Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaszmurka witaj gratuluję córci
chyba jedyna masz pewniaka , że córcia
u mnie się zmienia z tyg na tydzień ale ysle ze kolejna wizyta bedzie potwierdzeniem czy chłopczyk czy dziewczynka
Dibolek a nie mówiłam
Kciuki za dzisiejsze wizyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 09:33
Jaszmurka lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
futuremama wrote:Lotopałanka a Twój synek śpi jeszcze w dzień? U nas jak mały wstaje o 6 to jesteśmy szczęśliwi
Dziś nawet wstał o 6:20 więc szaleństwo, bo normalnie po 5 chwilę pobudka
Powiem Ci ze różnie.... Jak jest w domu czasem śpi czasem nie.... Częściej jednak bez snu... Ale w żłobku jak jest maja drzemke co dzień -
ania-89 wrote:Hej jakie miałaś wyniki ze robiłaś Nifty?
Gratuluję dobrych wyników i dziewczynki
Dziękuję
Ryzyko miałam średnie z pappy i usg. Największy wpływ miał chyba mój wiek i to, że lekarz nie widział kosci nosowej, ale jak sam mówił najprawdopodobniej było po prostu za wcześnie. Tydzień później przy okazji Nifty nosek już był normalnie widoczny.
Ale my już na początku ciąży podjęliśmy decyzję, że robimy Nifty. Wszystkie moje koleżanki mówiły, że ulga psychiczna jest nie do wycenienia po tych badaniach i miały rację.ania-89 lubi tę wiadomość
-
Hej Piękne Mamusie
Witam się w II trymestrze
Jaszmurka WIELKIE GRATULACJE małej księżniczki
Dziewczynki ja mam dalej niskie ciśnieniedzisiaj 86/59 P 68. Czy to nie szkodzi Dzidzi? Bo pełnie słabiej krew doprowadzam?
Eh jutro wizyta ale nie wiem czy na IP nie jechać.. ;/
Jaszmurka, Dip88, Malinowa_Czekolada, olciaa, futuremama, inaa lubią tę wiadomość
-
ania-89 wrote:Ja zamierzam iść do szkoły rodzenia *tez pierwszy raz/ a z jakiego miasta jesteś ? Chyba od 27tyg można . Tak jest zazwyczaj na stronach tych szkół rodzenia
Z Warszawy. Muszę podzwonić, bo niby jest czas, ale nie wiem jak z miejscami.MagicCherryCupcake, ania-89 lubią tę wiadomość
-
Karmelkovaa wrote:Jaszmurka witaj gratuluję córci
chyba jedyna masz pewniaka , że córcia
u mnie się zmienia z tyg na tydzień ale ysle ze kolejna wizyta bedzie potwierdzeniem czy chłopczyk czy dziewczynka
Dibolek a nie mówiłam
Kciuki za dzisiejsze wizyty
DziękujęNa usg lekarz też tak obstawiał, ale teraz mamy czarno na białym.
Cały czas się biję z myślami czy kupić ten detektor czy nie...
-
MagicCherryCupcake wrote:Hej Piękne Mamusie
Witam się w II trymestrze
Jaszmurka WIELKIE GRATULACJE małej księżniczki
Dziewczynki ja mam dalej niskie ciśnieniedzisiaj 86/59 P 68. Czy to nie szkodzi Dzidzi? Bo pełnie słabiej krew doprowadzam?
Eh jutro wizyta ale nie wiem czy na IP nie jechać.. ;/
Niskie ciśnienie na ogół nie jest groźne. Znalazłam taki artykuł http://m.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/gdy-cisnienie-jest-za-niskie,538_9865.htmlMagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Niskie ciśnienie na ogół nie jest groźne. Znalazłam taki artykuł http://m.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/gdy-cisnienie-jest-za-niskie,538_9865.html
Dziękuję Kochana, trochę mnie uspokoiło, jednak mam niższe niż 90/60... i piję bardzo dużo wody. Ale w sumie włączę może już rowerek stacjonarny, może to mi pomoże chooociaż baardzo mi się nie chce i oczywiście nie mam siłyDip88 lubi tę wiadomość
-
MagicCherryCupcake wrote:Dziękuję Kochana, trochę mnie uspokoiło, jednak mam niższe niż 90/60... i piję bardzo dużo wody. Ale w sumie włączę może już rowerek stacjonarny, może to mi pomoże chooociaż baardzo mi się nie chce i oczywiście nie mam siły
Napewno powiedz o tym jutro lekarzowi może coś jeszcze Ci doradzi co robić. -
nick nieaktualnyJa już po usg..
