X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka a tobue skrocila szyjka do ilu?

I jak wyszlo ci to bialko?

Moze i ja powinnam zbadac?

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka2015 wrote:
    Hej dziewczyny przyjmuja mnie do szpitala.
    W szyjsce wyszly proteiny ktore wychodza 5-7 dni przed porodem w normalnym przypadku. Podali mi sterydy na rozwoj pluc u malej i chca mnie poobserwowac.
    Trzymam kciuki aby wszystko bylo ok.

2nn390bvba2l74tr.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Witamy sie po lekarzu. Wszystko jest ok maluszek zdrowy serduszko piekne zdrowe ogolnie doktor mowi ze piekny dzieciaczek. <3 Wyniki badan sa okej tarczyca piekna od kiedy biore leki.
    Synek ma 607 gram starszy o tydzien ale doktor mowi ze jest ok. U nas to takie duze geny chyba :) ulozony glowkowo wiec na dole ruchy raczek a w okolicy pepka nozkami kopie :)
    Szyjka dluga ponad 4 cm :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ba97883dc9d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:42

Kai, Aga9090, Lotopałanka, olciaa, Karolcia27, Malutka_94, Jagodagoi, Dip88, Irminka1231, AMK, Malinowa_Czekolada, Violet Flower, inaa, Aguś 90, futuremama, agniecha2101, Azzurra, Paula222 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka kciuki zacisniete.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatko, trzymamy kciuki! Oby było wszystko dobrze i niech mała jeszcze siedzi w brzuchu!
    Pisalyscie o wieku. Ja urodzilam pierwsze dziecko w wieku 34 lat. Teraz będzie drugie, a ja już po 36 urodzinach. Nie mialam problemów z zaksciem w ciążę, pierwsza pojawila się po siedmiu miesiącach małżeństwa, druga mnie zaskoczyła ;-). Późno wyszlam za mąż, bo wtedy spotkałam właściwego człowieka. Nie czuję się staro i nie żałuję, że przygodę z małżeństwem i macierzynstwem zaczelam po trzydziestce. Ludzie lubią wszystko oceniać przez swój pryzmat i zawsze wiedzą lepiej, kiedy i ile dzieci powinnas mieć.

mkgk, Jagodagoi, Malutka_94, Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Jagodagoi Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Mezatko, trzymamy kciuki! Oby było wszystko dobrze i niech mała jeszcze siedzi w brzuchu!
    Pisalyscie o wieku. Ja urodzilam pierwsze dziecko w wieku 34 lat. Teraz będzie drugie, a ja już po 36 urodzinach. Nie mialam problemów z zaksciem w ciążę, pierwsza pojawila się po siedmiu miesiącach małżeństwa, druga mnie zaskoczyła ;-). Późno wyszlam za mąż, bo wtedy spotkałam właściwego człowieka. Nie czuję się staro i nie żałuję, że przygodę z małżeństwem i macierzynstwem zaczelam po trzydziestce. Ludzie lubią wszystko oceniać przez swój pryzmat i zawsze wiedzą lepiej, kiedy i ile dzieci powinnas mieć.
    Masz rację-ludzie wszystko oceniają-wiek, ilość dzieci(dla niektórych trójka to już patologia).Ja mam 41 lat i niecałe dwa miesiące przed 42 urodzinami urodze czwarte dziecko i wszystkie dxieci były planowane :-)

Malutka_94 lubi tę wiadomość

ganndzu52il88swb.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w październiku skończe 30 lat. Od wrzesnia 2015 jestem mężatką, wyszłam za swoją Miłość którą poznałam w wieku 15 lat. Znamy się więc pol życia :) wiadomo, przez ten czas bywało różnie, ale jak dla mnie nie poznałam nigdy bardziej wartościowego faceta. Decyzja o dzidzi... cóż, w listpadzie 2016 poronilam w 8/9 tyg jednak muszę powiedzieć, ze wtedy nie bylam zupelnie przygotowana na ciążę (krótko mówiąc nie brałam kwasu foliowego i tylko ten jeden raz ponioslo nas bez zabezpieczenia), 1,5 miesiąca wczesnej zmarł nagle moj tato i wygląda na to, ze organizm był rozregulowany i nie dał sobie rady, ja wtedy mocno schudłam (zawsze tak reaguje w stresie). Odlozylismy starania na później. Koncowke zeszłego roku poświęcilam na przygotowania (dentysta, badania itd) bo jakoś kolo wakacji poczułam znowu instynkt a i Maz cos przebakiwal. W Boze Narodzenie 2017 skladajac życzenia powiedziałam do niego ze chciałabym żebyśmy za rok w Wigilie byli juz we 3... styczen i luty minął nam jeszcze troche imprezowo, a i ja jeszcze mialam troche stracha czy to dobry moment, więc dopiero od marca zaczęliśmy starania i ciach: udalo sie za pierwszym podejściem :) mam nadzieję, ze wszystko bedzie dobrze i ze to Boże Narodzenie bedzie najszczesliwsze z tych dotychczasowych, chociaż codziennie drze o ta Kruszynke, bo z każdym jednym dniem kocham ja coraz mocniej. Jeszcze parę miesięcy temu nie wiedziałam, ze tak można kochać kogoś kogo sie nigdy nie widziało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 22:00

Jagodagoi, ZUZAUK, Malutka_94, Aga9090, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obudziłam i dosłownie zdycham. Rozbolał mnie strasznie żołądek, chce mi się wymiotować, próbuje i nie mogę :/ Chyba coś zjadłam nie takiego. Pije herbatę może pomoże...

