Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dip88 wrote:Ostatnie usg miałam 10 dni temu i niby nic nie było. Ale dziś też na pierwszy rzut oka nie było, zaczęła sprawdzać łożysko z każdej możliwej strony i nic. No i po kilku minutach szukania dopiero znalazła.
No to szok faktycznie ;/ moze wczesniej lekarz nic nie zauważył , moze nie oglądał całej macicyja na ostatniej wizycie własnie kazałam lekarzowi sie wyoglądac dokładnie bo tez sie tych krwiaczków boje
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Agus603 wrote:Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Z czegi sie moga zrobic krwiaki na macicy?Mnie lekarz postraszyl ze niby moga byc np z kaszlu ..a ja chora bylam i charlalam jak glupia
Mnie w pierwszej kolejności się pytała czy pracuję i o seks. Na końcu stwierdziła, że nie wie skąd jest i że może coś ciężkiego podnosiłam. Nie wiem... Nic ciezszego niż zakupy nie podnosze, a i to rzadko -
Karmelkovaa wrote:No to szok faktycznie ;/ moze wczesniej lekarz nic nie zauważył , moze nie oglądał całej macicy
ja na ostatniej wizycie własnie kazałam lekarzowi sie wyoglądac dokładnie bo tez sie tych krwiaczków boje
No właśnie nie miałam tak ogladanej ani macicy ani łożyska, dopiero dziś. Zawsze było pełne skupienie na maluszku i nic pozatym. Możliwe, że miałam już wcześniej krwiaka, a teraz dopiero wyszło.
-
Dip kochana oszczędzaj się a krwiak się wchłonie. Będzie dobrze.
Madlen tak mocno trzymam kciuki. Czy to nie termin kolejnej @?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 19:21
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Dip spokojnie, ja miałam krwiaka 1 cm na 3 cm i na wcześniejszym etapie ciąży, trochę więcej odpoczywałam, nie dźwigałam i zniknął
Trzymam kciuki
Madlen czekam na wiesci, oby było ok &&Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Myślicie ze krwiak się moze pojawić na kazdym etapie ciąży czy jak to jest ? te podkosmówkowe podobno się szybko wchłaniają" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Dip88, trzymaj się dzielnie. Odpoczywaj koniecznie! Ja krwiaków nie miałam, ale z tego co czytam to dość często przypadłość i chyba trzeba po prostu się oszczędzać, prawda? Będzie dobrze!
Madlen, równiez trzymam kciuki żeby było ok i na pewno będzie.
Dziewczyny, a ja dzis odkryłam że mam zaczątki ciążowego brzucha!Mimo zrobienia kilkunastu kilometrów pieszo, więc to raczej nie lenistwo i przejedzenie urlopowe. Osiągnelam etap na jakim w poprzedniej ciąży byłam jakoś pod koniec czwartego miesiąca (!).Dip88, TaPaT lubią tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Melduje się po wizycie
Bałam się trochę, bo nie lubię pierwszych wizyt u lekarzy, których nie znam , ale jestem pozytywnie zaskoczona i wydaje mi się Pan doktor nawet lepszy i konkretniejszy niż moja gin
Z moczu w podstawowym badaniu niby nic nie wyszło, gin pobrał jeszcze wymaz z pochwy do badania, ale na te wyniki trochę dłużej trzeba czekać, ale powiedział, że skoro jest pieczenie, to napewno jest jakaś infekcja i mam na noc wziąć jednorazowo Fostomycynę narazie, a potem jeśli coś z wymazu wyjdzie, to dostanę receptę pocztą. Wspomniałam mu też o bólu w szyjce, zbadał i jest wszystko ok, w końcu znam długośćPowiedział, że jest dobrze, dopóki nie jest krótsza niż 2,5cm, a moja ma ponad 4cm, więc jest super
powiedział też, że to jest normalne, że mogę czuć tam nie raz takie rozpieranie. Jakieś skurcze czy delikatne bóle w podbrzuszu też nie powinny niepokoić dopóki nie są to skurcze o dużej i stałej częstotliwości trwające ponad 2 godziny (jakoś tak mniej więcej powiedział, dokładnie nie pamiętam), i jeśli zaczyna się właśnie czuć jakiś dyskomfort, lekki ból czy twardnienie brzucha, to trzeba poprostu odpocząć.
