Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azurra, kochana dziekuje :) życzę udanego odpoczynku :*

Co do pełnego pęcherza, to fakt na zwykłym usg nie musi byc, a na prenatalnych juz mi to zalecili, moze dlatego, ze więcej pomiarów sie robi, a jak wspomniała Dip pełny pęcherz wypycha wszystko ładnie podczas usg brzucha :)
    Z racji, ze ja juz ledwo stałam Pani powiedziała, ze najpierw zerknie na dzieci i ewentualnie będe mogła iść siku ale było je dzięki temu tak fajnie widać, ze poprosiła abym wytrzymała. Na koniec, bo jedna mocno fikala i sie przedłużało tak pełny pęcherz teoszke je uciskał. Za długo trwało i za długo trzymałam ;) ale przez 90% badania było to pomocne.
    Tak czy inaczej - każdy Lekarz ma swoje zalecenia i tego sie trzymajmy. :)

Bondzik gratuluje :) moje twixy tez miały wysokie tętno, teraz sie unormowalo i lekarz tez mówił, aby sie tym absolutnie nie martwic :)

Aga czereśnie <3 zezarlam dzis pol michy :) mniam! Zapilam koktajlem z banana, malin i maślanki i...prawie umarłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 17:55

bondzik007, nick nieaktualny, Dip88 lubią tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Jagodagoi Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Długo się nie odzywałem. Mam trochę problemów osobistych. Na szczęście z ciążą wszystko w porządku. Dziś byłam na wizycie. Widziałam dzidziusia i bijące serduszko. Rośnie w odpowiednim tempie. Tylko cukier na czczo mam za wysoki, no i 26 czerwca idę na krzywą cukrową, ale spodziewałam się tego.

bondzik007, futuremama, Dip88 lubią tę wiadomość

ganndzu52il88swb.png
  • mokka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Mokka a ty miałaś jakieś wskazania do Nifty?
    Dip na usg wyszła fala a, inne paramenty Ok, kość nosowa obecna, nt 1,7. Dzidz 8 cm, dla swietgo spokoju poszłam na nifty

Dip88 lubi tę wiadomość

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja będę prosiła na jutro o 8:30 kciuki, bo mam usg jamy brzusznej..
    Troche się boję :/

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja od wczoraj wycięta z życia ... nie funkcjonuje , nie mam siły na nic ;p spałabym tylko :) mao mnie na internecie ale kurcze wchodzę i nadrabiam hehe bo nie mozna nadążyć :D

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Halo dziewczyny :)

Karmelkova ciekawe czy u Nas tez sie zmienia przewidywania, które wg.Pani doktor idą w stronę dziewczynek :) juz sie troszkę nastawiłam, choć wiem, ze 100% pewność dopiero przed Nami :) w którym tygodniu u Ciebie wróżyli dziewczynkę?

Co do specyfików na rozstępy, słuchając sie mamyginekolog, która pisała, ze najważniejsze to sie smarować, a czy bedzie to krem za stowe czy za 20zl to wcale nie uchroni Nas przed rozstępami...zrezygnowałam z zakupu Bio Oil, choć na niego byłam nastawiona i postawiłam na Babydream olejek migdałowy. Niedrogi, dobre opinie i skład :)
    Ale przez upały smaruje sie Palmersem za 29zl w Hebe znalazłam :) Mnie akurat zapach sie podoba :)
    Chciałam przyjąć taktykę rano balsam, na wieczor oliwka ale ta parnota za oknem pozwala tylko na balsam :D

w 12 tygodniu poczatkiem ale też lekarz się nie przykładał bp to był od prenatalnych :) mój gun teraz mówił ze 50/50 bo narząd się musi wykształcić bo tylko jest zaczątek tego i nie wiadomo ale chyba obstawia chłopca więc musze poczekac do kolejnej wizyty i powinno sie wyjaśnić :D w sumie juz sie nastawiłam na dziewczynkę ale co będzie to będzie byle rosło zdrowo :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania-89 wrote:
    Dziewczyny a jak u Was ze spaniem ,lezeniem na boku? Ja zawsze tak zasypialam a najlepiej na brzuchu...teraz tylko na chwilę mogę na boku i wszystko mnie boli,a na plecach tak mi źle, ale wiem ze nie mam innego wyjścia.

