X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Gusia28 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Paula jeśli masz chęć, to do mojej wizyty 4.07 możesz dopisać, że to połówkowe :-)

A tak w ogóle to jak myślicie, 18t3d uda się już te połówkowe zrobić czy może być jeszcze za wcześnie..?
    najlepiej zrobic, z tego co mi lekarz mowil po skonczonym 21 tygodniu:)

• Madzikj Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, już 48 h nie wymiotuję i mam mniejsze mdłości, dziś nawet nie obudziłam się o 6, żeby coś zjeść a 0 9.30. Uczucie nie do opisania taka normalność:) ale miewalam już takie dni, a po nich znów to samo, więc nie wiem czy to tylko przejściowe. A co do brzuszków Maz powiedział, że mam trochę większy, ale nie wiem czy to nie od tego, że się nie ruszam i jakoś tłuszczy mi się powiększył:(

p19udqk34obstxxh.png
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia28 wrote:
    u dziewczynek wyrostek plciowy jest rownolegle do kregoslupa:)
    Tak tak, równolegle :) Dip88 się pomyliła ale wiedziałam o co chodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:41

Dip88 lubi tę wiadomość

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia28 wrote:
    u dziewczynek wyrostek plciowy jest rownolegle do kregoslupa:)

Hahah... A tak jak pisałam to, to coś mi nie pasowało :P Mój ciążowy mózg coś nie ogarnął. Masz rację, pomyliłam prostopadły z równoległym ;)

88Kala, Gusia28, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze od czasu do czasu miewam takie dni kiedy mnie mdli. Mimo iz u mnie juz 14t+4d chociaz na wczesniejszym etapie mnie tak nie mdliło. Czasami tak mam po jedzeniu. Wczoraj mnie tak wzielo ze zbladlam bo myślalam ze pusczze pawia. Przesiedzialam chwile z głowa w kibelku ale na szczescie po jakims czasie przeszło.
    Ciąża rządzi sie swoimi prawami jak to mówią ;)

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja polecam ale to indywidualna sprawa :) czasami jak chce posłuchać dzidziusia czy się martwię to sobie puszczam chwilunie :)

No właśnie pod tym kątem chyba się zdecyduję. No i za mc lecimy na wakacje jak nie będzie przeciwwskazań, więc tam też by mi się przydało mieć kontrolę jakby co.
    A jaki masz detektor?Lepiej wziąć najprostszy jak ten angel sounds czy jak Dibolek, żeby od razu pokazywal na wyswietlaczu tetno?

Aga nie znam Twojej sytuacji, ale zabrzmialo powaznie. Najwazniejsze, ze i Ty i dziecko w porzadku.

U nas wlasnie po tym wyrostku lekarz obstawial dziewczynkę i się sprawdziło ;)

Co do mdlosci i wymiotow to na szczescie same wymioty mnie ominely a nudnosci przeszly z koncem 12 tygodnia. Nadal tylko mam problem z umyciem zebow jak jest bardzo rano, bo mnie cofa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:49

thgfugpjfonf59xe.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    No właśnie pod tym kątem chyba się zdecyduję. No i za mc lecimy na wakacje jak nie będzie przeciwwskazań, więc tam też by mi się przydało mieć kontrolę jakby co.
    A jaki masz detektor?Lepiej wziąć najprostszy jak ten angel sounds czy jak Dibolek, żeby od razu pokazywal na wyswietlaczu tetno?

Aga nie znam Twojej sytuacji, ale zabrzmialo powaznie. Najwazniejsze, ze i Ty i dziecko w porzadku.

Mój angel sounds jest super ja nie chciałam przepłacac a czytałam o nim i bardzo popularny :) i tętno tez mi pokazuje ale na telefonie na apce :) ale to tętno czy na tym czy na tym masz tak samo skokowo pokazywane :) poznasz od razu dzidzia ma zazwyczaj teraz ponad 150 :) także to wszystko jest to samo tylko ceną się różni :)

Jaszmurka lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• anaaa Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo u nas dzis chłodniej wiec odrazu lepiej. Mnie jeszcze mdli
    Wieczorami oby to zaraz przeszło. Dziewczyny macie ochote ja amory?? Ja nawet noe mam ochoty sie przytulać do męża poprostu nic juz mi go tak szkoda zero uczucia z mojej strony

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No podzwoniłam się zapisac iii mam kolejne wizyty tak
    23 czerwiec
    6 lipiec
    i zapisałam się na połówkowe na 28 lipca :)

Dip88 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Mój angel sounds jest super ja nie chciałam przepłacac a czytałam o nim i bardzo popularny :) i tętno tez mi pokazuje ale na telefonie na apce :) ale to tętno czy na tym czy na tym masz tak samo skokowo pokazywane :) poznasz od razu dzidzia ma zazwyczaj teraz ponad 150 :) także to wszystko jest to samo tylko ceną się różni :)

Ale Ty masz chyba te nowsza wersje?Bo widzialam, ze sa 2. I nowsza nigdzie nie jest dostepna, nawet na stronie dystrybutora :/ Chyba, ze juz sie zakrecilam.

Jej, ale masz wizyt :) Co ile chodzisz?Ja teraz mam 18.06 i moj gin generalnie ustala raz na mc. Po tej wizycie tez juz sie pewnie umowie na polowkowe, zwlaszcza, ze potem ten wyjazd to bede ograniczona terminami.