Ogólnie fajny lekarz, dość dokładnie zbadał, pomierzył obwód główki, brzuszka, kość udową, próbował rozpoznać płeć, ale trochę miał z tym problem, bo bąbel zaciskał nóżki straszniei mało ruchliwy dzisiaj był. Pierwszym stwierdzeniem było, że raczej chłopiec, później powiedział, że cofa to co powiedział wcześniej, bo teraz mu jednak na dziewczynkę bardziej wygląda
Potem przy badaniu jeszcze przez brzuch stwierdził, że jak na łechtaczkę, to za bardzo wystaje
i na koniec zaśmiał się, że według niego raczej chłopak będzie
ale staram się narazie nie nastawiać za bardzo, bo sam lekarz zgłupiał w pewnym momencie
ale mąż oczywiście twierdzi, że on ma od początku przeczucie i napewno będzie chłopak
agniecha2101, Karmelkovaa lubią tę wiadomość
-
Karmelkovaa wrote:Myślicie ze krwiak się moze pojawić na kazdym etapie ciąży czy jak to jest ? te podkosmówkowe podobno się szybko wchłaniają
U mnie właśnie ten podkosmowkowy, niby przy odpoczynku po 1-2 tyg. powinno go już nie być bo jest mały. Ale jakby coś to po tyg. mam sprawdzić. A czy może się pojawić w każdej chwili tego nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 19:52
-
Odebrałam właśnie wyniki prenatalnych
ręce mi się trzesly jak otwieralam, ale wychodzi na to że wszystko ok
ryzyko wszystkich trisomii niskie, amnio nie zalecana
łożysko na przedniej ścianie wiec na ruchy sobie poczekam
Jutro wizyta u mojego gina więc znowu poogladam BąbelkaDip88, agniecha2101, Madlen_:), Azzurra, bondzik007, futuremama, Irminka1231, Aga9090, TaPaT, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
Dip88 mam to samo co Ty malutki krwiaczek tyle że u mnie pęknął..... z dzidzią wszystko ok na szczęście , dziwne że na USG 2 tygodnie temu nic nie było widać
Dip88 mamy ten sam szwaczek 12tydzien 2 dzień i te same zmagania , 3mam kciuki żeby bylo dobrze !!!!
Dzieki dziewczyny za kciukasy jesteście przekochane !!!!
No i skończyło się mojeserduszkowanie
Aga9090, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Azzurra gratuluję brzuszka
Fajnie ze masz chwilę żeby do nas zajrzeć. Za mnie też pospaceruj
Azzurra lubi tę wiadomość
-
Ulotnią się szybko
ale wiem stresujące , ja bym spanikowała na pewno .
Ja jestem dziwna ale nie mam przekonania do serduszkowania w ciązy hehe no wiem dziwna jestemale dla mnie to najlepiej nawet zeby lekarz mnie nie badał i nie ruszał w tamtych miejscach teraz ;p blokada hehe
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Dip88 wrote:Azzurra gratuluję brzuszka
Fajnie ze masz chwilę żeby do nas zajrzeć. Za mnie też pospaceruj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 19:58
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Madlen u mnie 14+6 tc. U mnie też ostatnio nie było widać, albo tak sprawdzają
U mnie też koniec
-
Ufff Madlen jak dobrze, że to "tylko" to
dbaj o siebie!
Dip mam nadzieję, że leżysz.
Azzura u mnie też delikatnie widać brzuszek, ale u mnie wiele kobitek tak ma i bez ciąży
ja jutro prenatalne.
błagam trzymajcie kciuki.Azzurra, Dip88, TaPaT lubią tę wiadomość
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Martula78 wrote:Ufff Madlen jak dobrze, że to "tylko" to
dbaj o siebie!
Dip mam nadzieję, że leżysz.
Azzura u mnie też delikatnie widać brzuszek, ale u mnie wiele kobitek tak ma i bez ciąży
ja jutro prenatalne.
błagam trzymajcie kciuki.
Jutro się będziemy cieszyć z dobrych wiadomości.Martula78 lubi tę wiadomość