X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) kciuki za wizyty :)

Ale Wam zazdroszczę tych ruchów :) u mnie jeszcze nic nie czuć. Idę dziś na małe zakupy, stwierdziłam że nie mam się już w co do lekarza ubrać :D

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Hejka :) kciuki za wizyty :)

Ale Wam zazdroszczę tych ruchów :) u mnie jeszcze nic nie czuć. Idę dziś na małe zakupy, stwierdziłam że nie mam się już w co do lekarza ubrać :D
    U mnie też nic więc też zazdroszczę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 09:07

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • mar1tusia Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj w Lidlu są spodnie ciążowe ;) i masa prześlicznych ciuszków ;)
    Pozdrawiam :)

f2w3ikgnystddcxf.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was po weekendzie :)

Trzymam kciuki za wizyty.

Ja teraz przez kilka dni będę do was zaglądać, ale troszkę rzadziej. Muszę trochę ogarnąć firmę mojego M, reklamy, strona internetowa itd. Więc czeka mnie długie siedzenie przed laptopem. Ale myślę, że do końca tygodnia wszystko ogarnę.
    Pojutrze mam wizytę i już się doczekać nie mogę ;)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka daj znać jak po wizycie - mocne kciuki :)!

a3pfhxv.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedziałkowo <3

Weekend minął mi bardzo miło, w sobotę przyjechali goście, zrobiliśmy ognisko i tak do 2 w nocy :P W niedzielę grill . Udało mi się nawet zjeść 3 kiełbaski bez szaleństw cukrowych - zagryzałam kiszonymmi i zapijałam wodą z cytryną :P Czuję , że mój organizm chyba się odzwyczaił od takiego jedzenia, bo wieczorem męczyły mnie takie wzdęcia że aż skóra na brzuchu piekła od naciągania się :( Od dziś pięknie dietka cd.

Kciuki za wizyty <3

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Część, ja tak na szybko! Trzymajcie kciuki bo jadę zobaczyć co z krwiakiem. ciągle plamie na brązowo do tego jest to dosyć wodnista wydzielina i już sobie wkrecam

Spokojnego dnia :*

Trzymamy :*

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie weekend też fajny. Bylismy u znajomych, ktorzy maja kilkumiesieczne dziecko. Zapomnialam jak to jest miec takiego maluszka ;)

Bylam rano w lidlu, kupilam kilka rzeczy dla Małej :) nadal jakos ciezko mi uwierzyc, ze to dziewczynka, bo caly czas bylam przekonana, ze bedzie drugi synus. Bardzo sie ciesze oczywiście, ale musze wejsc w tryb różu ;)

Juz to kiedys pisalam, ale dziewczyny, ktore dopiero zaczynaja przygode z wyprawka nie kupujcie od razu sporej ilosci body w lidlu. Ja dzisiaj nie kupilam zadnego, mimo, ze wzory ladne, bo mialam nauczke przy synku. Body baaardzo się rozciagaja i robi sie wielki dekolt. Lepiej dorzucić pare zł i kupic cos porzadniejszego. Sweterki, pajeace, bluzy ok. Pieluchy tez. Wzielam tez spodenki, one tez sie nieco rozciągają, ale ja je zakladalam synkowi do spania i bylo ok. Takze najpierw sprawdzcie czy będziecie zadowolone z bodziakow. Ja zdecydowanie wole te z zapieciem na zatrzaski na ramieniu, ewentualnie dla maluchow z zapieciem kopertowym na calej dlugosci

olciaa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy poczułam ruchy, czy bardzo chciałam je poczuć :)
    Ale w sobotę tuż przed zaśnięciem poczułam takie coś pod dłonią ( ze aż się przeraziłam), wczoraj tez to poczułam pod dłonią tak jakby coś się przekręciło. Z dłonią tak leżałam z 2h i tylko raz to poczułam...wiec jęli to to, to wychodzi ze moje dziecko jest mało ruchliwe :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz czuje moje malenstwo codziennie, jeszcze nie czesto, bo glownie wieczorem jak juz się poloze, ale czuje delikatne kopniaczki <3

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bondzik i Agulka kciuki!

bondzik007 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Lidla się dziś wybieram :) ALe nie wiem czy coś kupię, ale pooglądać zawsze można :D

Aaaa i dziś patrzę na wykresie wyskoczyło mi 50 % ciąży hihi nie długo z górki :D

olciaa, Dip88, Malinowa_Czekolada, inaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje kochane po weekendzie:* stęskniliśmy się z dzidziusiem za Wami:*

