Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Daniela wrote:Mnie kłuje, gdy wstaję. I nie mogę sobie przypomnieć, czy w poprzednich ciążach tak było... choć to wcale nie aż tak dawno...
Mnie pokłuje czasami jak za długo siedze chyba , ale to tez sie zdarzy kilka razy w tyg czasami wcalejak sie szyjka nie skraca to jest ok
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Daniela wrote:Hej Dziewczyny,
witam się po weekendzie. Nic mi się nie chce. Dzisiaj mam zebranie rodziców w grupie syna, jutro u córki, więc się wysiedzę.
Czuję się nadal beznadziejnie. I od paru dni też mnie kłuje, zwłaszcza po jednej stronie. Podejrzewam, że się macica rozciąga. Brzucha nadal nic.
Karmelkovaa, podejrzewam, że chodzi Ci o syndrom dziecka ponospowego. Ja no-spy w ogóle nie uznaję, podobnie jak Luteiny czy Duphastonu w I trymestrze, ale tak sobie myślę, że jeśli by było potwierdzone działanie przeciwskurczowe w ciąży i nospa faktycznie by pomagała nie urodzić przedwcześnie, to wolałabym mieć problemy z napięciem mięśniowym u dziecka niż jakikolwiek problem wcześniaczy.
Póki co biorę magnez, bo miewałam skurcze.
Codo no spy mam to samo zdaniei tez biorę magnezu dużo bo jego sie przedawkowac nie da a jak nie ma niedoboru to i skurczy mozna uniknąć
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Daniela wrote:Mnie kłuje, gdy wstaję. I nie mogę sobie przypomnieć, czy w poprzednich ciążach tak było... choć to wcale nie aż tak dawno...
Tez mi sie tak zdarzałoW sensie, w 1 trymestrze. Teraz juz dużo rzadziej, przy kichnięciu,szybkim wstawaniu czułam szpilę po bokach. Teraz sporadycznie, ale dzis mam wrażenie, ze moja macica sie troszkę „naprezyla” zreszta pod ręka od jakiegoś czasu czuc większe wybicie/„pagórek”, ale dzis to jakby mi na pęcherz cisnęła.
Takie juz chyba uroki ciąży. -
Witam się i ja.
Zaglądam prawie codziennie na forum ale mało się udzielam ponieważ zaraz córcia jest koło mnie i mi naciska na tablecie a ze mąż całe tygodnie w delegacji to córcia ze mną tylko .
Ja ostatnio jak byłam u fryzjera i potem pochodziłam po sklepach to po powrocie do domu dostałam takiego bólu brzucha po lewej stronie ze musiałam odrazu się położyć i gdy odpoczęłam ból minął nieraz mam tak ze gdy za dużo pochodzę to mnie boli brzuch wizytę mam dopiero 30.06 i już myśle czy wszystko wporzadku z małym .
Co do ruchów malucha to już czuje takie delikatne zwłaszcza gdy się położę to wtedy je czuć a dziś u mnie 15 tydzień i 3 dzień ciąży
Brzuszek pomału tez zaczyna być widoczny
Dziś była na zakupach i kupiłam małemu dwie pary bodow ,czapeczkę i dwie pary spodenek takie pierwsze zakupy
Kcikuki za dzisiejsze wizyty -
Kciuki za wizyty
A moja dzidzia idealnie jest na wysokosci pępka tylko niziutkouwielbiam moment jak przykładam detektor i puka od razu , a nie muszę szukać , coraz lepiej chyba komunikuję się z bobasem niech tylko buchnie matke nóżką hihi
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Dobra jaki prezent można kupić na rocznice rodzicom ? chcemy sie poskładac nie wiemy co kupic ;p" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Czesc dziewczyny,
Chciałam zapytać o sprawę jaka jest śluz w ciazy. Czy od początku zmienił Wam sie jego kolor? Jestem w 12 tygodniu i od kilku dni z białego zmienił swoje zabarwienie na delikatny żółty, poza jego wyglądem nie mam żadnych innych dolegliwości. W badaniu wyszły mi liczne pałeczki kwasu mlekowego, ale to jest akurat korzystne. -
Karmelkovaa wrote:Dobra jaki prezent można kupić na rocznice rodzicom ? chcemy sie poskładac nie wiemy co kupic ;p
Podłączam się do pytania, moi mają w lipcu 40 rocznicę.
