X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z kanapy. Już ciężko mi chodzić nawet do toalety. No ale że plamie to wolę leżeć dalej...

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d5f15f2216a.jpg a to efekt leżenia na kanapie :p miś dla starszaka którego nazwał Jozek :p

Karolcia27, Aga9090, Irminka1231, Kai, Malutka_94, inaa, Violet Flower, Malinowa_Czekolada, RudyTygrysek, Azzurra, mindusia87, Paula222, agniecha2101, Agus603 lubią tę wiadomość

p19uskjo06b2cvyq.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka piekny miś :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda trochę jak ten ted z tego filmu :p bliżej 30 tc dla dzidziusia takiego zrobię :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

p19uskjo06b2cvyq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Wygląda trochę jak ten ted z tego filmu :p bliżej 30 tc dla dzidziusia takiego zrobię :)
    Teraz się przyjrzałam i faktycznie :D

Agulka901 lubi tę wiadomość

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d5f15f2216a.jpg a to efekt leżenia na kanapie :p miś dla starszaka którego nazwał Jozek :p

świetny ! :) tez bym tak chciała umiec

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka, jaki fajny :)

U nas zbiera się do deszczu i ciągle chce mi się spać. Weekend mamy wolny , w poniedziałek z Mężem na kontrolę, a w środę wizyta. W końcu zaczęłam przybierać na wadze :) no i brzuszek rośnie :)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ja już z Chorwacji wróciłam. Było ok :) ! Malusia coraz częsciej i mocniej kopie. Widać już ładnie na brzuszku. Mam też piękne zdjecia z chorwackiej sesji połówkowej :D . Może potem się pochwalę :) ! Brzuszek mam nadal mały ( wg mnie- mąż twierdzi ze sporo urósł :D )

Pieknhy misiu <3 o jacie ale talent- zazdroszczę !

My dzisiaj będziemy rozkładać basen, a mam takiego lenia, że szok.

Kiedy mniej wiecej zaczyna się robić wyprawkę?

AAA no i utyłam :( od początku ciąży mam +3 kilo ( o zgrozo ) A apka mi napisała, że dopiero teraz zaczne tyć .. buhuhuhu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 16:04

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    U mnie impreza urodzinowa mojego emka, a że nie było go kilka dni to będzie miał suprajs :-P ale dobrze, że jednak dzisiaj nie zrobiłam bo wróci dopiero ok. 21 i mówi, że jest padnięty :-P

To co Wam jeszcze zostało do ogarnięcia z tych weselnych spraw? U nas z pierwszym razem było tak samo jak u Was, sami sobie wymyśliliśmy ale ułożyliśmy polowe, a że już było mało czasu i wieczorami byliśmy też padnięci bo remontowaliśmy mieszkanie, to w końcu był "przytulaniec" hehe :-P ale kroki dalej pamiętam :-P
    Karolcia sorry ze tak późno odpisuję, ale wczoraj uciekam już na lekcje tańca i potem już padlam :)
    Z weselnych spraw muszę po weekendzie dopiąć z dekoratorka kwestie listy gości, wysłać nazwiska gości do winietek, napisać do Dja pomysły na utwory (pierwszy taniec, podziękowania dla rodziców, tort itd).
    No i muszę ustalić oprawę muzyczną tej ceremonii w plenerze. Jest trochę trudniej bo to nie kościół i nie można też szaleć z muzyką (poszanowanie dla godła państwa).
    I tak się zastanawiam nad jakąś muzyczka w tle przed ceremonia i po ceremonii, żeby nie było jak na pogrzebie cicho... :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynam sie martwic bo ja nie czuje ruchow
    zaczelam 20 tyg
    pierwsza ciaza
    lozysko na przedniej scianie
    mam leciutka nadwage...

ostatnie usg mialam tydzien temu malec normalnie sie rozwijal.

