X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem Twoje suplementy są okej, po pozytywnym tescie możesz sobie brać folian 800, ja też biorę ze Swansona :-) tak jak napisała Bondzik, B12 i b6 też jak najbardziej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 18:21

Violet Flower lubi tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :) my już w domu ... jestem tak umiłowana tym gorącem i chodzeniem ze wymiękam ... ale widze , że nie mam dużo do nadrabiania wi ec zaraz poczytam :)

U nas wszystko dobrze :) mała rośnie sobie ładnie ... ale co dzisiaj czyniła to masakra :D nie dala sie tknąc więc nawet nie wiem ile wazy w dodatku ułozyła sie pośladkowo tak ze nawet buziuni nie mogłam zobaczyc zbytnio ... no ale wazne ze jest wszytsko dobrze :) serduszko łądnie pracuje , szyjka długa zamknięta ok 5cm , no i połówkowe 24 a wizyta 3 sierpnia to teraz się będzie dłużyć :/

No a ja dzisiaj zakupiłam sobie pare sukienek , i odważyłam kupic dla Julci pierwsza rzecz :) chciałam poczuć jak to jest ... hihi

No więc tak to my :) dzisiaj startujemy 18tydzień :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29c2f4c588c3.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a3f985cf8ba.jpg

Aga9090, Irminka1231, Malinowa_Czekolada, futuremama, Violet Flower, Karolcia27, RudyTygrysek, Dip88, bondzik007, Jagodagoi, Aguś 90, Angelika83, Malutka_94, olciaa, TaPaT, agniecha2101 lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova wspaniałe:-* ale cudne little princess i jaki mamusia ma piękny, z tygodnia na tydzień większy brzuszek :-)

To już we trzy mamy połówkowe 24 lipca :-) przynajmniej razem będziemy się stresować :-P na którą masz godzinę? Ja dopiero na 18.20 :-(

Weekend się zbliża, więc forum troszkę Nam ucichło :-P

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Karolcia biorę już metylowany kwas foliowy swanson 400 raz dziennie. I dodatkowo jod z zalecenia endokrynologa i zwykłą witaminę D3. To też mam zmienić na jakieś inne formy?

Co do wesela mamy małe przyjęcie, na 60 osób z nami. Jest sprawdzony DJ, fajne miejsce bo jest piękny ogród wokół sali, na obrzeżach miasta :)
    Wszystko mamy gotowe, poza pierwszym tańcem. No ale może jeszcze ogarniemy w te dwa tygodnie :)
    A u Ciebie co za impreza jutro?

U mnie impreza urodzinowa mojego emka, a że nie było go kilka dni to będzie miał suprajs :-P ale dobrze, że jednak dzisiaj nie zrobiłam bo wróci dopiero ok. 21 i mówi, że jest padnięty :-P

To co Wam jeszcze zostało do ogarnięcia z tych weselnych spraw? U nas z pierwszym razem było tak samo jak u Was, sami sobie wymyśliliśmy ale ułożyliśmy polowe, a że już było mało czasu i wieczorami byliśmy też padnięci bo remontowaliśmy mieszkanie, to w końcu był "przytulaniec" hehe :-P ale kroki dalej pamiętam :-P

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ehhh znowu słownik... Z pierwszym tańcem miało być :-P

Kai lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka śliczny brzuś :)

Violet czekamy na relacje ze ślubu :) i czekamy na 2 kreseczki :*
    Wiesz co Pai sie przyczynia do poronień sama w sobie jest juz wskazaniem do heparynki , ale pójdziesz do hematologa to rozjasni sprawę powie co i jak :)

Karolcia a nooo bo to juz wraca i będzie party :D
    A weź mój brzusio szaleje haha sama nie wiem jak to się dzieje ze tak jakoś rośnie :) grunt ze mała zdrowa :) z bodziakiem nie mogłam się opanować , będę stroic świeta beda :D ja połówkowe 10: 20 więc chociaż tyle ze rano ... niby doktorka pocieszała dzisiaj , że jakby coś było groźnego to by juz było widać po usg , oby...

