Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula zazdroszcze
ja jak wczoraj na usg zobaczyłam jak maluch bryka chyba dopiero uświadomiłam sobie, że tam mieszka najważniejszy na świecie mój mały człowiek i już czekam aż poczuje jak się rusza
Jak będziesz miała chwilę, dopisz proszę u mnie wizytę na 13 lipca :*Paula222, futuremama lubią tę wiadomość
-
A ja dalej nie mogę sobie wbic do głowy , że jestem w ciązy
dla mnie to takie jakby nie tyczyło się mnie haha
Jak widzę jak malutka rosnie i kopie to takie nie do wiary , jak poczuję to pewnie tak przyziemnie uwierzę i to pewnie nie do końca muszę miec w ramionach i przytulić ... byle do grudniA" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karmelkovaa wrote:A ja dalej nie mogę sobie wbic do głowy , że jestem w ciązy
dla mnie to takie jakby nie tyczyło się mnie haha
Jak widzę jak malutka rosnie i kopie to takie nie do wiary , jak poczuję to pewnie tak przyziemnie uwierzę i to pewnie nie do końca muszę miec w ramionach i przytulić ... byle do grudniA
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek to ja brzuszek trochę mam ale chcę żeby kopała , znaczy ona kopie tylko chce czuć już" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
hej
Kochane kciuki za dzisiejsze wizyty...
ja dziś z synem w domu i tak jakoś brak czasu na wszystko....
Mam dwa pytaniaJedno do mamusiek...
Co polecacie na ropiejące oczka u 3 latka?? Synusiowi coś chyba przewiało oczka i mu strasznie ropieją i łzawią....Bidulek się męczy
a drugie pytanie do osób które może się orientują trochę w sprawach cukrzycy ciążowej...
Czy problemy ze snem tj. częste pobudki, słaby sen itd mogą wpływać na poziom cukru na czczo i go zawyżać?? -
Ja wczoraj posłuchałam chwilkę bicia serduszka
mój lekarz wpisuje mi tętno w karcie ciąży
Paula dziękuję
Co do ruchów to ja mam wrażenie, ze czasem też już coś zaczynam czuć
Lotopałanka ja na takie oczka miałam od lekarza receptę na takie ampułki minimsy Sulfacetamid. trzeba je w lodówce trzymać, kropić 2xdziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 12:12
Dip88 lubi tę wiadomość
-
PatkaPatka wrote:W temacie tętna, mi lekarz ani nie puścił jak bije dziecku serce ani nie wpisał mi w karcie ciąży ba żadnej wizycie z jaką częstotliwością, mówi tylko, że wszystko jest dobrze i tyle. Wszystkim z Was lekarze wpisują pomiar w karte ciąży?
Na głos nie puszczał ale mierzył je na wykresie tętna czyli bez dźwięku. Jak sie nie mylę to na dwóch wizytach na pewno
W karcie ciazy mam tylko w miejscu tętno wpisane +\+ czyli pewnie, ze jest. Na wydruku z usg mam napisane ile było czyli 174 i 182. Oraz wcześniejsze
Na skierowaniu na prenatalne tez mam wpisane, z racji ze jest wyższe mam darmowe. -
Karmelkovaa wrote:Dibolek to ja brzuszek trochę mam ale chcę żeby kopała , znaczy ona kopie tylko chce czuć już
Ważne że z dzidzią wszystko w porządku
Ja już zaczęłam nowe życie. Wczoraj miałam zabieg, wieczorem wyszłam do domu. Psychicznie czuję się super, w końcu uczucie wielkiej ulgi. Natomiast fizycznie tez jest ok. Mam minimalne plamienie, bóli w zasadzie zero. Zabieg wykonał mój lekarz prowadzący, więc tym bardziej jestem spokojna
Teraz czekam na zielone światło do lekarza by ruszyć do przodu, ale to pewnie we wrześniu najwcześniej. Więc jak dobrze pójdzie, to przy Waszych porodach wejdę w drugi trymestragniecha2101, Madlen_:), marrakech2708 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a bierzecie coś na mdłości i wymioty? Ja brałam prevomit i imbifem cukierki imbirowe miętowy gumy do żucia. Niestety nic mi nie pomogło. Nawet cole, której nie lubię za bardzo próbowałam wczoraj jednak od razu zwymiotowałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 12:18
-
nick nieaktualnymadzikkj wrote:Dziewczyny a bierzecie coś na mdłości i wymioty? Ja brałam prevomit i imbifem cukierki imbirowe miętowy gumy do żucia. Niestety nic mi nie pomogło. Nawet cole, której nie lubię za bardzo próbowałam wczoraj jednak od razu zwymiotowałam.
