X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Moje serce też szaleje, potrafi walić ponad 120 razy na minutę. Wcześniej miałam z nim małe kłopoty i kardiolog mi wtedy mówiła, że w ciąży może tak być i dopóki nie będę się źle czuła to żeby się nie przejmować.
    W ogóle to znalazłam wczoraj w dokumentach badania z lutego, jakie właśnie do tej kardiolog robiłam, i TSH tam wynosi 3.93..aż się zaczęłam martwić jakie może być teraz :(

A dzisiaj mi się śniło że byłam na prenatalnych i widziałam Maluszka w 3d, fikał i się przeciągał :)

MagicCherryCupcake, Dip88 lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka nie bierzesz nic na tarczycę ?

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Kochane moje, ja umieram dziś :-/ Wczoraj po południu nagle zaczęło mi kręcić w nosie w lewej dziurce i ciekło jak z kranu... Myślałam, że jakoś sobie czymś podrażniłam może czy coś, bo cały dzień czułam się dobrze, nawet powiedziałabym, że w stosunku do poprzednich dni bardzo dobrze, więc nie podejrzewałam nawet, że mi się może jakieś chorubsko zaczynać. Ale już w nocy obudziłam się z tak bolącym gardłem, że nie mogłam śliny przełknąć :-/ Prawie cała noc nie spałam, bo nos zawalony, gardło bolące... :-/ Z rana poleciała mi krew z nosa, gdzie nigdy mi się to nie zdarzało :-/ i leżę teraz bez sił z bólem mięśni, głowy i gardła, z zapchanym nosem :-/ Próbuję leczyć się jakoś domowymi sposobami plus mam syrop Pelafen Mama i pastylki prenalen gardło, ale nic to nie daje :-( :-( :-(
    Pochodziłam raptem tydzień do pracy i znów jestem uziemiona w domu :-/

Oj zdrówka dla Ciebie ;*

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Hej :)

Moje serce też szaleje, potrafi walić ponad 120 razy na minutę. Wcześniej miałam z nim małe kłopoty i kardiolog mi wtedy mówiła, że w ciąży może tak być i dopóki nie będę się źle czuła to żeby się nie przejmować.
    W ogóle to znalazłam wczoraj w dokumentach badania z lutego, jakie właśnie do tej kardiolog robiłam, i TSH tam wynosi 3.93..aż się zaczęłam martwić jakie może być teraz :(

A dzisiaj mi się śniło że byłam na prenatalnych i widziałam Maluszka w 3d, fikał i się przeciągał :)

Malutka dzięki hormonom ciążowym mogło już spaść :) Mi jedna lekarz powiedziała kiedyś jak miałam 5.20 TSH, że jest jak najbardziej odpowiednie bo normy w innych krajach są wyższe a Polska jest zacofana. Drugi znowu uznał, że jak będzie powyżej 2.5 to mogę zapomnieć o ciązy :) Ty przy takim zaszłaś więc na dwoje babka wrózyła :D. Ja swoje zbiłam początkowo do 2.4 , po zajściu w ciążę skoczyło do 2.83, potem mi zwiększyła dawkę leku i spadło do 2.2 i teraz przy tej samej dawce spadło do 1 więc uważam że na tym etapie co jesteśmy to dzięki hormonom może samo spaść. Nie wiem sama od którego tygodnia Dzidzia sama produkuje ten hormon. Idź najlepiej na badania i zobaczysz, jak skoczy lo to dostaniesz euthyrox lub letrox i w ciągu tygodnia Ci zbiją :*

vcvau8q.png
  • Karolinaa899 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ziuta cos tam na pewno źle pomierzyli :) nie martw się na pewno jest ok ;*

Zamówiłam ten detektor jednak , przekonało mnie czekanie na wizte 3 , 4 tyg ;p awaryjnie pewnie się przyda lepiej chyba mieć niż nie mieć , ja dumałam i dumałam ale no zawsze jak cos mnie będzie niepokoić to przyłożę , koleżanka mnie namówiła , że jej to dało przeżyć spokojnie ciążę

Taki kupiłam , nie przepłacałam , bo polcany jest na grupach ciążowych :)

http://allegro.pl/angelsounds-detektor-tetna-plodu-zel-usg-aplikacja-i6922750437.html

Tez go mam i polecam super jest posłuchać jak serduszko dzidziusia bije

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

hchyvfxmhk9q8a0c.png
  • Karolinaa899 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Dzień dobry :-) Witam się i ja z kawką i drożdżówką zza biurka w pracy :-) Wczoraj już padłam po całym dniu.

