X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasowałoby się podłączyć pod jakieś napięcie ... 0 energii ... nawet nie chce mi się nie chcieć ! no cos strasznego ... teraz by się przydała jakas obsługa żeby zrobic obiad podać itd hehe

Dip88 lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• ania-89 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Z Warszawy. Muszę podzwonić, bo niby jest czas, ale nie wiem jak z miejscami.

To jak z Warszawy to moje koleżanki bardzo polecaly szpital św Zofi albo na Bielanach .Ja we wrześniu myslalam iść .możemy jakoś razem się umówić jak chcesz :)

Aha czyli dla spokojem te Nifty...hmmm no ja tak się zastanawiam cały czas nie daje mi to spokoju

16uds65g60knaea2.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    pasowałoby się podłączyć pod jakieś napięcie ... 0 energii ... nawet nie chce mi się nie chcieć ! no cos strasznego ... teraz by się przydała jakas obsługa żeby zrobic obiad podać itd hehe
    pijesz kawe? może ona by pomogła? albo słodycze (jesli mozesz i lubisz)?

Odkąd zobaczyłam 2kreski nie piję kawy ( no może 3 wypiłam w tym czasie), ale dziś mnie naszło i właśnie zaparzyłam :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kawy nie pije teraz juz pół roku :D słodycze jem :) ale to chyba po prostu lenistwo mnie opetało haha no mówie Wam ręką noga mi sie ruszyć nie chce :Da jak pomysle ze coś musze na obiad zrobic a nie wiem co to ani myslec mi sie nie chce :D mam niechcenie wszystkiego :D :D :D

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja czasem też takie mam, ale zazwyczaj jednak powyżej 90. Niskie ciśnienie ponoć nie szkodzi ale zalecają ruch wiadomo bez szaleństw ale jednak i ciśnienie powinno wzrosnąć. Plus wiadomo pić i tak jak mi położna ostatnio zalecała sok pomidorowy bo ma potas który podnosi trochę ciśnienie :)

Kurcze to zacznę jeść więcej pomidorów bo po soku chyba by powiedzmy wróciły wymioty :D

vcvau8q.png

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania-89 wrote:
    To jak z Warszawy to moje koleżanki bardzo polecaly szpital św Zofi albo na Bielanach .Ja we wrześniu myslalam iść .możemy jakoś razem się umówić jak chcesz :)

Aha czyli dla spokojem te Nifty...hmmm no ja tak się zastanawiam cały czas nie daje mi to spokoju

Też myślałam o Zofii jeżeli chodzi o szkołę. Ale raczej nie będę tam rodzić bo podobno bardzo się popsuło przez ostatie 2 lata.. Prawie na korytarzu się rodzi podobno..

vcvau8q.png

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:

Słońce ja mam to samo, możemy sobie przybić piątkę.. za 4h mam gości i już mi się nie chce nawet ogarnąć siebie.. trochę dom no i jakieś przekąski przygotować o.O bleee najchętniej bym spała :D Co przed chwilą robiłam od 10.30 do 12 :D

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dzisiaj pokazało mi 30% ciąży :)
    Jaszmurka witaj :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) ja przed jutrzejszą zaczynam się trochę denerwować. A dzisiaj o 16 mam ortopedę.

Jaszmurka, RudyTygrysek, TaPaT lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania-89 wrote:

Z Bielańskiego mam lekarza prowadzącego i chciałabym tam rodzić dlatego tam też zadzwonię w pierwszej kolejności.
    Jak się coś dowiem to dam Ci znać w kwestii terminów. Jest między nami tylko 2 tygodnie różnicy to pasowałoby chodzić w podobnym czasie :)

ania-89 lubi tę wiadomość

thgfugpjfonf59xe.png
  • Marti83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu to też mamy zakaz, ale poniosło nas ostatnio i teraz zachodzę w głowe czy nie zaszkodziłam dziecku. Wizytę mam w czwartek przed wyjazdem to sprawdzimy :-)

nie dziś rano przywitała burza. Czasem juz też jestem tak zmęczona, że wstawac mi się nie che do pracy a po południu jak wracam to padam na twarz. Mieszkamy na wsi ale nawet na podwórko nie chce mi się iść. I tak cały czas myśle czy by sobie już nie dac spokoju i od lica na L4. Koleżanka mówi, ze to rozumie, ze mam prawo i moge iść na l4 i po prostu leniuchowac :-)

Malutka kciuki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 12:38

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Paula222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) Witam w rozpoczętym 17 tyg :D Ale leci :)
    Rano byłam w laboratorium na morfologii i mocz, po południu odbiorę wyniki .
    Byłam też z moim 4 latkiem u dentysty, wszystko ok u niego <3

agniecha2101 dopisałam :) Ja w temacie szczepionek nie pomogę :( ja nic takiego nie miałam.

Jaszmurka witamy <3 Gratuluję córci :) Z tego co wiem, liczy się termin z pierwszego USG ;)

bondzik007 wg mojego gina liczy się termin z 1 usg :) Zmienić Ci na 16?

Aga9090 to w sumie prawie same dobre wieści <3 Trzymam kciuki za Was :*

Jaszmurka, TaPaT, Aga9090, agniecha2101 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się nic nie chce, ale ogarniam się i idę robić obiad. Będzie kurczak, mizeria i kalafior :)

thgfugpjfonf59xe.png
  • ania-89 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Też myślałam o Zofii jeżeli chodzi o szkołę. Ale raczej nie będę tam rodzić bo podobno bardzo się popsuło przez ostatie 2 lata.. Prawie na korytarzu się rodzi podobno..

