Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mężatka trzymam kciuki żeby wyszło wszystko dobrze
Zuzauk współczuję takiej wizyty u polskiej lekarki.. !
Co do wieku , w październiku kończę 27 lat to też już nie najmłodszy rok dla pierwszej dzidzi. Niestety wyszło tak, że 4 lata staraliśmy się o nią- po drodze były 2 aniołki . Co zrobić ... taki najwidoczniej miał być nasz czas. Ja mam gdzieś co inni mówią choć nie mogę narzekać bo jeszcze nic przykrego mi nikt nie powiedział oprócz jednej klientki ( " zamiast w brzuch w dupe pani poszło" - super... zawsze miałam figurę gruszki)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 10:22
ZUZAUK, mkgk lubią tę wiadomość
-
Hej dzis zaczynam 27 tc.Malutka bardzo aktywna ewidentnie widac jej stale pory kiedy nie spi.ma stale pory urzedowania he he.jasli chodzi o wiek to ja w kilka dni temu skonczylam 38 lat.(kiedy to zlecialo).starsze dzieci rodzilam majac 24 i 28 lat.wszystkie ciaze planowane.zawsze nastawialam sie na dlugie staranka a udawalo sie dosc szybko 2 i 3 cyklu.Jeszcze rok temu zapieralam sie ze dwoje dzieci mi wystarczy a na koniec 2017 cos sie obudzilo.Jakos nie przejmuje sie ze ktos tam sobie mysli ze w takim poznym wieku dziecko.To nasza decyzja i tyle.swiadoma wszystkiego.Jak do tej pory tylko od mojej mamy uslyszalam ze sie dziwi ze nam sie zachcialo itp.ale mam to w nosie.Jak widze radosc moich dzieci (Matyldzi i Marcelka)i mężusia z rosnacego brzusia to az serce rośnie.ono sa tacy szczesliwi(ja tez).dzieci od poczatku wiedza o staraniach.w wigilie 2017 podjelismy wspólna cala rodzina decyzje o 3 dzidzi.Dzieci z nami wyczekiwaly pozytywnego testu.wszyscy czulismy ze bedzie dziewczynka Marika .i teraz czekamy do 1 grudnia.a inni niech mysla co chca.milego dnia dziewczyny.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Laski od dzisiaj w lidlu sa super ciuszki dla dzieci w fajnych cenach. Bluzy takie cieplutkie za 17 zl. Wrzucialbym fotke ale nie wiem jak to zrobic...
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Zuza masakra z tą lekarką, ja bym chyba odrazu wyszła i nie zapłaciła
Aga ja ze swoją też bym nie mogła wytrzymać i jeszcze te jej humory
Co do ubierania się w ciąży to każdy nosi to co chce i tyle. Mnie właśnie teściowa upomniała dlaczego noszę obcisłe bluzki, przecież wtedy brzuch się odznacza i to brzydko wygląda i że nie może patrzeć na te wszystkie kobiety na ulicy A ja odpowiedziałam, że nie mogę patrzeć jak kobiety noszą obcisłe bluzki i widać im fałdy tłuszczu na brzuchu
Oczywiście żeby nie było i bez urazy wcale mi to nie przeszkadza i mam gdzieś kto co nosi i jak wygląda Chciałam jej dopiec poprostu, bo chodziło mi o nią Wredna jestem czasami, no ale co zrobić...
Męzatka2015 trzymam kciuki, żeby jednak wszystko potoczyło sie dobrze:*
Ja Wam powiem czuje się od kilku dni jakbym nie była w ciąży, mam duzo energi,mogę wszystko robić, a o ciąży przypomina mi tylko mały kopniakami. I zamiast sie cieszyć to kurde się przejmuje czy wszystko jest ok! Te komentarze o małym brzuszku tak mi wlazły na psychikę ze się martwię czy wszystko ok a kurde następna wizyta 17 wrzesień..... toć to wieczność. I tak samo waga... myślałam ze już ważę 56 a zaś mam 54,6 kg. Mam nadzieje ze przesadzam jak to mam w zwyczaju....bo jak widzie ile lasek macie problemy. A ja też bez jakiegoś obciążenia nie jestem.
Ja się trochę ostatnio obkupiłam i w tym lildu co Wam napisałam wyżej i w 5-10-15. Ale osobście uważam , że ciuszki z lidla są gatunkowo lepsze.
