Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba pora abym uwierzyla i wkoncu tu zawitala! W piatek o 21:50 zrobilam pierwszy test i zanim odlozylam na umywalke pojawily sie 2 grube krechy. Termin wedlug OM to polowa grudnia! Staralismy sie od czerwca 2015
Lotopałanka, Kai, Paula222, asylia, agniecha2101, Justyska89, Karmelkovaa, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Od czerwca 2015, czyli już jakiś czas. W czerwcu 2015 brałam slub . Gratuluję i trzymam kciuki za udaną ciążę.
Dziewczyny, po co Wy się tymi betami katujecie? Nie lepiej po prostu podejść do lekarza potwierdzić ciążę i wykluczyć pozamaciczna? A tak się zamartwiacie przyrostami, które wiadomo, że są skokowe i z pewnością jest jakaś granica błędu? Albo chociaż zadzwoncie do lekarza, a nie kalkulatorom wierzcie. Zadreczacie się, a przecież w ogóle nie macie na te poziomy wpływu. Trzymam za Was mocno kciuki.joasia8966, Lotopałanka, agniecha2101, Justyska89 lubią tę wiadomość
-
Jejjjjjj co za noc!!! Wieczorem już czułam , że coś jest nie tak... W nocy dostałam okropnego kataru, nie mogłam oddychać i spać. Rano obudziłam się jak po uderzeniu młota, głowa boli, oddechu brak.... Idę dziś do apteki zapytam o coś na katar. To już 2 przeziębienie w tej ciąży wrrr
Kai przy podejrzeniu lub ryzyku ciąży pozamacicznej ważne jest by kontrolować prawidłowy przyrost A jak już jest 1500 to od razu USG :)Bo dalej czekać nie ma sensu. Przynajmniej mój gin robił tak przy każdej ciąży bo jestem po dwóch pozamacicznych ...
Mezatka2015 witamy i gratulacje Wpisałam Cię na 15 grudnia Jak masz ochotę podaj skąd jesteś
Uciekam odwieźć dzieci.
-
Kai, ja już byłam u ginekologa w 4tc. Pęcherzyk jest w macicy. Ale teraz oczywiście dostaję schizy, że pewnie serce nie zabije, stąd te bety. Napisałam maila do swojego prowadzącego. Podejrzewam że wszystko ok(na zagranicznej stronie wyczytałam że bety w przedziale 1200-6000 powinny się podwajać, nie rosnąć o 66%), ale i tak durna głowa myśli inaczej. Myślę nad psychologiem, bo o ile z ciążą wszystko w porządku, to ja wykończę siebie tymi nerwami...
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931
-
Hej. Ale sobie dziś pospałam aż do 7 o dziwo moja królewna obudziła się o 7.20 dostała butle z piciem i jeszcze sobie leży. Starsza córka już do szkoły poszła. A z maluda dzisiaj szczepienie choć nie wiem czy ją zaszczepia bo katar ma i od wczoraj zaczela kaszleć.
Jeju dziewczyny jaki ja mam wzdęty brzuch... Mi ogólnie po tych ciążach sporo zostało ale już kilka razy próbowałam zrzucić kg i co mi się udało to wracało z nadwyżka więc dałam sobie spokój. A teraz mam brzuch jak bym miała balon w środku...
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Paula222 wrote:agniecha2101 super wieści z wizyty !!! O to zmieniam datę
Paula222 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Kai wrote:Od czerwca 2015, czyli już jakiś czas. W czerwcu 2015 brałam slub . Gratuluję i trzymam kciuki za udaną ciążę.
Dziewczyny, po co Wy się tymi betami katujecie? Nie lepiej po prostu podejść do lekarza potwierdzić ciążę i wykluczyć pozamaciczna? A tak się zamartwiacie przyrostami, które wiadomo, że są skokowe i z pewnością jest jakaś granica błędu? Albo chociaż zadzwoncie do lekarza, a nie kalkulatorom wierzcie. Zadreczacie się, a przecież w ogóle nie macie na te poziomy wpływu. Trzymam za Was mocno kciuki.futuremama, Paula222 lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
joasia8966 wrote:Hej. Ale sobie dziś pospałam aż do 7 o dziwo moja królewna obudziła się o 7.20 dostała butle z piciem i jeszcze sobie leży. Starsza córka już do szkoły poszła. A z maluda dzisiaj szczepienie choć nie wiem czy ją zaszczepia bo katar ma i od wczoraj zaczela kaszleć.
Jeju dziewczyny jaki ja mam wzdęty brzuch... Mi ogólnie po tych ciążach sporo zostało ale już kilka razy próbowałam zrzucić kg i co mi się udało to wracało z nadwyżka więc dałam sobie spokój. A teraz mam brzuch jak bym miała balon w środku...👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
A co do balonów jeszcze, to taki zobaczyłam na niebie w niedzielę: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58becf9124a8.jpg
Edit.
