Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Jak się dziś czujecie?
U mnie senność przybiera na sile.Innych atrakcji na razie brak...
Powtórzyłam dziś rano test z moczu i mój cień cień jest już widoczny gołym okiem
Jutro uciekam na betę
Pięknego dnia dla Was wszystkich!
W linku poniżej wklejam zdjęcie mojego dzisiejszego testu:)
https://zapodaj.net/e397096a71606.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 07:58
futuremama, ZUZAUK lubią tę wiadomość
-
irminka tak bardzo Ci współczuję.
Ja wczoraj padłam spać razem z synkiem o 20 - przez tą poprzednią zarwaną noc byłam nieprzytomna.
Jutro na wizytę - już przebeieram nogami i jednocześniej jestem zestresowana.
W ogóle zastanawiam się czy USG mi zrobi (to wizyta na NFZ) bo słyszałam, że różnie tym.
No nic, najwyżej będę dalej kombinować gdyby nie, bo kolejnych dwóch tygodni na pewno nie wytrzymam (wtedy mam wizytę u mojego standardowego gina). -
futuremama wrote:Dziewczyny a któraś z Was prowadzi ciążę w Medicoverze? Bo się zastanawiam czy ewentualnie warto?
Teraz zmieniłam placówkę, bo medicovera już nie mam, a polecono mi innego lekarza. Ale w tamtym okresie byłam bardzo zadowolona. -
Hej dziewczyny ! Ja dziś obudziłam się w nocy około 2 i nie mogłam spać do 6 a tu już czas wstać do pracy . Dramat . Jestem taka niewyspana i zmeczona i Nadodatek okropnie złośliwa - wszystko mnie drażni i denerwuje .
Idę jutro na pobranie krwi .
Proszę powiedzcie co oprócz bety powinnam zlecić ? Morfologię ? Glukozę ? Żelazo ? Mój lekarz w przychodni. Nie widział potrzeby w tak wczesnej ciąży wysłani mnie na krew wiec idę prywatnie . Za wszystkie sugestie będę bardzo wdzięczna .
Pozdrawiam was kochane przyszłe mamusie i życzę miłego dnia -
ZUZAUK wrote:Hej dziewczyny ! Ja dziś obudziłam się w nocy około 2 i nie mogłam spać do 6 a tu już czas wstać do pracy . Dramat . Jestem taka niewyspana i zmeczona i Nadodatek okropnie złośliwa - wszystko mnie drażni i denerwuje .
Proszę powiedzcie co oprócz bety powinnam zlecić ? Morfologię ? Glukozę ? Żelazo ? Mój lekarz w przychodni. Nie widział potrzeby w tak wczesnej ciąży wysłani mnie na krew wiec idę prywatnie . Za wszystkie sugestie będę bardzo wdzięczna .
Pozdrawiam was kochane przyszłe mamusie i życzę miłego dnia
Kwas foliowy? TSH? Nie wiem czy coś jeszcze... może inne dziewczyny podpowiedzą coś
-
ZUZAUK wrote:Hej dziewczyny ! Ja dziś obudziłam się w nocy około 2 i nie mogłam spać do 6 a tu już czas wstać do pracy . Dramat . Jestem taka niewyspana i zmeczona i Nadodatek okropnie złośliwa - wszystko mnie drażni i denerwuje .
Pozdrawiam was kochane przyszłe mamusie i życzę miłego dnia
Nie wiem czy pomogłam, ale ja zrobię jutro też i te badania, przy okazji badania bety -
futuremama wrote:Dziewczyny a któraś z Was prowadzi ciążę w Medicoverze? Bo się zastanawiam czy ewentualnie warto?
Moja koleżanka chciała prowadzić i zrezygnowała. Poprzednią prowadziła i było ok, a teraz coś zaczęli odwalać.
Miała umówioną wizytę i zadzwonili dzień wcześniej, że dr. jest chora, więc ona poprosiła o zmianę i wizytę w ciągu kilku dni, a oni że nie, że nie ma terminów i następna wizyta według planu za 4 tygodnie.
Kurde, mnie coś mniej piersi bolą. Mam nadzieje, że tylko sobie wkręcam.
ZUZAUK ja na początek zrobiłabym morfologię, mocz i TSH. -
Ale dużo dziewczyn przybyło
Paula mnie juz chyba też możesz dopisać do tej listy wstępne wpisz datę 8.12 tak jak pokazuje kalkulator a dokładnie dam znać po wizycie.
No właśnie wizyta... Miałam iść jutro ale tak myślę czy nie przełożyć tej wizyty na wtorek. Chciała bym iść jutro ale chcę też już zobaczyć serduszko wiec chyba dopiero we wtorek pojadę.
Brzuch mnie boli. Cycki ciężkie jak kamienie. Brak apetytu na ulubione Dania... To chyba tylko dobrze wróżyZUZAUK, Paula222 lubią tę wiadomość
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Hej dziewczyny, jestem kwietniową mamą. Mam do sprzedaży detektor tętna: jumper model :jpd-100s6 Fetal Doppler. Używałam go może z dwa razy gdyż wcześnie czułam ruchy i nie było takiej potrzeby. Kupiłam go za 238 zł a sprzedam za 110 zł + koszt wysyłki. Zainteresowane zapraszam na priv.
-
nick nieaktualnyWitam się z "rana" . synek dał mi pospac.tak sie cieszę. Wstalam dopiero i już mysle czy isc do gina dziś czy wytrzymam do poniedzialku. Wiem ze w poniedzialek szansa na serduszko ale z drugiej strony wierzę ze zobaczylabym je dziś. Nie mam jakiś mocnych dolegliwości które by mnie sklanialy na wizyte oprocz tego ze mam jakieś uplawy. Ogolnie w srodku sa białe i mam ich sporo ale zostaja też na bieliźnie. Przed ciaza mialam infekcje i pieczenie ktore leczylam sama
-
Hejo kochaneeee
Ja się pukam dzisiaj za wczorajszą narzekającą na brak objawów mnie hehe oj dzisiaj coś nie za dobrze na żołądku mi. Ból piersi wrócił więc musi być dobrze. Mam wrażenie, że największe mdłości mam w nocy i je przesypiam hehe
Pytanie do doświadczonych mamusiek - co z dietą w ciaży? Można?
Czy można truchtać?
Nie ukrywam, że nie chce być słoniem tymbardziej, że wyjeżdżamy na wakacje pod koniec czerwca i mam jeszcze troszke czasu na zrzucenie kilka kilo ( teraz mam nadwagę ) -
Hej,
Ale miałam schize przez chwilę w WC. Wczoraj wieczorem użyłam tabletki dopochwowej z probiotykiem. Idę teraz do WC i widzę różowe coś na papierze z takim jakby wiecie resztka leku. Ale wycieram wycieram I nic więcej. Potem patrzę a w WC połowa ta tabletki, lekko różowa. Myślicie że ona mogła być różowa w środku po prostu? Sorry za doslowny opis
Wczoraj nic nie było, dziś rano też nic. Dopiero jak ta tabletka wyszła to się pojawiło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 10:02