X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Dziewczyna są wyniki histopatologiczne, jadę po nie... Dam znać..

czekamy z niecierpliwością:* będzie dobrze;)

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymam mocno kciuki za wyniki.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety krwiak urósł i ma ok 5/6cm. Mam leżeć dalej. Niestety lekarz nie miał za ciekawej miny....

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 żyły to mi wyszły ale jedna na udzie, a jedna na dekolcie, aż odstaje ( nie wiem dla czego ) wcześniej tak nie miałam a teraz jak wyszły to są cały czas...

Co do nowych rzeczy, jak dla mnie na pewno nowy materacyk do łóżeczka, chyba że ktoś super dbał i nigdy nie miał kontaktu z wilgocią. Nowy laktator ( dla mnie to trochę ,, osobisty'' sprzęt ) . Aaa nowe pieluszki tetry itd. bo używa się ich do różnych rzeczy i nie chciałabym używać do buźki takiej co kiedyś miała kontakt np. z siusiami :P

Ja kupuję nowy wózek, nowy bujaczek / huśtawkę hybrydową, nowy fotelik, nowy materacyk i pościele. Chyba tyle :) No i sporo nowych ubranek ale za używanymi też mam zamiar się rozejrzeć. Tyle rzeczy nowych, bo na 90 % zdecydowaliśmy się na 4 dzidzię :P I później będzie z głowy .

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 będzie dobrze zobaczysz. Trzymam kciuki żeby na następnej wizycie bo krwiaku nie było śladu. A jak tam dzidziuś?

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Karolcia27 żyły to mi wyszły ale jedna na udzie, a jedna na dekolcie, aż odstaje ( nie wiem dla czego ) wcześniej tak nie miałam a teraz jak wyszły to są cały czas...

Co do nowych rzeczy, jak dla mnie na pewno nowy materacyk do łóżeczka, chyba że ktoś super dbał i nigdy nie miał kontaktu z wilgocią. Nowy laktator ( dla mnie to trochę ,, osobisty'' sprzęt ) . Aaa nowe pieluszki tetry itd. bo używa się ich do różnych rzeczy i nie chciałabym używać do buźki takiej co kiedyś miała kontakt np. z siusiami :P

Ja kupuję nowy wózek, nowy bujaczek / huśtawkę hybrydową, nowy fotelik, nowy materacyk i pościele. Chyba tyle :) No i sporo nowych ubranek ale za używanymi też mam zamiar się rozejrzeć. Tyle rzeczy nowych, bo na 90 % zdecydowaliśmy się na 4 dzidzię :P I później będzie z głowy .

Dzięki:) U nas też będzie nowe łóżeczko, materacyk i pościel;) oczywiście pieluchy tetrowe też:) a jakie pieluszki wybieracie na początek? Pampersy? Czy jakieś inne? 4 dzidzię? No moje gratulacje:)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Niestety krwiak urósł i ma ok 5/6cm. Mam leżeć dalej. Niestety lekarz nie miał za ciekawej miny....

Aguś bądź dobrej myśli. Niestety czasami kobiety muszą przechodzić ciążę na leżąco z różnych przyczyn, czego bardzo współczuję:( przynajmniej tyle, że w domu, a nie w szpitalu, poza tym na kolejnej wizycie może okazać się, że krwiaczka już nie ma i będzie znowu wszystko dobrze. Moja koleżanka plamiła do 5 miesiąca i leżała, a potem szyjka się jej skracała coś od 25 tyg i leżała już do końca...

Właśnie, a jak maleństwo?

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluszek, ja używam Dada z biedronki. Wiem , że sporo dzieci uczula ale moje akurat od pierwszych dni życia do od pieluchowania są na dada i jest ok :) Teraz też będę iść w dada z biedronki :)

Agulka901 kurcze.... Mam nadzieję, że przestanie rosnąć i w końcu się usunie lub wchłonie... Współczuję leżenia :(

Karolcia27 lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    oj :( szkoda :(

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka współczuję, ze krwiak urosl. Szkoda, ze nadal musisz lezec, ale wierze, ze bedzie dobrze.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Ja w pon na wizycie musze lekarzowi pokazać moja łydkę, miałam tam taka krwinek/pajączka od lat i teraz sie to mocno powiększyło taka sina pajęczyna sie zrobiła :( na udzie ten mam 0,5cm siny pasek i zakładam, ze bedzie przychodzić więcej. Koleżanka farmaceutka mowi, ze dają na to zawsze jakieś tabletki i ze po ciazy dużo z tego znika.