Mężatka trzymam za was mocno kciuki.

Nie jestem w stanie pisać...

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostane zaraz przewieziona do szpitala glowbego w centrum miasta. Tam maja lepsza opieke w takich przypadkach.
    Wszystko wam opowiem jak troche odespie bo nie wiem sama co mysle

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;*

Mezatka współczuję mam nadzieje ze bedzie dobrze !

U nas leci wizyte przelozyli mi na srode .
    Wyptawke skompletowalam teraz zostalo kupiwac po troche :)

Mala jesr straszna wiercipieta od 5 zazwyczaj juz nie daje mi spac xD
    W poniedzialek ide na krzywa :/

Poza tym nic nowego czytam Was na biezaco ;*

Karolcia27, Malutka_94 lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu z Julia zaczynamy 25tc <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1c4f4181239.jpg

Karolcia27, Malinowa_Czekolada, Irminka1231, bondzik007, Aga9090, olciaa, Dip88, Malutka_94, inaa, Jagodagoi lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężatka czekamy na jakąś informację :-* trzymaj się kochana, jestem myślami z Tobą :-* będzie dobrze , musi być ! :-*

Dip współczuję :-( w te upały jak widać, łatwo o zatrucie :-( weź sobie no spe na ten ból.

Karmelkova ślicznie rośnięcie :-) jaki ładny brzusio po heparynie,mój wygląda tragicznie, wczoraj w sklepie puściła mi się krew i ubrudzilam białą sukienkę :-(

My jeszcze w łóżku, w nocy dostałam pierwszy raz mega skurczu nogi, trwał długo, ale mąż mnie wyratował, wzięłam magnez i zasnęłam.

Miłego dnia wszystkim :-*

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc mam infecje w moczu ale czekamy na konkrety. Ktos pytal czemu robilam test na to bialko w szyjce - nie wiem ale jak sprawdzali szyjke to sprawdzili od razu bo mialam bole w dole brzucha i byl on twardy. Ogolnie to licza na to ze infekcja wywolala skurcze i ze sie to zatrzyma. Na razie brzuch jest bardziej miekki a nad ranem dostalam 2 dawke sterydow na plucka malej ktora jest stale monitorowana ale u niej wszystko dobrze. Tak jakby ona byla zadowolona a moj organizm cos nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 08:39

0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • AMK Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka również trzymam kciuki żeby wszystko skończyło sie dobrze

w57v3e3knp6plxtw.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka oby wszystko zatrzymali i żebyście mogli wytrzymać jeszcze trochę tych tygodni.

Karmelkova śliczny brzusio :)

Ja w nocy wypiłam 3 herbaty, przeszło i poszłam spać, dziś już ok :)
    Karolcia u mnie upały skończyły się już jakoś tydzień temu. A teraz zaczęła się już typowo holendersko-angielska pogoda :) Czyli deszcz, deszcz, deszcz i wiatr. Do tego dziś wyjątkowo chłodno, aktualnie 11 stopni :/ Teraz mi za zimno, wszystkie okna pozamykałam i siedzę w swetrze. Mój M pojechał do sklepu po wzorniki kolorów farb. Dziś oficjalnie zaczynamy ogarniać pokój dla małego, a potem malowanie :D

Karolcia27 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka2015 wrote:
    Ponoc mam infecje w moczu ale czekamy na konkrety. Ktos pytal czemu robilam test na to bialko w szyjce - nie wiem ale jak sprawdzali szyjke to sprawdzili od razu bo mialam bole w dole brzucha i byl on twardy. Ogolnie to licza na to ze infekcja wywolala skurcze i ze sie to zatrzyma. Na razie brzuch jest bardziej miekki a nad ranem dostalam 2 dawke sterydow na plucka malej ktora jest stale monitorowana ale u niej wszystko dobrze. Tak jakby ona byla zadowolona a moj organizm cos nie

A ile ma teraz twoja szyjka. Bidulka trzymamy za Was kciuki. Najwazniejsze ze jestes pod opieka specjalistow

zi13rjjgy7oea2if.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infekcja wzmaga skurcza to prawda jsk ja wylecza to moze wszystko sie uspokoic.

Jak mi moja grzybica nagle powraca to zauwazylam ze macica stawia mi sie co 20 min tego dnia a jaj ja zalecze to w cisgu dnia maks 5 razy co jest norma..

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężatka to trzymam kciuki oby szybko zaleczyli infekcje i zatrzymali wszystko... Trzymaj się dzielnie...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    Infekcja wzmaga skurcza to prawda jsk ja wylecza to moze wszystko sie uspokoic.

Jak mi moja grzybica nagle powraca to zauwazylam ze macica stawia mi sie co 20 min tego dnia a jaj ja zalecze to w cisgu dnia maks 5 razy co jest norma..

Oby bylo tak jak mowisz...

0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    A ile ma teraz twoja szyjka. Bidulka trzymamy za Was kciuki. Najwazniejsze ze jestes pod opieka specjalistow
    Nie pamietam. Przy lekarzu ledwo powstrzymywalam placz a pozniej nie moglam sue uspokoic i malo co kojarze. Wiem ze jest zamknieta i jeszcze troche dlugosci ma...

0d1y9jcgf62u3v9c.png
‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