X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny.u mnie dzis lepiej po tygodniu intesywnych mdłosci i wymiotow dzis wymioowalam tylko rano (przepraszam za dosłownosc) oczywiscie mdlosci nadal 24na dobe sa.kurcze a w maju mam komunie.jak ja to ogarne.dzis z desperacji zamowilam do domu na komunie catering a mialam sama gotowac.z tymi mdlosciami nie dam rade a bedxie to dopiero 13 tydzien.mdlosci zawsze mam do konca ciazy.dziewczyny gratuluje wam super wynikow bety.coraz nas tu wiecej.fajnie.milego wieczorku wam życze.

2nn390bvba2l74tr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dr Justyna jest bardzo ciepłą osobą, otwartą, ja też jestem z ogólnopojętej służby zdrowia i bardzo doceniam, że rozmawia ze mną jako z pacjentką jak równy z równym. Dała mi spore wsparcie po drugiej ciąży biochemicznej, dlatego zdecydowałam, że będzie prowadzić moją ciążę. Mam do niej zaufanie. Nie zignorowała też moich mutacji.

Magdaa21, futuremama lubią tę wiadomość

• TaPaT Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    no właśnie :) masz U/l a u mnie jest inaczej.

u mnie w labo jest mIU/ml

Inaa w sumie nie ma to znaczenia bo więcej zależy od sprzętu jakim dysponuje dany laboratorium gdyby zmienić Twoje mIU/ml na U/l to miałabyś z tego co mi się tak matematycznie wydaje taki sam wynik ;)

inaa lubi tę wiadomość

• giovanedonore Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Magda pisałam trochę czasu temu swoje wywody :D Ale póki co do Żołnierczyka. Mam nadzieję że w ciąży mnie nie rozczaruje bo go lubię bardzo. Pierwszą prowadziłam u Michalika ale to prywatnie całkiem.

futuremama, jak wrażenia po Michaliku? Ja byłam u niego teraz na wizycie i mi się podoba. Czy to tylko dobre pierwsze wrażenie?

zi13ugpjtijvw6qw.png
    Serducho 16.04. <3
    PCOS.Teratozoospermia
    Starania od 8.2017
    3.04.18 hcg 15dpo 855
    6.04.18 beta hcg 2931
    zi13ugpjtijvw6qw.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Magda dr Justyna jest bardzo ciepłą osobą, otwartą, ja też jestem z ogólnopojętej służby zdrowia i bardzo doceniam, że rozmawia ze mną jako z pacjentką jak równy z równym. Dała mi spore wsparcie po drugiej ciąży biochemicznej, dlatego zdecydowałam, że będzie prowadzić moją ciążę. Mam do niej zaufanie. Nie zignorowała też moich mutacji.
    Jedynie zastanawiam się, czy będzie zdolna dać mi zwolnienie.. W sensie jeśli pójdę do niej do luxmedu. Mecze się już w pracy, strasznie mi się chce spać, jest duszno, pracuje na open space..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT wrote:
    Inaa w sumie nie ma to znaczenia bo więcej zależy od sprzętu jakim dysponuje dany laboratorium gdyby zmienić Twoje mIU/ml na U/l to miałabyś z tego co mi się tak matematycznie wydaje taki sam wynik ;)

aa może.. nie kłóce sie bo nie wiem :* dzięki za oświecenie ihih

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja wprawdzie na pierwszej wizycie byłam u niej prywatnie, bo potrzebowałam pilnie leków, ale czułam się fatalnie (zresztą nadal się czuję) i wypisała mi zwolnienie na 2 tygodnie bez problemu. Opowiedz jej o Twojej pracy i objawach, nie powinna robić problemu skoro się źle czujesz. Też będę do tej dr chodzić do luxmedu :-)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie na ten dzień kiedy chce iść do luxmedu to terminów nie ma :( zapisana jestem do dr Renz ale jej nie znam. Może jakiś termin wskoczy :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak będziesz u tej dr to powiedz w recepcji, że jesteś w ciąży i zapisz się na kilka terminów do przodu, spokojnie zapisują. :-)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno tak zrobię, dzięki :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termin chwilowo na 8.12 ale moze sie zmienić. a jestem z okolic Warszawy