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego, że na przedniej ścianie. Ja mam na tylmej i druga ciąża, a czuję dopiero od kilku dni.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem pewna czy to to, ale wczoraj wieczorem u znajomych poczulam PUK i za chwilę PUK PUK jakby ktoś mi bańkę mydlana w brzuchu przebił ;P i teraz czy to dzidzia czy jakoś dziwnie cos innego..?

Malinowa_Czekolada, agniecha2101 lubią tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w niedziele :)
    Bondzik tak to moze byc maluszek. Ja jestem tydzien za toba a od 4 dni czuje musniecia i ruchy maluszka. Wczoraj raz bylo widac jak lekko sie brzuch uniosl. Nieraz tak smiesznie laskocze w brzuchu :) Najwspanialsze uczucie <3
    MKGK spokojnie na ruchy masz czas chyba nawet do 25 tygodnia. Lozysko przeszkadza w czuciach a i pierwsza ciaza

bondzik007, agniecha2101 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela robilas krzywa drugi raz w tej ciazy?

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    zaczelam 20 tyg
    pierwsza ciaza
    mam leciutka nadwage...

Ja nie mam nadwagi, nie wiem gdzie mam lozysko, jestem na tym samym etapie co Ty i tez nie czuje. Spokojnie, mamy czas :)

thgfugpjfonf59xe.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    zaczelam 20 tyg
    pierwsza ciaza
    mam leciutka nadwage...

W pierwszej ciąży miałam łożysko na ścianie przedniej i ruchy czułam ok 24 TC:/, nawet bez nadwagi. Wszystko było ok,choć też się martwiłam i latałam co tydzień na USG. Lekarz mowil w pewnym momencie, że on sam nie wie dlaczego ja ruchów już nie czuję, choć ewidentnie powinnam bo córka podobno kopała na wszystkie strony. Teraz znów łożysko z przodu, więc nawet na ruchy póki co nie liczę i jakoś mi z tym lepiej psychicznie;) Myślę, że masz jeszcze czas na ruchy.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczyny, u mnie pierwsza ciąża, łożysko częściowo na tylnej a częściowo na przedniej i od kilku dni czuję jakieś puknięcia, ale nie wiem czy to jest to ;)

Zauważyłam natomiast, że czasem jak się położę na plecach to macica (bo wtedy wystaje przez skórę) raz jest wybrzuszona z prawej strony a raz z lewej. To chyba młoda się tak układa. Jak myślicie?

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Ruchy w pierwszej ciąży można poczuć naprawdę późno, nie zamartwiajcie się :*

Malinowa_Czekolada lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_Czekolada wrote:
    Hello dziewczyny, u mnie pierwsza ciąża, łożysko częściowo na tylnej a częściowo na przedniej i od kilku dni czuję jakieś puknięcia, ale nie wiem czy to jest to ;)

Zauważyłam natomiast, że czasem jak się położę na plecach to macica (bo wtedy wystaje przez skórę) raz jest wybrzuszona z prawej strony a raz z lewej. To chyba młoda się tak układa. Jak myślicie?
    Może to być To :D

• mindusia87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielny dzień. My z synkiem dalej na urlopie zostaniemy prawdopodobnie aż do nast weekendu. Agulka śliczny misiu podziwiam umiejętności. Dzisiaj wyprawiamy 4 urodziny mojego synka. Popołudniu mają przyjść tylko znajomi z dziećmi. takie kameralne urodziny nikogo więcej nie zapraszaliśmy. A co do ruchów mkgk nie martw sie. Ja juz nie pamiętam kiedy zaczęłam czuć pierwsze ruchy w ciązy z synkiem ale chyba dopiero ok 21/22tc. Jeśli czujesz takie delikatne łaskotania od środka, jakby pękające bąbelki to dobry znać bo to są ruchy maluszka. Ja też nie mam na razie takich wyraźnych ruchów w postaci kopniaków ale od czasu do czasu czuje bąbelki, łaskotania, smyrania. Niesamowite uczucie :)

f2w3yx8dfotu0cc3.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