A co do wieku i zachodzenia w ciąże to ja też mam w przyszłym roku 30 lat a z mężem ogólnie jesteśmy 11 lat w tym 3 po ślubie. Każdy ma swój czas. On już wcześniej mówił o dziecku ale chyba ja nie bylam gotowa jak tak teraz o tym myśle. Do tego te jedne poronienie w zeszłym roku troche mi otworzyło oczy i teraz już wiem, że pragne dziecka, ale nie wiem czy żałuje ze dopiero teraz. Uważam, że się wybawiłam przez ten cały okres aż do teraz i teraz mogę się poświęcić rodzinie. I swoją drogą nie mogę uwierzyć, że za chwile będzie rok od tego fatalnego dnia jak byłam łyżeczkowana....
Pierwsze ciuszi z lidla, drugie z 5-10-15 o ile dobrze się wgrają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 12:21
Dip88, Aga9090, JaKa lubią tę wiadomość
-
Irminka to ja miałam podobnie. Pierwszego syna urodziłam jak miałam 20 lat, a potem już nie planowałam więcej dzieci. Teraz w grudniu stuknie mi 30 -stka a we mnie w 2017 roku jakby na nowo obudził się instynkt macierzyński oprócz tego zaczęłam myśleć że syn nie ma rodzeństwa i kiedyś będzie sam i zapragnęłam mieć też znowu takie maleństwo A syn jest przeszcześliwy że będzie mieć braciszka, ostatnio nawet mówi że jeszcze chciałby siostrę, bo mu się marzy mieć siostrę i brata. Co będzie zobaczymy, narazie nic nie planujemy ale kto wie...
-
Witam my dziś już po wizycie mały dobrze się rozwija wazy 823 g ,wszystko jest w porządku
Następna wizyta 22.09
A o to mój mały skarbek :-*
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/698131227da1.jpgAga9090, Lotopałanka, Karolcia27, AMK, Dip88, Malutka_94, JaKa, Kai, Violet Flower, agniecha2101, Azzurra, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ostatnio tu rzadko zaglądam, jakoś brak mi czasu a jeszcze po pracy jeździliśmy na szkołę rodzenia, ale postaram się w weekend nadrobić.
Mężatka jest Ci na pewno bardzo ciężko, trudny czas przechodzisz, ale wierzę, że wszystko będzie dobrze i dzidzi wytrzyma do bezpiecznego terminu. Jesteśmy z Tobą!
Wróciłam przed chwilą z Lidla i też kupiłam trzy zestawy bodów po 9,99 bardzo fajne, ale oczywiście w sklepie szaleństwo i sporo przebrane.
Była u nas wczoraj wieczorem koleżanka z mężem i 8 miesięcznym synkiem przywieźli nam 2 pudła ubranek po małym, muszę je dzisiaj obejrzeć. Podobno sporo jest zużytych, więc pewno pójdzie w odstawkę. No i ona mi je pożycza, bo też chcą mieć kolejne dzieci, więc liczy że się przydadzą. Nie bardzo wiem jak z tym będzie, jak się zachować, bo chcąc oddać trzeba dbać, a liczę się z tym, że pewno moje dzieci też zniszczą i później może być problem.
Gratuluję wszystkich wizyt Widzę, że większość już po glukozie. Mnie to czeka w tym tygodniu, brrrr....Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Aguś śliczny ten twój skarbek
A my kolory do pokoju już wybraliśmy i teraz M pojechał kupić farby. U mnie od rana mega ulewa
Pokój małego będzie pomalowany tak jak na zdjęciu w tych kolorach. Jak już u mnie będzie zrobione to wrzucę wam też fotkę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b60a6ca29dad.jpg
Ja też mam przypływ energii, ale niestety jak coś dłużej porobię to boli już w krzyżu albo biodra. I tak coś robię ile mogę a nie ile bym chciała
Agus603, Irminka1231, Aga9090, inaa, Azzurra, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Aguś śliczny ten twój skarbek
A my kolory do pokoju już wybraliśmy i teraz M pojechał kupić farby. U mnie od rana mega ulewa
Pokój małego będzie pomalowany tak jak na zdjęciu w tych kolorach. Jak już u mnie będzie zrobione to wrzucę wam też fotkę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b60a6ca29dad.jpg
Ja też mam przypływ energii, ale niestety jak coś dłużej porobię to boli już w krzyżu albo biodra. I tak coś robię ile mogę a nie ile bym chciała
Pieknie, tez chce takie kolory... wyprawka juz w takie jestDip88 lubi tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Mezatka mam nadzieję że u was lepiej. Trzymaj się kochana. Oby to była tylko ta infekcja i żeby wszystko było dobrze. A miałaś może jakieś objawy? Bolał cię pęcherz albo coś?
