X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek, już łóżeczko, wow :)

Ja jestem z Mężem w szpitalu. W tą ranę po szybie chyba wdało się zakażenie. Puchnie i ropa wychodzi..

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam się powstrzymac :D

Oj to kiepsko :/

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,

szalejecie od rana z postami. A widzę, że i pierwsze zakupy, i plany zakupowe już są :) U mnie jeszcze nic, ale generalnie mogę stwierdzić, że większość mam po starszych dzieciach. Kupię trochę nowych ciuszków, nową matę edukacyjną i nie wiem, co jeszcze. Aaa, komodę do sypialni. I pewnie piżamy dla siebie na czas karmienia.

W Trójmieście wczoraj armagedon. Wszystko stało, w Gdańsku łącznie z tramwajami (!). Ja mieszkam tuż obok miejsca, gdzie jest festiwal, więc już w ogóle masakra... A niestety czasem trzeba gdzieś autem pojechać.

Dzisiaj za to zgubiłam klucz do samochodu. Spóźniłam się przez to do przedszkola. NA szczęście przypomniało mi się, gdzie jest zapasowy... Teraz oczywiście znalazłam w szafie, wysunął się z kieszeni. Najbardziej obawiałam się, że dzieci go znalazły i gdzieś schowały...

Nadal czuję się źle, nic mi nie smakuje i nic mi się nie chce...

Agniecha, jak Twoje nogi?

A co do płci, to miałam jeszcze niedawno sąsiadkę, która spodziewała się drugiego dziecka. Miała być upragniona dziewczynka, urodziła drugiego syna. A w zeszłym roku trzeciego, ale tutaj już lekarz od początku mówił, że chłopak;)

Kuzyn męża kiedyś przy pierwszej ciąży żony mówił, że będzie syn, a przy porodzie okazało się, że córka. Gdy żona była w kolejnej ciąży, nie chciał znać płci do końca...

Tak więc pomyłki wciąż się zdarzają :)

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Hej dziewczyny, dziękuję Wam bardzo za pamięć i kciuki! :) Chcialam napisac wczesniej, ale nie moglam się dzisiaj zalogować na telefonie, a caly dzien bylismy poza domem. Dopiero niedawno udalo się z logowaniem.

Na usg wszystko w porzadku, badanie dlugo trwalo, dzidziuś wazy juz jakies 330 gramów :) Wszystkie narzady w porzadku, wymiary zgodne z wiekiem ciazy :) kamień z serca :)
    Nie udało sie zrobic zdjecia 4d, bo twarzyczka dzidzius zwrocony w strone kregoslupa. Szyjka dluga, prawie 5cm.
    No i tym razem oczekiwac bedziemy na coreczke <3 :)

Gratuluje kochana <3 kamień z serca co ... az zazdroszczę , że masz za sobą , ja się tak boję o mojego dzidziulka , żeby było dobrze .
    I Gratuluję córeńki :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Hejka wiecie co wczoraj sama złożyłam lozeczko! :D
    Nie mogę się napatrzeć *.*
    Szkoda że do środka nic nie mogę kupić No ale nie można mieć wszystkiego :D

O kurczaczek już łóżeczko postawiłas wow podziwiam :D ja chcę dopiero kupić gdzieś w październiku :D a złożyć w listopadzie hehe

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b28f7fb2df26.jpg

U mnie nowydom niby miejsce jest , ale w pokoju na dole też będę mieć ciasno też łóżeczko wejdzie na styk :D bo góra nie skończona

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Dibolek, już łóżeczko, wow :)

Ja jestem z Mężem w szpitalu. W tą ranę po szybie chyba wdało się zakażenie. Puchnie i ropa wychodzi..

Zdrowia dla męża w takim razie

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Ja poszłam spać wczoraj koło 1 no kręciłam się i nie mogłam zasnąć po czym mała się domagała chyba zjeść poszłam zjadłam poprawiłam cukierkiem i w końcu zasnęłam ;p rano mnie obudziły głupie sny jakieś ale jeszcze przysnęłam obudziłam się i mała znowu łaskotała to wstałam na śniadanie hehe dzisiaj ją więcej coś czuję :) wczoraj chyba przespała albo była inaczej odwrócona

Jutro wizyta w końcu :)

Dip88 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Piękności !

Zwlokłam się z łóżka ok 9.30 i pomyślałam o płatkach czekoladowych na śniadanie ale potem głos rozsądku (a raczej kurier) przyniósł mi paczkę z bakaliami i wcinam właśnie owsiankę z migdałami, chipsami kokosowymi, orzechami włoskimi i nektarynką :D Ale nie wiem czy nie zakończę tego 2 kawałkami ptasiego mleczka, które zostało pow czorajszych gościach :D

Któreś z Was pisały o imieniu Aleksander :) Mam takiego kawalera 8letniego w rodzinie i jest cudowny, mądry i kochany :) Więc polecam :D

Dibolek ekstra łóżeczko :) My mamy od rodzeństwa naszego i pewnie wstawimy je jakoś w październiku :)

31.07 mam połówkowe, mam nadzieję, że już będzie wiadomo kto mieszka i puka do mnie z brzucha :)

Czy któraś z Was była już na jakiś zajęciach fitnes dla mam? Ja się jutro wybieram i ciekawa jestem czego mogę się spodziewać :)

Miłego dnia Mamusie :)

Dip88 lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super rzeczy kupiłyście :). Ja na razie się wstrzymuje przynajmniej tak do sierpnia więc już niedługo będę szaleć :).

Od kuzynki dostanę dużo rzeczy więc wtedy będę kupować jak zobaczę co od niej będę mieć. Łóżeczko mam albo po moim rodzeństwie albo po bracie męża tylko muszę zobaczyć które lepsze no i chyba odnowić. Mamie mojej też zapowiedziałam, że biorę wózek, w którym się wychowałam ale też będzie do wyczyszczenia.

I tak się zastanawiam czy kupić przewijak na łóżeczko jak myślicie?

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyszczek to zależy czy masz miejsce na komodę z dostawką przewijaka , bo jak nie masz , to się przyda ten zwykły :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek u mnie w sypialni podobnie, tzn jeszcze szafka z szufladami na której jest przewijak i fotel do karmienia za dnia :) I ledwo przejść można :P

Byłam na zakupach. Wszędzie szukałam chleb orkiszowy i nie mieli :/ 3 piekarnie obeszłam...

Ogarniam się i lecę do kumpeli :D

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie komody nie kupujemy bo mamy i tam będą rzeczy dzidziusia ale przewijak na niej to dla mnie niezbyt pomysł (nad komodą wisi telewizor). I się zastanawiałam czy kupić przewijak i zamontować na łóżeczku czy lepiej mieć gdzieś z boku i np. jak będę dziecko przewijać to położę na łóżku. Wybaczcie pytania ale nie znam się i nie wiem co jest lepsze :)

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jak tv tam wisi to pewnie , że lepiej nie :) moja szwagierka tak miała raz dawała na łóżeczko rak za łóżko :) szczególnie po kąpieli dawała na łóżko na to ręcznik :) ja jak nie zmieszcze dostawki to tak samo bede musiała robic niestety a zawsze chciałam miec tak wszystko fajnie :/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze zdjęcie mojego prawie 20 tygodniowego Wojtusiowego domku :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de4e3db78617.jpg

Karmelkovaa, Aguś 90, olciaa, Dip88, mindusia87, Irminka1231, Aga9090, bondzik007, agniecha2101, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na komodzie to chyba najlepiej jest :) U mnie to szkoda dokupować mebli bo dzidziuś i tak będzie spał w tym pokoju co my a później najwyżej dokupimy jakąś szafę. Ja tak poprzekładałam rzeczy przy sprzątaniu, że komoda cała pusta i tylko czeka na ubranka dziecięce :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

• Cyganieszka Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam nad jakimś fitnessem dla ciężarnych, tylko u mnie w okolicy wszystkie co do jednego odbywają się w okolicach godziny 11 w tygodniu :/ a jako że planuje pracować do końca, to sobie nie poćwiczę...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dodam jeszcze zdjęcie mojego prawie 20 tygodniowego Wojtusiowego domku :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de4e3db78617.jpg

Śliczny ! :) to ja przy Tobie się teraz czuję jak pączek haha

Karolcia27 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula śliczny brzuszek :)

Dibolek łóżeczko super, ja też bardziej rozglądam się za białymi mebelkami:)

Magiccherrycupcake to mój M wymyślił Aleksander i już tak mówi do małego. A ja jakoś nie jestem jeszcze pewna :P

Dibolek lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 ale śliczny brzuszek. I zgrabniutki jak na 20tc. Super. Dibolek łóżeczko super. Ja mam podobnego typu po synku z wyjmowanyni szczebelkami. Jeszcze posłuży na następne dziecko

f2w3yx8dfotu0cc3.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