Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny a co do płci? jak u Was jest? potwierdziły się przypuszczenia z genetycznych 1 trym. czy nie? Mi najpierw lekarka powiedziała że chłopiec w 13 tc bo był duży wyrostek a w 16 tc teraz parę dni temu na wizycie między nóżkami nic nie było i zasugerowała dziewczynkę
marzę o córce od zawsze dlatego się ucieszyłam, ale czy to możliwe że penis jeszcze wyrośnie? nie wiem kiedy to wszystko się kształtuje a do połówkowych jeszcze kupa czasu a ja nieciepliwa jestem ;p
-
dlatego mnie na prenatalnych 1 trymestru nic nie powiedział, w 14 tyg moja gin też nie chciała wróżyć i dopiero na połówkowych dowiedziałam się o dziewuszce, ale jakoś mam wrażenie ze na wizycie za 10 dni usłysze ze chłopiec hehehe
akurat wtedy kiedy pokazywał pipkę popatrzyłam na męża i dlatego nie jestem pewna.
-
Mi też na prenaralnych w 1 trymestrze nic nie mówili co do płci. Nawet lekarka nie chciała zgadywać mówiła że na tym etapie to nie ma sensu. Z synkiem płeć poznałam w 20tc i tak zostało aż do porodu. Nie było mowy o żadnej pomylce. Teraz czekam z utęsknieniem do polowkowego. Marzy mi się po cichu dzuewuszka A co będzie okaże się na usg
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalinowa_Czekolada wrote:Aga9090 uwielbiam zapiekanki z makaronu. Co do płci to miesiąc temu było, że dziewczynka i mam nadzieję, że tak już zostanie, bo mam pomysł na pokój
jakby się zmienił w dziewczynkę to eMek chyba by zwariował z 4 babami w domu
Malinowa_Czekolada lubi tę wiadomość
-
Halo dziewczyny! Nie nadrobię Was ale wyrywkowo starałam sie poczytać z telefonu co tu slychac
Widze, ze Nasze szeregi sie powiększyły - witam ciepło wszystkich wobec tego!
My troche odpoczywaliśmy w ostatnie dni, łapaliśmy słońce i cieszyliśmy sie z urlopu mojego partnera
Brzuszek zaczyna sie pokazywać, ale wyczuwalnych ruchow nadal brak, oszczędzają mnie te moje twixy i ćwiczą moja cierpliwość..
Połówkowe tez mam 24 lipca na 9:00 z tego co pamietam, także juz kilka z Nas idzie tego dnia
A wizytę mam 16 lipca ale dopiero o 20-ej! Czyli za tydzień bedziemy pewni co do płci, troche ubranek juz kupiliśmy (niewiele ale juz kilkanaście sztuk mamy) wszystko w większości neutralne bo moje dziewczynki mogły sie zmienić w chłopców w ciagu tych 4 tyg od prenatalnych :p
Jak juz potwierdza, to uderzam w używane paczki
A w środę ide na badania krwi, ostatni tydzień był troche słodki wiec obawiam sie, ze cukier mógł poszaleć..
No i nie do końca zaleczyła sie ranka po Clotrimazolu, niby swędzi dużo mniej ale nie do końca. Zobaczymy co tam w moczu...
Karmelkova śliczny brzusioZUZAUK lubi tę wiadomość
-
RudyTygrysek wrote:Daniela robilas krzywa drugi raz w tej ciazy?
Nie, to moje pierwsze badanie. Wyszło ok, tylko nie dostałam wyniku po godzinie, choć miałam pobieraną krew. A że to sobota, to już było za późno na interwencję
Ale jestem mile zaskoczona, bo w dwóch ciążach miałam lekką cukrzycę(choć w międzyczasie normy się zmieniły i teraz w pierwszej ciąży bym nie miała), a teraz po dwóch godzinach wynik 120.
Ale i tak będę pilnować cukrów.
A poza tym witam się w niedzielny wieczór. Padnięta jak zawsze.
Agulka, piękny miśJa nie mam takich zdolności, ale zamierzam kocyk zamówić u koleżanki, bo robi cudne rzeczy na drutach.
Ruchów nadal nie czuję...
U mnie w poprzednich ciążach przewidywania po wyrostku płciowym sprawdziły się. Teraz nie chcę znać płci, wie tylko lekarz. Na prenatalnych miał 100% pewności.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Madlen_:) wrote:Dziewczyny pytanie z serii wyprawka ... Jakie ubranka kupujecie na pierwsze zimowe miesiące ? Czy tylko z długim rękawkiem czy krotki tez sie przyda? Jestem w tym temacie zielona ...
Synowi - z listopada - kupowałam głównie pajace. W domu nosił też bodziaki z długim rękawem i do tego półśpiochy. Miałam kilka bodziaków z krótkim rękawem, ale zakładałam mu je tylko na wyjścia pod pajac.
W domu długi rękaw, ale tylko jedna warstwa ubrania.agniecha2101 lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela wrote:Synowi - z listopada - kupowałam głównie pajace. W domu nosił też bodziaki z długim rękawem i do tego półśpiochy. Miałam kilka bodziaków z krótkim rękawem, ale zakładałam mu je tylko na wyjścia pod pajac.
W domu długi rękaw, ale tylko jedna warstwa ubrania.
