Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
O Daniela i dziewczyny, w sumie te które dodatkowo biorą magnez. W jakich dawkach bierzecie? Myślę czy też zacząć brać. W moich witaminach mam 70 mg magnezu, ale mam w domu tabletki z magnezem + b6 i tam jest dawka 130 mg magnezu i 1,4 mg b6. Wiem, że niby magnezu nie da się przedawkowac, ale wolę się upewnić. Nie wiem czy brać dodatkowo czy nie. Co myślicie?
-
Dip88 wrote:Karmelkova mnie od rozciągania macicy to boli ale tak bardziej po bokach i w pachwinach. A to wczoraj to czułam dosłownie kłucie w macicy, tak po środku. Sama już nie wiem... Jeżeli o mnie chodzi to wizytę mam o 14.10 a jak o Agnieche to ma po 13
Ja mam kłucia jakby w samej pochwie , i lekarz mówił ze to wiązadła i wgl . Chodzi o to zeby kłucia nie były regularne tez bo wtedy są niebezpieczne
Ja magnez biorę od początku po 2 po 4 nawet do 6 tabletek zalezy jaki dzieńbiorę slow mag bez witaminy B bo bardzo duzo mam jej w witaminacha nadmiar B tez nie dobrze
lepiej sie magnez wchłania z B ja ją pozyskuje akurat z witaminek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 12:56
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Aguś ja mam temp. normalną. Co do reszty to nie wiem. Może jesteś jakaś osłabiona, może jakiś wirus.
-
Dziewczyny, ja tez ostatnio czuje dziwne pobolewanie, klucie... momentami tez rozciaganie (jak za szybko zmienie pozycje). Czasami takie delikatne cmienie jak na okres (ale duzo slabsze, w zasadzie tylko jak sie w siebie wsluchuje). Plamien nie mialam i mam nadzieje ze tak zostanie.
Mysle ze skoro wszystkie w tym samym czasie zaczynamy miec takie dolegliwosci, to jednak jest kwestia coraz bardziej zaawansowanej ciąży. Skoro lekarze mowia ze okja w pt poruszylam ten temat (bo mnie boli zwl po pracy jak nie pilnuje przerw i siedze non stop) i lekarka mowila zeby wiecej odpoczywac. Wzielam jej slowa do serca i przelezalam pol soboty i cala ndz
-
A jaki magnez polecacie? Czy to wszystko jedno ? Mnie jedynie co na razie boli to biodra. Czuje sie jak paralityk czasami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 13:02
-
Ja jeszcze w Pl kupiłam kilka pudełek Tri-Mag B6. I nie wiem czy brać dodatkowo czy może kupić sam magnez. Dziś jakaś mało myśląca jestem
-
Dip88 wrote:Ja jeszcze w Pl kupiłam kilka pudełek Tri-Mag B6. I nie wiem czy brać dodatkowo czy może kupić sam magnez. Dziś jakaś mało myśląca jestem
Ale jak sam magnez? B6 musi być do przyswojenia.
Chyba doczytałamJuż bierzesz jakiś magnez? To bym najpierw wykończyła tamten.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 13:17
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela wrote:Ale jak sam magnez? B6 musi być do przyswojenia.
Ale biorę witaminy, a tam jest już b6.
A jaką masz w swoich dawkę magnezu? W ogóle może jaką dawkę magnezu dziennie przyjmujecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 13:20
-
Ja biorę prenatalne i dodatkowo magnez. I co któryś dzień witaminę D3 2000j. Jak wykończę prenatalne, to zostawię tylko magnez i witaminę D3.
Ta B6 przy magnezie to jest w niewielkiej ilości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 13:20
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Tapat, wg mnie to placebo. Ale nie będę o tym dyskutować, bo wiele z Was wierzy w skuteczność progesteronu.
Znam wielu lekarzy, którzy też traktują Luteinę i Duphaston jako placebo, ale przepisują je dla świętego spokoju. Ostatnio lekarz opowiadał mi o procesie wytoczonym przez pacjentkę, której inny lekarz nie przepisał Luteiny i poroniła. Nie było serduszka, ale cóż... jest proces.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela ja już na temat progesteronu nie dyskutuję ... kazdy ma jakieś swoje racje , według mnie niewykryta niewydolność ciałka żółtego nie obejdzie się bez dodatowych środków ;/ a nie od razu ktoś wie o ty ze progestron o dobrej wartosci wytwarza zbyt krótko
Tutaj jest dosyć fajnie opisane z tą niewydolnością .
Lekarze dają profilaktycznie i nie jest to raczej placebo tylko z myslą , ze jeśli pacjentka nie wie co dokładnie siedzi w organizmie idą po najmniejszej lini oporu nie każda od razu dostanie zatstrzyki z progesteronem np ;/ widzisz u mnie miał kluczową rolę mimo ze miałam 16 po owulacjach to był tylko wysoki skok widocznie później wartość spadała
https://www.stolicazdrowia.pl/1185/niewydolnosc-cialka-zoltego-przyczyny-objawy-leczenie-rozpoznanie/
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
No nie wiem czy duphaston to placebo bo znam przynajmnien 3 dziewczyny oprocz mnie, ktore bez duphastonu raczej by nie utrzymaly ciazy
Kitkat, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
u mnie ogólnie senność mega a jeszcze pogoda ku temu sprzyja....
ja czasem mam takie nagłe i dość silne kłucia wieczorem jak się z boku na bok przekręcam....chyba porozmawiam o tym z lekarzem...czy to też normalne?? W sumie w pierwszej ciąży nic takiego nie miałamAgus603 lubi tę wiadomość
-
Daniela tu też masz racje i wiem nawet czemu takie postrzeganie , bo sama też myslę , że w przypadach podawania niskich dawek to nic nie spowoduje
dlatego też nie chce zabierać głosu , bo po prostu za dużo kobiet przykładów znam , zobacz jakby tak lekarz zapisał progesteron moze i by podtrzymało wspomogło , ale też nie musiał bo albo dowalić dawke albo lepiej wcale ... fakt faktem nie są to jakies mocne leki , nie dają gwarancji bo taki dupek 2x1 moze byc mało za mało i temu mówi sie o placebo bo to podstawowa dawka , obecnie mam znajomą co będzie rodzić i tylko progesteron był powodem poronienia 4 ciąż , bo dzieci były " niedożywione " dostała ale duże dawki i żadnych innych leków i się udało ... jak ktoś sam nie wytwarza to jak go można inaczej wspomóc jak nie syntetykiem , no wyjscia czasami brak .
Nie ma też co skreślać leku całkiem myslę , bo wiadomo jedno na kogoś zadziała na drugiego juz nie tak samo jak z głupim apapem po tabletce kogoś przestanie głowa bolec kogoś innego po 3 kogoś innego wcaleja sama dupka 2x1 czy luteiny w małej dawce bym nie brała pewnie bo nie widziałabym większego sensu pewnie :)ale tak jak mówisz tu by dyskusję prowdzić fiu fiu jak z wszystkim , miejmy nadzieje ze komu ma pomóc to pomoze , ja zazdorszcze kobietom ,które mają mocne organizmy i nic nie muszą brać np. dobrze ze tez juz odstawiam to wszystko bo bleh
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...