Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rany, nic praktycznie nie jadłam, a mam taką zgagę, że aż mnie plecy bolą Normalnie zaraz umrę z bólu chyba...
U mnie trzecia ciąża,a ruchów wyczuwalnych brak. Pewnie jeszcze długo tak będzie, tak to już u mnie jest.
Ja ubranka zamierzam wyszykować wcześniej. Może w październiku. Podejrzewam, że urodzę przed terminem, a w poprzedniej ciąży musiałam leżeć od 30 tygodnia, więc wolę mieć spokojną głowę. Wolałabym nie być zdana na innych w tej kwestii.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
agniecha2101 wrote:Też mam w planach tych nawilżanych chusteczek tylko gdzieś na wyjściach/wyjazdach używać, a tak to będę próbować chyba duże waciki+woda. Mam zamiar sobie w miskę poprostu wodę nabierać za każdym razem. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce później metodą prób i błędów Są też do kupienia takie chusteczki samą wodą nawilżane, to pewnie wypróbuję na wyjścia
Edit. Pralkę mam niestety w piwnicy
Moja córka ma bardzo wrażliwą skórę i przez początkowe miesiące właśnie stosowałam ten patent. Tylko że woda w kranie, gdy ją odkręcałam, to najpierw leciała zimna. Trochę to było upierdliwe w nocy, gdy córka była jeszcze całkiem maleńka, bo każda minuta była cenna... a tu czekanie, aż zimna spłynie... Ale to u mnie tak w bloku
Nie używałam wacików, bo czasem zostawiają kłaczki. W szpitalu położne poleciły mi coś w tym stylu: https://www.aptekagemini.pl/kompresy-medicomp-niejalowe-7-5cmx7-5cm-100-sztuk.html
I fajnie się sprawdzały, bardzo przyjemne w dotyku.Magdaa21, agniecha2101 lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Zuza, ja jestem po cc (X 2016) i pytalam ostatnio ginki,na jaki poród się nastawiać. Powiedziała mi, że będziemy decydować pod koniec ciąży. Jesli blizna będzie ładna, ciąża bez powikłań i dziecko nie cięższe niż 3,5 kg, to można próbować sn i ona zachęca, bo dla dziecka to lepsze, jak przejdzie przez drogi rodne.
Co do chusteczek, to ja stosuję naprawdę okazjonalnie do pupy, bo synek ma wrazliwa skórę. Czysta woda i duże płatki kosmetyczne mi się sprawdzają najlepiej.
W rozmiarze 56 synek mi pochodil okolo 2 miesiące. Mialam tez 3-4 sztuki 50 i się przydaly, bo syn mi się urodzil z wagą 3 kg i w 56 pływał.
Ja jeszcze nic dla małej szykuję, ale trzeba się będzie wziąć niedługo, bo pod koniec ciąży to już trochę trudniej z praniem, prasowaniem.
Oby mi tylko plci nie zmienila .
ZUZAUK, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Kochane takie pytanie: czy któraś z Was albo może jakaś znajoma rodziła z taką dolegliwością jak przepuklina na kręgosłupie? Macie jakieś doświadczenia? Niestety jestem posiadaczką, a do tego jeszcze inne problemy kręgosłupowe, ale nie zgodziłam się na operację, która mi proponowali. Kilka razy złapała mnie rwa kulszowa, póki co odpukac w ciąży nie, ale zrobiłam sobie w końcu rezonans i wyszły tam cyrki a dzisiaj koleżanka mnie nastraszyła, że jej znajoma przy przepuklinie i porodzie naturalnym przez miesiąc była przywiązana do łóżka do tego chodziła rok na rehabilitację i przy drugim porodzie lekarze kazali jej mieć CC. I teraz już nie wiem muszę powiedzieć w ogóle o tym mojej ginekolog.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia a jesteś pod opieką neurologa czy neurochirurga? Moja znajoma miała i pamiętam, że wtedy jego zdanie było decydujące a nie ginekologa. Ona rodziła przez cc.
-
Dip88 wrote:Karolcia a jesteś pod opieką neurologa czy neurochirurga? Moja znajoma miała i pamiętam, że wtedy jego zdanie było decydujące a nie ginekologa. Ona rodziła przez cc.