Wiem, że wyjazd czy kolacja się nie sprawdzą.Karmelkovaa lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Slonko92 wrote:Czesc dziewczyny,
Chciałam zapytać o sprawę jaka jest śluz w ciazy. Czy od początku zmienił Wam sie jego kolor? Jestem w 12 tygodniu i od kilku dni z białego zmienił swoje zabarwienie na delikatny żółty, poza jego wyglądem nie mam żadnych innych dolegliwości. W badaniu wyszły mi liczne pałeczki kwasu mlekowego, ale to jest akurat korzystne.
U mnie tez nie jest śnieżno biały czy perłowy. Raczej bardziej zoltawy, niz biały.
Ale żadnych innych objawów nie mam, mocz tez wyszedł ok. Wiec to chyba nic groźnego
Zrobiła mi sie natomiast ranka-lekkie zgrubienie i pęknięcie skory, miedzy jednym „wejściem”, a drugim. Swędzi, a podczas siusiania piecze. Był moment, ze delikatnie krwawiło. Byłam u gin, dał maśći powinno byc ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 15:02
-
marrakech2708 wrote:U mnie tez nie jest śnieżno biały czy perłowy. Raczej bardziej zoltawy, niz biały.
Ale żadnych innych objawów nie mam, mocz tez wyszedł ok. Wiec to chyba nic groźnego
Zrobiła mi sie natomiast „ranka” miedzy jednym „wejściem”, a drugim. Swędzi, a podczas siusiania piecze. Był moment, ze delikatnie krwawiło. Byłam u gin, dał maśći powinno byc ok
Takie ranki czy pęknięcia zdarzały mi się przed ciaza, narazie na szczescie mam z nimi spokój. Smarowałam je Clotrimazolum, bo podobno ma to związek z grzybkami, co jest dziwne, bo jak sie pojawiały, to wszystko było ok poza nimi. -
Ja jeszcze Maleństwu nic nie kupiłam. Czekam na potwierdzenie płci. Mam sporo ubranek po synku, więc jak będzie drugi chłopak to dokupię tylko to czego ewentualnie mi brakowało i może jakiś kombinezon na zimę, bo syn urodził się pod koniec lutego, a ja kupiłam na 62cm i okazał sie za duży. Nie chciałam kupować kolejnego, bo stwierdziłam, że zaraz zacznie się wiosna. Teraz urodzę w listopadzie, więc cała zima przede mną.
Jak się okaże, że będzie dziewczynka wtedy bardziej zaszaleję z zakupamiSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
No my mamy teściów na miejscu praktycznie i moze na weekend nawet pojedziemy wieczorem , gorzej coś wymyslec ;/
Z kupowaniem mam to samo moze w sobote bedzie prezent na dzień taty i się ujawni maleństwoale ciuchów bym miała na dziewczynke full na chłopca 0
takze wesoło będzie haha
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Slonko92 wrote:Takie ranki czy pęknięcia zdarzały mi się przed ciaza, narazie na szczescie mam z nimi spokój. Smarowałam je Clotrimazolum, bo podobno ma to związek z grzybkami, co jest dziwne, bo jak sie pojawiały, to wszystko było ok poza nimi.
