X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela, no właśnie ja tez nie mam jakis wybitnych i spektakularnych objawów :) senność mnie mega męczyła do niedzieli, ale miesiączka nie przyszła i teraz troszkę ustało. Dzis mam wrażenie ze piersi nie sa takie „tkliwe” i zaczynam sobie wkręcać ze cos sie dzieje ;) stad moje pytanie..

Karmelkova, dobry znak! Wszystko sie przygotowuje dla fasolki :) daj znać jak beta, bo kciuki Nam scierpna <3

Magda, gin do którego chce iść przyjmuje wtorki i czwartki, mogę zaryzykować i iść 19.04 za tydzień ale to bedzie 5t4d wiec na serduszko moze byc za wcześnie, a wtorek 24 to juz skończony 6t i moze warto odczekać te kilka dni...

a3pfhxv.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam 23.04. to 7t1d. Na razie mam termin na 20.04. 6t5d. :) zobaczymy jak wyjdzie w praniu :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam zaległości w czytaniu. U mnie dzisiaj samopoczucie średnio na jeża. Kompletnie nic mi się dzisiaj nie chce. Piersi mnie bolą. Masakrycznie ciężki. Do tego wcześniej łapały mnie delikatne mdłości.A teraz ogarnia mnie senność.
    Dziewczyny czy którejś widać już na tym etapie ciąży brzuch? Bo mi starsznie wywalilo brzuch do przodu. Czuje się jakbym była w 4 miesiącu. Nie pamiętam już jak to było w ciąży z synkiem. W ktorym miesiącu byl u mnie widoczny brzuch, ale też chyba dosyć szybko. Synek to byl kawał chłopa. Niech mnie któraś pocieszy, że ma podobnie do mnie, że nie jestem sama.

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, to już chyba wszystko jasne z tą tabletką :)

Marrakech, wg mnie objawy raz są, raz ich nie ma, zwłaszcza, gdy beta jeszcze nie urosła do większych wartości. Niby niektórzy mówią, że mocne objawy to silna ciąża, ale wg mnie nie ma reguły. Ja największe objawy miałam w ciąży, którą straciłam. Wiedziałam, że rozwój się zatrzymał, a mdłości utrzymywały się jeszcze z 10 dni.

Dlatego nie przywiązuję do objawów większej wagi.

Magdaa21 lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy na podobnym etapie - piersi bolą jak cholera, wczoraj w łóżku nie umiałam się ułożyć bo ciągle bolały. Brzucha na razie nie widać. Jedynie dziś ciągnie :( I zmęczona jestem bardzo :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mindusia, na mnie nie licz z pocieszeniem ;) U mnie w obu ciążach brzuch wyszedł późno, ale u Ciebie może to po prostu wzdęcie i przejdzie jeszcze?

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela to fajnie miałaś. No właśnie nie wiem od czego zależy że u jednych kobiet widać brzuch szybciej a u innych dopiero w 6-7 miesiącu. Czytałam kiedyś ze to zależy od paru czynników m.in od wzrostu, budowy ciała, od tego czy ktoś ma skłonności do tycia itp. Ale nie wiem ile w tym prawdy.

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mocno umiesniony brzuch. Może dlatego. Lubię ćwiczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 13:10

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela dzięki ;) w grupie raźniej, bo samemu można osiwieć. :)

Mindusia, ja tez wyglądam jakbym połknęła małego hipopotama ale to dlatego, ze apetyt większy a...zaparcia sie pojawiają, ze tak „delikatnie” to ujmę ;) stad taki balon zamiast brzucha ;)
    Mnie sie troche kręci w głowie dlatego wylądowałam na kanapie właśnie i odpoczywam po raz setny w tym tygodniu :D

Magda ahhh to jesteś około tydzień do przodu wiec ta wizyta 20.04 wydaje sie byc sensowna :) mi gin powiedział, ze najwcześniej 6tygodni po ostatniej @ także na Twoim miejscu pewnie bym poszła :)

a3pfhxv.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to może być też to. Tak jak Daniela piszesz ćwiczysz mięśnie brzucha i masz je wyrobione. A ja tak nie dbałam o siebie w ciąży z synkiem. Zero aktywnosci. Potem przyplaciłam to m.in przy porodzie. Teraz jest całkowite przeciwieństwo. Zawsze staram się chociaż odrobine pocwiczyc. Od razu po małej dawce aktywności czlowiek lepiej sie poczuje.
    marrakech wspolczuje tych zawrotów głowy. Ja miałam ale wcześniej.

