Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karmelkova to tutaj nawet można wynająć lub kupić domowe usg. Podłączasz do laptopa i podgladasz dzidzie
Ale to już większy wydatek. Dostarczają na terenie całej Europy także, wiesz...
A tak serio teraz patrzyłam to na 3 tyg, 64 usg kosztuje 120 euro, a do kupienia na całą ciążę, 5 usg na dobę to koszt 990 euro. Czytałam opinie że dziewczyny narzekają na to bo kiepska jakość.
-
TaPaT wrote:Idziesz na nifty?
Czemu chcesz amnio? Na własne życzenie?
TaPaT, NIFTY planowałam od początku ciąży i pójdę na nie. Choć gdybym mogła sama decydować to nie wiem czy nie zdecydowałabym się na amnio.
Ogólnie to czytałam ciekawy artykuł, który zmienił moje postrzeganie tego badania.
https://mamaginekolog.pl/amniopunkcja/
A po co? Żeby nie denerwować się do końca ciąży.
Dziewczyny dzięki za Wasze wypowiedzi, trochę mnie to pociesza. -
Marti to mamy ten sam termin
Ja teraz też mam problem z polykaniem tabletek,ale tych z witaminami bo te dha normalnie,a wielkością są takie same. I myśle, że chodzi o smak
bo czuje jakby wino takie najtańsze i jak tylko ją wloze do ust to mnie cofa
-
Dip88 wrote:Karmelkova to tutaj nawet można wynająć lub kupić domowe usg. Podłączasz do laptopa i podgladasz dzidzie
Ale to już większy wydatek. Dostarczają na terenie całej Europy także, wiesz...
A tak serio teraz patrzyłam to na 3 tyg, 64 usg kosztuje 120 euro, a do kupienia na całą ciążę, 5 usg na dobę to koszt 990 euro. Czytałam opinie że dziewczyny narzekają na to bo kiepska jakość.
Tutaj też mozna , bo sprawdzałam , ale wynajem dopplera 100zł 4tygodnie hehetakże nie interes dla mnie
A to takich cudów aż mi nie trzeba , wystarczy mi awaryjnie posłuchaćDip88 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Dip będziemy razem na porodówkę śmigać
a co tabletek to ja mam wrażenie że mi w gardle stanie
albo pójdzie gdzie indziej. Wiem, ze to głupie ale jak byłam dzieckiem to mnie tak moja babka nastraszyła i od zawsze mam problem
-
Kochane moje, ja umieram dziś
Wczoraj po południu nagle zaczęło mi kręcić w nosie w lewej dziurce i ciekło jak z kranu... Myślałam, że jakoś sobie czymś podrażniłam może czy coś, bo cały dzień czułam się dobrze, nawet powiedziałabym, że w stosunku do poprzednich dni bardzo dobrze, więc nie podejrzewałam nawet, że mi się może jakieś chorubsko zaczynać. Ale już w nocy obudziłam się z tak bolącym gardłem, że nie mogłam śliny przełknąć
Prawie cała noc nie spałam, bo nos zawalony, gardło bolące...
Z rana poleciała mi krew z nosa, gdzie nigdy mi się to nie zdarzało
i leżę teraz bez sił z bólem mięśni, głowy i gardła, z zapchanym nosem
Próbuję leczyć się jakoś domowymi sposobami plus mam syrop Pelafen Mama i pastylki prenalen gardło, ale nic to nie daje
Pochodziłam raptem tydzień do pracy i znów jestem uziemiona w domu👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Kai wrote:Też mi czasem serce lopocze. Tętno 149 chyba złe nie jest. Coś kojarzę, że w poprzedniej ciąży na tym etapie chyba mialam podobnie. Musiałabym sprawdzić w starej karcie ciąży? A Ty masz miec synusia? Bo chyba chlopcy mają trochę wolniejsze tętno, tak.slyszalam.
Płeć jeszcze nieznana. EH.. no nic, zapytam się dzisiaj lekarza na wizycie. Wstałam lewą nogą -
Paula222 wrote:Witam się w rozpoczętym 16 tyg
Leci ten czas !!!
Chociaż z drugiej strony dla mnie mógł by być już 40 tydz haha
Agulka901 wpisać Ci chłopca na 1 str ?? Gratulacje
Ignaszkowa witamySkad jesteś ?
