Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Azurra, kochana dziekuje
życzę udanego odpoczynku :*
Co do pełnego pęcherza, to fakt na zwykłym usg nie musi byc, a na prenatalnych juz mi to zalecili, moze dlatego, ze więcej pomiarów sie robi, a jak wspomniała Dip pełny pęcherz wypycha wszystko ładnie podczas usg brzucha
Z racji, ze ja juz ledwo stałam Pani powiedziała, ze najpierw zerknie na dzieci i ewentualnie będe mogła iść siku ale było je dzięki temu tak fajnie widać, ze poprosiła abym wytrzymała. Na koniec, bo jedna mocno fikala i sie przedłużało tak pełny pęcherz teoszke je uciskał. Za długo trwało i za długo trzymałamale przez 90% badania było to pomocne.
Tak czy inaczej - każdy Lekarz ma swoje zalecenia i tego sie trzymajmy.
Bondzik gratulujemoje twixy tez miały wysokie tętno, teraz sie unormowalo i lekarz tez mówił, aby sie tym absolutnie nie martwic
Aga czereśniezezarlam dzis pol michy
mniam! Zapilam koktajlem z banana, malin i maślanki i...prawie umarłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 17:55
bondzik007, Aga9090, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Długo się nie odzywałem. Mam trochę problemów osobistych. Na szczęście z ciążą wszystko w porządku. Dziś byłam na wizycie. Widziałam dzidziusia i bijące serduszko. Rośnie w odpowiednim tempie. Tylko cukier na czczo mam za wysoki, no i 26 czerwca idę na krzywą cukrową, ale spodziewałam się tego.
bondzik007, futuremama, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Mokka a ty miałaś jakieś wskazania do Nifty?
Dip88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
ja od wczoraj wycięta z życia ... nie funkcjonuje , nie mam siły na nic ;p spałabym tylko
mao mnie na internecie ale kurcze wchodzę i nadrabiam hehe bo nie mozna nadążyć
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
marrakech2708 wrote:Halo dziewczyny
Karmelkova ciekawe czy u Nas tez sie zmienia przewidywania, które wg.Pani doktor idą w stronę dziewczynekjuz sie troszkę nastawiłam, choć wiem, ze 100% pewność dopiero przed Nami
w którym tygodniu u Ciebie wróżyli dziewczynkę?
Co do specyfików na rozstępy, słuchając sie mamyginekolog, która pisała, ze najważniejsze to sie smarować, a czy bedzie to krem za stowe czy za 20zl to wcale nie uchroni Nas przed rozstępami...zrezygnowałam z zakupu Bio Oil, choć na niego byłam nastawiona i postawiłam na Babydream olejek migdałowy. Niedrogi, dobre opinie i skład
Ale przez upały smaruje sie Palmersem za 29zl w Hebe znalazłamMnie akurat zapach sie podoba
Chciałam przyjąć taktykę rano balsam, na wieczor oliwka ale ta parnota za oknem pozwala tylko na balsam
w 12 tygodniu poczatkiem ale też lekarz się nie przykładał bp to był od prenatalnychmój gun teraz mówił ze 50/50 bo narząd się musi wykształcić bo tylko jest zaczątek tego i nie wiadomo ale chyba obstawia chłopca więc musze poczekac do kolejnej wizyty i powinno sie wyjaśnić
w sumie juz sie nastawiłam na dziewczynkę ale co będzie to będzie byle rosło zdrowo
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
ania-89 wrote:Dziewczyny a jak u Was ze spaniem ,lezeniem na boku? Ja zawsze tak zasypialam a najlepiej na brzuchu...teraz tylko na chwilę mogę na boku i wszystko mnie boli,a na plecach tak mi źle, ale wiem ze nie mam innego wyjścia.
ja się nauczłam na lewym podusia rogal mi pomogła moje wybawienieania-89 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
bondzik007 wrote:A i któraś z Was martwiła się NT. Mi na początku zmierzyl 1,7, pózniej 1,9 i ostatni 2,2. Nie mam pojęcia od czego to zależy. Wpisał mi w kartę 2,2 ale powiedział że to bardzo dobry wynik i wszystko jest w normie.
Fasol ma prawie 7cm
Kala a Ty już po wizycie?
Juz pouff wszystko ok, Bąbelek ładnie się ułożył, dr mówił że nagranie mamy idealnie książkowe i może służyć jako przykład badań prenetalnych
NT ostatecznie zmierzył 2,1 ale mierzył kilka razy i wziął największe. Zdjęcie wstawie jak wrócę do domu
Karmelkovaa, Malutka_94, Aguś 90, agniecha2101, futuremama, Dip88, bondzik007 lubią tę wiadomość
-
bondzik007 wrote:Dziewczyny ja po! Wszystko jest dobrze!
serduszko trochę szybko bije bo 175 średnio ale doktor mówił że prawdopodobnie z moich nerwów też.