U nas impreza urodzinowa mężulka udała się świetnie:) pogoda dopisała, torcik wyszedł mniam, mniam i wszyscy super się bawiliśmy:) za to wczoraj dopadł mnie taki leń, jak nigdy chyba:P prawie cały dzień spędziłam z książką i mężem na kanapie albo przed tv:P a jak się tym zmęczyłam:P haha dzisiaj trochę lepiej, ale dalej nie chce mi się wychylać nosa z domu:)

Co do ruchów, to w piątek chyba, tak wieczorem czułam non stop jak leżałam na lewym boku, oczywiście w środku, pod ręką nic. Ale już w sobotę i wczoraj praktycznie nic nie czułam - też tak miałyście? Że raz czuć wyraźnie, a w nastepny dzień prawie nic?

Paula też po tym grillu miałam mega wzdęty brzuch i też czułam jak skóra się rozchodzi, poza tym straszne żyły mi wyszły na brzuchu:(Wy też tak macie?

Jam mam wizytę za dwa tygodnie i już nie mogę się doczekać:) potem połówkowe i wizytę na patologii ciąży mam 31 lipca w Krakowie. Dobrze, że tam dzisiaj zadzwoniłam, bo dowiedziałam się, że to neurolog ma zadecydować o formie porodu, ze względu na tą przepuklinę na kręgosłupie. Więc umówię się na miejscu i do Krakowa już pojadę z papierami. Ale jestem bardzo mile zaskoczona, bo recepcjonistka podała mi lekarkę do telefonu i przemiła Pani, wszystko mi wyjaśniła, powiedziała co i jak itp.

Kochane mam takie pytanie: co dla dzidziusia trzeba koniecznie kupić nowego? A co można mieć po dzieciach z rodziny, że to tak określę:P doświadczone mamusie proszę, wypowiedzcie się na ten temat:)

Kciuki za dzisiejsze wizyty:* Agulka901 daj znać od razu co i jak:* i nie stresuj się:*

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia w zasadzie to ubranka, wózek, leżaczek, łóżeczko można używane. Fotelik można używany ale trzeba mieć pewność od kogo i czy nie po wypadku.
    Nowe to chyba tylko kosmetyki będą potrzebne

• marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze juz tych ruchow <3 choć wiem, ze jak twixy urosną jeszcze to wtedy te kopy bedą podwójnie silne ale...skoro juz brzusio widać to brakuje tylko poczuć ruchy zeby ta ciąże sobie tak mocno uświadomić i czuc :)

Chyba łożysko na przedniej ścianie i pierwsza ciąża w tym nie sprzyja :P

Ja dzis chciałam jechać do Lidla na łowy choć jestem troszkę spłukana (narobiłam małych zakupów w Smyku plus urlop) ale całe szczęście moje klucze z auta zostały w aucie faceta :) moj portfel sie ucieszy :)

Jak tylko potwierdza płeć to uderzam w używane na olx :)

a3pfhxv.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Karolcia w zasadzie to ubranka, wózek, leżaczek, łóżeczko można używane. Fotelik można używany ale trzeba mieć pewność od kogo i czy nie po wypadku.
    Nowe to chyba tylko kosmetyki będą potrzebne

A na przykład kocyki? Kombinezon na zimę, rożki? Może to i głupie pytanie, ale jakieś podgrzewacze do butelek, laktator?
    Fotelik (ten pierwszy) i wózek gondolę będę mieć od siostry, a na wiosnę kupimy większy fotelik i wózek tylko spacerówkę.

7v8r9n73wz5zsofj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyki i rożki ja mam po starszych dzieciach (to chyba jedyna rzecz poza kołderka i materacem do łóżeczka która mi została). Przecież kombinezon można kupić używany (np olx,) butelki, smoczki to nowe a laktator niekoniecznie musi być nowy (np ręczne są tanie, gorzej z tymi co "same" odciagaja to już ceny są dość wysokie) podgrzewacz też może być używany. no i nowe to bym proponowała pieluchy tetrowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna są wyniki histopatologiczne, jadę po nie... Dam znać..

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dzięki:) trochę rzeczy będę miała od siostry, to co trzeba właśnie to kupię nowe, a resztę pewnie na olx czy od kogoś:)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga o matko, ale stres. Ja wierzę, ze bedzie dobrze. Kciuki!!! Zycze Ci, abys w końcu odetchnela dzisiaj.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