Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia27 wrote:Dziękuję za te informacje
myślałam o tym już wcześniej, ale dzisiaj ta koleżanka mnie trochę wystraszyła, bo faktycznie jak przyjdzie atak rwy kulszowej to człowiek nie może się nawet na bok obrocic, mi pamiętam nawet jakby wykrzywilo tułów na jedną stronę w takie S, wyglądało to strasznie, ale na szczęście wszystko wróciło do normy. Będę rozmawiać o tym z ginekologiem
jeśli ktoś jeszcze zna taki przypadek to proszę o informację
Daj znać koniecznie co gin powiedział.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
inaa wrote:Hejo ja już z Chorwacji wróciłam. Było ok
! Malusia coraz częsciej i mocniej kopie. Widać już ładnie na brzuszku. Mam też piękne zdjecia z chorwackiej sesji połówkowej
. Może potem się pochwalę
! Brzuszek mam nadal mały ( wg mnie- mąż twierdzi ze sporo urósł
)
Pieknhy misiuo jacie ale talent- zazdroszczę !
My dzisiaj będziemy rozkładać basen, a mam takiego lenia, że szok.
Kiedy mniej wiecej zaczyna się robić wyprawkę?
AAA no i utyłamod początku ciąży mam +3 kilo ( o zgrozo ) A apka mi napisała, że dopiero teraz zaczne tyć .. buhuhuhu
Co do wyprawki, to chyba każdy ma indywidualne podejście... Ja już pomału kompletuję
U mnie połowa ciąży za mną, a na wadze ciągle tyle samo co przed ciążą, ale zapasik mam dobry, więc nie ma co narzekaćZauważyłam, że brzuszek rośnie, a z pupy i ud trochę spadło
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
mkgk wrote:zaczynam sie martwic bo ja nie czuje ruchow
zaczelam 20 tyg
pierwsza ciaza
lozysko na przedniej scianie
mam leciutka nadwage...
ostatnie usg mialam tydzien temu malec normalnie sie rozwijal.Nie martwi mnie to, ale jest mi że tak powiem poprostu trochę przykro
Jakieś dwa tygodnie temu wydawało mi się, że czuję bąbla, ale jednak to chyba nie było to, bo od tego czasu nie czuję nic.
Nie przejmuj się, w końcu się doczekamy👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Paula222 wrote:Hej
Ale tu cisza od wczoraj , nie ma co nadrabiać
Dziś kończę 20 tydzieńDobrnęłam półmetku, chociaż ta druga połowa zawsze się bardziej ciągnie i jest cięższa pod względem gabarytowym
Już nie mogę się doczekać Wojcia
Chociaż wiem, że jeszcze trzeba uzbroić się w cierpliwość
agulineczka haha jak ja to rozumiem , u mnie jak ktoś się dowie że 3 synek to po prostu takie współczucie i smutek , że się zastanawiam, czy ja jestem normalna , że cieszę się z 3 synka bo wszyscy naokoło mi współczują
Kciuki za wizytyJeszcze trochę i sypną się nam połówkowe
No wlasnie Paula, wiadomo, że może i tez chciałabyś dla odmiany córeczkę, ale to nie znaczy przecież, że jesteś załamana, że będzie trzeci synek, ze jest Ci z tego powodu smutno czy źle. Najważniejsze, że dzidziuś się zdrowo rozwija
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Każda w końcu się tych ruchów doczeka :* ja też nie wiem czy te bąbelki czasem to nasze maleństwo. Jeszcze nam dadzą popalić, zobaczycie
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ale tu zawiewa ciszą
Właśnie skończyłam ćwiczyć. Tak gorąco ,że nie ma czym oddychać. W weekend poszalałam z jedzeniem i tym sposobem mam już 2,2 kg na plusie. Czuję się jak pączuśChociaż w poprzednich ciążach na tym etapie miałam już po 5 kg
Agulinka jak los da, to 4 będzie córaA jak nie to nie
Najwyżej będę miała pełną obstawę w domu hehe
agniecha2101, bondzik007 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja dzis wizytuje poznym wieczorem!!! Zobaczymy czy gin da zielone swiatlo na wakacje tygodniowe w Cro. Droge dzielibysmy na pol, wyjdzie okolo 7h jednorazowo (z przerwami) potem nocleg w polowie i znow okolo 6 h. Troche sie boje. Ide zaraz do ubezpieczen dowiedziec sie jaka opcje wziac w ciazy bo na stronach niezbyt jasne sa te warunki.
