Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madlen_:) wrote:AHA bo na suwaczku masz inaczej , ważne że z dzidzią ok
A to nie wiem co z suwaczkiem. Mi normalnie pokazuje -
Karmelkovaa wrote:Ulotnią się szybko
ale wiem stresujące , ja bym spanikowała na pewno .
Ja jestem dziwna ale nie mam przekonania do serduszkowania w ciązy hehe no wiem dziwna jestemale dla mnie to najlepiej nawet zeby lekarz mnie nie badał i nie ruszał w tamtych miejscach teraz ;p blokada hehe
To przyjedz do Holandii. Tu nie robią badań ginekologicznych bez wskazania. Większość przez całą ciążę nie ma właśnie po to żeby infekcji nie złapać albo żeby nie zaszkodzić -
Mi dopiero moja nowa gin zaglądała do środka
wczesniej tez w ciązy nikt hehe ona zagląda, ale to kobieta więc moze ma wrażliwośc na infekcje i temu patrzy
piernik wie
Dip88 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Magdaa21 wrote:
A to my. Masakra ciągle bym coś jadła
Ale brzuszek śliczny! Też bym ciągle jadłajem małe porcje, ale za jakieś 2godz znowu czuje głód
)
Karmelkovaa, Magdaa21, Dip88 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny piszecie o kluciach w podbrzuszu. A macie jakies klucia w srodku mam na mysli wewnatrz?
Ja wlasnie z takim kluciem w pochwie pojechalam do szpitala bo sie balam. to moja 1 ciaza. Dali mi nospe i lezalam i nic wiecej. oczywiscie nie dowiedzialam sie nic konretnego. po nospie w ogole nie czulam podbrzusza i dla lekarzy temat zalatwiony. Na pytanie przy wypisie czy jest ok dostalam chamska odp. NA TA MINUTE TAK.
Pewnie wy mi wiecej powiecie. Moja szyjka w szpitalu miala 3cm. kilka dni wczesniej na usg w lux medzie 3.4cm. Lekarz twierdzi ze kwestia sposobu pomiaru tzn ustawienia glowicy usg lub nawet roznica sprzetu. A w sr. ide do swojego lek prowadzacego i tam to spr jeszcze razWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 20:43
-
Ja mam takie kłucia w pochwie i co pytam lekarzy od czego to , to mówia szyjka długa zamknięta i nic tam nie widzą , ze to po prostu wszystko rośnie .
Kazali jechac na IP jak bedą mocne kłucia i regularne" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Mkgk ja w pochwie nie mam. Ale jakby wewnątrz macicy i cały czas w jednym miejscu, może to ten krwiak. Coś jakby ktoś chciał mi przebić czymś macice. Bo tego rozciągania w pachwinach i po bokach nie zaliczam bo to inny ból taki normalny
-
Mkgk ja mam w pochwie też. Jakby przy wejściu. Ale miałam też tak jeszcze przed ciążą.
-
A to nie , takie uczucie przebijania to nie
ja mam delikatne kłucia czasami takie hm dziub i zanika
ale zapytam lekarza w sobote jeszcze
Dip88, mkgk lubią tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
no wlasnie u mnie tez zamknieta... ale dziwne uczucie w srodku mnie drazni i niepokoi.
Jak lekarz robil usg przezpochwe to dotykal tego miejsca i mowi ze w srodku tuz za lechtaczka (jak wiecie lechtaczka konczy sie w srodku w pochwie) sa konce wiezadel macicy. Tzn wiezadla sa po bokach w pachwinach i schodza w kierunku srodka. I moze to naciaganie odczuwam- jest to jakies wytlumaczenie.
Tak wiec klucia po bokach (tez czasem miewam ale jakos one mnie tak nie matwia ) to tez wiazadlaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 21:26
-
No ja tak słyszałam ze wiązadła , bo ze nic sie tam nie dzieje
jest to nieprzyjemne ale nie stałe i nie silne
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
No zobaczy co mi w srode powie lek. Trzymam kciuki za nas bo do list/grud. daleko...
Ja myslalam ze do konca 1 trymstru trzeba wytrzymac.... a tu guzik na kazdym etapie jakies ryzyko i cos sie dzieje.
Niby ciaza to taki piekny stan i zeby sie nim rozkoszowac - tymczasem dziewczyny ja marze juz o porodzie tak bardzo chcialabym trzymac juz zdrowiutkie rozowe bezpieczne malenstwo. Mam w nosie bole.... serio poboli jakos to zniesiemy byle byloby ok z dziecmiDip88, Karmelkovaa, Malinowa_Czekolada, Agus603 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj też poleguje. Nie panikuje bo ja średnio raz w tygodniu plamie a że dzisiaj tylko jakieś drobinki leciały to jestem spokojniejsza. Co do kwiatów to podobno nikt nie wie skąd one się biorą ale wątpię że od kaszlu. Mi się krwiak pojawił w 19tc ale był niewidoczny na usg dopiero w wyniku histopatologicznym i miał 7cm
może byłam niedokładnie badana....nie wiem. Obecny lekarz twierdzi że to coś z przepływem krwi musiało być
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Cześć,
Dobrze że się u Was wszystko wyjaśniło. Krwiaki się wchłoną
Ja byłam dziś na badaniach krwi. Znowu trafiłam na tą babę co nie umiała mi żyły znaleźć. Dzisiaj też miała problem, pokazywałam jej że jest bardziej na lewo a ona się uparła że na pewno nie, wbiła się na środek i jeździła mi igłą pod skórąoczywiście okazało się, że żyła jednak była po lewej. Denerwuję się pobraniami przez tą pielęniarkę.
Ale muszę powtórzyć morfologię. Wyszło mi tylko 77 K/μl płytek krwi :o i napisane jest pod tym że wskazane jest powtórne oznaczenie z nowego pobrania. Poza tym minimalnie poza normami mam MCHC, PCT, PDW i MPV.
Wyników moczu jeszcze nie mam, czy na nie się czeka trochę dłużej?Malutka_94
-
A ja dziewczyny będę musiała od mojej położnej wziąć wyniki wszystkich badań. O ile mi je da
Jestem na grupie mam w Holandii i większość dziewczyn, które miały złe wyniki zostały olane, mało tego powiedziano im że wyniki są w normie. Dopiero w Pl ginekolodzy się łapali za głowę że nic nie jest zrobione aby to poprawić.
Ja ich załatwię, ja się nie dam spławić. Tyle płace za ubezpieczenie że coś mi się należyZamęcze ich tam jak coś i będę nachodzic ich codziennie
Już raz tak kiedyś zrobiłam tylko chodziło o inną sytuację i 3 dni pod rząd chodziłam do lekarza aż się poddał
agniecha2101 lubi tę wiadomość