X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Nie było mnie od czwartku. Od wizyty u gina który w sumie oprócz przepisania mi lekow na moją niedokrwistość to nic więcej ta Pani nie zrobiła. Wiec jestem nie pocieszona. Wiem że to jeszcze wcześnie ale liczyłam na usg czy badanie a tu nic. Więcej do niej nie ide. Teraz mysle co dalej. Czy iść w czwartek 12 ( to 5t i 5dni) czy w nastepny poniedzialek czyli 6t i 2dni tym razem na nfz. Pozniej będę chodzić prywatnie.

• mindusia87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poczekała i poszła dopiero w 6t jest wiejsze prawdopodobienstwo ze cos wtedy zobaczysz na usg

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje kochane:* a więc byłam u gina rano, ledwo zdążyłam do pracy, ale powiedziałam już o ciązy mojej Pani Dyrektor, ale mnie wyprzytulała:) powiedziała, że mam dbać o siebie, nie patrzeć na nic, jak coś to mogę L4, ale super byłoby dokończyć tą 3 klasę, nie chcę ich tak zostawiać w ostatniej chwili, mogę brać jakieś tygodniowe urlopy, potem tydzień pracy itd, ale póki co, myślę, że nie ma takiej potrzeby:)za trzy tygodnie długi weekend - u mnie w szkole tygodniowy:)

U gina wymaz pobrany:) Na USG widać ładny pęcherzyk (jeden) z ciałkiem żółtym, gin powiedział, że wszystko dobrze:) mam przyjść na kolejną wizytę za tydzień w czwartek, mówił, że już powinno być widać coś więcej, no i znowu mile jestem zaskoczona, bo wziął tylko za sam wymaz 60 zł. Nie umiem za bardzo odczytywać tego zdjęcia z USG, ale jest tak zmierzony ten pęcherzyk:

D1 0.78 cm
    D2 0.35 cm
    D3 0.10 cm

Bardzo proszę Was o poradę, ponieważ powiedziałam ginowi, że od wczoraj mam uporczywy ból podbrzusza (staram się nie brać przeciwbólowych), ale jednak jest dość mocno odczuwalny, typowo jak na @. Wydaje mi się, że to trochę przez to wczorajsze zdenerwowanie. Dał mi duphaston, a przecież progesteron miałam wysoki jak robiłam z pierwszą betą. Nawet bardzo wysoki. Zastanawiam się nad koniecznością brania tego dupka - wolałabym nie brać dodatkowych leków. Co myślicie?
    Jeszcze od dzisiaj jadę z zastrzykami Clexane.

Lotopałanka, agniecha2101 lubią tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to super.... Gratuluję....

Co do dupka skoro zapisał to ja bym brała chyba...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrabiam właśnie dzisiejsze strony i uśmiałam się z tych zachcianek i lęków, bo mam tak samo:P hehe to moje pierwsze, a ja już się zastanawiam, jak to będzie, jak ja to ogarnę, skąd będę wiedziała wszystko jak się dziecko urodzi OMG! Wariactwo jakieś:P U mnie z apetytem trochę gorzej, dzisiaj większość to wmusiłam w siebie, ale oczywiście ogóreczki kiszone to bym mogła jeść do wszystkiego... daje mi popalić to dziąsło trochę, więc to może dlatego. Nigdy nie miałam problemów z zębami, mam naprawdę ładne i dbam o nie, a tu takie coś:( mam nadzieję, że to faktycznie tylko zapalenie dziąsła a raczej tej kieszonki przy dziąśle, ale nie mogę też biegać codziennie do dentysty, płukam wodą utlenioną i Dentoseptem - wyczytałam na forach, że można.

Karmelkova:* cieszę się, że jesteś z nami:* i trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie:* ja też mam wysoki progesteron, bo 36, ale lepiej mieć chyba wyższy niż niski, tak mi się wydaje, gin powiedział, że okej, wróżył może dwa pęcherzyki, ale dzisiaj na USG był jeden:)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia8966 wrote:
    Was przeraża jak dacie radę z dwójką, a ja z piątką...

Naprawdę podziwiam Cię kobieto:D

joasia8966 lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT wrote:
    Karolcia, jak tam po wizycie? Patrze po szwaczku, a my mamy taki sam tydzień i dzień ciąży, na kiedy masz termin?