Wątroba nie powiększona, drogi żółciowe nie powiększone, śledziona nie powiększona, trzustka nie powiekszona, wszystko prawidłowe oprócz kilku kamieni w pęcherzyku żółciowym o wielkości 1 cm. Trzeba operować..
A najważniejsze serduszko dalej bije
Dziękuję za kciukiMagicCherryCupcake, Marti83, Lotopałanka, Dip88, Karmelkovaa, TaPaT, bondzik007, olciaa, Paula222, Aguś 90, Jagodagoi lubią tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:Ja już po usg..
Wątroba nie powiększona, drogi żółciowe nie powiększone, śledziona nie powiększona, trzustka nie powiekszona, wszystko prawidłowe oprócz kilku kamieni w pęcherzyku żółciowym o wielkości 1 cm. Trzeba operować..
A najważniejsze serduszko dalej bije
Dziękuję za kciuki
Będzie dobrze Aga ! Trzymam mocno kciukiI właśnie - najważniejsze serduszko
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt
Aga, najważniejsze, że z dzidzią wszystko dobrze, a i Tobą dobrze sie zajmą
U nas wszystko dobrze, ale odpoczywam trochę od internetu
W sobotę jedziemy nad morze na dwa tygodnie
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyAga9090 lubi tę wiadomość
-
Nie było mnie troche na forum z braku czasu i ogólnego samopoczucia. Ostatnio przez pogode non stop bym tylko spala. Gratuluje wszystkim udanych wizyt i tym , ktore poznały juz płeć swoich maluszkow. Ja muszę czekac aż do lipca, ale damy radę.
Gdzieś tutaj na forum przewinął się temat ruchów maluszka. No ja niestety jeszcze nie czuje ruchów. Od czasu do czasu czuje jakby takie delikatnie łaskotanie ale może to tylko moje wyobrażenie. CZekam z utęsknieniem do czasu aż zacznę czuć ruchy maluszka.
Aga9090 będzie dobrze. Trzymam kciukiAga9090 lubi tę wiadomość
-
Aga najważniejsze że już wszystko się wyjaśniło i teraz juz napewno dobrze się wami zaopiekują.
Jesteś silna i wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki za wasAga9090 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jaszmurka wrote:Dziękuję
Na usg lekarz też tak obstawiał, ale teraz mamy czarno na białym.
Cały czas się biję z myślami czy kupić ten detektor czy nie...
Ja polecam ale to indywidualna sprawaczasami jak chce posłuchać dzidziusia czy się martwię to sobie puszczam chwilunie
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Aga najważniejsze ze nie ma nic tragicznego i ze bobas ma sie ok
Co do cisnieia ja całe życie mam niskie i wiecznie jestem ospała teraz już wgl 0 energii i chęci do czegokolwiek xDAga9090 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Jak między wizytami jest na przykład 4-5 tygodni przerwy, to lepiej sobie użyć detektora (koszt tyle co jedna wizyta u lekarza, tak naprawdę) niż siedzieć i się zamartwiać czy z dzidzią wszystko dobrze
Bo nasze nerwy z pewnością nie pomagają dziecku, a tak minutka - i znowu możemy się cieszyć spokojem
-
Dip88 wrote:Gratuluję
Ja bym obstawiala u ciebie i 90% albo więcej że dziewczynka, bo na drugim zdjęciu widać ładnie wyrostek płciowy idealnie prostopadły do kręgosłupa
Dip88 lubi tę wiadomość