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Dziewczyny,
    W którym tyg u dniu było już serduszko u Was?
    6t+1d :-)

Magdaa21, marrakech2708 lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Dziewczyny, czy to możliwe że jeśli w składzie jest suchy ekstrakt z żurawiny to ona zabarwila tak śluz?

Celuloza mikrokrystaliczna, hypromeloza, talk, Lactobacillus acidophulus vysk 8 700 mld, polikarbofil, suchy ekstrakt z żurawiny, kwas mlekowy, dwutlenek tytanu, mleczan wapnia, wodorotlenek magnezu, dwutlenek krzemu, fosforan wapnia. Kapsułka w otoczce roślinnej (nie zawiera żelatyny pochodzenia zwierzęcego).
    Myślę, że jak najbardziej to ta żurawina :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    Nadrobiłam zaległości w czytaniu. U mnie dzisiaj samopoczucie średnio na jeża. Kompletnie nic mi się dzisiaj nie chce. Piersi mnie bolą. Masakrycznie ciężki. Do tego wcześniej łapały mnie delikatne mdłości.A teraz ogarnia mnie senność.
    Dziewczyny czy którejś widać już na tym etapie ciąży brzuch? Bo mi starsznie wywalilo brzuch do przodu. Czuje się jakbym była w 4 miesiącu. Nie pamiętam już jak to było w ciąży z synkiem. W ktorym miesiącu byl u mnie widoczny brzuch, ale też chyba dosyć szybko. Synek to byl kawał chłopa. Niech mnie któraś pocieszy, że ma podobnie do mnie, że nie jestem sama.
    Też mam niezły balonik ;-) Nawet mąż się ze mnie śmieje, że jak wyglądam już jak w piątym miesiącu to co będzie później :-P ale to wszystko przez ciągle wzdęcie.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam dziś taki stres w pracy ze juz nie wyrabiam. A to przecież szkodzi :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mindusia87 czy Ty nie miałaś wcześniej innego avatara? ;-) bo nick kojarzę, ale lepiej mi się zawsze zapamiętuje po obrazkach i jakoś coś mi nie pasuje :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka masakra człowiek jest jednak glupi.zrobilam wczoraj betę i cieszyłam się wynikiem do dzisiaj do 12 bo już mam stres czy jutro będzie beta oki. Masakra jak potrafię sobie wkręcać że szok

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja zrobiłam tylko jedna betę, nie chce się stresować więcej, w pracy mam wystarczająco dużo stresu..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi kazał jeszcze dzisiaj do niego pisałam czy to takie ważne a on że ważniejsze niż wczorajsza. Tym mnie bardziej wystraszył

• mindusia87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 zgadza się. 4 lata temu też udzielalam się na tutejszym forum. To było jak byłam w ciąży z synkiem. Miałam wtedy nick sama Mindusia :) chcialam kontunuować na tamtym nicku ale po takim czasie ponad 4 lata nie pamietałam już danych do logowania. Dlatego założyłam nowe konto :) miałam wtedy termin na lipiec 2014. Wstępnie miałam rodzić 2 lipca a synek urodził się dopiero 10

f2w3yx8dfotu0cc3.png

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Dziewczyny, czy to możliwe że jeśli w składzie jest suchy ekstrakt z żurawiny to ona zabarwila tak śluz?

Celuloza mikrokrystaliczna, hypromeloza, talk, Lactobacillus acidophulus vysk 8 700 mld, polikarbofil, suchy ekstrakt z żurawiny, kwas mlekowy, dwutlenek tytanu, mleczan wapnia, wodorotlenek magnezu, dwutlenek krzemu, fosforan wapnia. Kapsułka w otoczce roślinnej (nie zawiera żelatyny pochodzenia zwierzęcego).

Jasne, ze tak :)

Magda, moze warto wziać „zwykle” L4 bez oznaczenia kodem B, chociaż do wizyty zeby uniknąć stresu? Odpocząć...:)?

Justyska, to Twoje pierwsze bety? Czy juz miałas robione i powtarzasz dla samej siebie? Tez sie na maxa martwiłam to normalne jak chce sie maluszka ale uspokajałam sie tym, ze przecież i tak nie mam na to wpływu..i próbowałam sobie zajac czas :)
    Czemu Cie tym zestresował? Dla każdej przyszłej mamy ta druga beta jest istotniejsza, bo powinna sie podwoić i ona jest potwierdzeniem rozwijającej sie ciazy :) głowa do góry!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 13:58

a3pfhxv.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