Ja miałam pełny pęcherz i później kazał go opróżnić żeby dzidzia zmienila pozycję. Nie powiedział płci ale z mężem widzieliśmy chyba mała antenkę
No i jeszcze nie kazał robic mi zastrzyków w dole brzucha bo stwierdził ze jest wtedy gorszy obraz usg ale wszystko było ładnie widać więc nie wiem o co mu chodziło ;P
No to piękniea ta antenka moze sie jeszcze zmienić bo to jest jakiś coś płciowy i z tego dopiero w 15 tygodniu się wykształaca co ma byc hehe i jak jest chłopczyk to sie tam coś pojawia koło pęcherza moczowego takze trzeba czekać
co do zastrzyków w dole brzucha ogólnie nie można z tego co wiem , robi się na kwadraty po bokach pępka 5cm od
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Lilly_Ana wrote:Hej
Nadrabiam powoli. Podziwiam Was i zazdroszczę że macie siły na forum pisać, ja to się czuje tragicznie
Było o seksie, my tez mamy zakaz, przynajmniej na razie, zobaczymy później. Ale bardziej szkoda mi siebie niż Mężabo jednak on ma przyjemności a ja nic
Madzikkj - pytałaś o ilość usg. Naliczyłam 7 razy USGA byłam w 5t, 6t, 7t, 8t, 10t, 11t i teraz w 13t prenatalne. Teraz wizyta za tydzień i też usg będzie.
Zamówiłam detektor tętna, powinien do środy być.
Mi zawsze na usg każą być z pustym pęcherzemnawet jak na prenatalnych byłam to wisiała wielka kartka żeby opróżnić przed badaniem. A prenatalne już miałam przez brzuch.
Wczoraj miałam tragiczną noc i dzień, wymioty, wymioty i wymioty. Kiedy to minie
Co do sexów u nas zakaz też do końca chyba hehe i też myślę , ze mój małż to skorzysta trochę przyjemności a ja to się nawet podniecić boje co by skurczy macicy nie wywołać szyjki nie skrócić ;p ale da się żyć bez
Jeju współczuje wymiotów ja nic , czasami mnie zemdli tylko , ale jestem bez energii zupełnieLilly_Ana lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
bondzik007 wrote:A i któraś z Was martwiła się NT. Mi na początku zmierzyl 1,7, pózniej 1,9 i ostatni 2,2. Nie mam pojęcia od czego to zależy. Wpisał mi w kartę 2,2 ale powiedział że to bardzo dobry wynik i wszystko jest w normie.
Fasol ma prawie 7cm
Kala a Ty już po wizycie?
Moje ostatnio miało przyzierność 0,5nie wiem czy to maleje chyba wraz jak dziecko rośnie ?
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Aga9090 wrote:Dziewczyny, a ja będę prosiła na jutro o 8:30 kciuki, bo mam usg jamy brzusznej..
Troche się boję
3mam kciuki
Co do pęcherza ja wiecznie nie wysikana ide hahah zazwyczaj nie zdążę
Aga9090, Dip88 lubią tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
88Kala wrote:Juz po
uff wszystko ok, Bąbelek ładnie się ułożył, dr mówił że nagranie mamy idealnie książkowe i może służyć jako przykład badań prenetalnych
NT ostatecznie zmierzył 2,1 ale mierzył kilka razy i wziął największe. Zdjęcie wstawie jak wrócę do domu
Gratulacje88Kala lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Ale mnie ssssssssssie na żołądku, zjadłabym coś ,, konkretnego '' ...
Kala super wieści
Aga ale apetyczne te czereśnie, ojj zjadłabym
Jagodagoi dobrze, że z maleństwem okMam nadzieję, że problemy jak najszybciej się skończą :*
88Kala, Aga9090, Jagodagoi lubią tę wiadomość
-
Bondzik gratuluję! Bardzo sie cieszę, ze u Ciebie dobre wiesci
Ja mam wizyte w srode.
Niestety dzisiaj przy wyproznianiu pojawila sie u mnie krew.. i to nie malo. Wiem, ze sporo siedzialam, na weekend kilka godzin w aucie, ale jak na tym etapie juz takie problemy, to co bedzie pozniejma ktos sprawdzone metody na glupi tylek?
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d148d4ebd3fc.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd2fd8960b7c.jpg
Nasz Maluszekgin mówił, że na 80% dziewczynka
ale to się jeszcze okaże później
ogólnie mówił, że wszystkie parametry i przepływy bardzo ładne. Teraz jeszcze czekam na wyniki z pappa.
Karmelkovaa, Azzurra, Aga9090, Aguś 90, agniecha2101, Malutka_94, Irminka1231, futuremama, ania-89, Jagodagoi, Dip88, bondzik007, mindusia87, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Bondzik gratuluję! Bardzo sie cieszę, ze u Ciebie dobre wiesci
Ja mam wizyte w srode.
Niestety dzisiaj przy wyproznianiu pojawila sie u mnie krew.. i to nie malo. Wiem, ze sporo siedzialam, na weekend kilka godzin w aucie, ale jak na tym etapie juz takie problemy, to co bedzie pozniejma ktos sprawdzone metody na glupi tylek?
Ja od zawsze sie męcze z kiszkamikoło 10tyg tez mi buchło krwią bo nie wiedziałam z której dziurki sie przestarszyłam ale chyba naczyńko po prostu pękło bo mam okropne zaparcia :<
Także problem z jelitami mi nie obcy ;/ teraz jeszcze zelazo mam w witaminach i juz wgl zmaurowanaoróbuje wszelkich metod ale i tak cięzko ogarnąć
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Aga9090 wrote:Dziewczyny, a ja będę prosiła na jutro o 8:30 kciuki, bo mam usg jamy brzusznej..
Troche się bojęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 20:46
Aga9090, agniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość