Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
agniecha2101 wrote:Paula jeśli masz chęć, to do mojej wizyty 4.07 możesz dopisać, że to połówkowe
A tak w ogóle to jak myślicie, 18t3d uda się już te połówkowe zrobić czy może być jeszcze za wcześnie..? -
Hej, już 48 h nie wymiotuję i mam mniejsze mdłości, dziś nawet nie obudziłam się o 6, żeby coś zjeść a 0 9.30. Uczucie nie do opisania taka normalność
ale miewalam już takie dni, a po nich znów to samo, więc nie wiem czy to tylko przejściowe. A co do brzuszków Maz powiedział, że mam trochę większy, ale nie wiem czy to nie od tego, że się nie ruszam i jakoś tłuszczy mi się powiększył
-
Gusia28 wrote:u dziewczynek wyrostek plciowy jest rownolegle do kregoslupa:)
Dip88 się pomyliła ale wiedziałam o co chodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:41
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Gusia28 wrote:u dziewczynek wyrostek plciowy jest rownolegle do kregoslupa:)
Hahah... A tak jak pisałam to, to coś mi nie pasowałoMój ciążowy mózg coś nie ogarnął. Masz rację, pomyliłam prostopadły z równoległym
88Kala, Gusia28, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Ja też jeszcze od czasu do czasu miewam takie dni kiedy mnie mdli. Mimo iz u mnie juz 14t+4d chociaz na wczesniejszym etapie mnie tak nie mdliło. Czasami tak mam po jedzeniu. Wczoraj mnie tak wzielo ze zbladlam bo myślalam ze pusczze pawia. Przesiedzialam chwile z głowa w kibelku ale na szczescie po jakims czasie przeszło.
Ciąża rządzi sie swoimi prawami jak to mówią -
Karmelkovaa wrote:Ja polecam ale to indywidualna sprawa
czasami jak chce posłuchać dzidziusia czy się martwię to sobie puszczam chwilunie
No właśnie pod tym kątem chyba się zdecyduję. No i za mc lecimy na wakacje jak nie będzie przeciwwskazań, więc tam też by mi się przydało mieć kontrolę jakby co.
A jaki masz detektor?Lepiej wziąć najprostszy jak ten angel sounds czy jak Dibolek, żeby od razu pokazywal na wyswietlaczu tetno?
Aga nie znam Twojej sytuacji, ale zabrzmialo powaznie. Najwazniejsze, ze i Ty i dziecko w porzadku.
U nas wlasnie po tym wyrostku lekarz obstawial dziewczynkę i się sprawdziło
Co do mdlosci i wymiotow to na szczescie same wymioty mnie ominely a nudnosci przeszly z koncem 12 tygodnia. Nadal tylko mam problem z umyciem zebow jak jest bardzo rano, bo mnie cofaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:49
-
Jaszmurka wrote:No właśnie pod tym kątem chyba się zdecyduję. No i za mc lecimy na wakacje jak nie będzie przeciwwskazań, więc tam też by mi się przydało mieć kontrolę jakby co.
A jaki masz detektor?Lepiej wziąć najprostszy jak ten angel sounds czy jak Dibolek, żeby od razu pokazywal na wyswietlaczu tetno?
Aga nie znam Twojej sytuacji, ale zabrzmialo powaznie. Najwazniejsze, ze i Ty i dziecko w porzadku.
Mój angel sounds jest super ja nie chciałam przepłacac a czytałam o nim i bardzo popularnyi tętno tez mi pokazuje ale na telefonie na apce
ale to tętno czy na tym czy na tym masz tak samo skokowo pokazywane
poznasz od razu dzidzia ma zazwyczaj teraz ponad 150
także to wszystko jest to samo tylko ceną się różni
Jaszmurka lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
No podzwoniłam się zapisac iii mam kolejne wizyty tak
23 czerwiec
6 lipiec
i zapisałam się na połówkowe na 28 lipcaDip88 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:Mój angel sounds jest super ja nie chciałam przepłacac a czytałam o nim i bardzo popularny
i tętno tez mi pokazuje ale na telefonie na apce
ale to tętno czy na tym czy na tym masz tak samo skokowo pokazywane
poznasz od razu dzidzia ma zazwyczaj teraz ponad 150
także to wszystko jest to samo tylko ceną się różni
Ale Ty masz chyba te nowsza wersje?Bo widzialam, ze sa 2. I nowsza nigdzie nie jest dostepna, nawet na stronie dystrybutoraChyba, ze juz sie zakrecilam.
Jej, ale masz wizytCo ile chodzisz?Ja teraz mam 18.06 i moj gin generalnie ustala raz na mc. Po tej wizycie tez juz sie pewnie umowie na polowkowe, zwlaszcza, ze potem ten wyjazd to bede ograniczona terminami.
