Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
marrakech2708 wrote:Naprawdę dużo siedzi w głowie
można brać rożne specyfiki, ale jesli w głowie sie tego nie poukłada to żadne cudy nie pomogą, ja sobie wiele wytłumaczyłam w głowie - mam astmę, ostatnio sie zaostrzała, kilkakrotnie w ciagu miesiąca byłam chora i to właśnie na drogi oddechowe. Postanowiłam, ze tym razem musi sie udać, tabex na kilka dni i sukces
Kompletnie mnie nie ciągnęło, w ciazy nadal mi śmierdzą ale...są momenty, ze pachną
Mimo wszystko nie wrócę, nie chce! Po prostu to dziadostwo lubiłam
poza uzależnieniem...
U mnie waga spadła -3kg, ponoć w 1 trym to normalne, wiec pewnie teraz sie rozpędzę
Aktualnie mam 67,8 (tydzień temu miałam, sprawdzę jutro :p ) przy 179 wiec było naprawdę niezleale...ciąża to ciąża, każda z znad przytyje, kwestia genów i żywienia ile to bedzie kg
Zrobimy formę po połogu kobietki!
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
nick nieaktualnyKai wrote:Też mi czasem serce lopocze. Tętno 149 chyba złe nie jest. Coś kojarzę, że w poprzedniej ciąży na tym etapie chyba mialam podobnie. Musiałabym sprawdzić w starej karcie ciąży? A Ty masz miec synusia? Bo chyba chlopcy mają trochę wolniejsze tętno, tak.slyszalam.
Edit to twoje tętno czy maluszka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 21:08
-
Ziuta nie wiem czy widziałaś ale u mnie były takie cyrki podczas jednej wizyty i też dołek łapałam. Ale jak patrze na zdjęcia czy nagranie, czy też filmiki osób dużo zależy od ułożenia dzidziusia. Jeśli pozostałe pomiary są ok to się nie zadręczaj :* Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i dzidziusie mają się dobrze
Też myślałam czy do innego lekarza nie iść ale nie mam nerwówGrzecznie czekam na wizytę u mojego gina i mocno wierzę że wszystko jest dobrze. Jakby nie było, górna granica ale to wciąż norma
ziuta.w lubi tę wiadomość
-
Ziuta cos tam na pewno źle pomierzyli
nie martw się na pewno jest ok ;*
Zamówiłam ten detektor jednak , przekonało mnie czekanie na wizte 3 , 4 tyg ;p awaryjnie pewnie się przyda lepiej chyba mieć niż nie mieć , ja dumałam i dumałam ale no zawsze jak cos mnie będzie niepokoić to przyłożę , koleżanka mnie namówiła , że jej to dało przeżyć spokojnie ciążę
Taki kupiłam , nie przepłacałam , bo polcany jest na grupach ciążowych
http://allegro.pl/angelsounds-detektor-tetna-plodu-zel-usg-aplikacja-i6922750437.htmlziuta.w, Dip88 lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
nick nieaktualnyKai wrote:Oczywiście chodziło mi o tętno dziecka
. Mnie to by chyba serce z piersi wyskoczyło przy takim
.
jest ok:)
Ja się stresuje jak z moim maleństwem w 6 tyg 110 a 27.05 183 podobno w normieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 00:01
-
futuremama wrote:Ziuta nie wiem czy widziałaś ale u mnie były takie cyrki podczas jednej wizyty i też dołek łapałam. Ale jak patrze na zdjęcia czy nagranie, czy też filmiki osób dużo zależy od ułożenia dzidziusia. Jeśli pozostałe pomiary są ok to się nie zadręczaj :* Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i dzidziusie mają się dobrze
Też myślałam czy do innego lekarza nie iść ale nie mam nerwówGrzecznie czekam na wizytę u mojego gina i mocno wierzę że wszystko jest dobrze. Jakby nie było, górna granica ale to wciąż norma
Dzięki za pocieszenie.
Przed badaniem zjadłam wafelka i bobo się mocno wierciło. Fakt, że ciężko było złapać wymiary.
W sumie trochę dziwimy się z mężem, bo tydzień temu dzidzia miała 5,50 cm a dziś już 7,20 cm. Więc sama nie wiem. Zapisałam się na sobotę, żeby jeszcze raz sprawdzić to u tego pierwszego lekarza. -
Cześć dziewczyny!
@ziuta.w spokojnie może lekarz zmierzył zbyt dużo? Może jednocześnie zmierzył dzidziusia aż do ścian owodni... nic się nie przejmuj.
Dzisiaj weszłam na wagę i... wciąż nie przybrałam, a faktycznie jem ciut więcej. Ale też wymioty mi nie przeszły to pewnie przez to, bo wciąż zdarzają mi się jakieś incydencikimimo iż już skończony 14 tydzień
-
Ziuta nie wiem czy dziwne, że tyle (mniej wiecej) urosła
Wiadomo że to zależy jak lekarz złapie pomiar, ale u mnie też na wcześniejszym badaniu maluszek miał 1,8 a teraz 6,5 - 5 tygodni i prawie 5 cm różnicy (więc jakby 1cm/tydz.)
Ale naprawdę trochę czasu ostatnio mi zeszło na oglądanie mojego nagrania i innych i stwierdziłam, że te ułamki mm sporo zależą od "uchwycenia" dziecka. Ułoży się trochę w inna stronę, inaczej główkę i już inaczej to wygląda. Więc gdyby pozostałe pomiary sugerowały coś to bym się martwiła a jak jeden i na dodatek wciąż w normie to szkoda nerwów.