U mnie to wyglądało tak: trzy razy w większych odstępach czasu złapała mnie rwa kulszowa,a pierwszy raz pamiętam jak schylilam się żeby ubrać majtki rano, komiczna sytuacja, ale nie stąd nie zowąd tak mnie sieklo, że się wyprostować nie mogłam, a nigdy problemów z kręgosłupem nie mialam. Trzeci raz był najgorszy, bo leżałam dwa tygodnie bez ruchu w łóżku, potem rehabilitacja itp. No i pomagały tylko zastrzyki. Zrobiłam sobie sama rezonans i jak go rehabilintka zobaczyła, to się załamała, że taka młoda dziewczyna i takie zmiany. Ale ćwiczyłam w domu i było okej. Byłam też w Tarnowie u neurochirurga, ale przy pierwszej wizycie chciał mnie zapisywać na operację, na co ja się nie zgodziłam, bo to nie takie hop siup i ta przepuklina lubi się robić zaraz w innym miejscu. Boje się, że mnie w ciąży sieknie, ale staram się teraz dbac o kręgosłup. Nie jestem aktualnie pod opieką żadnego lekarza, ale na najbliższej wizycie powiem o tym gin i zobaczymy co powie .4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karolcia to konieczne jej powiedz o wszystkim, może Ci doradzi czy masz szukać jakiegoś lekarza żeby pilnował podczas ciąży. Ja wiem tylko tyle, że ta znajoma chodziła kontrolować co jakiś czas w ciąży i neurochirurg powiedział, że w takich sytuacjach on o wszystkim decyduje, żeby nie było potem problemów. Ciążę zniosła dobrze, bez większych bóli, ale i tak zrobili jej cc, bo niby za duże ryzyko było.
-
Dziękuję za te informacje myślałam o tym już wcześniej, ale dzisiaj ta koleżanka mnie trochę wystraszyła, bo faktycznie jak przyjdzie atak rwy kulszowej to człowiek nie może się nawet na bok obrocic, mi pamiętam nawet jakby wykrzywilo tułów na jedną stronę w takie S, wyglądało to strasznie, ale na szczęście wszystko wróciło do normy. Będę rozmawiać o tym z ginekologiem jeśli ktoś jeszcze zna taki przypadek to proszę o informację4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Ja od 4 nie spie z ekscytacji czy mała nadal jest lalunią czy nie ... pędzę na wizytę odezwe się wieczorem bo później zakupy itd
Za reszte kciuki
Miłego dniaMagicCherryCupcake, Dip88, Aga9090, Irminka1231, ZUZAUK lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Mi też pół nocy jakieś głupoty się snily i ciągle budziły... wczoraj to samo. Kciuki za dzisiejsze wizyty :-* dawajcie znać co i jak :-* miłego dnia wszystkim
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karmelkovaa wrote:Ja od 4 nie spie z ekscytacji czy mała nadal jest lalunią czy nie ... pędzę na wizytę odezwe się wieczorem bo później zakupy itd
Za reszte kciuki
Miłego dniaKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się z rana przy tej deszczowej pogodzie
Dziewczyny kciuki za wizyty :*
Ja idę dziś do gina, bo pielęgniarka wczoraj nie chciała mi szwów wyciągnąć..
I jeszcze w badaniu krwi wyszło CRP 7,91,
A w moczu jakieś bakterie i drożdże (?)Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty
Ja od jutra mam nadzieję wkońcu będę mogła się wysypiać, bo syn ma dziś zakończenie roku szkolnego i nie trzeba będzie już tak wcześnie wstawaćMagdaa21, Karmelkovaa lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Karolcia, akurat piłam i się cała poplułam jak to przeczytałam
Ja właśnie obruciłam cały talerz pierogów ruskich i teraz nie mam siły iść rozwieśić pranie.
Dibolek przez ciebie zaczęłam oglądać mebelki dla malucha. Jedne mi się spodobały, a mój M mówi żebym już zamówiła, bo i tak dostawa 3 tyg. Ale zaczekam jeszcze do połówkowych. Jakoś jeszcze nie mogę się przełamać
Na dzień dzisiejszy taki komplet upatrzyłam, ale jeszcze będę szukać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e582bc419640.pngDip88 lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50