ja się nauczłam na lewym podusia rogal mi pomogła moje wybawienie :)

ania-89 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• 88Kala Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    A i któraś z Was martwiła się NT. Mi na początku zmierzyl 1,7, pózniej 1,9 i ostatni 2,2. Nie mam pojęcia od czego to zależy. Wpisał mi w kartę 2,2 ale powiedział że to bardzo dobry wynik i wszystko jest w normie.

Fasol ma prawie 7cm :)

Kala a Ty już po wizycie?

Juz po :) uff wszystko ok, Bąbelek ładnie się ułożył, dr mówił że nagranie mamy idealnie książkowe i może służyć jako przykład badań prenetalnych :P NT ostatecznie zmierzył 2,1 ale mierzył kilka razy i wziął największe. Zdjęcie wstawie jak wrócę do domu :)

Karmelkovaa, Malutka_94, Aguś 90, agniecha2101, futuremama, Dip88, bondzik007 lubią tę wiadomość

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Dziewczyny ja po! Wszystko jest dobrze! <3 serduszko trochę szybko bije bo 175 średnio ale doktor mówił że prawdopodobnie z moich nerwów też.

Ja miałam pełny pęcherz i później kazał go opróżnić żeby dzidzia zmienila pozycję. Nie powiedział płci ale z mężem widzieliśmy chyba mała antenkę ;D

No i jeszcze nie kazał robic mi zastrzyków w dole brzucha bo stwierdził ze jest wtedy gorszy obraz usg ale wszystko było ładnie widać więc nie wiem o co mu chodziło ;P

No to pięknie <3 a ta antenka moze sie jeszcze zmienić bo to jest jakiś coś płciowy i z tego dopiero w 15 tygodniu się wykształaca co ma byc hehe i jak jest chłopczyk to sie tam coś pojawia koło pęcherza moczowego takze trzeba czekać :D co do zastrzyków w dole brzucha ogólnie nie można z tego co wiem , robi się na kwadraty po bokach pępka 5cm od :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Hej :)
    Nadrabiam powoli. Podziwiam Was i zazdroszczę że macie siły na forum pisać, ja to się czuje tragicznie :)

Było o seksie, my tez mamy zakaz, przynajmniej na razie, zobaczymy później. Ale bardziej szkoda mi siebie niż Męża :D bo jednak on ma przyjemności a ja nic ;)

Madzikkj - pytałaś o ilość usg. Naliczyłam 7 razy USG :) A byłam w 5t, 6t, 7t, 8t, 10t, 11t i teraz w 13t prenatalne. Teraz wizyta za tydzień i też usg będzie.

Zamówiłam detektor tętna, powinien do środy być. :D

Mi zawsze na usg każą być z pustym pęcherzem :) nawet jak na prenatalnych byłam to wisiała wielka kartka żeby opróżnić przed badaniem. A prenatalne już miałam przez brzuch.

Wczoraj miałam tragiczną noc i dzień, wymioty, wymioty i wymioty. Kiedy to minie :(

Co do sexów u nas zakaz też do końca chyba hehe i też myślę , ze mój małż to skorzysta trochę przyjemności a ja to się nawet podniecić boje co by skurczy macicy nie wywołać szyjki nie skrócić ;p ale da się żyć bez :D

Jeju współczuje wymiotów ja nic , czasami mnie zemdli tylko , ale jestem bez energii zupełnie

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    A i któraś z Was martwiła się NT. Mi na początku zmierzyl 1,7, pózniej 1,9 i ostatni 2,2. Nie mam pojęcia od czego to zależy. Wpisał mi w kartę 2,2 ale powiedział że to bardzo dobry wynik i wszystko jest w normie.

Fasol ma prawie 7cm :)

Kala a Ty już po wizycie?