Paula222, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

• Karolinaa899 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane
    Czytam sobie was i czytam i myśle ze dołączę . O3.04 zrobiłam test dwa dni przed okresem i patrzę jest kreska ledwo co widoczna ale jest poleciałam do męża .maz patrzy i mówi ze sobie wkręcam .Nast dnia pojechałam na betę i wynik 24
    05.O4.2018 magiczny dzień w końcu 2 kreski jedna bladsza ale zawsze coś bylo już ja widać Test i betę powtórzyłam w sobotę już były dwie mocne i beta 124 dalej to do mnie nie dochodzi :) wdzoraj z tej paniki poleciałam do gin oczywside za wcześnie bo dopiero jest 6po spodziewanym dniu okresu powiedziala mi Ze błona śluzowa ciążowa ale prawie JesZxze nic nie widać Bo mi się pospieszyło z wizytakazała przyjść za 2 tyg :) niewiem czy tyle wytrzymam

Paula222, inaa, Magdaa21, agniecha2101, futuremama, Lilly_Ana, Violet Flower lubią tę wiadomość

hchyvfxmhk9q8a0c.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaa899 witamy i gratulacje <3 Oj czas do wizyty strasznie się dłuży ale w grupie raźniej :D

Irminka jejjj strasznie współczuję , że aż tak się męczysz. Ciekawe od czego te mdłości zależą, że jedne nie mają prawie nic a inne tak jak Ty tak się męczą :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, każdej z Nas sie dłuży, każda z Nas chodzi po ścianach pełna obaw ;) gratulacje i witamy! Razem dotrwamy :)!

a3pfhxv.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulo, ja jestem z Krakowa.
    Irmino, jest chyba nawet taka jesnostka chorobowa "niepowstrzymana wymioty ciężarnych" czy coś takiego. Kiedyś czytałam, że we wszystkich trzech ciazach cierpiala na to ksiezna Kate. Paskudna dolegliwość.

Paula222, Violet Flower lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na lekarza, jeszcze 12 dni :))

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... Ale dziś miałam poranek... Pierwszy raz w życiu zwymiotowałam w ciąży... Masakra... 2 ciąże za mną ale trzecią znoszę zdecydowanie najgorzej... Mam nadzieję, że to jednorazowy incydent ... Irminka jak ja CI współczuję ....

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giovanedonore wrote:
    futuremama, jak wrażenia po Michaliku? Ja byłam u niego teraz na wizycie i mi się podoba. Czy to tylko dobre pierwsze wrażenie?
    Hm zależy od dnia :) Gneralnie czasami miałam wrażenie że ma wyrąbane, ale patrząc z perspektywy ciąży jestem zadowolona. Ja panikowałam przez byle pierdołe i się wkurzałam, że on się nie przejmuje. Stwierdziłam później, że nie było czym, a na koniec kiedy pojawiły się pewne problemy była zupełnie inna gadka ;) Na pewno się zna na tym co robi i USG prenatalne na pewno chcę u niego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 07:36

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Przepraszam, już mi się pomyliło kogo pytałam a kogo nie :)

Ja też idę na pewno do dr Justyny Surdyki i też słyszałam o dobrych opiniach o dr Sliz :) ale poluje na termin u dr Cygankiewicza :)
    Nie dziwię się :) W pierwszej ciąży też miałam straszną zagwostkę z lekarzami, bo własnie Żołnierczyk mi "uciekł" z przychodni gdzie do niego chodziłam, a chciałam u niego być.
    Teraz zobaczymy jak u niego z prowadzeniem ciąży, bo tak to jestem z niego zadowolona :)

U mnie do wizyty 18 dni... chyba będę jako ostatnia z pierwszą wizytą :D

Paula nie zazdroszczę. Ja miałam w pierwszej straszne mdłości ale nie wymiotowałam. Kijowe jest jak lecisz do łazienki bo myślisz że poleci a tu nic, ale z drugiej strony chyba lepsze to niż przytulać muszlę :D Teraz zapowiada się podobnie niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 07:35

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Kai Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mmie wyszedł w .cytologii jakiś stan zapalny. Dzwonilam do ginki. Jakieś bakterie. Zostawila mi receptę do odebrania na lekarstwo dopochwowe. Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi dzidzi.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