-
Śliczne te wasze pokoiki my mamy sypialnię w kolorze jasnego błękitu, jest mega przytulnie, uwielbiam ten kolor Dzieci na pewno będą spać z nami na początku, także myślę, że ten spokojny kolor będzie im służył.
Ich pokoik jest zielony, taki trochę seledynkowy. Malowaliśmy przed wprowadzeniem 3 lata temu. Stał pusty, tzn była w nim taka graciarnia, co niepotrzebne tam się chowało. Ściany nie są brudne, ale tak się zastanawiam, czy nie trzeba byłoby go odświeżyć? I w ogóle marzy mi się kolor taki miętowy, pistacjowy, bardzo delikatny, bo ten który mamy chyba jest zbyt intensywny.
Mąż nie chce o tym słyszeć, mówi, że przecież dopiero było malowane, pokój nieużywany, a poza tym w moim stanie to niebezpieczne żebym wdychała opary. I tak ja osobiście nie brałabym się za malowanie, tylko Mąż już musiałby sobie sam poradzić.
Jak myślicie? Chociaż widzę, że tutaj znaczna większość maluje pokoje dla dzieci.Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Kolory pokoju super. Samej by mi sie takie podobaly, ale na razie maly bedzie w nasze j sypialni. Kolory mamy jasne bezobrazy i tez nas czeka malowanko;). Co do farb mysle ze one aaaz tak nie smierdza jak kiedys i lepiej odnowić sciany przed urodzeniem.
-
My kupiliśmy jakieś ekologiczne i ich w ogóle nie czuć. Pozatym czytałam że najlepiej malować conajmniej miesięc - dwa przed urodzeniem żeby zdążyło się wywietrzyć dobrze. Malujemy teraz póki w miarę ciepło jeszcze i mogą być ciągle okna otwarte. Pozatym mój M zamknie się tam w pokoju i będzie robić żebym ja i tak nie wdychała co by tam nie było
-
Hej. Też wymyśliłam sobie pokój w kolorze miętowym dla młodej. Pomimo mody na takie odcienie, bardzo ciężko było mi znaleźć farbę w takim kolorze. Ostatecznie padło na szmaragdową toń magnata. Nie jest to taka dokładnie mięta jak na zdjęciu wyżej, ale kolor bardzo mi się podoba. Wyszedł na ścianie dużo lepiej niż na próbniku w sklepie.
U nas nie było dylematu czy malować czy nie, nowe mieszkanie zostało wymalowane całe w zeszły weekend się zaczęliśmy pakować i przenosić, a rozpakowywanie idzie mi bardzo wolno. Zwłaszcza jak w tygodniu po pracy wracam zmęczona. Tak więc żyjemy jeszcze trochę na kartonach.
Poza tym wszystko dobrze u nas, byle tak do końca trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące teraz wsparciaDip88 lubi tę wiadomość
-
Cyganieszka my w sklepie malarskim kolor mieliśmy komputerowo robiony i jest idealnie taki jak chcieliśmy. Bo z gotowych farb też nie było takich odcieni jak chcieliśmy, a cenowo wyszło na to samo. Nie wiem jak wychodzi za to w Polsce. Nam tu wyszło za te dwa kolory 80 euro plus tej szarej wzięliśmy więcej, bo chcemy jeszcze jedną ścianę w naszej sypialni na ten kolor pomalować, bo aktualnie mamy całą na biało zrobioną.
-
Dip88 wrote:Mezatka mam nadzieję że u was lepiej. Trzymaj się kochana. Oby to była tylko ta infekcja i żeby wszystko było dobrze. A miałaś może jakieś objawy? Bolał cię pęcherz albo coś?Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Mezatka2015 wrote:Sporadyczne pieczenie w Polsce i jakies odparzenia ale nie ciagle o po chwili samo mijalo. Pieczenie czasami po hodzinie a czasem rano. Myslalam ze to ciasna bielizna i upaly... ach ja glupia
Najważniejsze że w miarę w czas wiadomo już co się dzieje i że lekarze działają. Napewno jesteś w dobrych rękach i oby już było tylko lepiej. Teraz odpoczywaj i bądź dobrej myśli.