X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja też już po wizycie i niestety mam krwiaka 8mm na 3 mm. Z dzidzią wszystko ok. Powiedziała, że jeszcze około tygodnia mogę plamić i mam jak najwięcej odpoczywać, nie dźwigać itd. Jakby coś było nie tak mam się za tydzień zgłosić spowrotem :/
    Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko ok :-) Oszczędzaj się teraz i napewno krwiaczek szybko zniknie.

Zdjęcia też nie mam, żeby się pochwalić.

Dip88, agaaa90 lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie kupilam nic dla malenstwa mam sporo ciuszkow po corci i synku ale cos dokupic musze .za to rozgladam sie tak delikatnie za koszem mojzeszowym na plozach.łóżeczko kupie dopiero jak maluszek bedzie mial okolo 4 miesiecy gdyz wiem juz doswiadczenia ze i tak moje skarby nie chcialy w nim spac.poki karmilam piersia a karmilam długo to spaly z nami.tym prazem chceaby spalo malenstwo w kolysce.oby to mi sie udalo.zmieniajac temat to dzis bylam na pobraniu krwi(na morfologie) i pani byla bardzo mila ale tak pobierala ze nigdy mnie to tak mocno nie bolalo.poza tym bylam na czczo a nie spalam od 4 i bylam tak słaba ze szok.czulam ze zaraz zemdleje.przy ostatnim badaniu mialam glukoze 64 .zaraz po wyjsciu z gabinetu zjadlam slodkiego rogalika i bylo juz dobrze.okolo 12 zadzwonila do mnie pani z przychodni i powiedziala ze dzwonili z laboratorium ze w probce mojej krwi zrobil sie skrzep.ze jutro musze ponownie przyjsc.przepraszali ale jak pomysle ze jutro powtorka to masakra.oby bylo lepiej.boje sie tego uczucia slabosci z braku cukru.nogi mialam z waty.mam wejsc jutro bez kolejki ale mimo wszystko musze tam dojechać.poza tym boli mnie dzis mocna glowa.cisnienie mam niskie moze od tego.

2nn390bvba2l74tr.png

• Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Dokładnie to przepisał mi lekarz :) Mówił, ze mogę kupić tez Trivagin w żelu. Ale jako najbardziej popularne przy tego typu problemach zalecił Clotrimazol właśnie. Smarowałas tylko rankę czy okolice rownież?

Smarowałam rankę razem z okolicami. Wg mnie Clotrimazolum to taka bardzo przyjemna maść, nie zostawia jakichś kolorowych plam i zapachem też nie odstrasza, działa przeciwgrzybiczo, więc nawet jak zasmarujesz pupę i całą resztę, to będziesz miała dodatkową ochronę przed infekcjami. :)

• Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja też już po wizycie i niestety mam krwiaka 8mm na 3 mm. Z dzidzią wszystko ok. Powiedziała, że jeszcze około tygodnia mogę plamić i mam jak najwięcej odpoczywać, nie dźwigać itd. Jakby coś było nie tak mam się za tydzień zgłosić spowrotem :/
    Zobaczysz krwiaczek szybko sie wchlonie duzo odpoczywaj.waznie ze z dzidzia wszystko ok.przepraszam mialam zacytowac a polubilam.

Dip88 lubi tę wiadomość

2nn390bvba2l74tr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Spokojnie krwiak zniknie :)

Dip88 lubi tę wiadomość

• Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzisiaj witam w smutnym humorze, znowu mam plamienia tym razem bardziej obfite do tego ból brzucha :(
    Idę za godzinę prywatnie na usg , tak bardzo się boję :(

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny plamiace zaciskam kciuki! Będzie wszystko dobrze :* !!

Dip88, Aga9090 lubią tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Ja sie dzisiaj witam w smutnym humorze, znowu mam plamienia tym razem bardziej obfite do tego ból brzucha :(

Trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocne kciuki

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen trzymam kciuki....

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowiez trzymam kciuki.

2nn390bvba2l74tr.png

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakąś inwazje z tymi plamieniami mamy :( Oby ten dzień się już skończył i żeby żadna nie musiała się niczym martwić. Czas na dobre wiadomości ;)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama doświadczyłam plamienia juz dwa razy i współczuje tego uczucia, kiedy cały świat w momencie spada na głowę :( ale jak widać dalej sie trzymamy z maluszkiem, wiec plamienia to nie koniec świata, bedzie dobrze dziewczyny :)

• Agus603 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Z czegi sie moga zrobic krwiaki na macicy?Mnie lekarz postraszyl ze niby moga byc np z kaszlu ..a ja chora bylam i charlalam jak glupia

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus603 wrote:
    Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Z czegi sie moga zrobic krwiaki na macicy?Mnie lekarz postraszyl ze niby moga byc np z kaszlu ..a ja chora bylam i charlalam jak glupia
    Pierwsze słyszę, że z kaszlu.. Ja nie kaszlalam a mam krwiaka

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane 3mam kciuki żeby to nic nie znaczyło na pewno bedzie dobrze ;*

Dip krwiaczek zniknie ale oszczedzac sie trzeba ;* ile czekałas od wizyty do wizyty teraz ? bo chyba na ostatniej go nie było?

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee z kaszlu nie ;/ bardziej o przepływy krwi chodzi mi się wydaje , ale jeszcze nie słyszałam konkretnego uzasadnienia czemu się robią ;/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Agus603 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mi w sb powiedzial. Ze kaszel ogolnie jest niebezpieczny bo moga krwiaki powstac. Tez pierwsze slysze i chyba wolalabym tego nie wiedziec

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3

preg.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Kochane 3mam kciuki żeby to nic nie znaczyło na pewno bedzie dobrze ;*

Dip krwiaczek zniknie ale oszczedzac sie trzeba ;* ile czekałas od wizyty do wizyty teraz ? bo chyba na ostatniej go nie było?

Ostatnie usg miałam 10 dni temu i niby nic nie było. Ale dziś też na pierwszy rzut oka nie było, zaczęła sprawdzać łożysko z każdej możliwej strony i nic. No i po kilku minutach szukania dopiero znalazła.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus nie bierz tego do siebie , na pewno nie ;* to tak jakby od kataru były plamienia :) w większosci artykułów opisane jest tylko , że nie ma jednoznacznych przyczyn . Wazne są rodzaje krwiaczków jedne sa mniej drugie bardziej niebezpieczne i trzeba słuchać się zaleceń :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