X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Dziewczyny szukam takich sukienek :) nie widziałyscie moze gdzies na jakiejs stronie ?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a65fd0567b21.jpg

Kochana ja kupilam tego kroju tylko ze blady róż ze srebrną w Sinsay za całe 30zl :) zrobię wam zdjęcie jak nie zapomnę :)

Witajcie tak w ogóle. Was nadrobić to hoho ;D ja znowu skusiłam się na zakup jeansów ciążowych. Tym razem za 20zl z h&m ;D mam nadzieję ze posłużą. A jak w poniedziałek na wizycie będzie wszystko ok to wjeżdżamy z mężem do h&m popatrzeć co ciekawego stacjonarnie jest :))

Ja jestem jakaś pesymistką ogólnie. Mało co ta ciąża do mnie dociera, bo ani nie tyje, brzuch też nie wystrzela.. czarne myśli na okrągło w głowie więc już przeżywam poniedziałek.

Buziaki i miłego dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 13:07

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Zuza ja rodzilam SN, ale gdzieś słyszałam, że tu chodzi o czas jaki minął od ostatniej cesarki. Ale czy to prawda itd to nie wiem. Niech inne dziewczyny się wypowiedzą ;)

Różnica to prawie 5 lat , a położna powiedziała ze to z obawy ze przy SN może się i tka rana po cc otworzyć i lepiej. Ienryzykowsc tylko zrobić CC .

O super kombinezon :) u nas w Londynie wyprzedaże wiec próbuje coś upolować jeszcze fajnego pomimo nie znanej płci :)

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Szukam czegoś podobnego na wesele i jeszcze nie znalazłam :(

Na wesele chyba za prosta jest w sensie , to jest taka bardziej letnia sukieneczka odpija sie stanik majtki , na wesele to bym chyba szukała w takim stylu coś kryjące :) znajdziesz na pewno

olciaa lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Kochana ja kupilam tego kroju tylko ze blady róż ze srebrną w Sinsay za całe 30zl :) zrobię wam zdjęcie jak nie zapomnę :)

Witajcie tak w ogóle. Was nadrobić to hoho ;D ja znowu skusiłam się na zakup jeansów ciążowych. Tym razem za 20zl z h&m ;D mam nadzieję ze posłużą. A jak w poniedziałek na wizycie będzie wszystko ok to wjeżdżamy z mężem do h&m popatrzeć co ciekawego stacjonarnie jest :))

Ja jestem jakaś pesymistką ogólnie. Mało co ta ciąża do mnie dociera, bo ani nie tyje, brzuch też nie wystrzela.. czarne myśli na okrągło w głowie więc już przeżywam poniedziałek.

Buziaki i miłego dnia :*

O własnie jeszcze tam nie patrzyłam zaraz bede patrzec :)

Nie martw się , ruchy czy brzuszek to jest indywidualna sprawa :*

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Jaki rozmiar kupowałaś?

New Born do 6,5 kg , były mniejsze ale to jest 62 -65 cm , choć wyglada na naprawdę duże , z doświadczenia wiem ze jak kupiłam te bardzi malutkie na 56 to mój syn któr my się urodził z waga 4,2kg nie założył - wiec teraz kupiłam troszkę na zapas , będzie akurat na grudzień , styczne .

Dip88 lubi tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinezony lepiej kupować w rozmiarze 62. Ja jak z małym wychodziłam ze szpitala to w zwykłej czapeczce, bo pielęgniarka nie mogła wcisnąć zimowej. Okazała się za mała :P Teraz kupię też większe w razie czego ;)

olciaa lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Na wesele chyba za prosta jest w sensie , to jest taka bardziej letnia sukieneczka odpija sie stanik majtki , na wesele to bym chyba szukała w takim stylu coś kryjące :) znajdziesz na pewno
    Szukam coś obcislego / dopasowanego ( w tym sensie podobnego) i by nie miało dekoldu po pępek i wyciec na biodrach :) Nirstety tylko w takim zestawie się napotykam w sieci. Jeszcze nie szukałam sacjonarnie. Nie chce by kosztowała dużo, bo to na raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 13:23

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZAUK wrote:
    Różnica to prawie 5 lat , a położna powiedziała ze to z obawy ze przy SN może się i tka rana po cc otworzyć i lepiej. Ienryzykowsc tylko zrobić CC .

