Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Moje serce też szaleje, potrafi walić ponad 120 razy na minutę. Wcześniej miałam z nim małe kłopoty i kardiolog mi wtedy mówiła, że w ciąży może tak być i dopóki nie będę się źle czuła to żeby się nie przejmować.
W ogóle to znalazłam wczoraj w dokumentach badania z lutego, jakie właśnie do tej kardiolog robiłam, i TSH tam wynosi 3.93..aż się zaczęłam martwić jakie może być teraz
A dzisiaj mi się śniło że byłam na prenatalnych i widziałam Maluszka w 3d, fikał i się przeciągałMagicCherryCupcake, Dip88 lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
agniecha2101 wrote:Kochane moje, ja umieram dziś
Wczoraj po południu nagle zaczęło mi kręcić w nosie w lewej dziurce i ciekło jak z kranu... Myślałam, że jakoś sobie czymś podrażniłam może czy coś, bo cały dzień czułam się dobrze, nawet powiedziałabym, że w stosunku do poprzednich dni bardzo dobrze, więc nie podejrzewałam nawet, że mi się może jakieś chorubsko zaczynać. Ale już w nocy obudziłam się z tak bolącym gardłem, że nie mogłam śliny przełknąć
Prawie cała noc nie spałam, bo nos zawalony, gardło bolące...
Z rana poleciała mi krew z nosa, gdzie nigdy mi się to nie zdarzało
i leżę teraz bez sił z bólem mięśni, głowy i gardła, z zapchanym nosem
Próbuję leczyć się jakoś domowymi sposobami plus mam syrop Pelafen Mama i pastylki prenalen gardło, ale nic to nie daje
Pochodziłam raptem tydzień do pracy i znów jestem uziemiona w domu
Oj zdrówka dla Ciebie ;*agniecha2101 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Malutka_94 wrote:Hej
Moje serce też szaleje, potrafi walić ponad 120 razy na minutę. Wcześniej miałam z nim małe kłopoty i kardiolog mi wtedy mówiła, że w ciąży może tak być i dopóki nie będę się źle czuła to żeby się nie przejmować.
W ogóle to znalazłam wczoraj w dokumentach badania z lutego, jakie właśnie do tej kardiolog robiłam, i TSH tam wynosi 3.93..aż się zaczęłam martwić jakie może być teraz
A dzisiaj mi się śniło że byłam na prenatalnych i widziałam Maluszka w 3d, fikał i się przeciągał
Malutka dzięki hormonom ciążowym mogło już spaśćMi jedna lekarz powiedziała kiedyś jak miałam 5.20 TSH, że jest jak najbardziej odpowiednie bo normy w innych krajach są wyższe a Polska jest zacofana. Drugi znowu uznał, że jak będzie powyżej 2.5 to mogę zapomnieć o ciązy
Ty przy takim zaszłaś więc na dwoje babka wrózyła
. Ja swoje zbiłam początkowo do 2.4 , po zajściu w ciążę skoczyło do 2.83, potem mi zwiększyła dawkę leku i spadło do 2.2 i teraz przy tej samej dawce spadło do 1 więc uważam że na tym etapie co jesteśmy to dzięki hormonom może samo spaść. Nie wiem sama od którego tygodnia Dzidzia sama produkuje ten hormon. Idź najlepiej na badania i zobaczysz, jak skoczy lo to dostaniesz euthyrox lub letrox i w ciągu tygodnia Ci zbiją :*
-
Karmelkovaa wrote:Ziuta cos tam na pewno źle pomierzyli
nie martw się na pewno jest ok ;*
Zamówiłam ten detektor jednak , przekonało mnie czekanie na wizte 3 , 4 tyg ;p awaryjnie pewnie się przyda lepiej chyba mieć niż nie mieć , ja dumałam i dumałam ale no zawsze jak cos mnie będzie niepokoić to przyłożę , koleżanka mnie namówiła , że jej to dało przeżyć spokojnie ciążę
Taki kupiłam , nie przepłacałam , bo polcany jest na grupach ciążowych
http://allegro.pl/angelsounds-detektor-tetna-plodu-zel-usg-aplikacja-i6922750437.html
Tez go mam i polecam super jest posłuchać jak serduszko dzidziusia bijeKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Marti83 wrote:Dzień dobry
Witam się i ja z kawką i drożdżówką zza biurka w pracy
Wczoraj już padłam po całym dniu.
