X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie paliłam i nie palę :) więc nie mam z tym problemu :)

Cały dzień prawie spędziłam z głowa w szafie nadal nie skończyłam ;/ śpiąca jestem strasznie ... nie mam siły do niczego

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Aga9090 a tak w ogóle zapytam co się dzieje z twoją wątrobą? Normalnie wątroba potrafi się sama naprawdę szybko regenerować, w ostateczności leki, jakaś dieta. W sumie nie znam się, lekarzem nie jestem. Mówię to co coś tam wiem.
    Jeszcze nie wiem co podejrzenie kamieni, może być coś z trzustką lub choleostaza
    Muszę się na usg umówić

Tu mam wyniki pierwsze z dziś drugie z zeszłego tygodnia

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab47ec69660a.png https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aacac1ffea80.png

W szpitalu jak byłam, to gin powiedział jak robił usg, że koniecznie wątroba do zbadania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 16:52

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka wrote:
    A mi aplikacja pokazuje że 14+0 i bądź tu mądry człowieku, zapomniałam gina spytać..

Może dlatego że niektóre aplikacje jak się skończy 13 tc pokazują , że to już 14 tc się zaczyna. Dziwnie napisałam, ale mam nadzieję że wiesz o co chodzi :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Aga9090 na wynikach i normach się nie znam. Moja koleżanka miała cholestaze w ciąży, dostawała jakieś leki sterydowe, ale i tak w 3 trymestrze wzięli ją do szpitala żeby mieć ją pod kontrolą. Ale urodziła zdrową córeczke. A kiedy idziesz do lekarza z wynikami i na usg?

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Oj Aga9090 na wynikach i normach się nie znam. Moja koleżanka miała cholestaze w ciąży, dostawała jakieś leki sterydowe, ale i tak w 3 trymestrze wzięli ją do szpitala żeby mieć ją pod kontrolą. Ale urodziła zdrową córeczke. A kiedy idziesz do lekarza z wynikami i na usg?
    Za w czwartek idę do rodzinnego i zobaczymy co dalej. Ale na usg to chyba prywatnie się umówię, bo na NFZ to mogę zdążyć urodzić

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Za w czwartek idę do rodzinnego i zobaczymy co dalej. Ale na usg to chyba prywatnie się umówię, bo na NFZ to mogę zdążyć urodzić

To w takim razie będziemy trzymać kciuki żeby to nie było nic groźnego.

Aga9090 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie czapeczke kupilam przy okazji zamawiania butow dla synka i wyszla za 10 zl to az szkoda nie brac. Jest kremowa. A bodziaki wzielam wczoraj w lidlu. Piekne sa milusie i za ta kase to az milo. Powoli zaczynam bo jednak duzo wydatkow jest i chcemy to rozlozyc w czasie by za bardzo nie czuc tego.

Ja zawsze chcialam troszke przytyc z synkiem w ciazy 12 kg i modlilam sie by zostalo troche ale zeszlo wszystko.

Mozie u ciebie Mindusia kp duzo pozwoli zrzucic kilogramow :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudy Tygrysek oj nawet nie wiesz jakbym chciała aby tak się stało. W ciąży z synkiem z powodu bardzo ciężkiego porodu miałam później komplikacje i nie mogłam kp. Totalny zastój pokarmu ale też słyszałam że kp dużo daje

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    Rudy Tygrysek oj nawet nie wiesz jakbym chciała aby tak się stało. W ciąży z synkiem z powodu bardzo ciężkiego porodu miałam później komplikacje i nie mogłam kp. Totalny zastój pokarmu ale też słyszałam że kp dużo daje
    Tak dużo daje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakiś dziwny objaw, póki nie zjem to mi niedobrze i chce się wymiotować a jak zjem od razu lepiej

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Patka, Dibolek, Agniecha

Ja rzucałam juz sto razy - z czego tylko 3-4 razy było skuteczne na jakis czas. Paliłam długo jak na człowieka, który ma 28 lat to jakieś 11 lat około...i to sporo. Dzien zaczynałam od papierosa, a pod wieczor kończyła mi sie paczka.
    Nie przeszkadzał mi upał na plazy, kac, grypa :) Zawsze rzucałam na silna wole, raz sie udało na 2 lata, raz na 2-3 miesiace i tak na coraz krócej, aż rok temu nie paliłam 3 tyg i sie poddałam...bo każde rzucanie to była masakra i męczarnia.
    Na początek roku takie postanowienie, tabex brałam tylko tydzien i jak ręka odjął...cuchnęły i nie robiły smaka, aż właśnie do tego momentu jakim była końcówka 1trymestru... i mi od czasu do czasu po prostu pachną i robią smaka!
    Zastanawiałam sie czy to właśnie kwestia hormonów itp.
    Ja tych mało udanych prób nie liczę :-P takiegio rzucania na kilka dni, max tygodni było trochę więcej niż 3 razy :-P Ogólnie to pierwszego papierosa zapaliłam mając 13 lat, a nałogowo paliłam już od 16 roku życia :-( i u mnie to było tak 1,5 nawet do 2 paczek dziennie :-/ Raz jak podliczyłam ile z mężem przepalamy kasy rocznie, to naprawdę niezła sumka wyszła :-P Powiedziałam ostatnio do męża, że gdybyśmy nie palili tak od początku znajomości, to oboje byśmy niezłymi furami już jeździli :-D
    Mi to tak od jakiś 3-4 dni pachnieć zaczęły fajeczki znów i pojawiła się chętka, może to faktycznie przez hormony. Ale wiem, że przynajmniej dopóki jestem w ciąży, to napewno nie zapalę :-)