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova jestem przekonana, że na pewno wszystko będzie dobrze :-* zresztą u każdej z Nas :-* też już bym chciała znać płeć, żebym też już mogła coś kupić bo takich unisexow to mało co widziałam u siebie w miescie :-( ale póki co to jest Ignacy :-P

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuchol też wystrzelił z tydzień temu, tak z dnia na dzień dosłownie :-P strasznie mi się podobaja też takie sukienki jak masz na sobie, a ja mam same luźniejsze, bo zawsze gdzieś ten "smalcesonik" na boczkach mi wystawał :-P heh ale jedna taka sobie kupię, żeby tak ślicznie było brzuszek widać :-*

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wylewa na boczki tez haha na zdj moze tak nie widac ;p
    No ja mysle z mała mała zostanie do końa :) połówkowe nam powiedza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 20:05

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nic Ci się nie wylewa :-) jesteś sexi mami :-D

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha tak sobie trzeba tłumaczyć :D ale swoje wiedzieć :D mi sie na kosciach krzyzowych odkłada jak nie wiem hehe

Idę spać prysznic i nyny ... pogadamy jeszcze :* buziaki dla wszystkich brzuszkow

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa super, ze wszystko dobrze. Na polowkowych tez tak bedzie. A brzuszek ladny :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-)
    U mnie wszystko w porządku. Z maluszkiem tez ok. Na ostatniej wizycie (21.06) miał już 12 cm wiec wielkoludek. W czwartek mam kolejna wizytę bo ciągle w moczu mi wychodzą bakterie :/ nie wiadomo od czego.
    Czas przelatuje mi przez palce i nie mam kiedy pisać nawet.

Ale trzymam kciuki za Was i za wizyty :-)

Karolcia27, Kai, Irminka1231, bondzik007, Karmelkovaa, olciaa, Violet Flower, Jagodagoi, TaPaT, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, właśnie robię krzywa cukrowa. Trzymajcie kciuki, bym wysiedziala, bo jest ciężej niż poprzednio.

Irminka1231, Lotopałanka, Aga9090, olciaa, Violet Flower lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dawno mnie nie bylo, bo wrocilam do pracy a ze od pn urlop to wczoraj siedzialam do 20.30...No ale zaraz jade do rodzicow to obiecuje Was nadrobic na lezaku ;)

U nas wszystko dobrze, mam zezwolenie na wyjazd, po powrocie od razu polowkowe a potem planuje juz L4 i wtedy bede z Wami na biezaco i mam nadzieje troche ogarne rzeczy dla Malej, bo teraz nie mam kiedy nawet neta przejrzec a co dopiero isc do sklepu i na zywo poogladac.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

thgfugpjfonf59xe.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny gratuluję dobrych wieści z wczoraj :) Dość ciekawy weekend się zapowiada, dziś jadę do mamy wieczorem mają wpaść znajomi i będzie ognisko :D ( oby nie padało )

Daniela kciuki za krzywą :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :) czytam Was cały czas tylko nie mam siły pisać bo po pracy padam na pyszczek :) dobrze że już weekend :)

Życzę Wszystkim pięknego weekendu, a ja jadę na pierwsze dzidziusiowe i ciążowe zakupy !! :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • daria184 Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) ja odebrałam wyniki usg I trymestru i testu pappa, ryzyko wad niskie Wiec kamień spadł z serca.Polowkowe umówione na 09.08 ;) niestety nadal wymioty mi nie odpuszczają...

Karmelkovaa, Aga9090, bondzik007, Malutka_94, olciaa, Jagodagoi, RudyTygrysek, TaPaT, agniecha2101 lubią tę wiadomość

daria184
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Hej:-)
    U mnie wszystko w porządku. Z maluszkiem tez ok. Na ostatniej wizycie (21.06) miał już 12 cm wiec wielkoludek. W czwartek mam kolejna wizytę bo ciągle w moczu mi wychodzą bakterie :/ nie wiadomo od czego.
    Czas przelatuje mi przez palce i nie mam kiedy pisać nawet.

Ale trzymam kciuki za Was i za wizyty :-)

Ja się zaopatrzyłam w suszoną żurawinę i herbatkę takze polecam nawet profilaktycznie :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weekendu :) my dzisiaj grilowac będziemy i ciacho robię na zimno z borówkami :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