Dziewczyny, zapomniałam prosić o receptę na luteinę, czy rodzinny może mi ją wypisac ze zniżką? Czy jutro zapytać na prenatalnych?
Druga sprawa czy acard mam brać cały czas? Bo tez zapomniałam zapytać.
Kurcze, mam też taki problem z połykaniem tabletek że nie wiem co mam brac od teraz
A i jeszcze jedno pytanie, jak na razie lekarz kazał zapomniec o współżyciu, to kiedy ewentualnie możne będzie spróbować znowu? Też zapomniałam zapytać, a nie chcę zaszkodzić dzidzi. Tu nawet nie chodzi o mnie ale mojego męża mi już szkoda
A no i za Waszą radą pójde w czwartek przed wyjazdem do lekarza, bo za długo czekałabym na następną wizytę
Paula w wolnej chwili napisz mi wizyty na 14.06. i 03.07. i zmień mi prosze termin porodu na 11 grudniaDziękuję
Kciuki za dzisiejsze wizyty
Acard podobno dla bezpieczeństwa do 36 tyg .
Marti83 lubi tę wiadomość
-
Cześć! Agniecha polecam Ci tak samo jak Martula sól emska. Sa to tabletki do rozpuszczania na gardło. Ja rozpuszczam w pół szklanki wody i płucze tym gardło, później połykam. Tak parę razy dziennie. Gdy robi się to regularnie to działa cuda.
Dziewczyny nie przejmujcie się aż tak tym tętnem maluszka. Lekarz na pewno by powiedziałal gdyby zauważył że coś jest nie tak. U mnie wszystko było znakomicie kiedyś łącznie z serduszkiem, a kilka dni później ciąża obumarła.. także nie martwcie się, bo maluch już czuje)
Karmelkova daj znać jak detektorja mimo tego że bym go używała to i tak bym sie martwiła, że to na pewno nie serduszko maluszka a coś mojego na co natrafiłam
taki mózg no ;P się za dużo naczytałam i jeszcze naogladalam filmikow na yt. ;/ jeszcze troche i poczujemy ruchy to będzie wiecej spokoju. Chyba
Karmelkovaa, Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Jakby na początku ciąży nie ma jednoznacznej reguły określającej wzrost czy spadek TSH natomiast w większości przypadków jednak TSH się podnosi endokrynolog mówił, że tak do 75% może nawet wzrosnąć. A moje wzrosło 2 krotnie aż. Natomiast ja nie jestem żadnych wyznacznikiem bo jak każda z nas dobrze widzi każda ciąża jest inna tak i inaczej reagujemy i produkujemy hormony itd.
natomiast jeżeli masz możliwość to warto to skontrolować
-
bondzik007 wrote:Cześć! Agniecha polecam Ci tak samo jak Martula sól emska. Sa to tabletki do rozpuszczania na gardło. Ja rozpuszczam w pół szklanki wody i płucze tym gardło, później połykam. Tak parę razy dziennie. Gdy robi się to regularnie to działa cuda.
