Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja też już po wizycie i niestety mam krwiaka 8mm na 3 mm. Z dzidzią wszystko ok. Powiedziała, że jeszcze około tygodnia mogę plamić i mam jak najwięcej odpoczywać, nie dźwigać itd. Jakby coś było nie tak mam się za tydzień zgłosić spowrotem :/
    Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko ok :-) Oszczędzaj się teraz i napewno krwiaczek szybko zniknie.

Zdjęcia też nie mam, żeby się pochwalić.

Dip88, agaaa90 lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie kupilam nic dla malenstwa mam sporo ciuszkow po corci i synku ale cos dokupic musze .za to rozgladam sie tak delikatnie za koszem mojzeszowym na plozach.łóżeczko kupie dopiero jak maluszek bedzie mial okolo 4 miesiecy gdyz wiem juz doswiadczenia ze i tak moje skarby nie chcialy w nim spac.poki karmilam piersia a karmilam długo to spaly z nami.tym prazem chceaby spalo malenstwo w kolysce.oby to mi sie udalo.zmieniajac temat to dzis bylam na pobraniu krwi(na morfologie) i pani byla bardzo mila ale tak pobierala ze nigdy mnie to tak mocno nie bolalo.poza tym bylam na czczo a nie spalam od 4 i bylam tak słaba ze szok.czulam ze zaraz zemdleje.przy ostatnim badaniu mialam glukoze 64 .zaraz po wyjsciu z gabinetu zjadlam slodkiego rogalika i bylo juz dobrze.okolo 12 zadzwonila do mnie pani z przychodni i powiedziala ze dzwonili z laboratorium ze w probce mojej krwi zrobil sie skrzep.ze jutro musze ponownie przyjsc.przepraszali ale jak pomysle ze jutro powtorka to masakra.oby bylo lepiej.boje sie tego uczucia slabosci z braku cukru.nogi mialam z waty.mam wejsc jutro bez kolejki ale mimo wszystko musze tam dojechać.poza tym boli mnie dzis mocna glowa.cisnienie mam niskie moze od tego.

2nn390bvba2l74tr.png

• Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Dokładnie to przepisał mi lekarz :) Mówił, ze mogę kupić tez Trivagin w żelu. Ale jako najbardziej popularne przy tego typu problemach zalecił Clotrimazol właśnie. Smarowałas tylko rankę czy okolice rownież?

Smarowałam rankę razem z okolicami. Wg mnie Clotrimazolum to taka bardzo przyjemna maść, nie zostawia jakichś kolorowych plam i zapachem też nie odstrasza, działa przeciwgrzybiczo, więc nawet jak zasmarujesz pupę i całą resztę, to będziesz miała dodatkową ochronę przed infekcjami. :)

• Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja też już po wizycie i niestety mam krwiaka 8mm na 3 mm. Z dzidzią wszystko ok. Powiedziała, że jeszcze około tygodnia mogę plamić i mam jak najwięcej odpoczywać, nie dźwigać itd. Jakby coś było nie tak mam się za tydzień zgłosić spowrotem :/
    Zobaczysz krwiaczek szybko sie wchlonie duzo odpoczywaj.waznie ze z dzidzia wszystko ok.przepraszam mialam zacytowac a polubilam.

Dip88 lubi tę wiadomość

2nn390bvba2l74tr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Spokojnie krwiak zniknie :)

Dip88 lubi tę wiadomość

• Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzisiaj witam w smutnym humorze, znowu mam plamienia tym razem bardziej obfite do tego ból brzucha :(
    Idę za godzinę prywatnie na usg , tak bardzo się boję :(

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny plamiace zaciskam kciuki! Będzie wszystko dobrze :* !!

Dip88, Aga9090 lubią tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Ja sie dzisiaj witam w smutnym humorze, znowu mam plamienia tym razem bardziej obfite do tego ból brzucha :(

Trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocne kciuki

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen trzymam kciuki....

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowiez trzymam kciuki.

2nn390bvba2l74tr.png

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakąś inwazje z tymi plamieniami mamy :( Oby ten dzień się już skończył i żeby żadna nie musiała się niczym martwić. Czas na dobre wiadomości ;)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama doświadczyłam plamienia juz dwa razy i współczuje tego uczucia, kiedy cały świat w momencie spada na głowę :( ale jak widać dalej sie trzymamy z maluszkiem, wiec plamienia to nie koniec świata, bedzie dobrze dziewczyny :)

• Agus603 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Z czegi sie moga zrobic krwiaki na macicy?Mnie lekarz postraszyl ze niby moga byc np z kaszlu ..a ja chora bylam i charlalam jak glupia

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3
    Synek 23.04.2025 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus603 wrote:
    Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Z czegi sie moga zrobic krwiaki na macicy?Mnie lekarz postraszyl ze niby moga byc np z kaszlu ..a ja chora bylam i charlalam jak glupia
    Pierwsze słyszę, że z kaszlu.. Ja nie kaszlalam a mam krwiaka

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane 3mam kciuki żeby to nic nie znaczyło na pewno bedzie dobrze ;*

Dip krwiaczek zniknie ale oszczedzac sie trzeba ;* ile czekałas od wizyty do wizyty teraz ? bo chyba na ostatniej go nie było?

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee z kaszlu nie ;/ bardziej o przepływy krwi chodzi mi się wydaje , ale jeszcze nie słyszałam konkretnego uzasadnienia czemu się robią ;/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Agus603 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mi w sb powiedzial. Ze kaszel ogolnie jest niebezpieczny bo moga krwiaki powstac. Tez pierwsze slysze i chyba wolalabym tego nie wiedziec

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3
    Synek 23.04.2025 <3
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Kochane 3mam kciuki żeby to nic nie znaczyło na pewno bedzie dobrze ;*

Dip krwiaczek zniknie ale oszczedzac sie trzeba ;* ile czekałas od wizyty do wizyty teraz ? bo chyba na ostatniej go nie było?

Ostatnie usg miałam 10 dni temu i niby nic nie było. Ale dziś też na pierwszy rzut oka nie było, zaczęła sprawdzać łożysko z każdej możliwej strony i nic. No i po kilku minutach szukania dopiero znalazła.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus nie bierz tego do siebie , na pewno nie ;* to tak jakby od kataru były plamienia :) w większosci artykułów opisane jest tylko , że nie ma jednoznacznych przyczyn . Wazne są rodzaje krwiaczków jedne sa mniej drugie bardziej niebezpieczne i trzeba słuchać się zaleceń :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