Dziewczyny, zapomniałam prosić o receptę na luteinę, czy rodzinny może mi ją wypisac ze zniżką? Czy jutro zapytać na prenatalnych?

Druga sprawa czy acard mam brać cały czas? Bo tez zapomniałam zapytać.

Kurcze, mam też taki problem z połykaniem tabletek że nie wiem co mam brac od teraz :-(

A i jeszcze jedno pytanie, jak na razie lekarz kazał zapomniec o współżyciu, to kiedy ewentualnie możne będzie spróbować znowu? Też zapomniałam zapytać, a nie chcę zaszkodzić dzidzi. Tu nawet nie chodzi o mnie ale mojego męża mi już szkoda :-(

A no i za Waszą radą pójde w czwartek przed wyjazdem do lekarza, bo za długo czekałabym na następną wizytę :-)

Paula w wolnej chwili napisz mi wizyty na 14.06. i 03.07. i zmień mi prosze termin porodu na 11 grudnia :-) Dziękuję :-)

Kciuki za dzisiejsze wizyty :-D

Acard podobno dla bezpieczeństwa do 36 tyg .

Marti83 lubi tę wiadomość

hchyvfxmhk9q8a0c.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Agniecha polecam Ci tak samo jak Martula sól emska. Sa to tabletki do rozpuszczania na gardło. Ja rozpuszczam w pół szklanki wody i płucze tym gardło, później połykam. Tak parę razy dziennie. Gdy robi się to regularnie to działa cuda.

Dziewczyny nie przejmujcie się aż tak tym tętnem maluszka. Lekarz na pewno by powiedziałal gdyby zauważył że coś jest nie tak. U mnie wszystko było znakomicie kiedyś łącznie z serduszkiem, a kilka dni później ciąża obumarła.. także nie martwcie się, bo maluch już czuje ;))

Karmelkova daj znać jak detektor :) ja mimo tego że bym go używała to i tak bym sie martwiła, że to na pewno nie serduszko maluszka a coś mojego na co natrafiłam ;D taki mózg no ;P się za dużo naczytałam i jeszcze naogladalam filmikow na yt. ;/ jeszcze troche i poczujemy ruchy to będzie wiecej spokoju. Chyba ;D

Karmelkovaa, Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby na początku ciąży nie ma jednoznacznej reguły określającej wzrost czy spadek TSH natomiast w większości przypadków jednak TSH się podnosi endokrynolog mówił, że tak do 75% może nawet wzrosnąć. A moje wzrosło 2 krotnie aż. Natomiast ja nie jestem żadnych wyznacznikiem bo jak każda z nas dobrze widzi każda ciąża jest inna tak i inaczej reagujemy i produkujemy hormony itd. :) natomiast jeżeli masz możliwość to warto to skontrolować

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Cześć! Agniecha polecam Ci tak samo jak Martula sól emska. Sa to tabletki do rozpuszczania na gardło. Ja rozpuszczam w pół szklanki wody i płucze tym gardło, później połykam. Tak parę razy dziennie. Gdy robi się to regularnie to działa cuda.

Dziewczyny nie przejmujcie się aż tak tym tętnem maluszka. Lekarz na pewno by powiedziałal gdyby zauważył że coś jest nie tak. U mnie wszystko było znakomicie kiedyś łącznie z serduszkiem, a kilka dni później ciąża obumarła.. także nie martwcie się, bo maluch już czuje ;))

Karmelkova daj znać jak detektor :) ja mimo tego że bym go używała to i tak bym sie martwiła, że to na pewno nie serduszko maluszka a coś mojego na co natrafiłam ;D taki mózg no ;P się za dużo naczytałam i jeszcze naogladalam filmikow na yt. ;/ jeszcze troche i poczujemy ruchy to będzie wiecej spokoju. Chyba ;D