O super kombinezon :) u nas w Londynie wyprzedaże wiec próbuje coś upolować jeszcze fajnego pomimo nie znanej płci :)

Z tego co się orientuję to tak niby może być, ale właśnie w krótkim odstępie czasu. Do roku czy jakoś tak. Dziewczyny po cesarce ci napiszą co i jak, bo ja zielona jestem. A rodzisz w UK czy w PL?

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZAUK wrote:

Kochana ja miałam 1 cesarke, druga ciąża miała być zakończona sn (odstęp 4 lat) i nikt nie mówił o rozejsciu się blizn..

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    Agniecha2101 ja też swojemu nie śpiewam jedynie gotowe piosenki puszczam. A zresztą mój synek nie wiedzieć czego nie lubi kiedy kiedy ja albo mój mąż mu śpiewamy. Chyba wyczuwa że nie mamy za grosz talentu i nie chce nas słuchać. Co do wyprawki to na razie nie mam totalnie nic. Ostatnio byłam w Pepco i kupiłam takie spodenki uniwersalne rozm 68 takie żeby były dobre i na chłopczyka i na dziewczynke. Szaleństwo się zacznie po poznaniu płci. Na weekendzie synkowi robimy urodziny. Składniki pokupione teraz tylko robić tort. Życzcie powodzenia i wytrwałości
    Hehe ;-) No to życzę powodzenia ;-) Ja uwielbiam piec torty :-) I wszystkiego najlepszego synkowi :-*

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Hej hej,

szalejecie od rana z postami. A widzę, że i pierwsze zakupy, i plany zakupowe już są :) U mnie jeszcze nic, ale generalnie mogę stwierdzić, że większość mam po starszych dzieciach. Kupię trochę nowych ciuszków, nową matę edukacyjną i nie wiem, co jeszcze. Aaa, komodę do sypialni. I pewnie piżamy dla siebie na czas karmienia.

W Trójmieście wczoraj armagedon. Wszystko stało, w Gdańsku łącznie z tramwajami (!). Ja mieszkam tuż obok miejsca, gdzie jest festiwal, więc już w ogóle masakra... A niestety czasem trzeba gdzieś autem pojechać.

Dzisiaj za to zgubiłam klucz do samochodu. Spóźniłam się przez to do przedszkola. NA szczęście przypomniało mi się, gdzie jest zapasowy... Teraz oczywiście znalazłam w szafie, wysunął się z kieszeni. Najbardziej obawiałam się, że dzieci go znalazły i gdzieś schowały...

Nadal czuję się źle, nic mi nie smakuje i nic mi się nie chce...

Agniecha, jak Twoje nogi?

A co do płci, to miałam jeszcze niedawno sąsiadkę, która spodziewała się drugiego dziecka. Miała być upragniona dziewczynka, urodziła drugiego syna. A w zeszłym roku trzeciego, ale tutaj już lekarz od początku mówił, że chłopak;)

Kuzyn męża kiedyś przy pierwszej ciąży żony mówił, że będzie syn, a przy porodzie okazało się, że córka. Gdy żona była w kolejnej ciąży, nie chciał znać płci do końca...

Tak więc pomyłki wciąż się zdarzają :)
    Dzięki, że pytasz :-) Już dużo dużo lepiej :-) Zaczynają pomału swędzieć, więc pewnie zaraz zacznie skóra złazić, ale przynajmniej już mogę normalnie chodzić i w nocy mogłam się w końcu wygodnie ułożyć :-)
    Ojj z tymi pomyłkami, aż nie chcę sobie wyobrażać, że nam mogłoby się coś takiego przytrafić... :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyszczek wrote:
    Super rzeczy kupiłyście :). Ja na razie się wstrzymuje przynajmniej tak do sierpnia więc już niedługo będę szaleć :).