Anaa ja to tak srednio, ale i tak bardziej niz maz, ktory ma obawy czy nie zrobi krzywdy dziecku. Juz mu nawet artykul mamyginekolog wyslalam na ten temat, bo widze, ze troche go to przeraza ;) Na poczatku ciazy nie mialam za bardzo energii, ale teraz jest ok.

thgfugpjfonf59xe.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Ale Ty masz chyba te nowsza wersje?Bo widzialam, ze sa 2. I nowsza nigdzie nie jest dostepna, nawet na stronie dystrybutora :/ Chyba, ze juz sie zakrecilam.

Jej, ale masz wizyt :) Co ile chodzisz?Ja teraz mam 18.06 i moj gin generalnie ustala raz na mc. Po tej wizycie tez juz sie pewnie umowie na polowkowe, zwlaszcza, ze potem ten wyjazd to bede ograniczona terminami.

Anaa ja to tak srednio, ale i tak bardziej niz maz, ktory ma obawy czy nie zrobi krzywdy dziecku. Juz mu nawet artykul mamyginekolog wyslalam na ten temat, bo widze, ze troche go to przeraza ;) Na poczatku ciazy nie mialam za bardzo energii, ale teraz jest ok.

http://allegro.pl/angelsounds-detektor-tetna-plodu-zel-usg-aplikacja-i6922750437.html?reco_id=b2d125c5-6e20-11e8-b9e6-b8ca3a6c1b70 :)

Ja mam wizyty co 2 tygodnie :) to tak ze względu na historię lekarze mają mnie na oku , ale później juz będę mieć co 3 , 4 tyg :) z resztą ja się zapisuję dla swojego spokoju tez bo dla mnie też tak lżej jak sobie małe pooglądam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 11:14

Jaszmurka lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na amory mam rzadko ochotę, ale przytulać mogłabym się cały czas :P Ale mój M rozumie i nie naciska, tylko wyczekuje na jakiś mój ruch :P W poprzedniej ciąży miałam cały czas ochotę, ale i też samopoczucie miałam super cały czas. Zobaczymy czy w drugim trymestrze coś się zmieni, bo narazie nic ;)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • madzikkj Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się lepiej czuje to mam ochotę na przytulance, ale niestety rzadko. Mąż musi wytrzymać.

p19uvfxm23ds5749.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:

U nas wlasnie po tym wyrostku lekarz obstawial dziewczynkę i się sprawdziło ;)

Co do mdlosci i wymiotow to na szczescie same wymioty mnie ominely a nudnosci przeszly z koncem 12 tygodnia. Nadal tylko mam problem z umyciem zebow jak jest bardzo rano, bo mnie cofa :/
    Te kamienie to pikuś przy guzie który mam

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy cały czas zakaz na ❤️ :(

Karolcia, kilkanaście stron temu pisałaś o plastrach chłodzących z apapu - uratowały mnie! Dzięki :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki w II trymestrze :)

W ogóle mam jakiś problem z forum od wczoraj :( najpierw przerwa techniczna, później brak możliwości dodawania postów. W końcu przesiadłam się na komputer.

Od niedzieli kiepsko się czuje, boli mnie głowa. Najpierw myślałam że to od upału...ale dziś jestem pewna że to zatoki. Na 16 umówiłam się do laryngologa. Wczoraj wzięłam 2 tabletki paracetamolu (przez cały dzień), dziś jedna...ale nie chce brać tylko czegoś na ból, wolałabym się tego pozbyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 11:45

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w pierwszym trymestrze raz współżyliśmy, ale zakończyło się to plemieniem więc woleliśmy nie ryzykować. Teraz może znowu spróbujemy :) Już nie mogę się doczekać :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• futuremama Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Powiem Ci ze różnie.... Jak jest w domu czasem śpi czasem nie.... Częściej jednak bez snu... Ale w żłobku jak jest maja drzemke co dzień
    No to mój śpi zawsze, próbowałam bez ale wtedy o 16:30 nie ma życia. A tak myślałam że może dzięki temu będzie lepiej w nocy spał. Zobaczymy jak będzie jeśli się uda z przedszkolem :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Hej Piękne Mamusie :) Witam się w II trymestrze :)

Jaszmurka WIELKIE GRATULACJE małej księżniczki <3

Dziewczynki ja mam dalej niskie ciśnienie :( dzisiaj 86/59 P 68. Czy to nie szkodzi Dzidzi? Bo pełnie słabiej krew doprowadzam? :( Eh jutro wizyta ale nie wiem czy na IP nie jechać.. ;/

Ja czasem też takie mam, ale zazwyczaj jednak powyżej 90. Niskie ciśnienie ponoć nie szkodzi ale zalecają ruch wiadomo bez szaleństw ale jednak i ciśnienie powinno wzrosnąć. Plus wiadomo pić i tak jak mi położna ostatnio zalecała sok pomidorowy bo ma potas który podnosi trochę ciśnienie :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    No to mój śpi zawsze, próbowałam bez ale wtedy o 16:30 nie ma życia. A tak myślałam że może dzięki temu będzie lepiej w nocy spał. Zobaczymy jak będzie jeśli się uda z przedszkolem :)

ja się zawsze śmieję z młodego....nie wiem skąd on tą energię bierze...ale jak się z nim nie położę to nie ma szans żeby poszedł spać wcześniej on potrafi siedzieć spokojnie do 2 w nocy a 8 rano jak dzień wolny na nogach....ale za to jak trzeba do żłobka iść...spać chodzi ok 22.00 ale żeby wstać o 8 to tragedia....koniec świata ;p

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