Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarmelkovaa wrote:Dibolek to ja brzuszek trochę mam ale chcę żeby kopała , znaczy ona kopie tylko chce czuć już
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Lotopałanka wrote:hej
Kochane kciuki za dzisiejsze wizyty...
ja dziś z synem w domu i tak jakoś brak czasu na wszystko....
Mam dwa pytaniaJedno do mamusiek...
Co polecacie na ropiejące oczka u 3 latka?? Synusiowi coś chyba przewiało oczka i mu strasznie ropieją i łzawią....Bidulek się męczy
a drugie pytanie do osób które może się orientują trochę w sprawach cukrzycy ciążowej...
Czy problemy ze snem tj. częste pobudki, słaby sen itd mogą wpływać na poziom cukru na czczo i go zawyżać??
Na ropiejące oczka polecam przemywanie solą fizjologiczną, jeśli nie będzie żadnej poprawy do lekarza po kropelki na recepte jużLotopałanka lubi tę wiadomość
-
olciaa wrote:Oj biedaku
nie chcesz iść do lekarza? Może przepisał by coś lepszego i za razem takiego co można brać w ciazy. Wczoraj na Instagramie „położna Kasia” miała transmisje o lekach w ciazy i podczas karmienia, powinna być jeszcze dostępna. Ból mięśni i krew w nosie można by przypisać ciazy ( tak na sile) ale dokładając ból gardła, to ewidentnie Cię coś rozkłada
na darmo wydana kasa tylko na wizytę
Przeleżę dzień, dwa , podleczę się domowymi sposobami i zobaczymy... jak będzie gorzej, albo nie będzie w ogóle poprawy, to wtedy faktycznie się umówię na wizytę.
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyagniecha2101 wrote:Właśnie zastanawiam się czy jest sens iść w ogóle do lekarza... Nie mam tu dobrych doświadczeń co do lekarza rodzinnego... zawsze przepisywał mi to co i tak mogłam kupić sobie bez recepty
na darmo wydana kasa tylko na wizytę
Przeleżę dzień, dwa , podleczę się domowymi sposobami i zobaczymy... jak będzie gorzej, albo nie będzie w ogóle poprawy, to wtedy faktycznie się umówię na wizytę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 13:18
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Martula78 wrote:Agniecha bierz tabletki emskie. przejdzie Ci szybciutko. polecam na gardło. ja jako nauczyciel jezyka ciągle gadam i mam problemy z gardlem, chrypką. emskie to tbletki naturalne z jakiejs tam soli
mojemu synkowi zawsze daje jak coś się rozkręca i przechodzi kaszel, ból gardła już następnego dnia.
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyagniecha2101 wrote:Słyszałam o tym, to jest sól emska. Tylko nie wiem czy tu w CH coś takiego znajdę, muszę popatrzeć, bo jakoś nie pomyślałam o tym, żeby tą sól też z PL sobie przywieźć. Narazie płuczę gardło zwykłą solą z wodą
-
Kochana płukania gardło szklanka wody z łyżeczką soli, super pomogą, chociaż jest okropne. Mnie męczyło dwa tygodnie i pomogły dopiero inhalacje z soki fizjologicznej, super jakbyś miała inhalator albo nebulizator. A jak nie to zaparzyć jakieś ziółka, przykryć głowę ręcznikiem i inhalowac się. Moim zdaniem te prenatale to wydawanie kasy w błoto, mam wszystkie i nic, a nic nie pomogło.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
PatkaPatka wrote:W temacie tętna, mi lekarz ani nie puścił jak bije dziecku serce ani nie wpisał mi w karcie ciąży ba żadnej wizycie z jaką częstotliwością, mówi tylko, że wszystko jest dobrze i tyle. Wszystkim z Was lekarze wpisują pomiar w karte ciąży?
Słyszałam już dwa razy jak fajnie szybciutko bije, ale dokładnie z jaką częstotliwością to nie wiem, jakoś nie przyszło mi nawet do głowy, żeby dopytać. Jestem przekonana, że gdyby było coś nie tak, to pani doktor by mi o tym powiedziała.
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
To ja chce być już kopana
bo i tak mnie wszystko boli więc lepiej nie będzie xD
Poszłam do sklepu nie kupiłam dużo tylko na obiad , myślę przejdę się ... o nie nie nie , ledwo wróciłam , pierwsza rzecz wc bo myślałam , że wyhaftuje , tak mnie kości biodrowe i pachwiny bolą dzis ze przeoraszałam dziecko , że sie w taką podróż wybrałam ... ja mam do góry do domu i sapałam w jedną stronę , w dół było ok później już nie ... tyle ostatni raz xD" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Paula222 wrote:Hej
Rano miałam baaaaaaaaaaaaardzo miłe przywitanie dnia, leżałam na boczku i czułam jak mi Wojcio wierzga w brzuszku
Już dużo wyraźniej, nie same ,,ślizganie się '' jak rybka, tylko takie wyraźniejsze dotyki
Leżałam i się tym relaksowałam
Dziś dzień z dziećmi w domu. Starszy pokasłuje to postanowiłam go zostawić .
Marti83 wpisane
Aga9090 też wpisane
agniecha2101 zdrówka życzę :*
Kciuki za wizytujące
Ojj zazdroszczę Ci czucia takich ruchów jużTeż już bym chciała
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Violet Flower wrote:Karmelkovaa nie stresuj się ) przyjdzie moment, że poczujesz i będziesz jeszcze miała dosyć tego kopania
Ważne że z dzidzią wszystko w porządku
Ja już zaczęłam nowe życie. Wczoraj miałam zabieg, wieczorem wyszłam do domu. Psychicznie czuję się super, w końcu uczucie wielkiej ulgi. Natomiast fizycznie tez jest ok. Mam minimalne plamienie, bóli w zasadzie zero. Zabieg wykonał mój lekarz prowadzący, więc tym bardziej jestem spokojna
Teraz czekam na zielone światło do lekarza by ruszyć do przodu, ale to pewnie we wrześniu najwcześniej. Więc jak dobrze pójdzie, to przy Waszych porodach wejdę w drugi trymestr
Myślę, że wszystkie tu będziemy czekały na dobrą nowinę od Ciebie👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Violet mocno się ściskam!! Dobrze, że już po wszystkim, teraz możesz wrócić z podwójną siłą
Paula ja to brzucha nie mam co nie martwi, a Ty już ruchy czujesz!Zazdroszczę!!
mkgk mnie tak wczoraj wieczorem bolała głowa. Okłady żelowe uratowały sytuację.
Ja dzisiaj szybki obiad spaghetti bo niedomagam jakośPaula222 lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/248630560bf1.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/338cc9f9b527.jpg
A w ogóle to witamy się w 14 tygodniuoczywiście pies przylepa wszędzie za mną chodzi i nie ma chwili spokoju
heh U nas płeć jeszcze nie znana, ale mówimy do brzuchola Ignaś
Violet jesteś mega silną babkanaprawdę szacun!!
olciaa, Marti83, Dip88, Karmelkovaa, TaPaT, Aga9090, RudyTygrysek, Irminka1231, Martula78, Aguś 90 lubią tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G