Dzięki Daniela za przydatne info -
nick nieaktualny
-
Hej
Witam się urlopowo i umierajaco....
Dopadło mnie takie przeziębienie że szok... Gorączki nie mam ale czuję każda kosteczkę ciała i oddychać nie mam czym... Dziewczyny co można na przeziębienie przy cukrzycy???
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty -
Hej Dziewczyny!!! Witam sie z pierwszego dnia urlopu! W piatek padlam po pracy jak kawka, w sobote doprowadzilismy mieszkanie do wzglednego porzadku i zaliczylismy 30 kolezanki, a od wczoraj jestesmy u rodzicow. Jutro powrot do Wro na wieczorna wizyte u ginka i jak dostaniemy zielone swiatlo to wyruszamy kolo sr-czw do Chorwacji
Z tym drganiem nerwa mialyscie racje, ze to TOczuje to coraz częściej i mocniej a dziś udalo mi sie wyczuc ten moment pod reka (bo tak to zanim przylozylam dlon to juz sie uspokajalo) i zalapalam sie na kilka uroczych pukniec
takze teraz juz wiem że to nie jelita ani nerw
tylko zapewne ręka albo noga malucha który zaczyna o sobie przypominac
jej!
Irminka1231, Malutka_94, Dip88, inaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Oczywiscie wszyscy jak mnie widza (nie byliśmy tu ponad miesiąc) to od razu skanuja brzuch. Tesciu pierwsze co powiedzial to 'Lee, nic nie widać'... powiedziałam że rozmiar brzucha nie jest najwazniejszy.
Tak naprawdę to my z Mezem już widzimy różnicę, a to że schudłam mocno na poczatku nie pomogło w wielkosci. Z 75kg (chudzina nigdy nie bylam) zjechalam w najgorszym momencie na 68 kg i bylam cieniem. Teraz juz przekroczylam 70 kg wiec dwa kg na plusi chyba faktycznie idą w brzuch bo wg meza i koleżanek z pracy (powiedzieli to dzien po dniu niezależnie od siebie) moje nogi zrobiły się bardzo szczupłe
zobaczymy jak będzie dalej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 08:31
-
Karo_88 wrote:Oczywiscie wszyscy jak mnie widza (nie byliśmy tu ponad miesiąc) to od razu skanuja brzuch. Tesciu pierwsze co powiedzial to 'Lee, nic nie widać'... powiedziałam że rozmiar brzucha nie jest najwazniejszy.
Tak naprawdę to my z Mezem już widzimy różnicę, a to że schudłam mocno na poczatku nie pomogło w wielkosci. Z 75kg (chudzina nigdy nie bylam) zjechalam w najgorszym momencie na 68 kg i bylam cieniem. Teraz juz przekroczylam 70 kg wiec dwa kg na plusi chyba faktycznie idą w brzuch bo wg meza i koleżanek z pracy (powiedzieli to dzien po dniu niezależnie od siebie) moje nogi zrobiły się bardzo szczupłe
zobaczymy jak będzie dalej...
To udanego wypoczynku :* a słyszałam już od paru osób że mi też nogi w ciąży schudły, a na wadze nie miałam minusów ale podobno jest to częsta przypadłość kobiet w ciążynajważniejsze że u Malucha wszystko okej, a kilogramy to tam pryszcz
Właśnie, poproszę o kciuki bo dzisiaj wizyta ii.. znowu drżę ;PKaro_88 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny .trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.u mnie mdlosci zamieniaja sie w zgage.meczy mnie ona juz 5 dzien.w drugiej ciazy meczylam sie aż do porodu.dzisiaj zaopatrze sie w migdaly w poprzedniej ciąży bardzo mi pomagaly.oby teraz tak bylo.jesli chodzi o odczuwanie ruchów malenstwa to w tej ciazy mam łozysko na przedniej scianie macicy.i ruchy czuje juz od dawna ale sa delikatniejsze tak jakby przez poduszke.w dwoch poprzednich ciażachy mialam łożysko na tylniej scianie i byly one zecydowanie wyrazniejsze mocnoejsze.takie moje spostrzeżenie.milego dnia wam zycze i udanych wakacji tym co wakacjują
Karo_88 lubi tę wiadomość
-
Część, ja tak na szybko! Trzymajcie kciuki bo jadę zobaczyć co z krwiakiem. ciągle plamie na brązowo do tego jest to dosyć wodnista wydzielina i już sobie wkrecam
Spokojnego dnia :*
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
nick nieaktualnyIrminka1231 wrote:Hej dziewczyny .trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.u mnie mdlosci zamieniaja sie w zgage.meczy mnie ona juz 5 dzien.w drugiej ciazy meczylam sie aż do porodu.dzisiaj zaopatrze sie w migdaly w poprzedniej ciąży bardzo mi pomagaly.oby teraz tak bylo.jesli chodzi o odczuwanie ruchów malenstwa to w tej ciazy mam łozysko na przedniej scianie macicy.i ruchy czuje juz od dawna ale sa delikatniejsze tak jakby przez poduszke.w dwoch poprzednich ciażachy mialam łożysko na tylniej scianie i byly one zecydowanie wyrazniejsze mocnoejsze.takie moje spostrzeżenie.milego dnia wam zycze i udanych wakacji tym co wakacjują