X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

Hmmm co do wieku.., mam 28 lat i 4 dziecko w drodze i w dooopie mam co inni myślą :)

Miłego dnia

Dip88, bondzik007, Violet Flower, Malutka_94, agniecha2101, Azzurra lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

CO do koszul, ja rodziłam w swojej :) W sumie nawet się mocno nie pobrudziła, bo i tak w większości była zadarta do góry :P Dwa porody w tej samej, bo to wielki namiot hehe i do niczego się nie nadaje więcej :) W szpitalu po porodzie wolałam być w spodenkach + koszulka, bo jednak mając podpaskę poporodową między nogami czułam się bezpieczniej w spodenkach. Tym bardziej, że na sali też przychodzą ludzie w odwiedziny do dziewczyn leżących i czasem jednak trzeba wstać tego łóżka :) Teraz też zaopatrzę się w spodenki i koszulkę, ale w razie cc będę mieć też koszule. Bo po cc nie będę zakładać spodenek.

Co do wózka, my bierzemy bebetto Luca kolor 11 ( beż) :) Zamawiamy 11 września, około 6 tyg oczekiwania więc będzie na koniec października. Myślę, że całkiem rozsądnie :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a co tam u ciebie? Jak się czujesz? I jak tam z teściową, dalej jest u ciebie? ;)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo, co do wieku :P Wyszłam za mąż mając 21 lat :)

Mając 23 urodziłam 1 synka :)
    Mając 25 urodziłam 2 synka :)
    I teraz mając 27 urodzę 3 synka :)

Bardzo chcę się wyrobić z 4 dzieckiem do 29 r.ż. Później ogarnąć się po porodach i żyć pełną piersią :D Mam super męża, który dużo pomaga przy dzieciach, w domu, w nocy do nich wstaje. Na prawdę nie ma na co narzekać :) Tylko mógł by w końcu za 4 razem zrobić tą dziewczynkę haha

Żeby wszystkie ciąże wyszły , to już dawno miałabym 4 dzieci :) Ale los chciał inaczej, więc się odwleka :)

Dip88, Malutka_94, agniecha2101 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki @Dip88
    Witam sie z Wami w 25 tyg kiedy to zlecialo.
    A zapomnialam wam opisac co mi sie przytrafilo podczas wizyty u Gina w Polsce .
    Pamietacie Pisalam wybieralam sie do Babka Medica na wizyte by sprawdzic wszystko i porozmawiac na tematu ciazy z lekarzem z Polski , bo w UK prowadzenie ciazy wyglada Jak wyglada .
    Umowilam sie w Babka Medica w Warszawie do jednej z Pani Doctor ktora miala bardzo duzo dobrych opini na znamy lekarz. . Przyjezdzam na miejsce , oplacam wizyte nie bylo ile 220 zl , wydawalo mi sie sporo w Poznaniu byla I zaplacilam 180, ale nie pieniadze sa tu najwazniejsze . Po przybyciu na miejsce, Okazalo sie ze jest ponad godzine opoznienie, ok zdarza sie - Mysle poczekam tym bardziej ze syn byl ze mna I chcial czekal po znac siostrzyczke , a nastepnego dnia mialam lot do Londynu . Pani Doctor zaprosila na do gabientu byla tez ze mna moja siostra I obie nie wierzylysmy w co slyszymy . Nie przeprowadizl badania usg twierdzac ze nie ma sprzetu na ilosc lekarzy ktora pracuhe w tej klinice . Co wiecej doslownie opierniczyla mnie ze Mieszkanie za granola I tam sie zdecydowalam na ciaze, namawawiajac ze powinmam przeneisc sie I prywatnie rodzic w Polsce I prowadzic ciaze , do tego powiedziala ze jest to skrajnie nie odpowiedzialne brac takie wysokie dawki insuliny (ktore tutaj w UK ustala lekarz )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 10:43

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Aga a co tam u ciebie? Jak się czujesz? I jak tam z teściową, dalej jest u ciebie? ;)
    Fizycznie czuję się dobrze, leżenie mnie dobija no ale nie ma wyjścia..

Teściowa dziś jedzie do domu i wraca w poniedziałek, mam jej już dość, wykończy mnie psychicznie :/

• ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam tak zniesmaczona , ze nie wiedzialam co powiedziec cala droge do domu mojej siostry przeplakalam oczywisice Ona Namawia mnie by zlozyc reklamacje , ale nie wiem czy chce sie z nimi wyklocac . Czy Ja zrobilam Cos zlego w tym ze Chcialam isc do lekarza mojego pochodzenia i porozmawiac w ojczystym jezyku . Ta lekarka nastawiona byla raczej na zarobienie pieniedzy nic wiecej. Nigdy wiecej prywatnych wizyt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 10:47

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza wszystkiego najlepszego :) szkoda że trafiłaś na taką lekarkę.

Kiedyś mi się marzyła 4 dzieci ;) Mąż za to na początku chciał jedno, ale nie zgodziłam się na taki układ i planujemy dwójkę. Za to teraz on czasem ma sen że biegnie za mną czwórka i krzyczy "mama" :D
    Obydwoje mamy 5 rodzeństwa i moja przyjaciółka nam wróży, że na dwójce się nie skończy :D

Dip88, Aga9090 lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Kocham Was normalnie :D zawsze potraficie podnieść na duchu i zrozumiecie jak nikt :)) a na sobie miałam sukienkę, zwykła prosta przylegająca bo uwielbiam pokazywać ten brzuchol! :) Zawsze mi sie podobały kobiety w ciąży właśnie tak ubrane :)

Paula a czym się wyróżnia Luca że właśnie ona? :) Czytałam porównania na stronie bebetto i jak dla mnie to to samo, ale może super sie prowadzi? Chętnie poczytam opinie :)

Co do koszul to ja np.mam na stronie szpitala ze mama do porodu dostaje koszule ze szpitala :)

Dip88, Malutka_94, Aga9090 lubią tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza masakra z tą lekarką, ja bym chyba odrazu wyszła i nie zapłaciła :P

Aga ja ze swoją też bym nie mogła wytrzymać i jeszcze te jej humory :P
    Co do ubierania się w ciąży to każdy nosi to co chce i tyle. Mnie właśnie teściowa upomniała dlaczego noszę obcisłe bluzki, przecież wtedy brzuch się odznacza i to brzydko wygląda i że nie może patrzeć na te wszystkie kobiety na ulicy :P A ja odpowiedziałam, że nie mogę patrzeć jak kobiety noszą obcisłe bluzki i widać im fałdy tłuszczu na brzuchu ;)
    Oczywiście żeby nie było i bez urazy wcale mi to nie przeszkadza i mam gdzieś kto co nosi i jak wygląda ;) Chciałam jej dopiec poprostu, bo chodziło mi o nią :P Wredna jestem czasami, no ale co zrobić...

Agus603 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• 88Kala Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Kocham Was normalnie :D zawsze potraficie podnieść na duchu i zrozumiecie jak nikt :)) a na sobie miałam sukienkę, zwykła prosta przylegająca bo uwielbiam pokazywać ten brzuchol! :) Zawsze mi sie podobały kobiety w ciąży właśnie tak ubrane :)

Paula a czym się wyróżnia Luca że właśnie ona? :) Czytałam porównania na stronie bebetto i jak dla mnie to to samo, ale może super sie prowadzi? Chętnie poczytam opinie :)

Co do koszul to ja np.mam na stronie szpitala ze mama do porodu dostaje koszule ze szpitala :)
    Bondzik007 mimo wszystko na Twoim miejscu zabralabym swoją koszule :) te szpitalne są króciutkie i mają spore rozcięcia. Położna w szkole rodzenia nam o tym wspominała. A poza tym może się zdarzyć tak (choć to malo prawdopodobne) że może im zabraknąć koszul i co wtedy? :P

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 dobrze jej powiedziałaś hehe :D ciążowy brzuszek jest piękny! A te baby ktore taki brzuszek obrzydza itp to pewnie sie swojego wstydzily i mysla ze kazda dziewczyna zrobila swoje dziecko przez przypadek, w grzechu i z obcym facetem dlatego też powinna się wstydzić :P
    Heh ja z moją teściową też bym nie wytrzymała bo się czasem zachowuje jak hrabina z piórkiem w d... A czasem aż za bardzo się narzuca chociaż wiem że chce dobrze...

Dip88 lubi tę wiadomość

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szpitalna koszula do porodu była do kolan, ale była wiązana jakby pod brzuchem, coś jak szlafrok? Wprawdzie jakoś ją obwiązałam i tyłka, krocza nie było widać ale za to musiałam ją trzymać ciągle u góry bo bym paradowała z piersiami na wierzchu :P Jak urodziłam to ją rozwiązali żeby małego położyć na mnie . Ogólnie to byłam szczęśliwa jak po porodzie mogłam się wkońcu przebrać.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip, czasem trzeba ;)

Ja że swoją teściową mieszkam, my na piętrze a teście na dole. Oficjalnie narzekać nie mogę, bo mi nic nie mówi, ale wiem że jak jest na podwórku to obserwuje przez okno co robimy w kuchni i czasami zwraca Mężowi uwagę. W przyszłym tyg wyjeżdżamy na tydzień i obawiam się, że porobi tu swoje porządki

Karo_88 lubi tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozatym dodam jeszcze, że na codzień nie lubię koszul, śpię w jakiś spodenkach albo coś, zależy od pory roku i po porodzie widziałam kobiety
    w szpitalu, które nie miały koszul nocnych, tylko były w spodenkach i np koszulki rozpinane, jak ja żałowałam że nie wzięłam odrazu sobie takie zestawu, bo w tych koszulach to jak stara babcia się czułam :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• mkgk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ludzie roznie oceniaja ja mam 33 lata i pierwsze w drodze...

I nikt nie wie ze przez pierwsze 5 lat nie chcial moj maz slyszec o dzieciach a nastepne 3 lata slabo wychodzilo...

I pewnie mysla ze kariera byla wazniejsza... ile lek. mi to powiedzialo jak trafilam do kliniki to nie raz slyszalam ze moglam zaczac wczesniej to by nie bylo problemu... teraz podczas ciazy tez jak ladowalam na sor ze w tym wieku to nie mam sie dziwic ze sa komplikacje

Mam to w dupieeeeee

88Kala lubi tę wiadomość

zi13rjjgy7oea2if.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem ze moj synek jest dlugo wyczekiwanym dzieciatkiem i tak mialo byc.... Jest darem od Boga na ktorego warto bylo czekac :)

Dip88, 88Kala, bondzik007 lubią tę wiadomość

zi13rjjgy7oea2if.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z brzuchem chodzeeee tak dumnie klepie sie glaszcze jakbym chciala krzyknac jestem taka szczesliwa i widze nie raz baby zgorszone... ale ich nie oceniam mysle sobie... moze to te co ciagle sie staraja albo ich wnuczka corka nie moga zajsc. Albo te co stracily? Albo stare Panny... nie wiem nie warto sie ogladac na to ale tez je lub ich sadzic. Mysle ze tak zle nie zachowuja sie szczesliwe osoby a raczej jakies zranione

zi13rjjgy7oea2if.png
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    ludzie roznie oceniaja ja mam 33 lata i pierwsze w drodze...

I nikt nie wie ze przez pierwsze 5 lat nie chcial moj maz slyszec o dzieciach a nastepne 3 lata slabo wychodzilo...

I pewnie mysla ze kariera byla wazniejsza... ile lek. mi to powiedzialo jak trafilam do kliniki to nie raz slyszalam ze moglam zaczac wczesniej to by nie bylo problemu... teraz podczas ciazy tez jak ladowalam na sor ze w tym wieku to nie mam sie dziwic ze sa komplikacje

Mam to w dupieeeeee
    No sorry a te lekarki to kiedy miały dzieci? Pewnie też ok 30 bo studia, specjalizacja itp... eh olać ich wszystkich :D ja mam 30 lat i też pierwsze w drodze i w pracy od bab 40-50+ slyszalam ze juz najwyższy czas na dziecko. Zawsze odpowiadalam ze jak będzie to będzie bo to po pierwsze nasza decyzja a po drugie... no niestety na bezrobociu nie będę dziecka robić żeby się martwić o jego przyszłość. .. a tak dostalam porządna prace na stałe i teraz nie musze się martwić niczym poza zdrowiem mojej rodziny :)

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś ma 20 czy 40 lat, to jego sprawa i nikt nie powinien tego oceniać. Najważniejsze żeby dzieciaczki były zdrowe i kochane :)

88Kala, Aga9090, bondzik007, Dip88, Azzurra lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