Dokładnie to przepisał mi lekarzMówił, ze mogę kupić tez Trivagin w żelu. Ale jako najbardziej popularne przy tego typu problemach zalecił Clotrimazol właśnie. Smarowałas tylko rankę czy okolice rownież?
agulineczka mnie juz tak korci zeby cos kupić, w lipcu płeć bedzie pewna, teraz to przypuszczenia na dwie dziewczynki. Mogłabym kupić w sumie cos uniwersalnego tylko cholerka ciezko przewidzieć jakie sie maluchy urodzą. Jedne maja standardowe rozmiary, a często blizniaki są wcześniej i tym samym mniejsze...i rozkładam ręce, bo w stacjonarnych nie ma nic tak malutkiego. Zamowie chyba przez internet, a w sklepach wezmę 50-taki. W końcu i tak w to wejdą
Gdyby nie fakt, ze to duecik to jeszcze nie rozgladalabym sie za wózkiem, ale w lipcu planujemy juz sprawdzać codziennie oferty i jak znajdziemy Nasz model, w dobrym stanie i przystępnej cenie to juz weźmiemy.
Wózków bliźniaczych za wiele nie ma, szczególnie, jak ma sie sprecyzowana firme..
To tyle z planów zakupowych -
Melduje się po wizycie
Bałam się trochę, bo nie lubię pierwszych wizyt u lekarzy, których nie znam , ale jestem pozytywnie zaskoczona i wydaje mi się Pan doktor nawet lepszy i konkretniejszy niż moja gin
Z moczu w podstawowym badaniu niby nic nie wyszło, gin pobrał jeszcze wymaz z pochwy do badania, ale na te wyniki trochę dłużej trzeba czekać, ale powiedział, że skoro jest pieczenie, to napewno jest jakaś infekcja i mam na noc wziąć jednorazowo Fostomycynę narazie, a potem jeśli coś z wymazu wyjdzie, to dostanę receptę pocztą. Wspomniałam mu też o bólu w szyjce, zbadał i jest wszystko ok, w końcu znam długośćPowiedział, że jest dobrze, dopóki nie jest krótsza niż 2,5cm, a moja ma ponad 4cm, więc jest super
powiedział też, że to jest normalne, że mogę czuć tam nie raz takie rozpieranie. Jakieś skurcze czy delikatne bóle w podbrzuszu też nie powinny niepokoić dopóki nie są to skurcze o dużej i stałej częstotliwości trwające ponad 2 godziny (jakoś tak mniej więcej powiedział, dokładnie nie pamiętam), i jeśli zaczyna się właśnie czuć jakiś dyskomfort, lekki ból czy twardnienie brzucha, to trzeba poprostu odpocząć.
Ogólnie fajny lekarz, dość dokładnie zbadał, pomierzył obwód główki, brzuszka, kość udową, próbował rozpoznać płeć, ale trochę miał z tym problem, bo bąbel zaciskał nóżki straszniei mało ruchliwy dzisiaj był. Pierwszym stwierdzeniem było, że raczej chłopiec, później powiedział, że cofa to co powiedział wcześniej, bo teraz mu jednak na dziewczynkę bardziej wygląda
Potem przy badaniu jeszcze przez brzuch stwierdził, że jak na łechtaczkę, to za bardzo wystaje
i na koniec zaśmiał się, że według niego raczej chłopak będzie
ale staram się narazie nie nastawiać za bardzo, bo sam lekarz zgłupiał w pewnym momencie
ale mąż oczywiście twierdzi, że on ma od początku przeczucie i napewno będzie chłopak
Dip88, Irminka1231, Aga9090, olciaa, Azzurra, Malutka_94, TaPaT, Aguś 90 lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja też już po wizycie i niestety mam krwiaka 8mm na 3 mm. Z dzidzią wszystko ok. Powiedziała, że jeszcze około tygodnia mogę plamić i mam jak najwięcej odpoczywać, nie dźwigać itd. Jakby coś było nie tak mam się za tydzień zgłosić spowrotem
Irminka1231, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Ja też już po wizycie i niestety mam krwiaka 8mm na 3 mm. Z dzidzią wszystko ok. Powiedziała, że jeszcze około tygodnia mogę plamić i mam jak najwięcej odpoczywać, nie dźwigać itd. Jakby coś było nie tak mam się za tydzień zgłosić spowrotem
Niestety zdjęcia nie dostałam.
Miałam edytować a nie zacytowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 15:46