Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Daniela, no właśnie ja tez nie mam jakis wybitnych i spektakularnych objawów senność mnie mega męczyła do niedzieli, ale miesiączka nie przyszła i teraz troszkę ustało. Dzis mam wrażenie ze piersi nie sa takie „tkliwe” i zaczynam sobie wkręcać ze cos sie dzieje stad moje pytanie..
Karmelkova, dobry znak! Wszystko sie przygotowuje dla fasolki daj znać jak beta, bo kciuki Nam scierpna
Magda, gin do którego chce iść przyjmuje wtorki i czwartki, mogę zaryzykować i iść 19.04 za tydzień ale to bedzie 5t4d wiec na serduszko moze byc za wcześnie, a wtorek 24 to juz skończony 6t i moze warto odczekać te kilka dni... -
Nadrobiłam zaległości w czytaniu. U mnie dzisiaj samopoczucie średnio na jeża. Kompletnie nic mi się dzisiaj nie chce. Piersi mnie bolą. Masakrycznie ciężki. Do tego wcześniej łapały mnie delikatne mdłości.A teraz ogarnia mnie senność.
Dziewczyny czy którejś widać już na tym etapie ciąży brzuch? Bo mi starsznie wywalilo brzuch do przodu. Czuje się jakbym była w 4 miesiącu. Nie pamiętam już jak to było w ciąży z synkiem. W ktorym miesiącu byl u mnie widoczny brzuch, ale też chyba dosyć szybko. Synek to byl kawał chłopa. Niech mnie któraś pocieszy, że ma podobnie do mnie, że nie jestem sama. -
Magda, to już chyba wszystko jasne z tą tabletką
Marrakech, wg mnie objawy raz są, raz ich nie ma, zwłaszcza, gdy beta jeszcze nie urosła do większych wartości. Niby niektórzy mówią, że mocne objawy to silna ciąża, ale wg mnie nie ma reguły. Ja największe objawy miałam w ciąży, którą straciłam. Wiedziałam, że rozwój się zatrzymał, a mdłości utrzymywały się jeszcze z 10 dni.
Dlatego nie przywiązuję do objawów większej wagi.Magdaa21 lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela to fajnie miałaś. No właśnie nie wiem od czego zależy że u jednych kobiet widać brzuch szybciej a u innych dopiero w 6-7 miesiącu. Czytałam kiedyś ze to zależy od paru czynników m.in od wzrostu, budowy ciała, od tego czy ktoś ma skłonności do tycia itp. Ale nie wiem ile w tym prawdy.
-
Daniela dzięki w grupie raźniej, bo samemu można osiwieć.
Mindusia, ja tez wyglądam jakbym połknęła małego hipopotama ale to dlatego, ze apetyt większy a...zaparcia sie pojawiają, ze tak „delikatnie” to ujmę stad taki balon zamiast brzucha
Mnie sie troche kręci w głowie dlatego wylądowałam na kanapie właśnie i odpoczywam po raz setny w tym tygodniu
Magda ahhh to jesteś około tydzień do przodu wiec ta wizyta 20.04 wydaje sie byc sensowna mi gin powiedział, ze najwcześniej 6tygodni po ostatniej @ także na Twoim miejscu pewnie bym poszłaMagdaa21 lubi tę wiadomość
-
No właśnie to może być też to. Tak jak Daniela piszesz ćwiczysz mięśnie brzucha i masz je wyrobione. A ja tak nie dbałam o siebie w ciąży z synkiem. Zero aktywnosci. Potem przyplaciłam to m.in przy porodzie. Teraz jest całkowite przeciwieństwo. Zawsze staram się chociaż odrobine pocwiczyc. Od razu po małej dawce aktywności czlowiek lepiej sie poczuje.
marrakech wspolczuje tych zawrotów głowy. Ja miałam ale wcześniej. -
Magdaa21 wrote:Dziewczyny, czy to możliwe że jeśli w składzie jest suchy ekstrakt z żurawiny to ona zabarwila tak śluz?
Celuloza mikrokrystaliczna, hypromeloza, talk, Lactobacillus acidophulus vysk 8 700 mld, polikarbofil, suchy ekstrakt z żurawiny, kwas mlekowy, dwutlenek tytanu, mleczan wapnia, wodorotlenek magnezu, dwutlenek krzemu, fosforan wapnia. Kapsułka w otoczce roślinnej (nie zawiera żelatyny pochodzenia zwierzęcego).Magdaa21 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
mindusia87 wrote:Nadrobiłam zaległości w czytaniu. U mnie dzisiaj samopoczucie średnio na jeża. Kompletnie nic mi się dzisiaj nie chce. Piersi mnie bolą. Masakrycznie ciężki. Do tego wcześniej łapały mnie delikatne mdłości.A teraz ogarnia mnie senność.
Dziewczyny czy którejś widać już na tym etapie ciąży brzuch? Bo mi starsznie wywalilo brzuch do przodu. Czuje się jakbym była w 4 miesiącu. Nie pamiętam już jak to było w ciąży z synkiem. W ktorym miesiącu byl u mnie widoczny brzuch, ale też chyba dosyć szybko. Synek to byl kawał chłopa. Niech mnie któraś pocieszy, że ma podobnie do mnie, że nie jestem sama.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agniecha2101 zgadza się. 4 lata temu też udzielalam się na tutejszym forum. To było jak byłam w ciąży z synkiem. Miałam wtedy nick sama Mindusia chcialam kontunuować na tamtym nicku ale po takim czasie ponad 4 lata nie pamietałam już danych do logowania. Dlatego założyłam nowe konto miałam wtedy termin na lipiec 2014. Wstępnie miałam rodzić 2 lipca a synek urodził się dopiero 10
-
Magdaa21 wrote:Dziewczyny, czy to możliwe że jeśli w składzie jest suchy ekstrakt z żurawiny to ona zabarwila tak śluz?
Celuloza mikrokrystaliczna, hypromeloza, talk, Lactobacillus acidophulus vysk 8 700 mld, polikarbofil, suchy ekstrakt z żurawiny, kwas mlekowy, dwutlenek tytanu, mleczan wapnia, wodorotlenek magnezu, dwutlenek krzemu, fosforan wapnia. Kapsułka w otoczce roślinnej (nie zawiera żelatyny pochodzenia zwierzęcego).
Jasne, ze tak
Magda, moze warto wziać „zwykle” L4 bez oznaczenia kodem B, chociaż do wizyty zeby uniknąć stresu? Odpocząć...?
Justyska, to Twoje pierwsze bety? Czy juz miałas robione i powtarzasz dla samej siebie? Tez sie na maxa martwiłam to normalne jak chce sie maluszka ale uspokajałam sie tym, ze przecież i tak nie mam na to wpływu..i próbowałam sobie zajac czas
Czemu Cie tym zestresował? Dla każdej przyszłej mamy ta druga beta jest istotniejsza, bo powinna sie podwoić i ona jest potwierdzeniem rozwijającej sie ciazy głowa do góry!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 13:58