-
Lotopałanka wrote:hej
Kochane kciuki za dzisiejsze wizyty...
ja dziś z synem w domu i tak jakoś brak czasu na wszystko....
Mam dwa pytaniaJedno do mamusiek...
Co polecacie na ropiejące oczka u 3 latka?? Synusiowi coś chyba przewiało oczka i mu strasznie ropieją i łzawią....Bidulek się męczy
a drugie pytanie do osób które może się orientują trochę w sprawach cukrzycy ciążowej...
Czy problemy ze snem tj. częste pobudki, słaby sen itd mogą wpływać na poziom cukru na czczo i go zawyżać??Lotopałanka lubi tę wiadomość
-
Violet Flower wrote:Karmelkovaa nie stresuj się ) przyjdzie moment, że poczujesz i będziesz jeszcze miała dosyć tego kopania
Ważne że z dzidzią wszystko w porządku
Ja już zaczęłam nowe życie. Wczoraj miałam zabieg, wieczorem wyszłam do domu. Psychicznie czuję się super, w końcu uczucie wielkiej ulgi. Natomiast fizycznie tez jest ok. Mam minimalne plamienie, bóli w zasadzie zero. Zabieg wykonał mój lekarz prowadzący, więc tym bardziej jestem spokojna
Teraz czekam na zielone światło do lekarza by ruszyć do przodu, ale to pewnie we wrześniu najwcześniej. Więc jak dobrze pójdzie, to przy Waszych porodach wejdę w drugi trymestr
Nie śpiesz się bardzo po zabiegu :* 2 cykle odczekaj niech sie wygoi mimo wszystko . Dobrze ze sobie radziszja twoerdze , ze jak się ma dziecko to troszkę jest inaczej dojść do siebie ale to też pewnie indywidualne , tyle ze jak się dzieci nie ma a leci jedno za drugim to siły opadają . Wazne że już po i mozesz myslec do przodu i niebawem znowu nam się pochwalisz pozytywem ;**
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Na ropiejace oczka rumianek i sól fizjologiczna.
Karmelkova zobaczysz pod koniec ciąży, a w szczególności w nocy jak nie będziesz mogła spać przez kopniakiJa to czasami nie mogłam wysiedziec jak mały kopał po żebrach, a czasami to miałam wrażenie że te stópki mi wciska między żebra
Lotopałanka, Karmelkovaa lubią tę wiadomość
-
Violet kciuki żebyś jak najszybciej doszła do siebie i za zielone światełko
super, że masz takie podejście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 12:45
-
Hej,
nie mam ostatnio głowy do pisania...
Violet, jesteś na początku nowej drogi. Będzie dobrze, przytulam mocno i będę wyczekiwać Twoich dwóch kresek
Nenusia, a nie brałaś ostatnio jakichś leków obciążających wątrobę? Może stąd podwyższone alat i aspat - z takich lekkich leków na wątrobę bardzo dobrze działa Essentiale Forte.
Co do teorii płci na podstawie bicia serca dziecka, to ja nie pasuję185 syn i 187 córka. Norma jest niby do 180, ale dzieciaki mają serducha jak dzwony
Mnie gin powiedział, że trochę może mieć na to wpływ temperament matki... nie wiem, na ile to prawda, ale ja faktycznie raczej z tych "żywych" jestem.
Odebrałam dzisiaj badanie syna - wynik prawidłowy, więc jestem spokojniejsza. Trochę, bo wizyta dopiero 18 czerwca i ciężko wyczekać, zwłaszcza, że umówiona w lutym (wizyta prywatna). Bardzo dziękuję za kciuki i proszę o jeszcze
Ja też oczy przemywałam synowi rumiankiem i solą fizjologiczną.
Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkiego, ale zwyczajnie nie wyrabiam.
Brzuszka jeszcze nie mam, nic nie przytyłam, raczej jestem na minusie i o ciąży nadal nikt nie wie. 12 czerwca mój sądny dzień, oby wszystko było dobrze.
Lotopałanka, Dip88, Marti83, futuremama lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualny