Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia27 żyły to mi wyszły ale jedna na udzie, a jedna na dekolcie, aż odstaje ( nie wiem dla czego ) wcześniej tak nie miałam a teraz jak wyszły to są cały czas...
Co do nowych rzeczy, jak dla mnie na pewno nowy materacyk do łóżeczka, chyba że ktoś super dbał i nigdy nie miał kontaktu z wilgocią. Nowy laktator ( dla mnie to trochę ,, osobisty'' sprzęt ) . Aaa nowe pieluszki tetry itd. bo używa się ich do różnych rzeczy i nie chciałabym używać do buźki takiej co kiedyś miała kontakt np. z siusiami
Ja kupuję nowy wózek, nowy bujaczek / huśtawkę hybrydową, nowy fotelik, nowy materacyk i pościele. Chyba tyle No i sporo nowych ubranek ale za używanymi też mam zamiar się rozejrzeć. Tyle rzeczy nowych, bo na 90 % zdecydowaliśmy się na 4 dzidzię I później będzie z głowy . -
nick nieaktualny
-
Paula222 wrote:Karolcia27 żyły to mi wyszły ale jedna na udzie, a jedna na dekolcie, aż odstaje ( nie wiem dla czego ) wcześniej tak nie miałam a teraz jak wyszły to są cały czas...
Co do nowych rzeczy, jak dla mnie na pewno nowy materacyk do łóżeczka, chyba że ktoś super dbał i nigdy nie miał kontaktu z wilgocią. Nowy laktator ( dla mnie to trochę ,, osobisty'' sprzęt ) . Aaa nowe pieluszki tetry itd. bo używa się ich do różnych rzeczy i nie chciałabym używać do buźki takiej co kiedyś miała kontakt np. z siusiami
Ja kupuję nowy wózek, nowy bujaczek / huśtawkę hybrydową, nowy fotelik, nowy materacyk i pościele. Chyba tyle No i sporo nowych ubranek ale za używanymi też mam zamiar się rozejrzeć. Tyle rzeczy nowych, bo na 90 % zdecydowaliśmy się na 4 dzidzię I później będzie z głowy .
Dzięki:) U nas też będzie nowe łóżeczko, materacyk i pościel;) oczywiście pieluchy tetrowe też a jakie pieluszki wybieracie na początek? Pampersy? Czy jakieś inne? 4 dzidzię? No moje gratulacje:)4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Agulka901 wrote:Niestety krwiak urósł i ma ok 5/6cm. Mam leżeć dalej. Niestety lekarz nie miał za ciekawej miny....
Aguś bądź dobrej myśli. Niestety czasami kobiety muszą przechodzić ciążę na leżąco z różnych przyczyn, czego bardzo współczuję przynajmniej tyle, że w domu, a nie w szpitalu, poza tym na kolejnej wizycie może okazać się, że krwiaczka już nie ma i będzie znowu wszystko dobrze. Moja koleżanka plamiła do 5 miesiąca i leżała, a potem szyjka się jej skracała coś od 25 tyg i leżała już do końca...
Właśnie, a jak maleństwo?4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Co do pieluszek, ja używam Dada z biedronki. Wiem , że sporo dzieci uczula ale moje akurat od pierwszych dni życia do od pieluchowania są na dada i jest ok Teraz też będę iść w dada z biedronki
Agulka901 kurcze.... Mam nadzieję, że przestanie rosnąć i w końcu się usunie lub wchłonie... Współczuję leżeniaKarolcia27 lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Karolcia27 żyły to mi wyszły ale jedna na udzie, a jedna na dekolcie, aż odstaje ( nie wiem dla czego ) wcześniej tak nie miałam a teraz jak wyszły to są cały czas...
Ja kupuję nowy wózek, nowy bujaczek / huśtawkę hybrydową, nowy fotelik, nowy materacyk i pościele. Chyba tyle No i sporo nowych ubranek ale za używanymi też mam zamiar się rozejrzeć. Tyle rzeczy nowych, bo na 90 % zdecydowaliśmy się na 4 dzidzię I później będzie z głowy .
Ja w pon na wizycie musze lekarzowi pokazać moja łydkę, miałam tam taka krwinek/pajączka od lat i teraz sie to mocno powiększyło taka sina pajęczyna sie zrobiła na udzie ten mam 0,5cm siny pasek i zakładam, ze bedzie przychodzić więcej. Koleżanka farmaceutka mowi, ze dają na to zawsze jakieś tabletki i ze po ciazy dużo z tego znika.
Ten laktator tez używany do mnie nie przemawia, wiem, ze to większa kasa ale jakoś tak zbyt osobiście to traktuje chyba. A przy dwójce to musze miec sprawna maszynę
Ubranka pol na pol, nowe i używane zależy jak sie trafi i co warto wziać.
Łóżeczko - mam zagadke czy jedno pojedyncze a jak urosną ro drugie, czy jedno większe dla blizniakow. Ale nowe, tak jak materac,kocyki czy pieluszki tetrowe
4 maluszek? Piękna decyzja -
Moja bratowa używała laktatora elektrycznego. Teraz jest w drugiej ciąży i całkiem niedawno mi pisała ze musi wymienić wszystkie elementy które miałaby kontakt z mlekiem. Nawet w smyku można dokupić elementy wymienne za ok 80zl. Wiec sam mechanizm myśle ze spokojnie można kupić używany.
Info ze strony smyka „Medela® Swing - części zapasowe do laktatora
Zestaw części wymiennych przeznaczonych do laktatora Medela® Swing. Zestaw części zapasowych został skomponowany na podstawie potrzeb użytkowników laktatora Mini Electric czyli z tych części, które najczęściej wymagają wymiany.
Jeśli planujesz zakup używanego odciągacza ten zestaw będzie Ci również bardzo przydatny, ponieważ po wymianie części wchodzących w skład zestawu Twój laktator będzie jak nowy.”Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 14:30
Karolcia27, marrakech2708 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olcia fajna info:)
A co do bliźniaków, ostatnio koleżanka mi mówiła, że znajoma urodziła i że jak leżały całkiem osobno to płakały, a jak tylko się "stykały" ze sobą, to przytulały się i zasypiały awwww
Ja chyba sobie zrobię drzemkę, bo coś oczy mi się same zamykają4 cs - 29 marca II kreseczki
-
olciaa wiem że można wymienić części mające kontakt z mlekiem Ale każdy kupuje wg swoich odczuć. Ja mam Medela Mini Electric kupiłam nowy przy 1 dziecku i tak służy póki co
Aga to dobrze? W sumie się nie znam ALe jak mówisz że ok to się cieszę
Dziś na obiad zjadłam kapuśniaczek z kiszonej kapusty mniam mniam -
Agulka może na następnej wizycie już będzie wszystko ok i krwiaczek zniknie. Wiem ze to leżenie jest upierdliwe ale musisz przetrwać :*
Ja po wizycie. MAŁY ma 15cm i 190g. Taak, pani doktor obstawia chłopca! gdyby było inaczej byłabym nawet zaskoczona i ciężko byloby mi przejść na tryb żeński bo od początku mówimy do brzucha ON
No i kazała zapytać się lekarza od genetycznych co sądzi o nifty w naszym przypadku.. czy sa konieczne. Ja nie wiem czy chce to robić. Na połówkowych będę e 21tc i to wtedy nic nie zmieni czy to nifty zrobię czy nie.Jagodagoi, Malutka_94, Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Karolcia, dużo czytałam o tym, ze czuja sie ze soba bezpiecznie, dają sobie wzajemnie ciepełko i śpią dzięki temu spokojniej. Dlatego nie biorę pod uwagę, zeby spały osobno. Ale przyjdzie taki moment, bo albo za pare miesięcy bedą sie wzajemnie budzić albo nie bedą sie mieścić w jednym pojedynczym. Wtedy można dokupić drugie ew kupić odrazu jedno bliźniacze ale wtedy nie mam alternatywy, jesli z kochających przytulaskow bedą budzące sie wzajemnie diabełki
Bondzik gratuluje chłopczyka :* ja odliczam do 16.07!