) <3

Ignaszkowa witamy :) Skad jesteś ?

Kciuki za wizyty !!!! &&

Mam 2 kg na plus :/

Wrocław ;-)

• Martula78 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Myślicie, że te niskie tętno mogło mieć związek z tym, że nie wiem.. rano było, nie jadłam śniadania i takie tam? Wiem, wymyślam ale strasznie mnie to stresuje :(
    Kochana postanowilam się odezwac, jestem w pracy. Ale Twoj niepokój o to tetno mi się udzlielil. polecialam do koleżanki, która jest obecnie w 23 tygodniu, ma dziś przy sobie kartę ciązy, bo idzie na wizytę. i aż sprawdzila. jej maluszek w 14 tygodniu mial 145 tetno podobno ksiązkowe.
    Kochana błagam.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Kochane moje, ja umieram dziś :-/ Wczoraj po południu nagle zaczęło mi kręcić w nosie w lewej dziurce i ciekło jak z kranu... Myślałam, że jakoś sobie czymś podrażniłam może czy coś, bo cały dzień czułam się dobrze, nawet powiedziałabym, że w stosunku do poprzednich dni bardzo dobrze, więc nie podejrzewałam nawet, że mi się może jakieś chorubsko zaczynać. Ale już w nocy obudziłam się z tak bolącym gardłem, że nie mogłam śliny przełknąć :-/ Prawie cała noc nie spałam, bo nos zawalony, gardło bolące... :-/ Z rana poleciała mi krew z nosa, gdzie nigdy mi się to nie zdarzało :-/ i leżę teraz bez sił z bólem mięśni, głowy i gardła, z zapchanym nosem :-/ Próbuję leczyć się jakoś domowymi sposobami plus mam syrop Pelafen Mama i pastylki prenalen gardło, ale nic to nie daje :-( :-( :-(
    Oj biedaku :( nie chcesz iść do lekarza? Może przepisał by coś lepszego i za razem takiego co można brać w ciazy. Wczoraj na Instagramie „położna Kasia” miała transmisje o lekach w ciazy i podczas karmienia, powinna być jeszcze dostępna. Ból mięśni i krew w nosie można by przypisać ciazy ( tak na sile) ale dokładając ból gardła, to ewidentnie Cię coś rozkłada :(

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Kochana postanowilam się odezwac, jestem w pracy. Ale Twoj niepokój o to tetno mi się udzlielil. polecialam do koleżanki, która jest obecnie w 23 tygodniu, ma dziś przy sobie kartę ciązy, bo idzie na wizytę. i aż sprawdzila. jej maluszek w 14 tygodniu mial 145 tetno podobno ksiązkowe.
    Kochana błagam.

Ja wiem, że te tętno potem spada. Przestraszyłam się bo wyczytałam, że średnie tętno na 12 tc powinno być ok 160 uderzeń na minutę. Przepraszam, że biadolę ale nie zwróciłam uwagi na to na wizycie i teraz mam stresa bo w 8tc dzidziuś miał 155 i teraz spadło :(.

Dziękuję za odpowiedź.. Na 16.30 mam wizytę u prowadzącego, mam nadzieję, że mnie uspokoi. I przepraszam, że sieję panikę :(

vcvau8q.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Ja wiem, że te tętno potem spada. Przestraszyłam się bo wyczytałam, że średnie tętno na 12 tc powinno być ok 160 uderzeń na minutę. Przepraszam, że biadolę ale nie zwróciłam uwagi na to na wizycie i teraz mam stresa bo w 8tc dzidziuś miał 155 i teraz spadło :(.

Dziękuję za odpowiedź.. Na 16.30 mam wizytę u prowadzącego, mam nadzieję, że mnie uspokoi. I przepraszam, że sieję panikę :(
    Kochana ona wtedy była w 13t2. to tydzień różnicy. AŻ czytam teraz w necie. niektore kobitki przez całą ciąże mialy 140 i jest ok. Nie zamartwiaj sie. lekarz na pewno by Ci powiedzial, gdyby uważał, że coś jest nie tak. <3

MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość

2006 Kubuś <3
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Kochana ona wtedy była w 13t2. to tydzień różnicy. AŻ czytam teraz w necie. niektore kobitki przez całą ciąże mialy 140 i jest ok. Nie zamartwiaj sie. lekarz na pewno by Ci powiedzial, gdyby uważał, że coś jest nie tak. <3
    a w ogole średnie 160 to znaczy 149 to tetno oscylujace wokół średniej :)

2006 Kubuś <3

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:

Dziękuję za podniesienie na duchu :* Dam znać po wizycie <3

Martula78 lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
  • anaaa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie stresujcie sie tak bo to nic wam nie da a jesCze bardziej szkodzi maleństwu. Ja jakoś ze spokojem podchodzę do wszystkiego. Wiem ze nerwy i stres bić nie zmieni a może sporo zaszkodzić

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Agniecha bierz tabletki emskie. przejdzie Ci szybciutko. polecam na gardło. ja jako nauczyciel jezyka ciągle gadam i mam problemy z gardlem, chrypką. emskie to tbletki naturalne z jakiejs tam soli :) mojemu synkowi zawsze daje jak coś się rozkręca i przechodzi kaszel, ból gardła już następnego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 10:23

2006 Kubuś <3
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