X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zazdroszcze :) ja jak wczoraj na usg zobaczyłam jak maluch bryka chyba dopiero uświadomiłam sobie, że tam mieszka najważniejszy na świecie mój mały człowiek i już czekam aż poczuje jak się rusza :)

Jak będziesz miała chwilę, dopisz proszę u mnie wizytę na 13 lipca :*

Paula222, futuremama lubią tę wiadomość

w57v3e3kf38uii49.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej nie mogę sobie wbic do głowy , że jestem w ciązy :D dla mnie to takie jakby nie tyczyło się mnie haha
    Jak widzę jak malutka rosnie i kopie to takie nie do wiary , jak poczuję to pewnie tak przyziemnie uwierzę i to pewnie nie do końca muszę miec w ramionach i przytulić ... byle do grudniA

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    A ja dalej nie mogę sobie wbic do głowy , że jestem w ciązy :D dla mnie to takie jakby nie tyczyło się mnie haha
    Jak widzę jak malutka rosnie i kopie to takie nie do wiary , jak poczuję to pewnie tak przyziemnie uwierzę i to pewnie nie do końca muszę miec w ramionach i przytulić ... byle do grudniA
    tez jeszze nie moge uwierzyc. czekam az brzuszek chociaz troszke podrosnie :(

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek to ja brzuszek trochę mam ale chcę żeby kopała , znaczy ona kopie tylko chce czuć już ;D

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Kochane kciuki za dzisiejsze wizyty...:D

ja dziś z synem w domu i tak jakoś brak czasu na wszystko....

Mam dwa pytania :D Jedno do mamusiek...
    Co polecacie na ropiejące oczka u 3 latka?? Synusiowi coś chyba przewiało oczka i mu strasznie ropieją i łzawią....:/ Bidulek się męczy

a drugie pytanie do osób które może się orientują trochę w sprawach cukrzycy ciążowej...:D
    Czy problemy ze snem tj. częste pobudki, słaby sen itd mogą wpływać na poziom cukru na czczo i go zawyżać??

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj posłuchałam chwilkę bicia serduszka :-) mój lekarz wpisuje mi tętno w karcie ciąży

Paula dziękuję :-)

Co do ruchów to ja mam wrażenie, ze czasem też już coś zaczynam czuć :-)

Lotopałanka ja na takie oczka miałam od lekarza receptę na takie ampułki minimsy Sulfacetamid. trzeba je w lodówce trzymać, kropić 2xdziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 12:12

Dip88 lubi tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka wrote:
    W temacie tętna, mi lekarz ani nie puścił jak bije dziecku serce ani nie wpisał mi w karcie ciąży ba żadnej wizycie z jaką częstotliwością, mówi tylko, że wszystko jest dobrze i tyle. Wszystkim z Was lekarze wpisują pomiar w karte ciąży?

Na głos nie puszczał ale mierzył je na wykresie tętna czyli bez dźwięku. Jak sie nie mylę to na dwóch wizytach na pewno
    W karcie ciazy mam tylko w miejscu tętno wpisane +\+ czyli pewnie, ze jest. Na wydruku z usg mam napisane ile było czyli 174 i 182. Oraz wcześniejsze :)
    Na skierowaniu na prenatalne tez mam wpisane, z racji ze jest wyższe mam darmowe.

a3pfhxv.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jestem w pracy i wlasnie pierwszy raz zwymiotowalam :o

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek współczuję :-(

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Dibolek to ja brzuszek trochę mam ale chcę żeby kopała , znaczy ona kopie tylko chce czuć już ;D
    Karmelkovaa nie stresuj się ) przyjdzie moment, że poczujesz i będziesz jeszcze miała dosyć tego kopania ;)

Ważne że z dzidzią wszystko w porządku :)

Ja już zaczęłam nowe życie. Wczoraj miałam zabieg, wieczorem wyszłam do domu. Psychicznie czuję się super, w końcu uczucie wielkiej ulgi. Natomiast fizycznie tez jest ok. Mam minimalne plamienie, bóli w zasadzie zero. Zabieg wykonał mój lekarz prowadzący, więc tym bardziej jestem spokojna :)

Teraz czekam na zielone światło do lekarza by ruszyć do przodu, ale to pewnie we wrześniu najwcześniej. Więc jak dobrze pójdzie, to przy Waszych porodach wejdę w drugi trymestr :)

agniecha2101, Madlen_:), marrakech2708 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • madzikkj Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bierzecie coś na mdłości i wymioty? Ja brałam prevomit i imbifem cukierki imbirowe miętowy gumy do żucia. Niestety nic mi nie pomogło. Nawet cole, której nie lubię za bardzo próbowałam wczoraj jednak od razu zwymiotowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 12:18

p19uvfxm23ds5749.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikkj wrote:
    Dziewczyny a bierzecie coś na mdłości i wymioty? Ja brałam prevomit i imbifem cukierki imbirowe miętowy gumy do żucia. Niestety nic mi nie pomogło. Nawet cole, której nie lubię za bardzo próbowałam wczoraj jednak od razu zwymiotowałam.
    Raczej nie da się tego uniknąć, taki urok ciąży

• Gusia28 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    hej
    Kochane kciuki za dzisiejsze wizyty...:D

ja dziś z synem w domu i tak jakoś brak czasu na wszystko....

