X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore stara.koszule rozpinana...szkoda mi kasy na kupowanie koszuli do porodu

Goosiaczek2, Aga9090 lubią tę wiadomość

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o jednej takiej na czas pobytu w szpitalu

https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Granatowa/270

Bo w domu sypiam w zwykłym t-shirtcie

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że temat mamyginekolog. Śledzę ja bo to samo czeka mnie niestety. Hipotrofia jest straszna. Mam tylko nadzieję że moje maleństwo nie da się i będzie rosło ale nawet lekarz nie wie co to będzie. Byłam na wizycie
    Krwiak 6 cm. Leżymy dalej.

Malinowa_Czekolada lubi tę wiadomość

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • mokka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Ja myślę o jednej takiej na czas pobytu w szpitalu

https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Granatowa/270

Bo w domu sypiam w zwykłym t-shirtcie

Fajna !
    Ile trzeba ich wziąć ze sobą ? Jedna będzie ok? Będę miała cc, czy to ma jakiś wpływ ? Nie mam żadnej, bo sypiam w bluzce na ramiączkach.

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Widzę że temat mamyginekolog. Śledzę ja bo to samo czeka mnie niestety. Hipotrofia jest straszna. Mam tylko nadzieję że moje maleństwo nie da się i będzie rosło ale nawet lekarz nie wie co to będzie. Byłam na wizycie
    Krwiak 6 cm. Leżymy dalej.

Kochana mocno trzymamy kciuki za Ciebie :-* ale czemu już lekarz stwierdził hipotrofie czy jak? Przepraszam, ale nie pamiętam jak pisałaś :-( pamiętam tylko, że jesteś lezaca właśnie :-(

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o jednej max 2...z Synem na porodówce miałam jakąś starą a później na sali się przebralam w szpitalu byłam od soboty do poniedziałku... Ale teraz może 2 wezmę jak co oddam mężowi do prania...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam Was wszystkie i przepraszam że nie piszę al jeszcze chodzę do pracy i nie mam siły na nic, niestety pewnie dziś tez Was nie nadrobię bo mam kilkanaście stron....

Czy któraś z Was ma zgagę i mogłaby opisać to uczucie? Coś mnie kluje, boli piecze w klatce piersiowej i nie wiem czy to to . Nigdy nie miałam zgagi

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen hmm zgaga to takie pieczenie w przełyku, przynajmniej ja to tak odczuwam, że piecze cały czas, do tego podchodzi jakby taka gula do gardła, po czym jak mi się przepraszam "odbije" to jest trochę lepiej. Póki co, miałam dwa razy w ciąży, a przed tylko raz. Pomaga trochę ciepłe mleko, nie wolno się kłaść po zjedzeniu, mój mąż ma najczęściej po sokach, słodkim i cytrusach.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    Fajna !
    Ile trzeba ich wziąć ze sobą ? Jedna będzie ok? Będę miała cc, czy to ma jakiś wpływ ? Nie mam żadnej, bo sypiam w bluzce na ramiączkach.
    Kochana do cc leżysz nago więc koszula do porodu zbędna :) w szpitalu zostajesz około 4 doby (najdłużej byłam 6 dób z synem po pierwszej cesarce) no i mysle, że z 3 max do karmienia wystarcza, jak ubrudzisz to eMek zawsze może do domu wziąć do wyprania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 23:46

mokka lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do porodu w szpitalu kazali przebrać swoją na ich koszule. Wzięłam 3, a założyłam 2, leżałam 3 doby.

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Młody póki co dziś rzeczywiście jakby już lepiej ale ja całą noc nie spałam i wyglądam jak zombie nie wiem jak ja będę funkcjonowac do wieczora

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Nadrobiłam wszystko i widziałam że piszecie o kawie i swoim lęku przed przedwczesnym porodem. Ja kawkę pije- codziennie rano mała a i zdarzy się że po południu się skuszę ;) a poród hmm.. tez się właśnie tego obawiam. Ja to w ogóle mam jakieś głupie sny! :/

I jeszcze wyprawka! Ja mam tylko wyprawkę apteczną bez leków dla Dzidzi bo nie mam pojecia co z tego kupić. Jak przyjdzie do mnie położna to porozmawiam z nią na ten temat. We wrześniu chcemy z mężem zamówić lozeczko, komodę i rozejrzeć się w sklepach za wózkiem a później upolować taki używany :) tak mi sie wydaje że właśnie na taki sie zdecydujemy. Dalek tylko nie wiem który bebetto wybrać, a może adamex z żelowymi kołami. Muszę pojeździć ;P

A tak to dalej się byczymy nad morzem. Wracamy w niedzielę i dzisiaj pierwszy dzień niepogody ;P ale muszę się Wam pożalić. Jestem dumna ze jestem w ciąży. Staraliśmy się o tego malucha i tak jak każde inne dziecko ono jest dla nas cudem. Jedno juz straciliśmy i bardzo to przeżyłam, ale fakt ze będę młoda mamą (urodzę jeszcze w wieku 23lat :) ) umniejsza mi w jakiś sposób..? No powiedzcie.. do tego naprawdę wyglądam młodziej niż inne dziewczyny w moim wieku. Ale o co chodzi.. chodzimy sobie na spacery i nie mam zamiaru ukrywać brzuszka bo gdybym mogla wykrzyczałabym całemu światu ze będziemy mieli dziecko. A ludzie... Patrzą sie na mnie jakbym zrobila cos zlego? Nie wiem. Wczoraj schodac z plaży wieczorem pani siedzącą na ławce patrzyła na mnie i stekala, mlaskala i kręciła głowa. Zrobiło mi sie tak przykro.. nic o nas nie wie. Nie wie jacy jesteśmy, ile sie znamy, ile jesteśmy małżeństwem a przede wszystkim nie wie co przeszliśmy a z góry wyciąga jakieś wnioski. Mój mąż tez to zauważył i mowiL zebym sie nie przejmowala tymi ludźmi bo po co. No ale nie umiem jakoś. Nie wiem czy mnie zrozumiałyscie ale musialam to z sieBie wyrzucić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 09:36

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)

U mnie dzisiaj znowu ciężka noc. 4 razy wstawałam do łazienki, a dodatkowo Mąż się kręcił w nocy i co chwilę próbował zagarnąć całe łóżko dla siebie :/

Rano trzymałam sobie rękę na brzuchu i Mikołajek przypłynął się przytulić ;) śmieszne uczucie jak się tak wypycha, jakby ktoś brzuszek pompował :)

Czy Wasze maluchy też lubią kopać żołądek? Niedobrze mi czasami od tego

bondzik007 lubi tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bondzik nie przejmuj się :) ja jestem rok od ciebie starsza, ale z twarzy wyglądam jak 16latka i też nie raz zdarzyło mi się słyszeć że taka młoda a coś tam...trzeba to olewać, ludzie zawsze będą gadać

Z kolei w rodzinie miałam taka sytuację, że ciocia urodziła 3 dziecko w wieku 41 lat, a dwoje starszych było już dorosłe. No i moja sąsiadka upierala się, że to dziecko na pewno jest jej córki tylko cioci na wychowanie dała. A widziała jak ciocia do nas w ciąży przyjeżdżała

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dodatkowo dochodzą komentarze w związku z niedawnym ślubem. Dużo znajomych stwierdza że się pospieszyliśmy i pytają czy nie mogliśmy trochę poczekać. Jakby to ich dotyczyło..

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc właśnie.. cieszę się że zdecydowaliśmy się na tego bobasa :) zresztą mój mąż ma 28lat więc super ze zostanie tatą:) a najlepsze wlasnie jest to, jak ludzie patrzą czy mamy obrączki :D wtedy to już mi się śmiać chce.

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Agus603 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Pozdrawiam Was wszystkie i przepraszam że nie piszę al jeszcze chodzę do pracy i nie mam siły na nic, niestety pewnie dziś tez Was nie nadrobię bo mam kilkanaście stron....

Czy któraś z Was ma zgagę i mogłaby opisać to uczucie? Coś mnie kluje, boli piecze w klatce piersiowej i nie wiem czy to to . Nigdy nie miałam zgagi

To co piszesz to właśnie zgaga :p. Piecze cały przełyk plus wszystko się tak jakby cofa do gardła. Dramat :P.
    Bondzik007 a co miałaś ubrane? Zauważyłam, że wśród starszych osób istnieje jakieś przekonanie jak kobieta w ciąży powinna się ubierać.. Czyli worek po kartoflach zeby nie daj Boże nie było widać brzucha a już na pewno nie jakieś obcisłe ciuchy bo to obrzydliwie wygląda. Tak usłyszałam. Podejśćie jakby własnie ciąża to był jakiś wtyd. Mi sie bardzo np podoba jak dziewczyna ma coś obcisłego i eksponuje brzuszek.

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3

preg.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bondzik ty się w ogóle wiekiem nie przejmuj. Ja syna urodziłam jak miałam 20 lat, dodam że był planowany ;) i tak szczerze to nie miałam sytuacji że ktoś coś mi powiedział, a nawet jak coś niech sobie ludzie gadają co chcą. Ja wtedy wyglądałam na jakieś 17-18 lat, nawet jeszcze nie tak dawno o dowód potrafili się mnie pytać :P Mój M jest 3 lata starszy ode mnie. Nigdy nie żałowałam decyzji że tak wcześnie się zdecydowaliśmy, zresztą fajnie być taką młodą mamą. Jak mój syn będzie mieć 18-nastke ja będę mieć 38 lat, mam tylko nadzieję że nie zostanę też tak szybko młodą babcią :D hahah Jedynie czego mi szkoda to tego że teraz pomiędzy synami będzie 10 lat różnicy.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , trzymam kciuki za wizyty I badania .
    Ja wczoraj nie pisalam bo w sam dzien urodzin tak tak 18+ Vat , stuklo wczoraj znowu , I na dodatek rozlozylo mnie przeziebienie . a dzis mecze sie w pracy . Oby do 14 .
    Zdecydowalismy z mezem kwestie wozka I sporo , skoro mamy gondole I spacerowke po synu Mamas Papas Urbo , fakt gondola jest czarna czy to grafitowa a ile bedzie malenstwo w niej jezdzic ? Max 4-5 miesiecy I na wiosna do spacerowki a tu mamy tez Quinny Buzz 3 , planuje tylko zamowic u jakies Pani co szyje jakis taki spiworek do wozka w kolezanka dla dziewczynki . A Jak wysluza nam sie te spacerowki to zakupimy nowa na kolejne lsta . Mysle ze to sluszna decyzja . Tym bardziej ze oba wozki po synku sa w dobrej kondycji :)

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza to wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :) I dobrze robicie, skoro wózek jest ok to nie ma sensu następnego teraz kupować.

ZUZAUK lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