Mam dużo znajomych które tam rodzily w tym i zeszłym roku i były zadowolone.Ale szkoła rodzenia podobno super

16uds65g60knaea2.png
  • ania-89 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Z Bielańskiego mam lekarza prowadzącego i chciałabym tam rodzić dlatego tam też zadzwonię w pierwszej kolejności.
    Jak się coś dowiem to dam Ci znać w kwestii terminów. Jest między nami tylko 2 tygodnie różnicy to pasowałoby chodzić w podobnym czasie :)[/QUOTE
    Też mam lekarza z Bielańskiego :) napisz na priv do kogo chodzisz :) tez będę tam dzwonić i do Zofii

16uds65g60knaea2.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania-89 wrote:
    Jaszmurka wrote:
    Jak się coś dowiem to dam Ci znać w kwestii terminów. Jest między nami tylko 2 tygodnie różnicy to pasowałoby chodzić w podobnym czasie :)[/QUOTE
    Też mam lekarza z Bielańskiego :) napisz na priv do kogo chodzisz :) tez będę tam dzwonić i do Zofii

Wysłałam zaproszenie :)

thgfugpjfonf59xe.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    No właśnie pod tym kątem chyba się zdecyduję. No i za mc lecimy na wakacje jak nie będzie przeciwwskazań, więc tam też by mi się przydało mieć kontrolę jakby co.
    A jaki masz detektor?Lepiej wziąć najprostszy jak ten angel sounds czy jak Dibolek, żeby od razu pokazywal na wyswietlaczu tetno?

Aga nie znam Twojej sytuacji, ale zabrzmialo powaznie. Najwazniejsze, ze i Ty i dziecko w porzadku.

U nas wlasnie po tym wyrostku lekarz obstawial dziewczynkę i się sprawdziło ;)

Co do mdlosci i wymiotow to na szczescie same wymioty mnie ominely a nudnosci przeszly z koncem 12 tygodnia. Nadal tylko mam problem z umyciem zebow jak jest bardzo rano, bo mnie cofa :/
    U mnie sa trzy tryby w pierwszym wyląduje tętno na bieżąco, Jak wlacze drugi to czeka na 10uderzen i wylicza z tego średnią a w trzecim nie pamiętam jak będę w domu to sprawdzę.:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 12:48

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak dla mnie teraz ble :< myślę nad gołąbkami ale musze iśc do sklepu eh

Zmieniałyście suwaczki jak się Wam termin przyśpieszył ? bo moja dzidzia dzisiaj 13+6 juz jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 12:48

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Ponette Debiutantka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Przycupnę tutaj u Was. Termin mam na 12 grudnia.
    Póki co u nas wszystko dobrze, chyba powoli wchodzę w ten "lepszy" etap ciąży, coraz lepiej się czuję.
    W zeszłym tygodniu byliśmy na I badaniu prenatalnym i okazało się, że rośnie we mnie mały dżentelmen :) Oczywiście bardzo się cieszymy z moim mężem, że maleństwo jest zdrowe, ale byliśmy bardzo nastawieni na córkę i tu pojawia się temat wyboru imienia. Miała być Matylda, ale zrobiła psikusa i teraz trzeba wykombinować imię dla chłopczyka.
    Pomożecie?
    Ciężko nam z mężem dojść do porozumienia...z jednej strony chciałabym, żeby było to imię niezbyt popularne, a z drugiej nie chcę zrobić dziecku krzywdy, żeby nie musiało się wstydzić jak będzie się komuś przedstawiać. No i oczywiście, jeżeli młody doczeka się kiedyś siostry to na pewno będzie Matylda!

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2w33e3kcdrmb751.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Kurczak dla mnie teraz ble :< myślę nad gołąbkami ale musze iśc do sklepu eh

Zmieniałyście suwaczki jak się Wam termin przyśpieszył ? bo moja dzidzia dzisiaj 13+6 juz jest :)

Mi termin się cofnął :P Miałam 22 listopad a jest 27 ;) I zrobiłam suwaczek na 27 :) Tak aby szło zgodnie z wiekiem ciąży :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania-89 wrote:
    Mam dużo znajomych które tam rodzily w tym i zeszłym roku i były zadowolone.Ale szkoła rodzenia podobno super

Widzę, że różne opinie, może zalezy od dnia? Ja też słysząłam, że super. Moja szwagierka rodziła tam 2 razy - 4 lata temu ekstra a 2 lata temu mówiła już że o wiele słabiej, że mało się tam interesują, chybaże masz wszytsko opłacone od A do Zet to jest ok. W niedzielę widziałam się z koleżanką i ona znowu mówiła o swojej siostrze co też rodziła tam 2 razy, ostatni poród 3 miesiące temu i mówi, że tragedia, że kobiety praktycznie rodzą na korytarzu bo taką popularność ma ten szpital, że z całej Warszawy się tam pchają i potem jest jakiś armagedon :D

No ale ja tam nie rodziłam bo to moja pierwsza ciąża więc nie mam pojęcia :D Ale zniechęciliśmy się z mężem i może Wolski.. tam w sumie instytut matki i dziecka jest więc może.. plus że mamy bardzo blisko

ania-89 lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