Mam dwa pytania :D Jedno do mamusiek...
    Co polecacie na ropiejące oczka u 3 latka?? Synusiowi coś chyba przewiało oczka i mu strasznie ropieją i łzawią....:/ Bidulek się męczy

a drugie pytanie do osób które może się orientują trochę w sprawach cukrzycy ciążowej...:D
    Czy problemy ze snem tj. częste pobudki, słaby sen itd mogą wpływać na poziom cukru na czczo i go zawyżać??
    na ropiejace oczka przemywanie rumiankiem i sola fizjologiczna, jesli nie pomoze to na recepte genialna biodacyna lub tobrex, ale te ostatnie dwa przy bakteryjnym zapaleniu

Lotopałanka lubi tę wiadomość

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Karmelkovaa nie stresuj się ) przyjdzie moment, że poczujesz i będziesz jeszcze miała dosyć tego kopania ;)

Ważne że z dzidzią wszystko w porządku :)

Ja już zaczęłam nowe życie. Wczoraj miałam zabieg, wieczorem wyszłam do domu. Psychicznie czuję się super, w końcu uczucie wielkiej ulgi. Natomiast fizycznie tez jest ok. Mam minimalne plamienie, bóli w zasadzie zero. Zabieg wykonał mój lekarz prowadzący, więc tym bardziej jestem spokojna :)

Teraz czekam na zielone światło do lekarza by ruszyć do przodu, ale to pewnie we wrześniu najwcześniej. Więc jak dobrze pójdzie, to przy Waszych porodach wejdę w drugi trymestr :)

Nie śpiesz się bardzo po zabiegu :* 2 cykle odczekaj niech sie wygoi mimo wszystko . Dobrze ze sobie radzisz :) ja twoerdze , ze jak się ma dziecko to troszkę jest inaczej dojść do siebie ale to też pewnie indywidualne , tyle ze jak się dzieci nie ma a leci jedno za drugim to siły opadają . Wazne że już po i mozesz myslec do przodu i niebawem znowu nam się pochwalisz pozytywem ;**

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet ciesze się, że się dobrze czujesz...i trzymam kciuki żeby było coraz lepiej :D

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ropiejace oczka rumianek i sól fizjologiczna.

Karmelkova zobaczysz pod koniec ciąży, a w szczególności w nocy jak nie będziesz mogła spać przez kopniaki :D Ja to czasami nie mogłam wysiedziec jak mały kopał po żebrach, a czasami to miałam wrażenie że te stópki mi wciska między żebra :P

Lotopałanka, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet kciuki żebyś jak najszybciej doszła do siebie i za zielone światełko :-) super, że masz takie podejście :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 12:45

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

nie mam ostatnio głowy do pisania...

Violet, jesteś na początku nowej drogi. Będzie dobrze, przytulam mocno i będę wyczekiwać Twoich dwóch kresek :)

Nenusia, a nie brałaś ostatnio jakichś leków obciążających wątrobę? Może stąd podwyższone alat i aspat - z takich lekkich leków na wątrobę bardzo dobrze działa Essentiale Forte.

Co do teorii płci na podstawie bicia serca dziecka, to ja nie pasuję ;) 185 syn i 187 córka. Norma jest niby do 180, ale dzieciaki mają serducha jak dzwony :) Mnie gin powiedział, że trochę może mieć na to wpływ temperament matki... nie wiem, na ile to prawda, ale ja faktycznie raczej z tych "żywych" jestem.

Odebrałam dzisiaj badanie syna - wynik prawidłowy, więc jestem spokojniejsza. Trochę, bo wizyta dopiero 18 czerwca i ciężko wyczekać, zwłaszcza, że umówiona w lutym (wizyta prywatna). Bardzo dziękuję za kciuki i proszę o jeszcze :)

Ja też oczy przemywałam synowi rumiankiem i solą fizjologiczną.

Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkiego, ale zwyczajnie nie wyrabiam.

Brzuszka jeszcze nie mam, nic nie przytyłam, raczej jestem na minusie i o ciąży nadal nikt nie wie. 12 czerwca mój sądny dzień, oby wszystko było dobrze.

Lotopałanka, Dip88, Marti83, futuremama lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie znowu migrena lapie

zi13rjjgy7oea2if.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela jadłam Tardyferon-Fol, teraz tylko dupka i nospe...
    Kciuki za synka :)

‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