Kciuki za wizyty !!!! &&
Mam 2 kg na plus
Wrocław -
MagicCherryCupcake wrote:Myślicie, że te niskie tętno mogło mieć związek z tym, że nie wiem.. rano było, nie jadłam śniadania i takie tam? Wiem, wymyślam ale strasznie mnie to stresuje
Kochana błagam.agniecha2101 lubi tę wiadomość
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
agniecha2101 wrote:Kochane moje, ja umieram dziś
Wczoraj po południu nagle zaczęło mi kręcić w nosie w lewej dziurce i ciekło jak z kranu... Myślałam, że jakoś sobie czymś podrażniłam może czy coś, bo cały dzień czułam się dobrze, nawet powiedziałabym, że w stosunku do poprzednich dni bardzo dobrze, więc nie podejrzewałam nawet, że mi się może jakieś chorubsko zaczynać. Ale już w nocy obudziłam się z tak bolącym gardłem, że nie mogłam śliny przełknąć
Próbuję leczyć się jakoś domowymi sposobami plus mam syrop Pelafen Mama i pastylki prenalen gardło, ale nic to nie daje
Pochodziłam raptem tydzień do pracy i znów jestem uziemiona w domunie chcesz iść do lekarza? Może przepisał by coś lepszego i za razem takiego co można brać w ciazy. Wczoraj na Instagramie „położna Kasia” miała transmisje o lekach w ciazy i podczas karmienia, powinna być jeszcze dostępna. Ból mięśni i krew w nosie można by przypisać ciazy ( tak na sile) ale dokładając ból gardła, to ewidentnie Cię coś rozkłada
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Martula78 wrote:Kochana postanowilam się odezwac, jestem w pracy. Ale Twoj niepokój o to tetno mi się udzlielil. polecialam do koleżanki, która jest obecnie w 23 tygodniu, ma dziś przy sobie kartę ciązy, bo idzie na wizytę. i aż sprawdzila. jej maluszek w 14 tygodniu mial 145 tetno podobno ksiązkowe.
Kochana błagam.
Ja wiem, że te tętno potem spada. Przestraszyłam się bo wyczytałam, że średnie tętno na 12 tc powinno być ok 160 uderzeń na minutę. Przepraszam, że biadolę ale nie zwróciłam uwagi na to na wizycie i teraz mam stresa bo w 8tc dzidziuś miał 155 i teraz spadło.
Dziękuję za odpowiedź.. Na 16.30 mam wizytę u prowadzącego, mam nadzieję, że mnie uspokoi. I przepraszam, że sieję panikę -
MagicCherryCupcake wrote:Ja wiem, że te tętno potem spada. Przestraszyłam się bo wyczytałam, że średnie tętno na 12 tc powinno być ok 160 uderzeń na minutę. Przepraszam, że biadolę ale nie zwróciłam uwagi na to na wizycie i teraz mam stresa bo w 8tc dzidziuś miał 155 i teraz spadło
.
Dziękuję za odpowiedź.. Na 16.30 mam wizytę u prowadzącego, mam nadzieję, że mnie uspokoi. I przepraszam, że sieję panikęMagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
2006 Kubuś
Martula78 wrote:Kochana ona wtedy była w 13t2. to tydzień różnicy. AŻ czytam teraz w necie. niektore kobitki przez całą ciąże mialy 140 i jest ok. Nie zamartwiaj sie. lekarz na pewno by Ci powiedzial, gdyby uważał, że coś jest nie tak.2006 Kubuś
Martula78 wrote:Kochana ona wtedy była w 13t2. to tydzień różnicy. AŻ czytam teraz w necie. niektore kobitki przez całą ciąże mialy 140 i jest ok. Nie zamartwiaj sie. lekarz na pewno by Ci powiedzial, gdyby uważał, że coś jest nie tak.
Dziękuję za podniesienie na duchu :* Dam znać po wizycieMartula78 lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Kochane moje, ja umieram dziś
Pochodziłam raptem tydzień do pracy i znów jestem uziemiona w domumojemu synkowi zawsze daje jak coś się rozkręca i przechodzi kaszel, ból gardła już następnego dnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 10:23
agniecha2101 lubi tę wiadomość
2006 Kubuś
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc