X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, nic praktycznie nie jadłam, a mam taką zgagę, że aż mnie plecy bolą :( Normalnie zaraz umrę z bólu chyba...

U mnie trzecia ciąża,a ruchów wyczuwalnych brak. Pewnie jeszcze długo tak będzie, tak to już u mnie jest.

Ja ubranka zamierzam wyszykować wcześniej. Może w październiku. Podejrzewam, że urodzę przed terminem, a w poprzedniej ciąży musiałam leżeć od 30 tygodnia, więc wolę mieć spokojną głowę. Wolałabym nie być zdana na innych w tej kwestii.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Też mam w planach tych nawilżanych chusteczek tylko gdzieś na wyjściach/wyjazdach używać, a tak to będę próbować chyba duże waciki+woda. Mam zamiar sobie w miskę poprostu wodę nabierać za każdym razem. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce później metodą prób i błędów ;-) Są też do kupienia takie chusteczki samą wodą nawilżane, to pewnie wypróbuję na wyjścia :-)
    Edit. Pralkę mam niestety w piwnicy :-P

Moja córka ma bardzo wrażliwą skórę i przez początkowe miesiące właśnie stosowałam ten patent. Tylko że woda w kranie, gdy ją odkręcałam, to najpierw leciała zimna. Trochę to było upierdliwe w nocy, gdy córka była jeszcze całkiem maleńka, bo każda minuta była cenna... a tu czekanie, aż zimna spłynie... Ale to u mnie tak w bloku :)

Nie używałam wacików, bo czasem zostawiają kłaczki. W szpitalu położne poleciły mi coś w tym stylu: https://www.aptekagemini.pl/kompresy-medicomp-niejalowe-7-5cmx7-5cm-100-sztuk.html

I fajnie się sprawdzały, bardzo przyjemne w dotyku.

Magdaa21, agniecha2101 lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Kai Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, ja jestem po cc (X 2016) i pytalam ostatnio ginki,na jaki poród się nastawiać. Powiedziała mi, że będziemy decydować pod koniec ciąży. Jesli blizna będzie ładna, ciąża bez powikłań i dziecko nie cięższe niż 3,5 kg, to można próbować sn i ona zachęca, bo dla dziecka to lepsze, jak przejdzie przez drogi rodne.

Co do chusteczek, to ja stosuję naprawdę okazjonalnie do pupy, bo synek ma wrazliwa skórę. Czysta woda i duże płatki kosmetyczne mi się sprawdzają najlepiej.

W rozmiarze 56 synek mi pochodil okolo 2 miesiące. Mialam tez 3-4 sztuki 50 i się przydaly, bo syn mi się urodzil z wagą 3 kg i w 56 pływał.

Ja jeszcze nic dla małej szykuję, ale trzeba się będzie wziąć niedługo, bo pod koniec ciąży to już trochę trudniej z praniem, prasowaniem.

Oby mi tylko plci nie zmienila ;-).

ZUZAUK, agniecha2101 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane takie pytanie: czy któraś z Was albo może jakaś znajoma rodziła z taką dolegliwością jak przepuklina na kręgosłupie? Macie jakieś doświadczenia? Niestety jestem posiadaczką, a do tego jeszcze inne problemy kręgosłupowe, ale nie zgodziłam się na operację, która mi proponowali. Kilka razy złapała mnie rwa kulszowa, póki co odpukac w ciąży nie, ale zrobiłam sobie w końcu rezonans i wyszły tam cyrki :-( a dzisiaj koleżanka mnie nastraszyła, że jej znajoma przy przepuklinie i porodzie naturalnym przez miesiąc była przywiązana do łóżka :-( do tego chodziła rok na rehabilitację i przy drugim porodzie lekarze kazali jej mieć CC. I teraz już nie wiem :-( muszę powiedzieć w ogóle o tym mojej ginekolog.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia znajoma ma chyba jakies guzy ale nie jestem pewna czy przepukline tez. i miala 3 cesarki. Przy chorym kregoslupie bym nie ryzykowala

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a jesteś pod opieką neurologa czy neurochirurga? Moja znajoma miała i pamiętam, że wtedy jego zdanie było decydujące a nie ginekologa. Ona rodziła przez cc.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Karolcia a jesteś pod opieką neurologa czy neurochirurga? Moja znajoma miała i pamiętam, że wtedy jego zdanie było decydujące a nie ginekologa. Ona rodziła przez cc.

U mnie to wyglądało tak: trzy razy w większych odstępach czasu złapała mnie rwa kulszowa,a pierwszy raz pamiętam jak schylilam się żeby ubrać majtki rano, komiczna sytuacja, ale nie stąd nie zowąd tak mnie sieklo, że się wyprostować nie mogłam, a nigdy problemów z kręgosłupem nie mialam. Trzeci raz był najgorszy, bo leżałam dwa tygodnie bez ruchu w łóżku, potem rehabilitacja itp. No i pomagały tylko zastrzyki. Zrobiłam sobie sama rezonans i jak go rehabilintka zobaczyła, to się załamała, że taka młoda dziewczyna i takie zmiany. Ale ćwiczyłam w domu i było okej. Byłam też w Tarnowie u neurochirurga, ale przy pierwszej wizycie chciał mnie zapisywać na operację, na co ja się nie zgodziłam, bo to nie takie hop siup i ta przepuklina lubi się robić zaraz w innym miejscu. Boje się, że mnie w ciąży sieknie, ale staram się teraz dbac o kręgosłup. Nie jestem aktualnie pod opieką żadnego lekarza, ale na najbliższej wizycie powiem o tym gin i zobaczymy co powie .

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to konieczne jej powiedz o wszystkim, może Ci doradzi czy masz szukać jakiegoś lekarza żeby pilnował podczas ciąży. Ja wiem tylko tyle, że ta znajoma chodziła kontrolować co jakiś czas w ciąży i neurochirurg powiedział, że w takich sytuacjach on o wszystkim decyduje, żeby nie było potem problemów. Ciążę zniosła dobrze, bez większych bóli, ale i tak zrobili jej cc, bo niby za duże ryzyko było.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za te informacje :-) myślałam o tym już wcześniej, ale dzisiaj ta koleżanka mnie trochę wystraszyła, bo faktycznie jak przyjdzie atak rwy kulszowej to człowiek nie może się nawet na bok obrocic, mi pamiętam nawet jakby wykrzywilo tułów na jedną stronę w takie S, wyglądało to strasznie, ale na szczęście wszystko wróciło do normy. Będę rozmawiać o tym z ginekologiem :-) jeśli ktoś jeszcze zna taki przypadek to proszę o informację :-)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Trochę mnie tu nie było :)

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)

Obudziłam się o 6 i spać nie mogę :)

Lillu_Ana - co tam u Ciebie?

vcvau8q.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 4 nie spie z ekscytacji czy mała nadal jest lalunią czy nie ... :) pędzę na wizytę odezwe się wieczorem bo później zakupy itd :)

Za reszte kciuki :)

Miłego dnia ;)

MagicCherryCupcake, Dip88, Aga9090, Irminka1231, ZUZAUK lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja od 4 nie spie z ekscytacji czy mała nadal jest lalunią czy nie ... :) pędzę na wizytę odezwe się wieczorem bo później zakupy itd :)

Miłego dnia ;)

Kciukasy :*

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też pół nocy jakieś głupoty się snily i ciągle budziły... wczoraj to samo. Kciuki za dzisiejsze wizyty :-* dawajcie znać co i jak :-* miłego dnia wszystkim :-)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova kciuki :)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:

Miłego dnia ;)
    Trzymam kciuki.Dzis moje skarby wracaja z wakacji.Nie bylo ich tydzien a ja tesknie jakby nie bylo ich miesiac.dom bez nich taki pusty.nawet nasz piesek teskni kladzie sie na ich lózkach.moje mdlosci coraz bardziej odpuszczaja milego dnia

2nn390bvba2l74tr.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja też dzisiaj wizytuje, o 16:40 :) proszę trzymac kciuki :)

Aga9090, MagicCherryCupcake, Irminka1231, futuremama, agulineczka, Malutka_94, Karmelkovaa, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana przy tej deszczowej pogodzie :/

Dziewczyny kciuki za wizyty :*

Ja idę dziś do gina, bo pielęgniarka wczoraj nie chciała mi szwów wyciągnąć..
    I jeszcze w badaniu krwi wyszło CRP 7,91,
    A w moczu jakieś bakterie i drożdże (?)

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty :)

Ja od jutra mam nadzieję wkońcu będę mogła się wysypiać, bo syn ma dziś zakończenie roku szkolnego i nie trzeba będzie już tak wcześnie wstawać :P

Magdaa21, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Karolcia, akurat piłam i się cała poplułam jak to przeczytałam :D

Ja właśnie obruciłam cały talerz pierogów ruskich i teraz nie mam siły iść rozwieśić pranie.

Dibolek przez ciebie zaczęłam oglądać mebelki dla malucha. Jedne mi się spodobały, a mój M mówi żebym już zamówiła, bo i tak dostawa 3 tyg. Ale zaczekam jeszcze do połówkowych. Jakoś jeszcze nie mogę się przełamać :P

Na dzień dzisiejszy taki komplet upatrzyłam, ale jeszcze będę szukać ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e582bc419640.png
    Piękne :*

Dip88 lubi tę wiadomość

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