Anaa ja to tak srednio, ale i tak bardziej niz maz, ktory ma obawy czy nie zrobi krzywdy dziecku. Juz mu nawet artykul mamyginekolog wyslalam na ten temat, bo widze, ze troche go to przerazaNa poczatku ciazy nie mialam za bardzo energii, ale teraz jest ok.
-
Jaszmurka wrote:Ale Ty masz chyba te nowsza wersje?Bo widzialam, ze sa 2. I nowsza nigdzie nie jest dostepna, nawet na stronie dystrybutora
Chyba, ze juz sie zakrecilam.
Jej, ale masz wizytCo ile chodzisz?Ja teraz mam 18.06 i moj gin generalnie ustala raz na mc. Po tej wizycie tez juz sie pewnie umowie na polowkowe, zwlaszcza, ze potem ten wyjazd to bede ograniczona terminami.
Anaa ja to tak srednio, ale i tak bardziej niz maz, ktory ma obawy czy nie zrobi krzywdy dziecku. Juz mu nawet artykul mamyginekolog wyslalam na ten temat, bo widze, ze troche go to przerazaNa poczatku ciazy nie mialam za bardzo energii, ale teraz jest ok.
http://allegro.pl/angelsounds-detektor-tetna-plodu-zel-usg-aplikacja-i6922750437.html?reco_id=b2d125c5-6e20-11e8-b9e6-b8ca3a6c1b70
Ja mam wizyty co 2 tygodnieto tak ze względu na historię lekarze mają mnie na oku , ale później juz będę mieć co 3 , 4 tyg
z resztą ja się zapisuję dla swojego spokoju tez bo dla mnie też tak lżej jak sobie małe pooglądam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 11:14
Jaszmurka lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Dziewczyny ja na amory mam rzadko ochotę, ale przytulać mogłabym się cały czas
Ale mój M rozumie i nie naciska, tylko wyczekuje na jakiś mój ruch
W poprzedniej ciąży miałam cały czas ochotę, ale i też samopoczucie miałam super cały czas. Zobaczymy czy w drugim trymestrze coś się zmieni, bo narazie nic
-
nick nieaktualnyJaszmurka wrote:No właśnie pod tym kątem chyba się zdecyduję. No i za mc lecimy na wakacje jak nie będzie przeciwwskazań, więc tam też by mi się przydało mieć kontrolę jakby co.
U nas wlasnie po tym wyrostku lekarz obstawial dziewczynkę i się sprawdziło
Co do mdlosci i wymiotow to na szczescie same wymioty mnie ominely a nudnosci przeszly z koncem 12 tygodnia. Nadal tylko mam problem z umyciem zebow jak jest bardzo rano, bo mnie cofa -
Witam Was dziewczynki w II trymestrze
W ogóle mam jakiś problem z forum od wczorajnajpierw przerwa techniczna, później brak możliwości dodawania postów. W końcu przesiadłam się na komputer.
Od niedzieli kiepsko się czuje, boli mnie głowa. Najpierw myślałam że to od upału...ale dziś jestem pewna że to zatoki. Na 16 umówiłam się do laryngologa. Wczoraj wzięłam 2 tabletki paracetamolu (przez cały dzień), dziś jedna...ale nie chce brać tylko czegoś na ból, wolałabym się tego pozbyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 11:45
-
Lotopałanka wrote:Powiem Ci ze różnie.... Jak jest w domu czasem śpi czasem nie.... Częściej jednak bez snu... Ale w żłobku jak jest maja drzemke co dzień
-
MagicCherryCupcake wrote:Hej Piękne Mamusie
Witam się w II trymestrze
Jaszmurka WIELKIE GRATULACJE małej księżniczki
Dziewczynki ja mam dalej niskie ciśnieniedzisiaj 86/59 P 68. Czy to nie szkodzi Dzidzi? Bo pełnie słabiej krew doprowadzam?
Eh jutro wizyta ale nie wiem czy na IP nie jechać.. ;/
Ja czasem też takie mam, ale zazwyczaj jednak powyżej 90. Niskie ciśnienie ponoć nie szkodzi ale zalecają ruch wiadomo bez szaleństw ale jednak i ciśnienie powinno wzrosnąć. Plus wiadomo pić i tak jak mi położna ostatnio zalecała sok pomidorowy bo ma potas który podnosi trochę ciśnienie -
futuremama wrote:No to mój śpi zawsze, próbowałam bez ale wtedy o 16:30 nie ma życia. A tak myślałam że może dzięki temu będzie lepiej w nocy spał. Zobaczymy jak będzie jeśli się uda z przedszkolem
ja się zawsze śmieję z młodego....nie wiem skąd on tą energię bierze...ale jak się z nim nie położę to nie ma szans żeby poszedł spać wcześniej on potrafi siedzieć spokojnie do 2 w nocy a 8 rano jak dzień wolny na nogach....ale za to jak trzeba do żłobka iść...spać chodzi ok 22.00 ale żeby wstać o 8 to tragedia....koniec świata ;p