Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam porannie
Dziś wtałam wcześniej, bo wczoraj sprzedałam auto i mamy 1
Więc odwożę męża do pracy bo mi samochód potrzebny...
Będę chciała umówić się do diabetologa szybciej, bo wywala mi cukry już po każdym posiłkuCiągle mam 150 -190 przy normie max 140. Już sama nie wiem co jeść, nawet po kanapce bez masła z szynką mam 152... Więc jednym słowem idę po insuline
O ile uda mi się dostać...
Kciuki za wizyty
A i witam się w rozpoczętym JUŻ 18 tyg czyli 5 miesiącuNa wadze plus 1,4
-
Ja też się już witam w 15 tc
Paula to lepiej idź do lekarza. Rzeczywiście ten cukier masz wysoko.
Kciuki za wizyty -
Witam ziew z ramą i ja. Tak piszecie o tych kluciach a u mnie nic. Nic nie boli nic nie kłuje, ale mam nadzieje ze to nie wróży nic złego.
Ja mam dzis prenatalne chyba jako ostatnia tutaj??!! Mam stresa, boje sie , pół nocy myślałam co sie dowiemy. Trzymajcie kciuki zeby wszystko dobrze było.
Co do kupowania to pamietam jak w pierwszej ciazy szalałam. Teraz juz nie mam takiego parcia i spokojnie czekam -
nick nieaktualnyanaaa wrote:Witam ziew z ramą i ja. Tak piszecie o tych kluciach a u mnie nic. Nic nie boli nic nie kłuje, ale mam nadzieje ze to nie wróży nic złego.
Ja mam dzis prenatalne chyba jako ostatnia tutaj??!! Mam stresa, boje sie , pół nocy myślałam co sie dowiemy. Trzymajcie kciuki zeby wszystko dobrze było.
Co do kupowania to pamietam jak w pierwszej ciazy szalałam. Teraz juz nie mam takiego parcia i spokojnie czekam
Dzien dobry kochane, miłego dnia i udanych wizyt Wam życzę -
anaaa wrote:Witam ziew z ramą i ja. Tak piszecie o tych kluciach a u mnie nic. Nic nie boli nic nie kłuje, ale mam nadzieje ze to nie wróży nic złego.
Co do kupowania to pamietam jak w pierwszej ciazy szalałam. Teraz juz nie mam takiego parcia i spokojnie czekam
Paula leć do diabetologa. A stosujesz mordę biała?
Edit haha miała być morwa biała. Świetnie obniża cukry. A odkrylas ksylitol do slodzenia? Sorry ja nową w kwestii cukrzycy ciążowej. Jeśli pytanie jest absurdalne to z góry przepraszamWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 07:33
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Ana, Martula będzie ok. Dajcie znać po wizytach
Trzymam kciuki
-
Ja sobie wczoraj uświadomiłam, że jednak 5 tygodni od wizyty do wizyty, to jest zdecydowanie za długo. Zauważyłam, że do 3 tygodni wytrzymuję bez większego problemu, a później zaczynam świrować i się zamartwiać, a USG to dobry uspokajacz
Mega mi się wczoraj humor poprawił mimo prawdopodobnej infekcji i teraz spokojnie mogę czekać 2 tygodnie na połówkowe
Kciuki za dzisiejsze wizytyDip88 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Ja sobie wczoraj uświadomiłam, że jednak 5 tygodni od wizyty do wizyty, to jest zdecydowanie za długo. Zauważyłam, że do 3 tygodni wytrzymuję bez większego problemu, a później zaczynam świrować i się zamartwiać, a USG to dobry uspokajacz
Mega mi się wczoraj humor poprawił mimo prawdopodobnej infekcji i teraz spokojnie mogę czekać 2 tygodnie na połówkowe
Kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja też jak wczoraj zobaczyłam maluszka to się bardzo uspokoiłam mimo że 10 dni wcześniej miałam usg. Mnie to denerwuje jak czasami ktoś mówi że po co ci tyle usg i tak to ci nic nie da, albo po ci w późniejszych tc usg jak tam już prawie nic nie widać i podobne. Już kilka razy usłyszałam takie teksty i myślałam że wybuchne. A i czasami tłumaczenie nic nie daje... -
Cześć dziewczyny
Kciuki za wizyty dziś
Co do kłuć i innych dolegliwości ja też mam, szczególnie właśnie nisko tak jak mówicie jakby przy szyjce, albo z boku jak więzadła a czasami w okolicy pępka.
Z tym mocniejszym bólem/ kłuciem czasem jak wstanę też. Czasami tak że aż zwijam się w kłębek ale szczerze nie wiem od czego to, bo to takie szarpnięcie jakby. Lekarz nic niepokojącego nie widział. Kazał ostrożnie i powoli wstawać, bo ja mam też strasznie zawroty głowy przy wstawaniu, a że się zapominam to zazwyczaj wstanę szybko a potem muszę się czegoś złapać bo ciemno przed oczami i wirówka...