Wiadomo do obserwacji przy następnych badaniach, kazał na połówkowym przypomnieć, żeby się temu też przyjrzeć ale w życiu bym się nie zdecydowała np. na amniopunkcję która niesie większe ryzyko utraty dzidziusia niż jest obecnie, że coś mu dolega.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 07:35
-
Karmelkovaa wrote:Ziuta cos tam na pewno źle pomierzyli
nie martw się na pewno jest ok ;*
Zamówiłam ten detektor jednak , przekonało mnie czekanie na wizte 3 , 4 tyg ;p awaryjnie pewnie się przyda lepiej chyba mieć niż nie mieć , ja dumałam i dumałam ale no zawsze jak cos mnie będzie niepokoić to przyłożę , koleżanka mnie namówiła , że jej to dało przeżyć spokojnie ciążę
Taki kupiłam , nie przepłacałam , bo polcany jest na grupach ciążowych
http://allegro.pl/angelsounds-detektor-tetna-plodu-zel-usg-aplikacja-i6922750437.html
O jednak się zdecydowałaśJa też wcześniej oglądałam ten detektor. Jest nie drogi i wszyscy go polecają. To teraz jak już go dostaniesz i wypróbujesz daj nam odrazu znać co i jak
Kciuki dziewczyny za wizyty -
Dziewczyny nie stresujcie się tak tymi pomiarami. Tak jak pisze futuremama mama czasami ciężko jest złapać idealny wymiar. Ziuta napewno wszystko jest w porzadku
Pozatym póki wszystko mieści się w normie to jest ok.
Pozatym nie wyspałam się, bo o 1 w nocy dostaliśmy tel. od teściowej bo lekarz jej zmienił tabletki na nadciśnienie i wczoraj pierwszy raz wzięła i się źle poczuła, ciśnienie jej polecialo w górę i mój M ja zawiózł na pogotowie. I tak ja odesłali do domu i powiedzieli że to nie od tabletek i ma brać dalej. A ja już usnąć nie mogłam póki M nie wrócił.
No i dalej czekam na wyniki NIFTY, mogliby już zadzwonić... -
Dziewczyny, dzięki za pocieszenie.
Po pierwszym usg byłam taka radosna, tu miało być tylko potwierdzenie a wyszedł klops.
Dip88, kiedy oddawałaś krew do NIFTY?
Ja dziś jestem umówiona na to badanie, ale po wczorajszym zaczęłam myśleć o amnio, ale mąż jest średnio nastawiony. -
ziuta.w wrote:Dziewczyny, dzięki za pocieszenie.
Po pierwszym usg byłam taka radosna, tu miało być tylko potwierdzenie a wyszedł klops.
Ja dziś jestem umówiona na to badanie, ale po wczorajszym zaczęłam myśleć o amnio, ale mąż jest średnio nastawiony.
Idziesz na nifty?
Czemu chcesz amnio? Na własne życzenie? -
ziuta.w wrote:Dziewczyny, dzięki za pocieszenie.
Ja dziś jestem umówiona na to badanie, ale po wczorajszym zaczęłam myśleć o amnio, ale mąż jest średnio nastawiony.
Ja robiłam w poprzedni poniedziałek. Nifty Ci w zupełności wystarczy. Po co Ci amnio? Spokojnie, nie denerwuj się. Z twoją dzidzią jest wszystko ok. Ten pomiar mógł być źle zmierzony. Już raz pisałam i napisze jeszcze raz tu w Holandii normę podnieśli do 3,5 mm, dlatego bo kobiety panikowały że jest źle a okazywało się że jest dobrze. Robili jakieś naukowe badania i procentowo dzieci z NT do 3,5 mm w większości rodziły się zdrowe. U ciebie wszystko mieści się jeszcze w normie. Amnio się robi gdy naprawdę jest podejrzenie że coś złego się dzieje. Zrób Nifty i będzie dobrze. -
Ziuta kazdy lekarz sobie jakoś tam mierzy , nie każdy złapie tak jak trzeba , ja myślę , że to granice błędu
na pewno jest dobrze
Dip tak zamówiłam stwierdziłąm , zeza te pieniążki lepiej miec w domku , na tak długi okres czekania na wizytę bo teraz mam 9 28 i 6 a póxniej co 3 czy 4 tyg więc dla mnie to kosmosdam znać jak się sprawdza jesli mnie histeryczke uspokoi to będę polecać
3mam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze !!!
Ja się rano o 4 obudziłam z jakąs zimnicą , małż stawał mi po piżamę zimową polarowąnie wiem czy jak spałam to dużo mi się śniło i zimne poty mnie oblały czy co
Dip88 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Witam się i ja z kawką i drożdżówką zza biurka w pracy
Wczoraj już padłam po całym dniu.
Dziewczyny, zapomniałam prosić o receptę na luteinę, czy rodzinny może mi ją wypisac ze zniżką? Czy jutro zapytać na prenatalnych?
Druga sprawa czy acard mam brać cały czas? Bo tez zapomniałam zapytać.
Kurcze, mam też taki problem z połykaniem tabletek że nie wiem co mam brac od teraz
A i jeszcze jedno pytanie, jak na razie lekarz kazał zapomniec o współżyciu, to kiedy ewentualnie możne będzie spróbować znowu? Też zapomniałam zapytać, a nie chcę zaszkodzić dzidzi. Tu nawet nie chodzi o mnie ale mojego męża mi już szkoda
A no i za Waszą radą pójde w czwartek przed wyjazdem do lekarza, bo za długo czekałabym na następną wizytę
Paula w wolnej chwili napisz mi wizyty na 14.06. i 03.07. i zmień mi prosze termin porodu na 11 grudniaDziękuję
Kciuki za dzisiejsze wizytyPaula222 lubi tę wiadomość