Wczoraj maluch mial bardzo aktywny dzien, brzuszek tez mocno wydelo w ciagu ostatnich paru dni. Jedyne co mnie niepokoi to ze raz na dzien zlapie mnie takie dziwne uczucie w brzuchu jakby naciaganie miesni czy napiecie w dole na dosłownie kilka sekund. Nie wiem czy to normalne wzrostowe uczucie albo ruchy malucha niekopiace czy to jakis niebolesny skurcz np ten Braxtona. Ale czy to nie za wczesnie? Już zaczynam sobie wkrecac ze moze lepiej darowac sobie wojaze i zostac na miejscu gdzieś w PL.
No nic, niech lekarz obejrzy i się wypowie. Może powinnam brać magnez, sporo Was chyba bierze.
No i może dowiemy się juz z większą pewnością kto tam rozrabia jak się kładęostatnio Pani dr mówiła o 80% pewnosci wiec sie nie przywiazywalismy jescze do płci. A z kolei polowkowe prywatnie juz po urlopie więc dzis zwykle kontrolne usg w luxmed.
Trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 12:39
-
Dziewczyny doczekacie się ruchów szybciej niż wam się wydaje
Ja na początku te bąbelki odczuwałam może 2-3 razy na tydzień. Bardzo rzadko, później częściej, a dopiero od kilku dni czuje kopnięcia,które i tak są delikatne ale to i tak może z 3 razy w ciągu dnia albo tylko raz na wieczór. Raz mi się tylko zdarzyło, że poczułam pod ręką. Na tym etapie to jest normalne że raz czuć a potem cisza. Jedno jest pewne za miesiąc już wszystkie będziemy czuły kopniaki
Nie ma opcji, że nie
agniecha2101, bondzik007 lubią tę wiadomość
-
Hej
Kciuki za dzisiejsze wizyty....
Ja dziś ciut lepiej się czuję... Ale wracamy jednak już dziś na stałe do Bydgoszczy... Jutro kolejna kontrola u chirurga mam nadzieję że już ostatnia...
I z mężem tak ostatnio coraz częściej rozmawiamy i rozważamy czy po porodzie nie przeniesiemy się do jego rodzinnego miasta... W sumie w Bydgoszczy poza jego praca nic nas nie trzyma.... Także kto wie co się podzieje kiedy rodzina się powiększy....agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Wiktoria2909 wrote:Dziewczyny a co do płci? jak u Was jest? potwierdziły się przypuszczenia z genetycznych 1 trym. czy nie? Mi najpierw lekarka powiedziała że chłopiec w 13 tc bo był duży wyrostek a w 16 tc teraz parę dni temu na wizycie między nóżkami nic nie było i zasugerowała dziewczynkę
marzę o córce od zawsze dlatego się ucieszyłam, ale czy to możliwe że penis jeszcze wyrośnie? nie wiem kiedy to wszystko się kształtuje a do połówkowych jeszcze kupa czasu a ja nieciepliwa jestem ;p
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Madlen_:) wrote:Dziewczyny pytanie z serii wyprawka ... Jakie ubranka kupujecie na pierwsze zimowe miesiące ? Czy tylko z długim rękawkiem czy krotki tez sie przyda? Jestem w tym temacie zielona ...👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
mar1tusia wrote:Dziewczyny dzisiaj w Lidlu są spodnie ciążowe
i masa prześlicznych ciuszków
Pozdrawiamw sumie to nawet 68 już nie było ani 50. Masakra jak szybko te ciuszki zniknęły.
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karolcia27 wrote:A na przykład kocyki? Kombinezon na zimę, rożki? Może to i głupie pytanie, ale jakieś podgrzewacze do butelek, laktator?
Fotelik (ten pierwszy) i wózek gondolę będę mieć od siostry, a na wiosnę kupimy większy fotelik i wózek tylko spacerówkę.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Moja mama wybrała się wczoraj do Lidla, bo chciała coś kupić dla wnuczka, była około 17 i już nic w rozmiarze ani 56 ani 62 nie było
w sumie to nawet 68 już nie było ani 50. Masakra jak szybko te ciuszki zniknęły.
Pytanko raz na jakis czas czuje takie ciągnięcie na dole jak chodze, nie jest to mocno bolesne ale uciążliwe. Czy musze sie martwic ?agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:Dzięki:) U nas też będzie nowe łóżeczko, materacyk i pościel;) oczywiście pieluchy tetrowe też
a jakie pieluszki wybieracie na początek? Pampersy? Czy jakieś inne? 4 dzidzię? No moje gratulacje:)
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
mar1tusia wrote:Moja teściowa już od 7 warowała pod lidlem i coś tam kupiła :p
Pytanko raz na jakis czas czuje takie ciągnięcie na dole jak chodze, nie jest to mocno bolesne ale uciążliwe. Czy musze sie martwic ?
Myślę, że to normalne i nie ma się czym martwić, bo przecież wszystko się tam nam w środku teraz rozciąga i przesuwa.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