Dziewczyny nie przejmujcie się aż tak tym tętnem maluszka. Lekarz na pewno by powiedziałal gdyby zauważył że coś jest nie tak. U mnie wszystko było znakomicie kiedyś łącznie z serduszkiem, a kilka dni później ciąża obumarła.. także nie martwcie się, bo maluch już czuje)
Karmelkova daj znać jak detektorja mimo tego że bym go używała to i tak bym sie martwiła, że to na pewno nie serduszko maluszka a coś mojego na co natrafiłam
taki mózg no ;P się za dużo naczytałam i jeszcze naogladalam filmikow na yt. ;/ jeszcze troche i poczujemy ruchy to będzie wiecej spokoju. Chyba
Koleżanki mi pokazały i słychać pięknienapisze jak wrażenia z pierwszego razu hehe na pewno będę stresować żeby się udało , ale myślę ze nie będzie tak źle
bondzik007, Dip88 lubią tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Ja mam niedoczynność w ciąży moja tarczyca wariuje na maxa , na szczescie nad nią panuję już
i sprawdzam co 2 tyg
Tak acard prawie do końca ciazyMarti83 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
PatkaPatka wrote:W temacie tętna, mi lekarz ani nie puścił jak bije dziecku serce ani nie wpisał mi w karcie ciąży ba żadnej wizycie z jaką częstotliwością, mówi tylko, że wszystko jest dobrze i tyle. Wszystkim z Was lekarze wpisują pomiar w karte ciąży?
Na 1 USG w 6tc powiedziała tylko, że bije, nie powiedziała jak. Na 2 w 8tc lekarz mi wpisał w system ale nie puścił bo powiedział, że za wcześnie. Wczoraj puścił nam serduszko i wpisał w system. Do karty mi nie wpisywał nic. -
Karmelkova, nic nie biorę, kardiolog wtedy uznała że jest ok i zajęłam się innymi badaniami. Na kolejną wizytę mam zrobić tsh, także zobaczymy..
PatkaPatka, mi puścił na wizycie 30go, ale nie podał z jaką częstotliwością tylko wpisał + w karcie ciąży.Malutka_94
-
PatkaPatka wrote:W temacie tętna, mi lekarz ani nie puścił jak bije dziecku serce ani nie wpisał mi w karcie ciąży ba żadnej wizycie z jaką częstotliwością, mówi tylko, że wszystko jest dobrze i tyle. Wszystkim z Was lekarze wpisują pomiar w karte ciąży?
W karcie ciąży mam tylko wagę i ciśnienie wpisywane w sumie nic więcej... -
Eh ale mnie dzisiaj glowa boli..... -
Malutka to na pewno musisz czymś zbić , tak mi się wydaje , bo ono w ciązy wiadomo będzie szaleć , ale jak rośnie to nie dobrze lepiej przypilnować
jak będziesz powtarzać badania to ft4 zrób ono ważniejsze
Mi zawsze mówili ile bije i mam zapisane na karcie i dostaje zdjęcie" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Niee.. mi nie wpisuje. Także jeśli mi mówi że wszystko okek, no to okej! -
Hej
Rano miałam baaaaaaaaaaaaardzo miłe przywitanie dnia, leżałam na boczku i czułam jak mi Wojcio wierzga w brzuszku
Już dużo wyraźniej, nie same ,,ślizganie się '' jak rybka, tylko takie wyraźniejsze dotyki
Leżałam i się tym relaksowałam
Dziś dzień z dziećmi w domu. Starszy pokasłuje to postanowiłam go zostawić .
Marti83 wpisane
Aga9090 też wpisane
agniecha2101 zdrówka życzę :*
Kciuki za wizytująceWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 11:12
Dip88, Aga9090, PatkaPatka, Marti83, olciaa, Malutka_94, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Agniecha zdrówka życzę!!!
Paula jak fajnie, że już czujesz ruchyJa szczerze powiem, że czasami poczuje takie puknięcie w brzuchu, a raz poczułam jakby ktoś mnie palcem musnął od środka po brzuch. Ale nie jestem pewna czy to jest już to. W pierwszej ciąży poczułam w 17/18 tyg. Ale to już były takie ze wiedziałam że to jest to i było czuć jak się rękę przyłożyło i to były właśnie takie pukanie tylko wyraźnie wyczuwalne.Chyba jeszcze za wcześnie
Co do badań serduszka to ja nie miałam jeszcze puszczanego dźwięku, mało tego nawet nie miałam mierzonego tętna maluszka. Prawdopodobnie teraz w piątek dopiero będę mieć. Zawsze tylko patrzyła i mówiła, że wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 11:31
Paula222, agniecha2101 lubią tę wiadomość