Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja o tym szczepieniu też nic nie wiem a połówkowe będę miala w 21tc i na zaleceniu mam napisane żeby przyjść między 20 a 22tc. Nie wiem dlaczego akurat tak, bo też czytałam że najlepiej między 18 a 22.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Paula mi też możesz dopisać wizytę na 9 lipca na 11 i 9 sierpnia godzina 9 połówkowe
dziękuję :*
TP mi się zmienił. Wg USG to teraz 16.12 a wg OM nadal 25.12. wy dziewczyny jak zostawiacie tp? Wg om czy usg? -
Jaszmurka wrote:Hej Dziewczyny, czy ja się mogę przyłączyć?
Wczoraj przyszły wyniki Nifty i będziemy mieć dziewczynkę
Termin mam na 05.12 wyliczony, choć co usg to zmiana...
Witamy i gratulujemy coreczki!
W Anglii szczepia w ciazy na ksztusiec.Jaszmurka, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Jaszmurka hej! Gratulacje córeczki :*
Jaszmurka lubi tę wiadomość
-
Bondzik ja patrze wg USG, bo tak patrzą też w szpitalu do porodu. Mi już się TP zmienił dwa razy, myślę że z terminem lepiej zaczekać do połówkowych wtedy już raczej pewny będzie termin. Raz mi się o tydzień przesunął bo dzidzia nadrobiła a teraz znów o 2 dni w drugą
bondzik007 lubi tę wiadomość
-
Jaszmurka witamy
Gratuluję córeczki.
Jak twoje wyniki? Zakładam że wszystko w porządkuJa będę mieć jutro wyniki Nifty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 08:26
-
Dziękuję Dziewczyny
Mąż będzie miał babiniec, bo my dwie i kotka
Ale nie narzeka
Cieszymy się, że badanie wyszło dobrze, jeden kamień z serca
Co do połówkowego ja chyba będę mieć w końcówce terminu, tj. Po 21 tygodniu, bo akurat wyjeżdżamy na wakacje wcześniej.
Czy któraś z Was planuje lub chodziła do szkoły rodzenia?To moja pierwsza ciąża i chciałabym chodzić tylko nie wiem kiedy się zapisać?Coś słyszałam, że najwcześniej koło 24 tygodnia? -
Dip88 wrote:Jaszmurka witamy
Gratuluję córeczki.
Jak twoje wyniki? Zakładam że wszystko w porządkuJa będę mieć jutro wyniki Nifty.
DziękujęTak, ryzyko w jakis kosmicznych liczbach
U Ciebie też będzie dibrze, 3mam kciuki.
Mieliście wskazania czy dla siebie robiłaś?
Co do tp to ja zawsze odnoszę sie do usg. I zawsze jest przesuniecie, ale niewielkie.Dip88 lubi tę wiadomość
-
Jaszmurka robiłam dla siebie, bez wskazań.
Ja w pierwszej ciąży nie chodziłam do szkoły rodzenia, jakoś nie czułam wewnętrznej potrzebyTeraz też mi proponowali, ale też się nie wybieram. Już nie pamiętam ile tyg. trwa ta szkoła, wiem że się odejmowalo ta ilość tygodni od TP. No chyba że każda szkoła ma trochę inaczej
-
Dip88 wrote:Jaszmurka robiłam dla siebie, bez wskazań.
Ja w pierwszej ciąży nie chodziłam do szkoły rodzenia, jakoś nie czułam wewnętrznej potrzebyTeraz też mi proponowali, ale też się nie wybieram. Już nie pamiętam ile tyg. trwa ta szkoła, wiem że się odejmowalo ta ilość tygodni od TP. No chyba że każda szkoła ma trochę inaczej
To tak jak jaDługo sie staralismy, ja juz nie jestem taka mloda i uznalam, ze jesli da mi to komfort psychiczny to nie ma co zalowac pieniedzy.
Chyba podzwonie po prostu po kilku miejscach i bede miec jasnosc jak to jest i kiedy mozna sie zapisac. -
Jaszmurka wrote:To tak jak ja
Długo sie staralismy, ja juz nie jestem taka mloda i uznalam, ze jesli da mi to komfort psychiczny to nie ma co zalowac pieniedzy.
Chyba podzwonie po prostu po kilku miejscach i bede miec jasnosc jak to jest i kiedy mozna sie zapisac.
Najlepiej będzie właśnie jak się dowiesz u siebie, wiem że dziewczyny też chodziły najpierw zobaczyć do kilku szkół najpierw jak to wygląda zanim się zapisały. U mnie w przychodni organizują też takie spotkania raz w miesiącu za darmo dla wszystkich pacjentek żeby mogły porozmawiać między sobą o swoich objawach ciąży i żeby mogły wymieniać się swoimi doświadczeniami. Na to można chodzić od samego początku ciąży. -
Aga9090 mocne kciuki za wizytę. Daj znać już po. Za resztę dziewczyn też trzymam kciuki
ania-89 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, mi wczoraj przeszedł detektor
niesamowita sprawa
https://youtu.be/q2C1117Pe6E
Dip88, TaPaT, ania-89, Aga9090, futuremama, agniecha2101 lubią tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek super
A jakiej firmy masz ten detektor?
Dibolek lubi tę wiadomość
-
Jaszmurka wrote:Hej Dziewczyny, czy ja się mogę przyłączyć?
Wczoraj przyszły wyniki Nifty i będziemy mieć dziewczynkę
Termin mam na 05.12 wyliczony, choć co usg to zmiana...
Gratuluję dobrych wyników i dziewczynki
-
agniecha2101 wrote:A no i pytałam wcześniej o tą szczepionkę na krztusieć w ciąży, ale nikt mi nic nie odpowiedział...
Czy wiecie coś na ten temat? Szczepi się w PL kobiety w 3 trymestrze? Miała któraś z Was taką szczepionkę w poprzednich ciążach?
Ja tez nic o tym nie slyszalam.agniecha2101 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Jaszmurka wrote:Dziękuję Dziewczyny
Mąż będzie miał babiniec, bo my dwie i kotka
Ale nie narzeka
Cieszymy się, że badanie wyszło dobrze, jeden kamień z serca
Co do połówkowego ja chyba będę mieć w końcówce terminu, tj. Po 21 tygodniu, bo akurat wyjeżdżamy na wakacje wcześniej.
Czy któraś z Was planuje lub chodziła do szkoły rodzenia?To moja pierwsza ciąża i chciałabym chodzić tylko nie wiem kiedy się zapisać?Coś słyszałam, że najwcześniej koło 24 tygodnia?
Ja zamierzam iść do szkoły rodzenia *tez pierwszy raz/ a z jakiego miasta jesteś ? Chyba od 27tyg można . Tak jest zazwyczaj na stronach tych szkół rodzenia -
Dip88 wrote:Dibolek super
A jakiej firmy masz ten detektor?
Dip88, ania-89, Aga9090, Paula222 lubią tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
agniecha2101 wrote:A no i pytałam wcześniej o tą szczepionkę na krztusieć w ciąży, ale nikt mi nic nie odpowiedział...
Czy wiecie coś na ten temat? Szczepi się w PL kobiety w 3 trymestrze? Miała któraś z Was taką szczepionkę w poprzednich ciążach?
agniecha2101 lubi tę wiadomość