Nie wiem czemu mi zdjęcia tak obracaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 08:21
Paula222 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dziekuje za dodanie. Wyczekana i upragniona ciaza okazala sie najwiekszym zaskoczeniem mojego zycia ale opisze wam to pozniej. Jestem z Leicester, Anglia a pochodze ze Stargardu (obok Szczecina)
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Dzień dobry,
Mezatka2015 witaj
wybaczcie, że mnie mało, ale wieczorami padam. Dosłownie jakby mi ktoś wtyczkę wyciągnął. Ciężko mi do 22 dotrwać.
U Endo byłam - wszystko ok. Bardzo się ucieszyła z bety i trzyma kciuki za dalsze dobre wiadomości.
W ogóle chyba zapytam ginke (tą na nfz) czy mi da skierowanie do endo) - bo ta mnie teraz chce oglądać co miesiąc, z badaniami się nie szczypie więc wizyta + to co każe zrobić to co miesiąc jakieś 250 zł na samego endokrynologa. -
Mezatka2015 wrote:Dziekuje za dodanie. Wyczekana i upragniona ciaza okazala sie najwiekszym zaskoczeniem mojego zycia ale opisze wam to pozniej. Jestem z Leicester, Anglia a pochodze ze Stargardu (obok Szczecina)👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
asylia wrote:Dzień dobry,
Mezatka2015 witaj
wybaczcie, że mnie mało, ale wieczorami padam. Dosłownie jakby mi ktoś wtyczkę wyciągnął. Ciężko mi do 22 dotrwać.
U Endo byłam - wszystko ok. Bardzo się ucieszyła z bety i trzyma kciuki za dalsze dobre wiadomości.
W ogóle chyba zapytam ginke (tą na nfz) czy mi da skierowanie do endo) - bo ta mnie teraz chce oglądać co miesiąc, z badaniami się nie szczypie więc wizyta + to co każe zrobić to co miesiąc jakieś 250 zł na samego endokrynologa.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Poznajcie mego najukochańszego skarba ❤
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7e66385664a.jpg ❤❤❤❤❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 08:30
asylia, futuremama, Justyska89, Karmelkovaa, Lotopałanka, Magdaa21, Irminka1231, TaPaT, Paula222, Kai, joasia8966, inaa, Lilly_Ana, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Agniecha jeju jaki cudny skarbuś pięknie
Ja już po becie teraz czekanie ... wolałabym to przespać...agniecha2101 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Hej,
Mi się też chcę strasznie spać. Ogólnie szybko się męczę. Dziś 5t2d. Do lekarza za 13 dni
Betę robiłam raz i już nie robię bo więcej będę schizowac niż to warte.. Pójdę w 7t1d i zobaczymy
Jedyne jak wydaje mi się że nie mam objawów to wystarczy że dotknę piersi i już się upewniam hahaha xDWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 08:44
-
Dziewczyny, nie chciałam, by moje teksty o betach za mocno zabrzmialy, nie czepiam się, po prostu chcialam Was uspokoić. W ramach wyjaśnienia opowiem Wam, jak wyglądał pierwszy trymestr mojej pierwszej ciąży. Po teście trochę się ucieszyłam, trochę przerazilam, że to już nie ma odwrotu, jak sobie poradzimy, że to koniec naszej malzenskiej relacji (byliśmy ledwie 7 miesięcy po ślubie), że noce nieprzespane i ze nigdzie nie wyjdę. Potem radość zaczęła narastac, a pojawił się strach przed pozamaciczna. Całe szczęście szybko miałam wizytę,pecherzyk był,gdzie trzeba. Później miałam panikę,żeby nie poronic. Wydawało mi się, że w tym względzie wszystko zależy ode mnie. Poruszalam się wolnym krokiem,bałam się podnieśc rąk do góry, mylam się w ketniej wodzie, analizowalam sklad potraw co do obecnosci szkodliwych przypraw, bałam się podnieść wszystkiego, co wazylo więcej niż 2 kg, nie wspomnę już,ze umieralam ze strachu za każdym razem, jak szłam do toalety, czy nie plamie i czy nic się nie stanie, jak zepne troszkę miesnie na dwójkę. Nie spałam z nerwów po nocach. To wszystko robiłam, mając lat 34. Dałam sobie wmówić każdą głupotę, której nie można w ciąży robić lub jesc i wszystkiego przestrzegalam z pieczolowitoscia. Tymczasem moje ciężarne koleżanki cieszyły się zyciem i ciążą i nie szukały dziury w calym. Teraz ja się chcę cieszyć, oczywiście dbając o siebie i uważając na dzidziusia,ale w ramach zdrowego rozsądku, a nie wariactwa totalnego.
-
agniecha2101 wrote:Poznajcie mego najukochańszego skarba ❤
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7e66385664a.jpg ❤❤❤❤❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 08:49