Koleżanki mi pokazały i słychać pięknie :) napisze jak wrażenia z pierwszego razu hehe na pewno będę stresować żeby się udało , ale myślę ze nie będzie tak źle :)

bondzik007, Dip88 lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niedoczynność w ciąży moja tarczyca wariuje na maxa , na szczescie nad nią panuję już :) i sprawdzam co 2 tyg :)

Tak acard prawie do końca ciazy :)

Marti83 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie tętna, mi lekarz ani nie puścił jak bije dziecku serce ani nie wpisał mi w karcie ciąży ba żadnej wizycie z jaką częstotliwością, mówi tylko, że wszystko jest dobrze i tyle. Wszystkim z Was lekarze wpisują pomiar w karte ciąży?

w57v3e3kf38uii49.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka wrote:
    W temacie tętna, mi lekarz ani nie puścił jak bije dziecku serce ani nie wpisał mi w karcie ciąży ba żadnej wizycie z jaką częstotliwością, mówi tylko, że wszystko jest dobrze i tyle. Wszystkim z Was lekarze wpisują pomiar w karte ciąży?

Na 1 USG w 6tc powiedziała tylko, że bije, nie powiedziała jak. Na 2 w 8tc lekarz mi wpisał w system ale nie puścił bo powiedział, że za wcześnie. Wczoraj puścił nam serduszko i wpisał w system. Do karty mi nie wpisywał nic.

vcvau8q.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova, nic nie biorę, kardiolog wtedy uznała że jest ok i zajęłam się innymi badaniami. Na kolejną wizytę mam zrobić tsh, także zobaczymy..

PatkaPatka, mi puścił na wizycie 30go, ale nie podał z jaką częstotliwością tylko wpisał + w karcie ciąży.

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka wrote:

W karcie ciąży mam tylko wagę i ciśnienie wpisywane w sumie nic więcej...

• 88Kala Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka wrote:
    Mi nie wpisuje i jeszcze nie puścił. Wydaje mi się, że jako lekarz widzi i wie czy jest ok czy nie. Gdyby było coś noe tak to na pewno by powiedział a tak to zawsze mówi ze wszystko dobrze itp :)
    Eh ale mnie dzisiaj glowa boli..... :(

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka to na pewno musisz czymś zbić , tak mi się wydaje , bo ono w ciązy wiadomo będzie szaleć , ale jak rośnie to nie dobrze lepiej przypilnować :) jak będziesz powtarzać badania to ft4 zrób ono ważniejsze

Mi zawsze mówili ile bije i mam zapisane na karcie i dostaje zdjęcie :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka wrote:

Niee.. mi nie wpisuje. Także jeśli mi mówi że wszystko okek, no to okej!;)

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Rano miałam baaaaaaaaaaaaardzo miłe przywitanie dnia, leżałam na boczku i czułam jak mi Wojcio wierzga w brzuszku :) Już dużo wyraźniej, nie same ,,ślizganie się '' jak rybka, tylko takie wyraźniejsze dotyki <3 Leżałam i się tym relaksowałam :D
    Dziś dzień z dziećmi w domu. Starszy pokasłuje to postanowiłam go zostawić .

Marti83 wpisane :)

Aga9090 też wpisane :)

agniecha2101 zdrówka życzę :*

Kciuki za wizytujące <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 11:12

Dip88, Aga9090, PatkaPatka, Marti83, olciaa, Malutka_94, agniecha2101 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale fajnie , ja to czekam żeby coś poczuć :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha zdrówka życzę!!!

Paula jak fajnie, że już czujesz ruchy :D Ja szczerze powiem, że czasami poczuje takie puknięcie w brzuchu, a raz poczułam jakby ktoś mnie palcem musnął od środka po brzuch. Ale nie jestem pewna czy to jest już to. W pierwszej ciąży poczułam w 17/18 tyg. Ale to już były takie ze wiedziałam że to jest to i było czuć jak się rękę przyłożyło i to były właśnie takie pukanie tylko wyraźnie wyczuwalne.Chyba jeszcze za wcześnie :P

Co do badań serduszka to ja nie miałam jeszcze puszczanego dźwięku, mało tego nawet nie miałam mierzonego tętna maluszka. Prawdopodobnie teraz w piątek dopiero będę mieć. Zawsze tylko patrzyła i mówiła, że wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 11:31

Paula222, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