Moje ostatnio miało przyzierność 0,5 :) nie wiem czy to maleje chyba wraz jak dziecko rośnie ?

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Dziewczyny, a ja będę prosiła na jutro o 8:30 kciuki, bo mam usg jamy brzusznej..

3mam kciuki :)

Co do pęcherza ja wiecznie nie wysikana ide hahah zazwyczaj nie zdążę :D

nick nieaktualny, Dip88 lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88Kala wrote:
    Juz po :) uff wszystko ok, Bąbelek ładnie się ułożył, dr mówił że nagranie mamy idealnie książkowe i może służyć jako przykład badań prenetalnych :P NT ostatecznie zmierzył 2,1 ale mierzył kilka razy i wziął największe. Zdjęcie wstawie jak wrócę do domu :)

Gratulacje :) :) :)

88Kala lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie ssssssssssie na żołądku, zjadłabym coś ,, konkretnego '' ...

Kala super wieści :)

Aga ale apetyczne te czereśnie, ojj zjadłabym :)

Jagodagoi dobrze, że z maleństwem ok <3 Mam nadzieję, że problemy jak najszybciej się skończą :*

88Kala, nick nieaktualny, Jagodagoi lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bondzik gratuluję! Bardzo sie cieszę, ze u Ciebie dobre wiesci :)

Ja mam wizyte w srode.

Niestety dzisiaj przy wyproznianiu pojawila sie u mnie krew.. i to nie malo. Wiem, ze sporo siedzialam, na weekend kilka godzin w aucie, ale jak na tym etapie juz takie problemy, to co bedzie pozniej :/ ma ktos sprawdzone metody na glupi tylek?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d148d4ebd3fc.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd2fd8960b7c.jpg
    Nasz Maluszek :D gin mówił, że na 80% dziewczynka <3 ale to się jeszcze okaże później :) ogólnie mówił, że wszystkie parametry i przepływy bardzo ładne. Teraz jeszcze czekam na wyniki z pappa.

Karmelkovaa, Azzurra, nick nieaktualny, Aguś 90, agniecha2101, Malutka_94, Irminka1231, futuremama, ania-89, Jagodagoi, Dip88, bondzik007, mindusia87, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Bondzik gratuluję! Bardzo sie cieszę, ze u Ciebie dobre wiesci :)

Ja mam wizyte w srode.

Niestety dzisiaj przy wyproznianiu pojawila sie u mnie krew.. i to nie malo. Wiem, ze sporo siedzialam, na weekend kilka godzin w aucie, ale jak na tym etapie juz takie problemy, to co bedzie pozniej :/ ma ktos sprawdzone metody na glupi tylek?

Ja od zawsze sie męcze z kiszkami :/ koło 10tyg tez mi buchło krwią bo nie wiedziałam z której dziurki sie przestarszyłam ale chyba naczyńko po prostu pękło bo mam okropne zaparcia :<
    Także problem z jelitami mi nie obcy ;/ teraz jeszcze zelazo mam w witaminach i juz wgl zmaurowana :/ oróbuje wszelkich metod ale i tak cięzko ogarnąć

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane ja po weekendzie zaraz będę Was nadrabiać ale dzisiaj się zestresowałam bo mój M miał 2 kleszcze ! A wokół jednego duży rumień :( ale jutro idziemy po antybiotyk ...

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) oby było ok....

Aga będę trzymać kciuki...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Bede trzymać✊.moje malenstwo fika sobie tam.czuje coraz wyrazniej.bardziej niz 2 tygodnie temu.cudowne uczucie.jeszcze 9 dni do wizyty.teraz mam najdluzsza przerwe miedzy wizytami bo az 4 tygodnie.moj lekarz robi usg na kazdej wizycie.wiec nie moge doczekac sie podgladania malenstwa.a tak w ogole zaczely ponownie bolec mnie piersi.po dlugiej przerwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 20:46

nick nieaktualny, agniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość

2nn390bvba2l74tr.png

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