Od kuzynki dostanę dużo rzeczy więc wtedy będę kupować jak zobaczę co od niej będę mieć. Łóżeczko mam albo po moim rodzeństwie albo po bracie męża tylko muszę zobaczyć które lepsze no i chyba odnowić. Mamie mojej też zapowiedziałam, że biorę wózek, w którym się wychowałam ale też będzie do wyczyszczenia.

I tak się zastanawiam czy kupić przewijak na łóżeczko jak myślicie?
    Ja mam zamiar kupować właśnie taki na łóżeczko :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy macie zamiar prać i prasować te dziecięce ciuszki...? Lepiej chyba jak najbliżej porodu co, żeby nie zdążyły się zakurzyć czy jakiś bakterii nałapać spowrotem...?

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Dziewczyny a kiedy macie zamiar prać i prasować te dziecięce ciuszki...? Lepiej chyba jak najbliżej porodu co, żeby nie zdążyły się zakurzyć czy jakiś bakterii nałapać spowrotem...?

Ja zacznę jakoś po 8 miesiącu, żeby były w miarę świeżo wyprane :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę jakoś we wrześniu końcem zeby nie kisić tego w domu jak podostaje tylko wywietrzyć poprać , bo suszone w domu to już nie to samo a widaomo jak zapakowane lezy to tez lepiej zeby przewiało :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy do domu :) chyba coś mu utkwiło w tej ręce. Lekarka wszystko , włącznie z ropą, wyciągnęła, A. dostał zastrzyk przeciw teżcowi i antybiotyk. Dzięki Bogu że nie zszedł tej nocy, bo mówił że już kiepsko było. Ma zwolnienie i jutro na kontrol jedziemy. Po wszystkim byliśmy tak głodni, że poszliśmy na kebaba :D

Gdzie można kupić dobry kombinezonik? Też planuje kupić teraz :)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka dobrze że z mężem już wszystko ok. Facetów to trzeba siłą czasami ciągnąć po lekarzach :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei planuje kupić przewijak taki żeby na pralkę wszedł. Chciałabym mieć pod ręką wodę bo nie chce ciągle używać chusteczek jednorazowych - mogą uczulac :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja zacznę jakoś po 8 miesiącu, żeby były w miarę świeżo wyprane :)
    Też właśnie tak myślałam, żeby mniej wiecej z miesiąc przed terminem się za to zabierać :-) Zastanawiam się tylko, bo mam suszarkę bębnową, czy mogę te dziecięce ubranka w niej suszyć, bo na większości na metkach jest, że nie wolno. A mi się wydaje, że to nawet lepiej jak się takie ubranka tak wysuszy. W sumie na większości naszych ubrań też jest na metkach, że noe wolno, a suszę :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Wróciliśmy do domu :) chyba coś mu utkwiło w tej ręce. Lekarka wszystko , włącznie z ropą, wyciągnęła, A. dostał zastrzyk przeciw teżcowi i antybiotyk. Dzięki Bogu że nie zszedł tej nocy, bo mówił że już kiepsko było. Ma zwolnienie i jutro na kontrol jedziemy. Po wszystkim byliśmy tak głodni, że poszliśmy na kebaba :D

Gdzie można kupić dobry kombinezonik? Też planuje kupić teraz :)
    Jednak Ci faceci to wszyscy tacy uparci... Trzeba było odrazu wtedy jechać na IP. Ale najważniejsze, że już sytuacja opanowana :-) niech się szybko i ładnie goi teraz :-)
    Z kombimezonikiem nie pomogę, bo nie mam pojęcia. Ja dostanę jeden taki cieplutki od siostry i nie ma w sumie chyba sensu więcej kupować.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