O to super:) zapodaj też swój suwaczek:*

mi kalkulator przewiduje na 8 grudnia (na podstawie owu):) kalkulator belly pokazuje, że w tym dniu urodziła się Maryla Rodowicz;P hah

A na podstawie ostatniej @ to na 6 grudnia:) ale na pewni nie dam na imię Mikołaj, bo u mnie w szkole są same niegrzeczne Mikołaje:P heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 18:08

Lotopałanka, TaPaT lubią tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Dziewczyny nadrabiam właśnie dzisiejsze strony i uśmiałam się z tych zachcianek i lęków, bo mam tak samo:P hehe to moje pierwsze, a ja już się zastanawiam, jak to będzie, jak ja to ogarnę, skąd będę wiedziała wszystko jak się dziecko urodzi OMG! Wariactwo jakieś:P U mnie z apetytem trochę gorzej, dzisiaj większość to wmusiłam w siebie, ale oczywiście ogóreczki kiszone to bym mogła jeść do wszystkiego... daje mi popalić to dziąsło trochę, więc to może dlatego. Nigdy nie miałam problemów z zębami, mam naprawdę ładne i dbam o nie, a tu takie coś:( mam nadzieję, że to faktycznie tylko zapalenie dziąsła a raczej tej kieszonki przy dziąśle, ale nie mogę też biegać codziennie do dentysty, płukam wodą utlenioną i Dentoseptem - wyczytałam na forach, że można.

Karmelkova:* cieszę się, że jesteś z nami:* i trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie:* ja też mam wysoki progesteron, bo 36, ale lepiej mieć chyba wyższy niż niski, tak mi się wydaje, gin powiedział, że okej, wróżył może dwa pęcherzyki, ale dzisiaj na USG był jeden:)

Cieszę się , że u Ciebie już pęcherzyk z ciałkiem :) :* ja muszę czekać... jutro ide na bete i sie boje ;/
    Wgl ciągle kłuje mnie prawa strona a z lewej mam ciałko żółte i się martwię ;/
    No ja biorę dupka 3x1 i dopochwowo inny jeszcze 800mg :D także luzik to jak cukierek ;p on Ci w badaniu nie wyjdzie

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• TaPaT Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Hej moje kochane:* a więc byłam u gina rano, ledwo zdążyłam do pracy, ale powiedziałam już o ciązy mojej Pani Dyrektor, ale mnie wyprzytulała:) powiedziała, że mam dbać o siebie, nie patrzeć na nic, jak coś to mogę L4, ale super byłoby dokończyć tą 3 klasę, nie chcę ich tak zostawiać w ostatniej chwili, mogę brać jakieś tygodniowe urlopy, potem tydzień pracy itd, ale póki co, myślę, że nie ma takiej potrzeby:)za trzy tygodnie długi weekend - u mnie w szkole tygodniowy:)

U gina wymaz pobrany:) Na USG widać ładny pęcherzyk (jeden) z ciałkiem żółtym, gin powiedział, że wszystko dobrze:) mam przyjść na kolejną wizytę za tydzień w czwartek, mówił, że już powinno być widać coś więcej, no i znowu mile jestem zaskoczona, bo wziął tylko za sam wymaz 60 zł. Nie umiem za bardzo odczytywać tego zdjęcia z USG, ale jest tak zmierzony ten pęcherzyk:

D1 0.78 cm
    D2 0.35 cm
    D3 0.10 cm

Bardzo proszę Was o poradę, ponieważ powiedziałam ginowi, że od wczoraj mam uporczywy ból podbrzusza (staram się nie brać przeciwbólowych), ale jednak jest dość mocno odczuwalny, typowo jak na @. Wydaje mi się, że to trochę przez to wczorajsze zdenerwowanie. Dał mi duphaston, a przecież progesteron miałam wysoki jak robiłam z pierwszą betą. Nawet bardzo wysoki. Zastanawiam się nad koniecznością brania tego dupka - wolałabym nie brać dodatkowych leków. Co myślicie?
    Jeszcze od dzisiaj jadę z zastrzykami Clexane.