Ten laktator tez używany do mnie nie przemawia, wiem, ze to większa kasa ale jakoś tak zbyt osobiście to traktuje chyba. A przy dwójce to musze miec sprawna maszynę :D
    Ubranka pol na pol, nowe i używane zależy jak sie trafi :) i co warto wziać.
    Łóżeczko - mam zagadke czy jedno pojedyncze a jak urosną ro drugie, czy jedno większe dla blizniakow. Ale nowe, tak jak materac,kocyki czy pieluszki tetrowe :)

4 maluszek? Piękna decyzja <3

a3pfhxv.png

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka życzę dużo zdrówka i siły :) głowa do góry. Te dziady lubią sie wchłaniać i nie zostawiać za soba śladu :) mqspolczuje bardzo ale... bedzie lepiej, zobaczysz :)

a3pfhxv.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa używała laktatora elektrycznego. Teraz jest w drugiej ciąży i całkiem niedawno mi pisała ze musi wymienić wszystkie elementy które miałaby kontakt z mlekiem. Nawet w smyku można dokupić elementy wymienne za ok 80zl. Wiec sam mechanizm myśle ze spokojnie można kupić używany.

Info ze strony smyka „Medela® Swing - części zapasowe do laktatora

Zestaw części wymiennych przeznaczonych do laktatora Medela® Swing. Zestaw części zapasowych został skomponowany na podstawie potrzeb użytkowników laktatora Mini Electric czyli z tych części, które najczęściej wymagają wymiany.

Jeśli planujesz zakup używanego odciągacza ten zestaw będzie Ci również bardzo przydatny, ponieważ po wymianie części wchodzących w skład zestawu Twój laktator będzie jak nowy.”

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 14:30

Karolcia27, marrakech2708 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dobrze :)
    Torbiel surowicza wielokomorowa i przekrwienie jajowodu stwierdzono

olciaa, Dip88, Lotopałanka, Cyganieszka, Kai, Malinowa_Czekolada, inaa, Magdaa21, agniecha2101, Azzurra, TaPaT lubią tę wiadomość

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia fajna info:)
    A co do bliźniaków, ostatnio koleżanka mi mówiła, że znajoma urodziła i że jak leżały całkiem osobno to płakały, a jak tylko się "stykały" ze sobą, to przytulały się i zasypiały awwww <3

Ja chyba sobie zrobię drzemkę, bo coś oczy mi się same zamykają:P

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wiem że można wymienić części mające kontakt z mlekiem :) Ale każdy kupuje wg swoich odczuć. Ja mam Medela Mini Electric kupiłam nowy przy 1 dziecku i tak służy póki co :)

Aga to dobrze? W sumie się nie znam :) ALe jak mówisz że ok to się cieszę :D

Dziś na obiad zjadłam kapuśniaczek z kiszonej kapusty mniam mniam :)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja już gratulowałam na innym wątku :) Super, że masz takie dobre informacje.
    Teraz tylko cieszyć się ciążą i Mateuszkiem w brzuszku :)

Aga9090 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka może na następnej wizycie już będzie wszystko ok i krwiaczek zniknie. Wiem ze to leżenie jest upierdliwe ale musisz przetrwać :*

Ja po wizycie. MAŁY ma 15cm i 190g. Taak, pani doktor obstawia chłopca! <3 gdyby było inaczej byłabym nawet zaskoczona i ciężko byloby mi przejść na tryb żeński bo od początku mówimy do brzucha ON :D

No i kazała zapytać się lekarza od genetycznych co sądzi o nifty w naszym przypadku.. czy sa konieczne. Ja nie wiem czy chce to robić. Na połówkowych będę e 21tc i to wtedy nic nie zmieni czy to nifty zrobię czy nie.

Jagodagoi, Malutka_94, Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bondzik super, gratuluję synka :)

bondzik007 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, dużo czytałam o tym, ze czuja sie ze soba bezpiecznie, dają sobie wzajemnie ciepełko i śpią dzięki temu spokojniej. Dlatego nie biorę pod uwagę, zeby spały osobno. Ale przyjdzie taki moment, bo albo za pare miesięcy bedą sie wzajemnie budzić albo nie bedą sie mieścić w jednym pojedynczym. Wtedy można dokupić drugie :) ew kupić odrazu jedno bliźniacze ale wtedy nie mam alternatywy, jesli z kochających przytulaskow bedą budzące sie wzajemnie diabełki :)

Bondzik gratuluje chłopczyka :* ja odliczam do 16.07!

a3pfhxv.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