Zakupów póki co nie robię, wiele mamy po synku tych podstawowych rzeczy także z takich głównych no to fotelik będzie do kupienia no i się zastanawiam czy od razu łóżeczko czy myśleć o czymś mniejszym, bo dopóki będziemy jeszcze z teściami mamy miejsce ograniczone. A tak ogólnie to jeszcze nie mam głowy bo spraw strasznie dużo teraz do ogarnięcia, no i chciałabym z płcią wiedzieć coś pewniej
Nie nadrobię Was całkiem bo to nierealnemkgk cieszę się, że Cię puścili i mam nadzieję że już bez stresu będzie wszystko ok
A co do szyjki to pomiary jedno a drugie chyba od odpoczynku itd. też może zależeć długość. Na wcześniejszej wizycie nie pytałam (coś wątpię żeby w 8tc sprawdzał), ale teraz też nie badał widocznie po wywiadzie nie widział wskazań.
-
Dzień dobry
Melduję, że po wczorajszej wizycie wszystko dobrze, lekarz dał nam błogosławieństwo na wakacje i lot
Szyjka ładna, 38 mm.
W pracy po tygodniowej nieobecności juz sie oczywiscie rozniosla plotka o ciazy. Coz i tak juz nie ukryje
Trzymam kciuki za wszystkie plamiace, u mnie odpukac bez takich niespodzianek mimo, ze progesteron mialam bardzo niski od poczatku. Ogolnie to nic nie czuje, zadnych kluc, ciagniec etc. Biore to za dobry znak choc czasem mnie tez to martwi, ze tak nic a nic sie nie dzieje...
Milego dnia!
futuremama, Dip88, Aga9090, agniecha2101, agulineczka, Malutka_94, Jagodagoi lubią tę wiadomość
-
Jaszmurka u mnie w pierwszej ciąży kłucia pojawiły się dopiero na koniec ciąży i to do tego stopnia ze myślałam że mam zapalenie wyrostka
A tak cała ciążę latałam bez żadnych bóli, plamien a i objawów nie miałam prawie żadnych. Więc nie ma reguły. Ja stwierdziłam że chyba wiek też robi swoje. Nie to żebym stara była ( choć czasami ostatnio tak się czuję
) ale jednak 10 lat po ostatniej ciąży robi różnicę
Jaszmurka lubi tę wiadomość
-
Witam
Trzymam kciuki za wizyty...
Paula widzę że Tobie po posiłkach szaleje za to mi na czczo... Już próbowałam chyba wszystkiego by na czczo cukier niższy był i lipa w normie wynik mam sporadycznie... Zwykle waha się między 93-99... -
Dip88 wrote:Ja też jak wczoraj zobaczyłam maluszka to się bardzo uspokoiłam mimo że 10 dni wcześniej miałam usg. Mnie to denerwuje jak czasami ktoś mówi że po co ci tyle usg i tak to ci nic nie da, albo po ci w późniejszych tc usg jak tam już prawie nic nie widać i podobne. Już kilka razy usłyszałam takie teksty i myślałam że wybuchne. A i czasami tłumaczenie nic nie daje...
Ja ostatnio jak dowiedziałam się, że moja znajoma w Anglii miała tylko 2 razy USG przez całą ciążę, to i doceniłam te swoje co 5 tygodniChociaż dla mnie tak optymalnie to byłoby co 3 tygodnie, przynajmniej dopóki ruchów nie czuję. O właśnie! Wiedziałam, że jak zwykle zapomnę o coś zapytać gina
Miałam zapytać o łożysko, w którym jest miejscu. Ehh...zawsze jak już zobaczę maleństwo, to o całej reszcie zapominam
Dip88 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hej, Hej!
dziś drugi trymestr ale super
agniecha2101, Dip88, futuremama, bondzik007, RudyTygrysek, Malutka_94, Karmelkovaa, Aga9090, Malinowa_Czekolada, Madlen_:), Goosiaczek2, Jagodagoi lubią tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Agniecha wiesz ze ja tez znowu zapomniałam zapytać o łożysko. Chociaż wczoraj oglądała je dość dłużej to ja uwagę skupiłam na maluszku
Już taki duży mi się wydawał
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam Was dziewczyny. Wiem że od dawien dawna się nie odzywalam ale staram się czytać Was na bieżąco i wszystkim mocno kibicuje. Trzymam mocno kciuki za plamiace.
Powodzenia na wizytach dzisiejszych. Ja mam jutro i w poniedzialek. Bardzo dużo się u mnie działo i dzieje dlatego tez zdecydowalam się chodzić i na nfz( za darmo) i prywatnie.
Piszecie o tych bolach. Kurcze ja to nawet zaczelam się martwic bo ostatnio tyle sie dzieje ( stresow.nerwow. tez mam sporo pracy ) jestem przemeczona i mam silne bole brzucha. Czuje jak twardnieje. Czasem b. Mlcno zakluje w boku lub na dole. Sa dosc mocne bóle -
Hej
ja piłam kiedyś morwę, ona stabilizuje cukier we krwi i świetniej hamuje apetyt na słodkie, ale na każdym opakowaniu jest napisane żeby w ciąży nie pić więcej przestałam
My za dwa dni 14tydzien!A wg niektórych 15
ale liczę tak jak moja gin i suwaczek
My wczoraj poserduszkowalismy i mialam tak realistyczny sen, ze sie obudziłam i krwawilam. Ale jest wszystko okmaluch mam nadzieję rośnie.
Oglądałam używane detektory na olx i kurde za te angel sound czy jakoś tak, niektórzy licza sobie 120-150zl bo za nowy dali 170. Nosz kurde. A na allegro za 110 nowyjeden był za 50zl ale jakas starsza wersja bez tej apki na telefon.
Miłego dnia dziewczyny!! -
nick nieaktualny