Karolcia, super wiadomości aż miło się takie dobrze rzeczy czyta! Ja mam wizytę w czwartek zobaczymy czy będzie coś widać będzie to 6t2d :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 18:41

Lotopałanka lubi tę wiadomość

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ekstra info :)
    Ja dziś 5t1d. Do lekarza za równe dwa tyg :) nie chce się wcześniej stresować :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno na Waszych wizytach będzie wszystko w porządku:) jestem o tym przekonana:)

powiedzcie mi, czy którąś z Was oprócz podbrzusza boli też trochę krzyż? Martwię się tym trochę, czuję się jakbym była podczas @ :(

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Karolcia ekstra info :)
    Ja dziś 5t1d. Do lekarza za równe dwa tyg :) nie chce się wcześniej stresować :)

Ja też bym tak wcześnie nie poszła, gdyby nie ten wymaz bakteriologiczny, ze względu na trochę dziwnawy śluz, w środku biały, a na zewnątrz już jest żółtawy, biorę witaminę B, nie wiem może od tego, bo żadnych objawów infekcji nie mam, ale gin kazał zrobić.

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Cieszę się , że u Ciebie już pęcherzyk z ciałkiem :) :* ja muszę czekać... jutro ide na bete i sie boje ;/
    Wgl ciągle kłuje mnie prawa strona a z lewej mam ciałko żółte i się martwię ;/
    No ja biorę dupka 3x1 i dopochwowo inny jeszcze 800mg :D także luzik to jak cukierek ;p on Ci w badaniu nie wyjdzie

Właśnie wolałabym uniknąć łykania leków jak cukierki, już i tak trochę ich biorę, tez wszystkie suplementy na mutacje + zastrzyki, dziewczyny piszą na forach, że jak nie ma potrzeby, plamień itp to nie brały...sama nie wiem czemu mi ja dał. Poza tym, pewnie jak zacznę brać, to już będę musiała brać przez dłuższy czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 18:59

7v8r9n73wz5zsofj.png

• futuremama Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa dobrze Cię widzieć po tej stronie mocy ;)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia rozumiem to pierwsza ciąża więc nie masz w głowie tego żeby brać coś dodatkowo, bo też po co... wazne aby było wszytsko dobrze :)
    Ja z kolei juz się leków nie boję obecnie biorę takie co ludzie po chemii heh i żyję co lepsze xD ciekawe kiedy zaczne świecić

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama ;*** jestem jestem , oby do końca :)
    Jeju strasznie sie boje cp... uspokójcie mnie prosze ;p
    Skoro ciałko żołte mam po lewej stronie czemu kłuje mnie bardziej prawa ;/ oby taka uroda

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Kai Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Na pewno na Waszych wizytach będzie wszystko w porządku:) jestem o tym przekonana:)

powiedzcie mi, czy którąś z Was oprócz podbrzusza boli też trochę krzyż? Martwię się tym trochę, czuję się jakbym była podczas @ :(
    Mnie czasem boli krzyż. I brzuch jak na okres. Poprzednio tez tak mialam.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    O to super:) zapodaj też swój suwaczek:*

mi kalkulator przewiduje na 8 grudnia (na podstawie owu):) kalkulator belly pokazuje, że w tym dniu urodziła się Maryla Rodowicz;P hah

A na podstawie ostatniej @ to na 6 grudnia:) ale na pewni nie dam na imię Mikołaj, bo u mnie w szkole są same niegrzeczne Mikołaje:P heh

A ja mam właśnie synka Mikołaja. Ja bym na pewno nie dala na imię Franek, Antos albo Miłosz, bo mam złe skojarzenia uczniowskie ;-).

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko się tam pewnie rozciąga więc z każdej strony pewnie po trochę będzie czuć.

Ja też nadal w strachu :D Dziś to już w ogóle przeszłam samą siebie ze schizami.

A kiedy doblekarza idziesz?

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Mnie czasem boli krzyż. I brzuch jak na okres. Poprzednio tez tak mialam.

Uspokoiłaś mnie trochę:* dziękuję:* biję się z myślami o ten duphaston, niby lekarz to lekarza, ale z drugiej strony, skoro progesteron mam okej, nie mam żadnych plamień, to po co mam go brać:( ehh... tyle decyzji w tej ciąży :P

7v8r9n73wz5zsofj.png

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