marrakech2708 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    Dibolek to długo paliłaś ja zaczęlam palić na studiach jeszcze. Mialam cięzkie i stresujące studia. Studiowalam prawo, a że większośc moich koleżanek paliła na roku to ja z nimi. No u mnie palenie trwalo ok 6 lat wliczając w to przerwy na ciąże. Kiedy zaszłam w ciąże z synkiem tez rzucilam palenie, ale korcilo mnie strasznie aby zapalić. Jeszcze jak moj maz palil przy mnie to aż mnie skręcalo. Kiedy synek miał rok, znowu wrocilam do palenia i palilam aż do tej pory do kwietnia tego roku kiedy zobaczylam na tescie II kreski. Nie pale i na razie poki co mi z tym dobrze. Nie wiem czy wroce po porodzie do palenia czas pokaże.
    Ja tez prawo studiuje wiem o co chodzi :D

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy tez sie spotykacie z takim stereotypem w trakcie ciazy zwlaszcza ze strony innych ludzi, ze jak kobieta w ciazy to powinna jesc za dwoje?! Ja mialam ostatnio taka sytuacje jak bylismy z mezem i synkiem na grillu. Ja zjadlam skromnie bo tez nie chcialam sie opychac. A moj znajomy do mnie zjedz jeszcze troche, teraz jestes w ciazy to powinnas jesc za dwoje? Tez tak macie? Mnie to czasami okropnie denerwuje takie gadanie

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    A wy tez sie spotykacie z takim stereotypem w trakcie ciazy zwlaszcza ze strony innych ludzi, ze jak kobieta w ciazy to powinna jesc za dwoje?! Ja mialam ostatnio taka sytuacje jak bylismy z mezem i synkiem na grillu. Ja zjadlam skromnie bo tez nie chcialam sie opychac. A moj znajomy do mnie zjedz jeszcze troche, teraz jestes w ciazy to powinnas jesc za dwoje? Tez tak macie? Mnie to czasami okropnie denerwuje takie gadanie
    Ja zawsze mówię, że powinnam jeść dla dwojga a nie za dwoje :)

agniecha2101, mindusia87, Aga9090, Dip88 lubią tę wiadomość

w57v3e3kf38uii49.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ja mam jakiś dziwny objaw, póki nie zjem to mi niedobrze i chce się wymiotować a jak zjem od razu lepiej
    Taki objaw to i bez ciąży miałam :) to normalne :)

Martula78, Aga9090 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Tak dużo daje :)
    Moja sis przytyła w ciąży kilkanaście kilo, karmi piersią, od porodu minęło już 5 miesięcy, a nie spadła jej waga prawie nic... więc chyba nie zawsze kp dużo daje :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:

Kochana ja tak miałam 8-10 tc :) Musialam eść non stop i przytyłam 1.5kg :D ale jak zaczęłam wymiotować to mi spadło tyle samo.

Ja kiedyś paliłam, popalałam ale rzuciłam z 4 lata temu i teraz mnie to brzydzi :D

vcvau8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Moja sis przytyła w ciąży kilkanaście kilo, karmi piersią, od porodu minęło już 5 miesięcy, a nie spadła jej waga prawie nic... więc chyba nie zawsze kp dużo daje :-P
    E to ja zawsze chudłam i to tak, że ważyłam za każdym razem z 3-5 kg mniej niż przed ciąża

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Kochana ja tak miałam 8-10 tc :) Musialam eść non stop i przytyłam 1.5kg :D ale jak zaczęłam wymiotować to mi spadło tyle samo.

Ja kiedyś paliłam, popalałam ale rzuciłam z 4 lata temu i teraz mnie to brzydzi :D
    I jak tu żyć. Tak niedobrze tak źle :P byle by nie wymiotować do 7 Mc..

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    E to ja zawsze chudłam i to tak, że ważyłam za każdym razem z 3-5 kg mniej niż przed ciąża
    Może moja siostra jest jakimś wyjątkowym przypadkiem, albo poprostu za dużo czekolady wpierdziela :-D

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